Forca BARCA

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bakkerman
Ma meccs:
Barca-Betis 18:00 Sport2

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

ezt viszont nem értem... ha nem sáros a klub akkor miért mond le, miért nem igazolják igazukat és kész.

PS3 Slim 250 PC

bakkerman
Zubi benyújtotta lemondását,de a klub nem fogadta el. Lesznek itt még fejlemények úgy érzem,az már teljesen mellékes,hogy mindezek ügyek mellett még nyerni is kéne valamit...

tobias88
azt írják hogy egészséges és csak pihenteti
Megsérült a Dortmund elleni meccsen.

REAL MADRID

tobias88
Ronaldo közben pihen a Sociedad ellen idegenben <#vigyor> Kész ez az Ancelotti
tobias88
Annyi kellett volna, hogy bekerül egy + pont a szabályba amit rég óta vitat a Barca is (meg a Real): "Kivéve, ha a játékos élet és felkészülési körülményei jelentõs mértékben javulnának" - és pont
tobias88
Értelmezd a szabályt. Valójában a Európai Unión kívüli játékos kitételnek nem lehet megfelelni (csak akkor igazolhatsz ha a szülõ amúgy is jönne), csak akkor ha már ideköltöztek a szülõk.

Ez 3 célt szolgál:
- Nagy Csapatok Erõfölényének kiküszöbölése
- Európai gazdasági területen élõk elõnyben részesítése, hiszen náluk ez a szabály nem érvényes
- Futball gettók megszüntetése, ami manapság elterjedt. Hozták a gyerekeket, nem kellett de maradt az országban mint bevándorló. Ez azért volt lehetséges, mert az Európai gazdasági területen kívül élõknél nincs 18 éves szabály, azaz 18 éves korig mindenképp fizetni kell a gyerek tanulmányait, lakhatását, stb...

Ha a célokat nézzük, akkor:
- a 3. ránk semmiképp se vonatkozik miközben azt hozták fel érvnek.
- a 2. vonatkozhat de annak meg semmi értelme, ha elõtte azért dicsérnek meg minket, hogy milyen széles az akadémia
- az 1. miatt büntettek meg minket szerintem, de az meg egy rossz szabályozás.
Példának okáért kíváncsi lettem volna hogy Messi hol lenne most a La Masia nélkül
bakkerman
a FIFA mindenbe beleakar szólni,már elõre félek mi lesz ha Platini kerül a trónra (évek kérdése az egész)

Jakuza1
En meg ugy gondolom, hogy a FIFAnak koze se kellene lennie ahhoz, hogy a szulok, mit csinalnak.
Milyen jogon szabjak meg, hogy ne mehessen vagy mehessen a kolkevel egy csaladtag ? Sot szerintem ahhoz sem lehetene semmi kozuk, hogy a szerzodesben van olyan kitetel, hogy egy klub egy szulot finansziroz, hogy a gyerek mellett maradhasson egy idegen orszagban, mivel ez inkabb segitseg egy gyermek szamara, mint sem.

bakkerman
a FIFA-nak nem tetszik gondolom,hogy a Bayern után spanyol klubok a világ legjobbjai

tobias88
Amúgy a kivételek:

a) A játékosok szülei is a szerzõdtetõ klub országába költöznek a futballhoz nem köthetõ okból.

b) A játékos 16 és 18 év közötti életkorú, és az Európai Unió területérõl, avagy az Európai Gazdasági Térség területérõl származik ...

c) A játékos nem él távolabb 50 kilométernél ...

Tehát az a gondjuk valószínûleg, hogy akik idejöttek focisták azokkal vagy nem jöttek a szüleik, vagy ha jöttek is akkor azért mert a gyerek Fociszerzõdést kapott a Barcánál és ez tiltott indok. Ezek alapján amúgy Messi se jöhetett volna
tobias88
"Az As értesülései szerint a FIFA a Real Madrid és az Atlético Madrid átigazolásait is vizsgálja. A két klub „bûnössége” esetén hasonló büntetésre számíthat, mint a Barcelona." - Nem tetszik nekik hogy 3 csapat van spanyolhonban?
bakkerman
legkésõbb jövõ hétfõn már okosabbak leszünk

6unn3r
Én nem haragszom, csak nem egy hsz-ben olvastam már, hogy az Arsenallal példálóznak, mivel nekik fétisük a hamvas bõrû, pelyhedzõ tökû gyerekek leigazolása. De 1-azt se tudjuk, hogy milyen szabályszegés történt 2-arról sincs senkinek fogalma, hogy az Arsenal (vagy akár másik neves utánpótlás akadémiával rendelkezõ klub) milyen úton-módon üti nyélbe a transzfereket.

Aláírom, hogy büdi ez az egész történet, de konkrét adatok nélkül a témához tartozó kommentek csak feltételezések, találgatások, sõt, már imitt-amott megkezdõdtek az összeesküvés-elméletek gyártása is. De még a végén a Barca szimpatizánsok petíciót kezdenek írni, hogy akkor a FIFA vizsgálja át az Arsenalt is.

Arsenal Till I Die! Henry #14 Cristiano #7

ja ne haragudj, nem konkrétan az Arsenalt és szurkolóit akartam bántani, csak egy példát hoztam. Sajnos nem tudom hogy konkrétan mi a probléma, valami olyasmi jött át nekem a 18 éven aluli játékosok nem kaphatnának fizetést vagy pedig mivel a játékosok családja is sokszor kiköltözik Spanyolországba aztán ott nem találnak munkát... Ilyen szösszeneteket olvastam 1-2 helyen.

De valahol meg volt említve hogy konkrétan melyik pontokat szegték meg, csak nem néztem utána.

PS3 Slim 250 PC

6unn3r
De most konkrétan lehet tudni, hogy melyek azok a pontok, amelyeknek nem felelt meg a Barcelona a 10 vagy hány fiatal játékos igazolásakor?

Vagy csak megragadtunk annál, hogy "fiatalok tömeges igazolása" és ujjal mutogatunk a másikra, hogy hát de õk is sok süldõ malacot visznek a házhoz, anélkül, hogy tudnánk a FIFA konkrétan mit is tartott szabályellenesnek?!

Arsenal Till I Die! Henry #14 Cristiano #7

vagy kitolják addig az ügyet hogy idén nyáron tudjunk igazolni még vagy pedig megoldják és nem lesz ebbõl semmi.

Elképzelni nem tudom hogy egy olyan profi klub mint a Barcelona ekkora hibát követett volna el, bár konkrétan ezt a 18 év alatti mizériát nem is értem mert pl akkor hol lenne az Arsenal akik rendre igazolnak ifjú tehetségeket. És akkor ez csak egy példa volt, számtalan más klubnál ez a helyzet.

Ha azonban valóban akkora bûnt követtek el, akkor igenis büntessék meg a csapatot, de itt elsõsorban azokra gondolok akik ezért felelõsek, a vezetõség amúgy se valami szimpatikus számomra.... Elég hazug embereknek tûnnek a szurkolók felé is a közhelyes kamuval teli nyilatkozataikkal és a mostani átigazolási politikájukkal együtt.

Az se lenne rossz megoldás ha a klub nem igazolhatna játékost, télen és következõ nyáron, tehát eltolódna az ügy és most nyáron lehetne vásárolni. Talán még segítene is abban, hogy jobban a pénztárcába nyúljanak és valóban akkora vérfrissítés legyen mint amirõl cikkeznek.

PS3 Slim 250 PC

tobias88
"14. Katalóniában nagyjából 15 ezer 18 év alatti játékos van, akik Spanyolországon kívül születtek, és érvényes, a szövetségben regisztrált játékengedéllyel rendelkeznek, akiket – a FIFA által használt kritériumrendszer alapján – úgy kell tekintenünk, hogy jogosulatlan versenyzõi státuszban vannak."

Érdekes... Szerintem vissza fogják vonni ezt a döntést, valami Madridos bizottság hozta vagy antiBarcás.
tobias88
Sajtóhírek szerint jött volna Reus. Hogy minek, azt nem tudom mert szélsõkben nagyon is jól állunk. Védõ kell legalább 1, ne szélsõt igazoljanak megint. (bár egy Pedro Reus csere még elmegy)
tobias88
Amúgy azt pedzegetik, hogy új játékosokat vehetünk, csak nem játszhatnak. Azaz akit veszünk vagy megy a b-be, vagy megy kölcsönbe
bakkerman
18 év alatt nem kaphat fizetést,mert nem kaphat profi szerzõdést se (tudtommal)

tobias88
3 napunk
tobias88
"A játékosok szülei is a szerzõdtetõ klub országába költöznek a futballhoz nem köthetõ okból." - Gondolom ezt játszottuk el egy csomószor. Viszont ebbe nem köthet normálisan bele a fifa, hiszen a játékos kap fizetést és a klub dönti el hogy mennyit. Arról meg mi nem tehetünk hogy Spanyolországban a szülõk nem találtak állást maguknak
Sippie
akkor csak vissza kell dátumozni a jövõbeli szerzõdéseket oszt kész 😄
tobias88
hallelujah, lesz kapusunk
Oziris666
Én meg ugy emlékszem egy téli átigazolási szezonból kitiltottak plusz Kakuta is kapott 1év eltiltást talán...

[HUN]FaTaL
According to FIFA sources, transfer deals that have already been agreed upon by Barcelona could go through despite the ban.

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
90 napunk van fellebbezni.

http://goo.gl/gd6Zi5

tobias88
"Ter Stegen ügynöke közölte: a kapus mindenképpen távozik Mönchengladbachból, 2015-ig élõ szerzõdése ellenére. Az még kérdés a friss szankciók fényében, hogy az új klub lehet-e a Barcelona.
Hirdetés

„Abban biztosak lehetnek, hogy ter Stegen nem lesz munkanélküli. Nem vagyok ügyvéd, de a kérdés az, hogy a már megkötött üzletek a rendelkezés hatálya alá esnek-e. Marc-Andrénak élõ szerzõdése van a Mönchengladbachhal, ám nem tudom elképzelni, hogy maradjon" – mondta a SiD német hírügynökségnek Gerd vom Bruch."

Szóval akkor már meg van kötve az üzlet, csak hivatalosan nincs bejelentve. Szerintem még fellebbezni lehet a döntés ellen amúgy
Jakuza1
Biztos vagyok benne, hogy nem volt semmilyen ejnyebejnye, mert a barcelona nem amator klub, hogy ilyen esetben, ne valtoztatott volna, ha tudjak figyelik oket.

Sippie
ha valóban volt ejnye bejnye, és azóta se léptek semmit, akkor az illetékeset páros lábbal, megnyúzva, sóval behintve elföldelni!!4
bakkerman
2009 és 2013 között...nyílván folyamatosan figyelték a klubot,adtak pár ejnye bejnyét,meg ultimátumokat idõközben,hogy "tessék szépen normálisan igazolni",aztán most borult a bili.

Sippie
uefalona mi bazdmeg? ja most is látszik... 2009-es igazolásokról van szó, de hogyhogy nem most került terítékre, amikor védõt, kapust KELL venni.
bakkerman
Kint van eurobarcán is,meg a FIFA honlapján is,2015 június 1-ig nem igazolhat a klub játékost,jogerõs az itélet. Ha 90 napon belül nem tisztázza a klub ezeket az igazolásokat,akkor további szankciókra számíthat. Várjunk még a nagy szavakkal azért pár napig/hétig,de ebbe akár hosszabb távra is belebukhat a csapat (már ami az eredményességet illeti).

contraste
A spanyol ligát (RFEF) is büntették érdekes. Hát, sztem azért várjátok meg mi sül ki ebbõl, nagyon erõs büntetés ez, nem volt még példa ekkora ítéletre a nagyobb ligákban mostanság.

ain't got no history

contraste
Igen, amikor fellebeztünk, arra az idõre felfüggesztették a tiltást és aztán meg is egyezett a két csapat és végül nem kapunk többet pénz büntetésnél asszem.

ain't got no history

contraste
BBC hamarosan leközli, majd megtudjuk, de az egészben a fura az, hogy semmi hír nem szivárgott ki errõl, nyílván régóta figyelik a dolgokat, mert nem egy igazolásról van szó elvileg. Amúgy majd utána nézek mik a szabályok és mi az oka ennek a bûntetésnek, nyílvánvalóan bonyolultabb, mint hogy azt mondhassuk, hogy Wenger ugyan ezt csinálta volna (nyílván nem csinálhatta ugyan ezt).

Anno a Chelsea is kapott ilyet a Kakuta transfer miatt.

ain't got no history

bakkerman
Amikor a Chelseat eltiltották,akkoris elhúzódott az ügy,és kitolták az idõpontot,ebben bízhatunk

Jakuza1
Innentol kezdve nincs atigazolas ket evig, nem lesz Stegen vetel sem.

bakkerman
atyaúristen basszameg...2014 nyara,és 2015 tele. Remélem perel a klub,és elhúzzák még vagy fél évig az ügyet legalább,és nyáron lehet vásárolni. Ha ez lesz a végleges döntés,akkor a következõ szezonunkra már most mondhatunk egy imát

contraste
Itt már többet írnak: Eurosport

ain't got no history

tobias88
Ter Stegen üzlet remélem azért még áll! 1 évig Marad Gladbachban továbbra is, remélem megoldják
contraste
Félreértesz valamit. Ez nem rumour vagy találgatás, hanem meghozott ítélet. Amúgy meg a Neymar-ügynek miért hiszed, hogy vége? komoly következményekkel fog számolni ott is pár ember, nem véletlenül mondott le Rosell.

ain't got no history

tobias88
Nem lesz új védõnk
bakkerman
ha a kétes Neymar biznisz miatt nem tiltották el a klubot az igazolásoktól,akkor egy-két kiscsikó leigolása miatt nem fogják. 18 éven aluliak miatt?? Akkor Wenger papa a csapatával együtt lehúzhatta volna a rolót régen

contraste
egyelõre, még nincsenek részletek, csak annyi, hogy 18 éven aluli külföldi játékos igazolások miatt.

ain't got no history

contraste
bakkerman
*minden meccsen

bakkerman
amúgy kiváncsi lennék egy statisztikára a futott mennyiséget tekintve,mert tegnap Neymar szerintem 2x annyit futott mint Messi,mezõnyben nagyon sokat dolgozott,és kapart,amíg a bolha meg csak vakargatta a tökét,és sétálgatott. Alapból minden Neymar kiteszi a lelkét a pályára,de tegnap nekem ez az eddigieknél is jobban feltûnt