33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• Zséé
    ohh az jólenne :P
    Köszi!
  • gabber_saviola
    töltöm fel nyugi :P
  • Zséé
    31' Barcelona [1 - 0] Gimnastic
    18' [1 - 0] J.P. Saviola

Megint Saviola :P
    Sajnos nem látom a meccset :(
  • zalan05
    remélem ma a Barca visszaveszi a vezetést a tabellán.
    csk nem fog ki rajtuk a bajnokságban az utolsó helyen álló csapat
    ugyhogy hajrá
  • DJ BP
    de tavaly és most is maradnak a szarban :))
  • hunbasser
    Gerrard=Liverpool.mindig ő húzza ki őket a szarból,de ez off
  • B0B0
    Gerrardot nem értem én sem miért tették pont oda, bár Gerrard azért a világ egyik legjobbja, mert ő minden poszton eszement jó. A 2005-ös BL-döntőn is nagyon játszott Serginho ellen a bal szélen.

Jujj! RC télleg balos
  • DJ BP
    hát, RC már nem a régi, utóbbi hónapokban ugyan jó, de az év többi részében, meg baloldali, nem jobb... valaki más jobb lett volna, jövőre talán S. Ramos, ha ott hagyják :DD

meg Gerrard hogy kerül oda? mit csinált?
  • B0B0
    Zambrotta mit is keres ott?

Akkor már inkább Sagnol, vagy Roberto Carlos!
  • tobias88

Uefa év csapata
  • csm
    lehet hogy már volt, de ez akkor is szomorú.
    viszont nem nevezném pénzéhesnek, mellőzték jogtalanul, a képességei alapján megérdemli a fizetését.
    arról nem tehet hogy nem játszatják, ettől ő még nem rosszabb.
    ha máshol is kapna ugyanenyit, de játszhatna rendszeresen, természetes hogy odamenne.
  • csm
    Javier Saviola a Juventusé?
    Szenzációs bejelentést tett csütörtökön a futballvilág fontosabb eseményeit legtöbbször pontosan megjósoló Cadena Ser spanyol rádióállomás. A csatorna Andrés D’Alessandróra, a Zaragoza légiósára és egyben Javier Saviola jó barátjára hivatkozva megszellőztette: a Barcelona argentin támadója a nyártól a Juventusban játszik, miután megegyezett a torinói klubbal. Mivel a futballista katalánokkal kötött szerződése az idény végén lejár, az olaszoknak nem kell érte fizetni egy árva garast sem. A hír cseppet sem tekinthető légből kapott információnak, hiszen a támadó edzője két éve a Monacónál éppen az a Didier Deschamps volt, aki jelenleg a Juventus kispadján ül.
  • B0B0
    Nem! Egyedül az a baj, hogy jelenleg senki sem gólerős csapatban, csak egy ember, aki a padot koptatja és nem kell a klubnak
  • Zséé
    Az az egy baja van, hogy túl pénzéhes, meg ha felépül Eto'o meg Messi akkor megint csak padozna, szóval felesleges lenne fizetni a magas fizetését. Az viszont tény hogy amíg nálunk van addig neki kellene játszani Guddy helyett. Egyedül az a baj, hogy nem kapunk érte pénzt...
  • fernando torres
    ez hihetetlen ....
  • GTheo
    Aimar és D'Alessandro veszélyesek lesznek...
  • B0B0
    Hát nem
  • hunbasser
    nem lesz sétagalopp
  • Zséé
    Zaragozát kaptuk a spanyol kupában.
  • neevous
    Na végre.
  • Jagi
    Helyes hogy megjött az esze :)
    Mondtam én, Saviolat csak játszatni kell :)
  • B0B0
    Frank Rijkaard változtatott. A Barcelona vezetőedzője a katalán drukkerek nagy örömére az Alavés elleni, 3–2-re megnyert Király-kupa visszavágó mérkőzésen a kezdőcsapatba jelölte Javier Saviolát, aki meghálálta a bizalmat: mesterhármast jegyzett, és hirtelen a holland favoritjává lépett elő.

Most visszanyerhetné a Barcelona-szurkolók szimpátiáját Frank Rijkaard. A katalán drukkerek az elmúlt hetekben kissé megorroltak a holland vezetőedzőre: sokan úgy gondolják, a szakvezető előrébb sorolja hiúságát csapata sikerénél. A holland az év elején hasonló állásponton volt, mint két évvel ezelőtt, amikor kijelentette: Javier Saviola futballja nem illik bele az általa elképzelt játékrendszerbe, így akkor a klub száműzte az argentin támadót. Ezúttal viszont nem az „eltávolítás”, csak a mellőzés mellett döntött. Hiába harcképtelen hosszú ideje Samuel Eto’o és sérült hónapok óta Lionel Messi, a katalánok mestere a téli pihenőt követő első két mérkőzésen csak cserepadra ültette a „Nyúl” becenévre hallgató labdarúgót.

A drukkerek kritizálták a holland edzőt

Ekkor fakadtak ki a szimpatizánsok, s egészen odáig mentek, hogy azt hangoztatták: Frank Rijkaard vagy azért nem szerepelteti a nagy kedvencüket, mert nem akarja megváltoztatni korábban tett kijelentését, vagy egyszerűen nem ért a munkájához…
    Tegyük gyorsan hozzá, arról a szakemberről beszélünk, aki tavaly bajnoki címet és BL-trófeát nyert csapatával. Az azonban vitathatatlan: a vezetőedző valamiért ragaszkodik az általa megálmodott taktikához és összeállításhoz.

A mesterhármas mindent eldöntött

Mert bár a Samuel Eto’o, Lionel Messi, Ronaldinho álomcsatársorból az előbbi kettő hiányzik, az edző mégsem hajlandó az előretolt ékes támadásvariáción kívül más formációban pályára küldeni együttesét. Mert abban igaza van a hollandnak: Javier Saviola testi adottságai nem felelnek meg az előretolt támadó szerepköréhez. De ha nem a védősor kellős közepére küldi a vezetőedző…

Miután Javier Saviola az Alavés elleni Király-kupa- párharc első mérkőzésén két gólt szerzett (a Barca 2–0-ra nyert idegenben), majd az Espanyol elleni bajnokin is betalált, végre bejátszotta magát a kezdő tizenegybe, s ha már lehetőséget kapott, rögvest mesterhármast (bár nem klasszikus tripla volt) jegyzett a 3–2-re megnyert kupavisszavágón. A szenzációs produkció láttán Frank Rijkaard is más szellemben beszélt a támadóról, mint korábban...
    „Kétségtelen, ezt a mérkőzést Saviola döntötte el – mondta a vezetőedző. – Javier olyan futballista, aki a fontos pillanatokban jó döntéseket hoz, és a kiélezett helyzetekben remekül teljesít.”

A Barca-mester arra a kérdésre is kitért, amit valószínűleg minden katalán drukker feltett volna neki az összecsapás után: Saviola ezzel a kitűnő játékkal bejátszotta-e magát a kezdőcsapatba.

„Azt hiszem, megérdemli, hogy számítsak rá – folytatta a szakvezető. – A statisztikája alapján a kezdő tizenegyben a helye.”
    Szimpatikus nyilatkozat.
    Kérdés, eddig miért nem tűnt fel a hollandnak, hogy az argentin eredményesen pótolhatja a hiányzókat. Íme, egy érdekes információ, amelyet Jordi Majó, Juan Laporta korábbi ellenfele osztott meg a spanyol újságolvasókkal.

A „Nyúl” végre kiugrott a „ketrecből”

„Furcsán mennek most a dolgok a Barcánál – nyilatkozta a helyi lapnak, az El Mundo Deportivónak a 2003-as elnökjelölt. – Érdekes, hogy Lilian Thuram harmincnégy éves védőként sokkal jobban keres, mint például az elmúlt hetekben parádézó Javier Saviola. Nekem úgy tűnik, az argentint el akarják távolítani. Hogy miért, nem tudom. De véleményem szerint ezért nem játszatja Frank Rijkaard. Májusban lejár a csatár szerződése, és ha beleegyezik, hogy eladja a klub, a fejemet teszem rá: nem hosszabbítanak vele szerződést.”

Tudjuk azonban, hogy minden vesztes szereti összeugrasztani azokat, akik legyőzték.
    Ám ami ennél fontosabb: a „Nyúl” végre kiugrott a „ketrecből”...

Bolondok a Barcelonánál, hogy nem játszatják Javier Saviolát, mert mint az alábbi statisztikánkból kiderül, a géppuskalábú argentin játékos (aki 34 válogatott meccsén tízszer volt eredményes) roppant veszélyes az ellenfelek kapuja előtt.

PÁLYAFUTÁS év csapat bajnoki/gól
    1998–1999 River Plate 20/ 7
    1999–2000 River Plate 31/17
    2000–2001 River Plate 35/20
    2001–2002 FC Barcelona 32/17
    2002–2003 FC Barcelona 36/13
    2003–2004 FC Barcelona 33/14
    2004–2005 AS Monaco (kölcsönben) 29/ 7
    2005–2006 FC Sevilla (kölcsönben) 30/ 9
    2006–2007 FC Barcelona 9/ 3
  • B0B0
    Figyelemelterelés
  • DJ BP
    nem érdekes, nagyobb balhé van Calderón miatt... Capello meg beint...

Mondjuk sztem most a barca-real között viszonylag barátságos viszony volt, nem értem miért jó Rijkaardnak bezavarni ezzel
  • B0B0
    Rijakaard is jobban tenné ha nem Capelloval foglalkozna, hanem a saját csapatával
  • B0B0
    Ja, most olvasom nso-n. Ez azért vicc
  • DJ BP
    2-t kaptatok azért megint :DD, sőt 2-2-nél nagy ziccerük volt, szóval jó kis meccset játszottatok, Saviola szenzációs, nem csodálom hogy Guddy helyett őt játszatnátok :)
  • B0B0
    Nocsak. Megrázták magukat?
  • hunbasser
    saviola tripla :-cccc
  • kuci06
    1-0 barca gól ronaldinho!!!!
  • Zséé
    Igen lesz

Ma este Spanyol kupa visszavágó Barca - Alavés 20:45 Sport1. Az első meccsen 2-0-ra nyertünk :)
  • craft
    Lehet hogy rosszul hallottam de télleg lesz ma Barca meccs? és ha igen akkor kivel?
  • B0B0
    Na erre gondoltam én is, de hát ugye nem mi vagyunk az edzők :)
  • fernando torres
    am kik vannak nálunk célkeresztben igazolás szempontjából?
  • fernando torres
    értem.de biztos vannak még a piacon jó vkpk.
  • Zséé
    De ő nem igazolhat el onnan ebben a szezonban valami szabály miatt.
  • fernando torres
    Mascherano sztem tökéletes lenne erre a posztra.nem mellesleg el is akar jönni a West Hamtől.szólni kellen a holland mesternek :)
  • fernando torres
    régen igen.de én már rég nem láttam azon a poszton de igaz hogy oda igazoltuk.

• Zséé
    Marquez is szokott védekező középpályást játszani. Amúgy én őt tenném oda és a védelembe Puyol mellé Thuramot (ha nem lenne sérült)
  • fernando torres
    kimondott védekező középpályásunk Mottan és Edmilsonon kívűl nincs is.na ugyebár itt a bibi.Mottat nagyon tehetségesnek tartották.most már mondhatjuk hogy nem hozta azt amit sokan vártak tőle.Edmilson pedig vhogy nem Barca típusu játékos.

ha vkit igazolunk január végéig,erre a posztra kellene