33513
Eurobarca | Hivatalos honlap
El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik
-
Zséé #7561 talán mert kicsire nőtt :D -
#7560 Giuly jól fölé fejelte -.- kb. 2-3 méterre állt a kaputól :D
Ronaldinho gólja szép volt -
Zséé #7559 GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL RONALDINHO MEGINT :P
És jön Messi Saviola helyett!! -
#7558 Mekkora góóóól!!:P -
Zséé #7557 GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL RONALDINHO!! -
#7556 Ronaldinho nagyon jó most, és Iniesta is, csak az a fránya gól összejönne már. -
#7555 jaja:-) Basszus szinte egykapuzunk.. és nincs gól :S Remélem MEssi meg Eto'O befognak jönni:) -
#7554 a te kedvedért belinkelem neked az első 5 bek sorozatot
55/56
56/57
57/58
58/59
59/60
akkoriban csak a bajnokok indulhattak,volt,amikor 16-an,meg volt,amikor 24-en indultak,és sztem igenis érdekelte a csapatokat a BEK,sőt... -
Zséé #7553 Valdes kivédte :P -
#7552 11es????:S -
#7551 Húúú nagyon jók vagyunk! sztem nyerni fogunk -
#7550 Basszus, Valencia hogy tudott kikapni 3:0-ra? -
#7549 Ez hülyeség. -
#7548 history
innen láthatod hogy mér a Madrid vezet:
amikor még nem volt fontos ez a sorozat, nem is vett benne mindenki részt, az első 5öt megnyerte ->ennyi -
#7547 hát sztem is Edmilson inkább a középpályán van otthon mint a védekezésben -
#7546 A barca mennyi Bl-t nyert? -
DJ BP #7545 Ma este hét órától a kosárlabda spanyol kupa döntőjében a Real Madrid és a Barcelona küzd meg a trófeáért.
El Classico :) -
#7544 Szerintem az kifejezetten jó, hogy Marquezt feljebb hozta, abban már nem vagyok biztos, hogy Edmilson jó lesz-e ott hátul -
#7543 kimaradt egy G a végén -
#7542 Régi emberek, régi eredmények?
Írta: Z. Iván
Emlékezetes pillanatok elé nézhet a Camp Nou közönsége, hiszen hosszú hónapok után ismét a gyepen láthatja Lionel Messit és Samuel Eto'ót, akiktől mindenki azt várja, hogy lendítsék vissza a játékba a formán kívül játszó Barcelonát. Hogy sikerül-e nekik, az még aligha ezen a meccsen dől el, hiszen még mindketten csak csereként jutnak szóhoz, de akár már ma is adhatnak egy lökést az együttes támadójátékának.
A segítségre ugyanis nagy szüksége van a katalánoknak, akik a legutóbbi bajnoki fordulóban is gyenge produkcióval álltak elő, s játszottak 0-0-s döntetlent Vitoriában az Osasuna ellen. Azon a meccsen már nem is számított meglepetésnek, hogy nem működött igazán jól a gárda támadójátéka, melynek mindenképpen javulnia kell, ha a Barca meg akarja nyerni a bajnokságot. Ehhez kétségkívül nagyon nagy segítséggel szolgál Lionel Messi és Samuel Eto'o, akikkel teljes lehet a Ronaldinho vezette támadótrió.
Az edzéseken leszűrhető volt, hogy Messitől gyors formába lendülés várható, mert az apró támadó nagyon jól mozgott a foglalkozásokon, ugyanakkor Eto'o esete bonyolultabb, s a jelentések szerint ő még igen messze van az ideális formájától. Éppen ezért ma este valószínűleg Messi kap majd több játékidőt Frank Rijkaardtól, s valamivel kevesebbet a kameruni kollégája. A holland edző azt még tegnap leszögezte, hogy egyikük sem fog kezdeni, így viszont nem lehet kérdőjeles Javier Saviola helye az aktuális legjobb tizenegyben. Az már jóval bizonytalanabb, hogy az argentin jobbján Giuly vagy Iniesta jut szóhoz, mert ebben a tekintetben teljesen kiszámíthatatlanok Rijkaard szándékai - de Gudjohnsent és Ezquerrót maximum a nézőtéren lehet majd látni, mert ők nincsenek a nevezettek között.
A középpályán viszont a megszokotthoz képest váltás lesz, ha tartja a szavát a vezetőedző, mert a védekező középpályás posztra Márquez léphet előre, akit Edmílson pótolhat a védelemben. A mexikói és a brazil futballista tehát helyet cserél a pályán, már csak az a kérdés, hogy milyen eredménnyel jár a váltás. A középpálya támadóbb területein minden bizonnyal Xavi és Deco játszhat, s a védelem többi posztján is az utóbbi meccseken megszokott fölállás a várt. Ezek szerint Zambrotta újfent a baloldalt játszhatja be, a jobbszélen Oleguer dolgozhat, az alakzat irányítása pedig természetesen Puyolnak jut.
Az ellenfélnél a legnagyobb gondot a csatárhiány jelenti, mert az előző fordulóban megkapta ötödik sárga lapját Zsigics és Munitis is, akik kulcsszereplők lennének a zöld-fehérek támadójátékában. Helyettük az ex-madridi Balboa, és a saját nevelésű Juanjo kerül a csatársorba, ez a változtatás viszont a csapat középpályáján is kikényszerít cseréket.
Összességében a Racingnak alig van esélye a pontszerzésre, ámbár a kantábriaiak soha nem tudhatják, hogy a Barca alulmúlja-e az eddig sem túl veretes teljesítményét. A gránátvörös-kék mezesek oldaláról nézve persze nincs más választás ma este, csak a győzelem elfogadható, mely annál is inkább fontos, mert a következőkben rangadók várnak az együttesre.
FC Barcelona-Racing Santander
Barcelona, Camp Nou
19:00
Vezeti: Mejuto González
FC Barcelona: Valdés; Oleguer, Puyol, Edmílson, Zambrotta, Márquez, Xavi, Deco, Giuly (Iniesta), Ronaldinho és Saviola.
Racing: Toño; Pinillos, Rubén, Garay, Oriol; Scaloni, Vitolo, Colsa, Serrrano; Balboa és Juanjo.
KIEMELNÉM EZT A RÉSZT:
udjohnsent és Ezquerrót maximum a nézőtéren lehet majd látni -
#7541 szerintem a szülei nevelték
:P -
#7540 örülök hogy kibeszéltétek Raúl neveltetését,de ezt ezentúl ne itt. htx -
#7539 nem,ezért is kétséges,h most ő végülis milyen nevelés -
#7538 uhh,tehát nagyon mérvadó az a 2 év, a eralban eltöltött soksok év mellett O_o -
#7537 hát 13 éves korától 15 éves koráig volt ott,utána Realban nevelkedett,de ezt csak így zárójelben jegyzem meg -
#7536 [b]A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő, listavezető, egyben címvédő Barcelona ismét egyszerre állíthatja csatasorba félelmetes támadójátékának három alappillérét, az elmúlt időszakban kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódó Ronaldinhót, Messit és Eto’ót. Legalábbis egészségügyi okok miatt már nem kell őket nélkülöznie Frank Rijkaardnak.[b]
A kisebb sérülésen jelesül a brazil van túl, aki a Zaragoza elleni kupamérkőzésen vált maródivá, majd hagyta ki a hétvégi, Osasuna elleni gólnélküli bajnokit.
A leghosszabb kihagyáson a kameruni gólvágó van túl, Eto’o még a 2006. szeptember 27-i, Bremen elleni BL-mérkőzésen sérült meg, csak a közelmúltban kezdhette újra az edzéseket és a napokban tréningezhetett ismét csapattársaival. Eto’o az Osasuna ellen már öt percet kapott csereként.
Nem sokkal a kameruni támadó kiválását követően iratkozott fel a hiányzók listájára Messi, aki november közepén a Zaragoza elleni bajnokin lesétált a pályáról, majd lábközépcsont-törést állapítottak meg nála.
Két ilyen kreatív játszótárs elvesztését követően Ronaldinho sem volt igazán formában, visszatértük talán a brazil esetében is javulást idézhet elő.
Rijkaardnak azonban óvatosan kell bánnia a nagy visszatérőivel. A csapatnak ugyan szakmailag mindhármukra nagy szüksége van, de hiba lenne rájuk idő előtt nagy terhet, másrészt többhónapos kihagyás még klasszisok esetében sem múlik el nyomtalanul. Idő kell, amíg formába lendülnek.
Idő azonban egyelőre csak a legfőbb riválisok bukásainak köszönhetően van: a katalánok előnye akár már tetemes is lehetne, ha időközben nem kerültek volna ők maguk is hullámvölgybe: legutóbbi hét bajnokijuk közül csupán kettőt tudtak megnyerni.
A holland edző a héten nem számíthatott a válogatottakba behívót kapott Puyol, Xavi, Iniesta és Saviola négyessel.
Mind a négyen szóhoz jutottak csapatuk mérkőzésen, Iniesta góljával a spanyolok 1-0-ra verték Manchesterben az angolokat, Saviola találata ugyancsak 1-0-s győzelmet ért az argentinoknak Párizsban a franciák ellen. Így viszont a héten viszont mind a négyes kiestek a közös munkából.
Van Bronckhorst és Márquez nem edzett együtt társival legutóbb, Edmilson és Thuram is csupán erősíthetett, miként Silvinho is csak külön készülhet egyelőre.
A Barcelona a hétvégi fordulóban a Racing Santander csapatát látja vendégül a Nou Campban. Gondok a 9. helyen álló vendégeknél is vannak, meghatározóik közé sorolható játékosok közül Pedro Munitist és Nikola Zigicset is kénytelenek lesznek nélkülözni Barcelonában.
Forrás: [nso.hu] -
#7535 A Real vs. Barca topica nem járok, mint már mondtam, az általam szimpazitált csapatok topicjait látogatom kizárólag és a "Na nekem ebből elég" arra vonatkozott, hogy többet nem reagálok flémkelő hsz-ekre.
Nem is tudtam, hogy Raul Atletico nevelés -
#7534 Raúl nem saját nevelés,de sztem ezt neked kéne a legjobban tudnod(mivel az Atleticoval is szimpatizálsz)
off vége
Iniesta tényleg szép gólt lőtt,válogatottban lőhet ilyeneket,csak nekünk ne -.-
egyébként látom ment itt vmi flémszerűség,azért jobb lenne,ha ezeket a Real vs. Barca flémtopikban intéznétek el,sztem mindenki jobban jár,és az a topik pont erre való -
#7533 ja hogy mink itt már két gólt belőttünk neki:) -
#7532 Most már csak a Racing kapusának kell szólni! :DD -
#7531 jöhet -
#7530 Vagy kettőt! :) -
#7529 hát ha vasárnap is berak egy ilyet a Racingnek akkor biztos nem fogunk megharagudni:) -
#7528 Köszi -
#7527 Nem csúnya, bár én azt hittem, hogy végigcselezte a fél pályát :) -
#7526 "ez azért van, mert Madridban mindenki türelmetlen. A média nyomása, hogy válság van, kötelező nyerni, ez vezet ide, hogy cserélgetik a fél csapatot évente."<--- Nem érdekel miért, a focit döntik romba az ilyen jellegű tevékenységek! És emiatt már több kisebb klub, szakember és futball-személyiség is felemelte a hangját (nemcsak a Real, hanem a Chelsea ellen is). A Barcelonánál miért nem csinálták ezt 2000-ben? A Bayernban miért nem csinálják ezt most? A Manchesterben miért nem csinálták ezt 2002-ben??? Pedig ezeknél a kluboknál is akkor éppen válstág volt (van).
"hidd el tudom én is hogy ez nem jó, mert nem érünk vele semmit."<--- nincs több kérdésem!
"rohadtul idegesít hogy mások is ezzel vannak elfoglalva, így nem elég hogy a csapatom szerencsétlenkedését kell néznem évek óta, még ilyen további folyamatos piszkálódás is ér minket szurkolókat"<---- én soha nem jártam még a Real Madrid topicjába, úgyhogy nekem ne csacsogjál, hogy támadás ér téged, mert mindjárt kibontom a beton!!! Ne gyere ide, s akkor nem fogod hallani a keserű igazságot! Ne is számíts másra egy Barcelona topicban! És ha neked az jön le, hogy egy realos rossz ember, akkor csak szánni tudlak!
Na nekem ebből elég! -
#7525 aBarcának az éves bevétele, annyi amennyi, de azt nefeledd, hogy -ba van még most is! A Madridnak meg kitudja mennyi a felhalmozódott vagyona -
DJ BP #7524 éves bevétel... -
#7523 Anglia - Spanyolország
Letöltés Youtube -
#7522 292 millió? az érdekes felmérés! nyáron ennek a feléért fognak vásárolni