33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• B0B0
    Ezt nem tudtam kihagyni, hogy betegyem:

• B0B0
    Én első nekifutásra Fernando Torres-t jelölném, mert mindig nyomja be a cikkeket stb...
  • B0B0
    Szerintem a fő baj, az, hogy az ő kedvenc csapata nem a Barca, hanem a Milan. Azért szerintem nálatok sem lenne igazán boldog mindenki, ha a topicot mondjuk egy juve-fan vezetné
  • R10
    abból kettőben szinte sose járt ahogy elnéztem
  • lord nihilus
    ha én számítok, én is benne vagyok
  • Zséé
    biztos megvan rá az oka, hogy nem jár netre...
    csakhát akkor váltani kell házigazdát.
  • DJ Bee18
    Sheva:

Utolsó látogatás időpontja: 2006. 04. 19. 18:12

És még 4 topicban hogy lehet házigazda??
  • Zséé
    támogatom
  • R10
    én is benne vagyok
  • B0B0
    Én benne vagyok, hogy válasszunk új házigazdát. Benne van a feltételekben, hogy állandóan jelen kell lenni és ez itt nem igaz. Tudom, mert én is házigazda vagyok máshol.
  • Zséé
    Mivel Sheva nem nagyon jár erre, itt kérjétek meg hogy tegyék be.
  • faláb
    Giuly nem lesz ott a VB-n
  • fernando torres
    fúú ez tényleg jó
  • Zséé
    ez jólenne :)
  • R10

vagy ezt kéne betetetni majd a banner alá :)
  • R10
    nem is tudom minek a házigazda ha nem látja el a feladatát
  • lord nihilus
    én igen :)
  • R10
  • R10
    benne vagytok abban a fejlécben csak a banner legyen a fényújságot kivetetnénk a modikkal és alá pedig betetetnénk #4016-ból mind2 képet
  • R10
    KETTEN MáR JáTSZOTTAK DöNTőT

Egy döntő, tele debütálókkal

Írta: H. PetI

Az FC Barcelona játékosainak nagy része május 17-én szerepelhet először Bajnokok Ligája döntőben, s azért csak a többség, mert a mostani keretből ez a lehetőség Deconak és Giulynek már megadatott egyszer, pontosabban két évvel ezelőtt.

A portugál és a francia ugyanabban a döntőben léptek pályára, igaz akkor még egymás ellen. A 2003-2004-es fináléban Giuly a Monaco, Deco az FC Porto játékosa volt, s a mérkőzés végén a brazil születésű középpályás örülhetett, kétszeresen is: csapata megnyerte a trófeát, őt pedig a legértékesebb játékosnak választották. Anderson de Sousa gólt is szerzett a 3-0-ra végződött összecsapáson, s természetesen szívesen emlékszik az eseményekre. "Ez a döntő nagyon sokat jelentett nekem, mint focistának."

Giuly estéje szomorúbban ért véget, hiszen ő sérülés miatt már korán kivált a Monacoból, szégyenkezésre viszont nem lehetett oka a hercegségi csapatnak, hiszen csodálatos szezont produkáltak, korábban kiütötték a Real Madridot, és a Chelsea-t is. Akkor még nem sejthették, hogy két év múlva már a Barça öltözőjében, együtt készülnek a döntőre. "Talán mindketten a pályán leszünk Párizsban. Reméljük, most együtt ünnepelhetünk" - mondta Giuly.

Most, hogy sikerült a címvédés a spanyol ligában, mindketten az európai klubfutball legnagyobb idei mérkőzésére készülnek, s elmondták, ugyanúgy izgulnak, mint azok a csapattársak, akik még nem szerepeltek a BL döntőjében. Deco lesz az egyetlen, aki elmondhatja magáról: már nyert Bajnokok Ligáját, hiszen másnak ez még nem sikerült sem az Arsenal, sem a Barcelona csapatából. "Ugyanúgy érzek, mint játékostársaim. Ha az első élmény jó volt, szeretnéd megismételni, újra átélni." Habár az első döntő nem úgy sikerült, hogy azt Giuly szerette volna, Ludovic most, ha lehet, még jobban fel lesz pörögve a londoniak ellen. "Nagyon boldog vagyok, hogy ez lesz a második európai kupadöntőm, ezzel egy álom vált valóra. Reméljük, a dolgok jobban működnek majd, mint az első finálémon, s meg tudjuk nyerni a trófeát."

2006.05.13. 11:10
  • R10
    Silvinho gólja érdekes volt :D
  • lord nihilus
    Sevilla-Barcelona 3-2 (D. Alves 22., Aitor Ocio 24.-11-es, Kepa 76. ill. Ezquerro 41., Silvinho 43.)
  • csm
    bocs visszavontam :D
  • csm
    csak épp silvinho gólját nem adták meg :(
  • Shep
    Remélem nyerünk :)
  • lord nihilus
    ahogy mondikálod :D
  • Zséé
    HT Sevilla [2 - 2] Barcelona
    22' [1 - 0] D. Alves
    25' [2 - 0] A. Ocio (pen.)
    41' [2 - 1] S. Ezquerro
    43' [2 - 2] Silvinho

egész jók a tarcsik :)
  • lord nihilus
    Barcelona, május 13., 9.55 A katalánok érthető módon inkább a BL-döntőre összpontosítanak.

Nagy lehetőséget kapott az UEFA-kupát szerdán elhódító Sevilla arra, hogy begyűjtse a három pontot szombat este a Barcelona ellen: a bajnokságot már megnyerő, a Bajnokok Ligája fináléjára készülő katalánok edzője, Frank Rijkaard ugyanis 8 kulcsjátékosát is kihagyta az utazó keretből. A 4., még BL-indulást érő hely szempontjából kulcsfontosságú lehet a szombati meccs a Sevilla számára, drukkerei tehát aligha bánják, hogy Ronaldinho, Eto'o, Deco, Giuly, Puyol, Edmilson, Marquez és van Bronckhorst sem lép pályára az andalúz városban. A sérüléséből nemrég felépülő Xavi ugyanakkor ott lesz a találkozón, hogy legyen esélye bekerülni Luis Aragones spanyol szövetségi kapitány világbajnoki keretébe.
    - Amikor megsérültem, nem hittem volna, hogy a Bajnokok Ligája döntőjére egészséges leszek - mondta Xavi. - Most azonban már az edzőm is tudja, hogy bármire készen állok. A Sevilla elleni összecsapás újabb lehetőség számomra, hogy belerázódjak a mérkőzések ritmusába.
    - bz -

• lord nihilus
    ja :D
    igazi BL-hangulat lenne
  • R10
    mehetne mehetne de nem láttam már rég a házigazdát erre fele
  • fernando torres
    mehetne bannerba #4016 -ezzel 1ütt sztem....
  • fernando torres
  • fernando torres
  • fernando torres
    nekem mind1 ha szar meccs lesz is csak nyerjen a BARCA!
  • R10
    de nagy meccs lesz
  • fernando torres
    már én is...
  • lord nihilus
    már várom !!!
  • fernando torres

• fernando torres
    Henke Larssont kitüntették

Mindenképpen emlékezetes marad Henrik Larsson számára a mai nap, hiszen a labdarúgásban elért sikerei, és példamutató magatartásáért a minap átvehette a Brit Birodalom Érdemrendjét (MBE), jutalmul a skót Celticben eltöltött hét eredményes évéért. A Nou Campban összegyűlt rengeteg szurkolón és az ünnepelten kívül megjelent a Barça elnöke, Joan Laporta és Spanyolország nagykövete, Stephen Wright is, aki egyúttal a díjtat is átadta a svéd csatárnak. Larsson ráadásul igen megtisztelve érezheti magát, hiszen nem éppen gyakori dolog, hogy egy nem brit polgár kapjon egy ilyen rangos kitüntetést. Mint ismeretes, Henke - sok futballszerető ember bánatára - nyáron hazatér Svédországba a Helsingborgs csapatához, lezárva ezzel fényes pályafutását, igaz még egy BL-serleget a magasba emelhet egy hét múlva...

• fernando torres
    B csapattal a Sevilla ellen

A katalán gárda edzője, Frank Rijkaard talán nem is lehetett volna óvatosabb a holnapi keret kihirdetését illetően, hiszen pihentetés és a sérülések elkerülése végett összesen 7 kezdőjátékosát hagyta Barcelonában. A holnap esti mérkőzésen tehát garantált, hogy egy rendkívül tartalékos, egyúttal soha nem látott kezdő tizenegy fog pályára lépni, de úgy is fogalmazhatunk: Itt a bizonyítás lehetősége a tartalékoknak.

Mint ismert, a holnap este megrendezésre kerülő Sevilla - Barcelona mérkőzést a 34. fordulóból halasztották erre a hétvégére, a hatalmas esőzések miatt ugyanis három hete nem tudtak játszani a csapatok. A pótlásra holnap kerül sor, azonban egy sor alapember nélkül. Ronaldinho, Eto'o, Giuly, Deco, Puyol, Gio, Márquez - ők heten biztosan nem lesznek a Ramón Sánchez Pizjuán gyepén, mivel Rijkaard döntése nyomán, - s a BL-döntőre készülve - otthon maradtak. Helyettük viszont így megnyílt az út Maxinak, Ezquerronak és a többieknek a kezdőcsapat felé, s hogy végre 90 percen keresztül játszhassanak. A keret viszont még így is szűkös, így a holland mester több fiatalnak is bizalmat szavazhat, bekerült a keretbe ugyanis több Barça B-s játékos, azonban egy költői kérdést feltehetünk magunkban: Képes-e a katalán gárda így is begyűjteni a három pontot? Holnap este 10 órakor kiderül...

Frank Rijkaard 17 fős kerete: Valdés, Jorquera, Oleguer, Gabri, Belletti, Sylvinho, Rodri, Iniesta, Van Bommel, Motta, Xavi, Paco Montañés, Ezquerro, Maxi, Ludovic, Martos és Larsson.