Forca BARCA

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

B0B0
Na és Londonban ki lövi azt az egyet?? 😄D

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Nekem megfelel 😄D

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Sheva
LABDARÚGÁS
EGY SZéP ESZTENDõ VOLT...
Eto'o 2005: Egy év tele gólokkal
Írta: H. PetI
Samuel Eto'o a legjobb formában lévõ csatár Európában. Nem elfogultság ezt leírni, hiszen a kameruni 17 mérkõzésen 17 gólt szerzett ebben a szezonban, s erre más nem volt képes az öreg kontinensen, 2005 pedig nagyon gyümölcsözõ esztendõ volt számára. Tizenkét hónap, három versenysorozat, két trófea, negyvennégy meccs, harmincöt gól - ezek Eto'o 2005-ös statisztikái. Ebben az évben õ volt a Barca gólzsákja, és a bajnokcsapat egyik oszlopa.

Az elmúlt szezonban, januártól számítva 13 gól 22 mérkõzésen a termés. Ebbõl 12 esett a bajnokságban, egy pedig a Chelsea elleni BL csatában. Az év második fele azonban még ennél is jobban sikerült a támadónak; augusztus óta statisztikái egyszerûen szenzációsak.A világ futballjában csak kevesen tudnak lépést tartani Eto'o-val. A szezonban, a Ligát, BL-t, és Király Kupát is beszámítva a kameruni 23 mérkõzésen 22 gólt szerzett, ami mérkõzésenként 0,95-ös átlag!

Európában mindössze három csatár van, akik idén hasonlóan jó mutatókkal rendelkezik. Õk vannak versenyben jelen pillanatban az Aranycipõért - Luca Toni, a Serie A-ban ontotta a gólokat, a Fiorentina színeiben. Miroslav Klose Brémában 16 gólt lõtt 17 meccsen, csakúgy, mint az elõbb említett talján. A juventusos David Trezeguet tizenötször mattolta az ellenfelek kapusait, szintén 17 mérkõzésen.

A 2005-ös év utolsó két Eto'o gólja a Celta Vigo ellen esett. Ezzel a duplával ötvenedik találata is megszületett, ehhez pedig hatvanhét mérkõzés kellett, ami fantasztikus teljesítmény. Ezzel az afrikai gólvágó belépett egy "elit klubba", hiszen 50 gólt elérni a Barça színeiben például a legendás Kubala Lászlónak (40), valamint Alcántaranak (44), Evaristonak (62) sikerült gyorsabban. A rangsorban Eto'o holtversenyben negyedik Quinivel. A közelmúlt Barca csillagai közül Sztoicskovnak 91, Rivaldonak 89, Kluivertnek 94 mérkõzésre volt szüksége, hogy elérje ezt a szép számot. Ronaldo nyújtott hasonlóan csodálatos teljesítményt, azzal, hogy 49 tétmérkõzésen 48 gólt szerzett.

Eto'o egyéni elismeréseket is gyûjtött ebben az évben. Pár nappal ezelõtt a FIFA gálán a harmadik legjobb játékos lett, most pedig a patinás L'Equipe francia lap választotta be 2005 legjobb csapatába, Ronaldinhohoz hasonlóan. Ezek mellett zsinórban a harmadik Afrikai Aranylabdát is megnyerheti jövõ januárban...

.:.FORZA AC MILAN!!!.:.

Sheva
LABDARÚGÁS
A BARCáBóL Jó HAZATéRNI
Larsson megfontolta a döntést
Írta: Z. Iván
Egy nappal azután, hogy Henrik Larsson bejelentette a svéd sajtónak a hazatérését, megszólalt futballista ügynöke, Rob Jansen is. A menedzser elmondta, hogy a Barcelona vezetése és edzõi már korábban megtudták Larsson döntését, így számukra nem volt meglepetés a tegnapi bejelentés. A távozást Jansen egyszerûen magyarázta: Henrik elérkezettnek látta az idõt arra, hogy búcsút intsen az európai elit megterhelésének, s hazatérjen otthonába.

"Laporta, Txiki és Rijkaard már tudták, hogy Henrik a nyári hazatérése mellett döntött, s ezzel együtt visszautasítja a harmadik évre szóló szerzõdésajánlatot, amit Laporta úr kínált korábban" - kezdte Jansen, majd a döntés miértjére próbált választ adni. "Larsson vissza szeretett volna térni Svédországba. Így egy olyan nagy klubban fejezhette be az európai karrierjét, mint a Barca, ahol ráadásul nagyon boldog is. De úgy érezte, hogy most szükséges elhagynia a legmagasabb szintû futballt, s egy kisebb klubban játszani tovább Svédországban."

"Azt biztosan tudta, hogy nem szerzõdik el egy másik nagy egyesülethez a barcelonai idõszak után, s inkább visszaszerzõdik Svédországba, ahol azért a bajnokság nincs olyan szinten, mint Spanyolországban. Mindenben a legjobb dolog azonban, hogy Henrik mindig elmondhatja majd: lényegében a profi pályafutását a Barcelonában fejezte be" - világított rá a búcsú jó oldalára Jansen.

A Barcelona vezetése tehát nem lepõdött meg a tegnapi hírek hallatán, s a döntéshozók, elsõsorban Rijkaard és Txiki fejében talán már körvonalazódik a jövõ nyári igazolási tervezet. Henry leigazolása továbbra is központi téma, de Rijkaard házon belül is megoldhatja a csatárkérdést, ha elegendõnek találja Maxit és Ezquerrót a feladatok elvégzéséhez. A különbözõ szóbeszédek viszont elsõdlegesen egy szélsõ védõ leigazolásáról szólnak, várhatóan a jobb oldalra.

Sheva
na akkor a góllövõk legyenek: ronaldinho, giuly, deco

csum666
Sztem is leveritek a cselzit pedig utálom a barkát!!

Hajrá ALBACOMP HAJRÁ MAGYAROK

Sheva
jaja a góllövõket is eldöntjük? 😄DD

B0B0
OK ezt megbeszéltük. Csak a focistáknak szólni kéne, hogy itt fönt eldöntöttük a meccset! 😄DDD

Sheva
ok én is 😄

B0B0
Kiegyezek az eredménnyel! 😊

Sheva
itthon 3:1 idegenbe 1:1 lesz

mondjuk még korai errõl beszélni még addig sok bajnoki meccs lesz Eto'o nélkül

B0B0
LEZÚZZUK A CHELSEATTTTTTTTTTT!!!!!!!!! 😊)))

Jagi
Úgy valahogy. Messi? Puyol? Ök sem "lusták". Jól esz ez nyugi.
Na megyek, Buék all, Forza Barca!

fernando torres
remélem
úgyis Dinhon meg esetleg Eto'o-n múlik minden
meg persze a védõinken

Jagi
Én is erre mondtam. Sztem nem lesz gond

fernando torres
én aban bízom hogy a chelsea-t megverjük

Jagi
Én bízom bene, hogy így lesz...<#vigyor>

fernando torres
elképzelhetõ
de a chelsea komoly lesz
otthon bucira kell õket verni

Jagi
Ahaerre mondtam, hogy hoppá!
Bõvebben: Mi lesz még itt.
Na, Barca - Juve BL-döntõ?

fernando torres
még ott jártok?
angol nem az erõsségem

Jagi
Semmi különös, csak idén 30 millával elmaradtak a tavalyi bevételtõl (ami nem volt kicsi. Sõt!) és most az "osztálypénz"-es (Ferran Soriano) aszongya, hogy 20 milló angol pénzért lehet igazolni.

De te postoltad legelõször. Vagy nem? : D

fernando torres

fernando torres
· Ronaldinho az év sportolója Dél-Amerikában

Ronaldinhót, az FC Barcelona brazil labdarúgóját választották az év sportolójává Latin-Amerikában.

A Prensa Libre hírügynökség által szervezett szavazáson 135 médium állásfoglalása nyomán alakult ki a végeredmény.

Az idén aranylabdás, illetve a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség által is legjobbnak tartott világbajnok támadó mögött Osleidys Menendez, a nõi gerelyhajítás kubai világcsúcstartója végzett a második, míg az argentinok klasszis kosárlabdázója, a San Antonio Spursszel NBA-gyõztes Manu Ginóbili a harmadik helyen.

A nõk külön versengését tekintve Menendez 2001 és 2004 után harmadszor bizonyult a legjobbnak. A csapatok mezõnyében a brazil labdarúgó-válogatott került az élre, megelõzve a 17 éven aluliak futball-vb-jén gyõztes mexikói alakulatot.

A szavazások történetében Javier Sotomayor kubai magasugró gyõzött a legtöbbször, szám szerint ötször (1988, 1989, 1992, 1993, 1994). (MTI)

fernando torres
nekünk van upc, van real madrid tv(khmkhm.), hátha lesznek olyan kegyesek, és felrakják ezt is

fernando torres
Terjeszkedik a Barca TV

Az FC Barcelona az utóbbi idõben két megállapodást kötött, melyek a Barca TV sugárzásával kapcsolatosak. A szerzõdések értelmében a csapattal foglalkozó adó fogható lesz Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Romániában is.

Ez évben csatlakozott a "nézõkhöz" Franciaország és Japán. A kelet-európai terjeszkedés a csapat TV-jének nemzetközi népszerûsítési akciójához kapcsolódik, a fejlesztést a Trans World International (TWI) cég segítségével végzik. A TWI november óta végzi a TV terjesztését, s a projektnek két célja van: hogy világszerte elérhetõ legyen az adó és az, hogy új lehetõségeket nyisson üzleti téren, valamint a szurkolók szórakoztatása, tájékoztatása is kiemelkedõ lehessen.

Japán egy kiváló példa arra, hogy a Barca TV nagyon hasznos lehet a Klubnak minden téren. A Barca TV sugározta az ázsiai túrát, mintegy 40.000 család otthonába elhozva a gránátvörös-kék csapatot. A J-Sports-szal kötött megállapodás volt az elsõ, ami a nemzetközi terjeszkedéshez kapcsolódott. A stratégia következõ lépése, hogy még harminc különbözõ országba jusson el a Barca TV - köztük Magyarországra- a közeljövõben.

fernando torres
Sheva te miért nem managerezel?

fernando torres
mond el nekem is !

Sheva
hoppá bizony 😄

Jagi
Hoppá! 😉

Sheva
Barcelona to have £20M transfer kitty
tribalfootball.com - December 27, 2005

Barcelona sports chief Txiki Begiristain has a bumper £20 million transfer kitty for the winter market.

The club's finance director Ferran Soriano confirmed there would "£20 million" available for new signings at the end of the season, but "that does not mean it will all be spent".

On the club's search for a new shirt sponsor, Soriano added: "As the team continues to win, the shirt price gets higher and higher."

Sheva
LABDARÚGÁS
9 MéRKõZéSEN LARSSONéK
Eto'o nélkül sokáig
Samuel Eto'o a napokban kijelentette, hogy nem kívánja cserbenhagyni nemzeti válogatottját, s mindenképpen részt vesz az egyiptomi Afrikai Nemzetek Kupáján. Ez egyszersmind azt jelenti, hogy a Barcelona heteken keresztül nélkülözni lesz kénytelen a fantasztikus formában játszó középcsatárt.

Eto'o õsze parádésan sikerült, sokat javult a helyzetkihasználása az elõzõ évhez képest, s 17 bajnoki mérkõzésen 17 gólt lõtt. Ezzel már most toronymagas esélyese a spanyol gólkirályi címnek, s jó kilátásai vannak az Európai Aranycipõre is. Ezt különösen akkor lesz nagy teljesítmény megnyerni, ha heteken keresztül hiányozni fog a Barcelonából, márpedig immár szinte biztosan elutazik egy idõre a csatár.

Kamerun elsõ mérkõzése az Afrika Kupán január 21.-én lesz Angola ellen, azaz Eto'o már a Liga 20. fordulóját is elmulasztja, s elõtte kizárólag az Espanyol és a Bilbao elleni (még õszi) fordulókban játszhat. Az Alavés elleni (elsõ tavaszi fordulóban) január 21-22.-én már nem léphet pályára, s az utána következõ hetekben is válogatottját szolgálja majd. Ez azt is jelentheti (ha Kamerun messzire jut a kontinenstornán), hogy Eto'o négy bajnoki mérkõzésrõl, valamint öt Király Kupa meccsrõl marad le a Barcában. Ez kétségkívül nagyon sok, de lehetne rosszabb is a képlet, ha Eto'o elmenne a Kameruni válogatott összetartására, ami két héttel az Afrika Kupa elõtt kezdõdik. Ezt viszont már nem kívánja végigdolgozni a támadó, s csak a Bilbao elleni bajnoki után (január 14.-15.) hagyná el Barcelonát.

Végsõ döntés természetesen errõl még nem születetett, de így is nyugodtan tisztogathatják a cipõiket a tartalék támadók, mert lesz dolguk bõven. Larsson számít az elsõ számú tartaléknak, s Eto'o távollétében neki lehet a legtöbb feladata, de szerepet kaphat Maxi és Ezquerro is. Maxival kapcsolatos sejtések egyébként, hogy egyre kevésbé valószínû a kölcsönadás, mivel maga a játékos maradni szeretne a minimális játéklehetõségek dacára is.

Sheva
LABDARÚGÁS
ELJöTT A HAZATéRéS IDEJE
Larsson távozik a nyáron
Bár teljes bizonyossággal semmi nem jelenthetõ ki egyelõre, nagyon valószínû, hogy Henrik Larsson az idény végén elhagyja Barcelonát, s hazájában, a Helsingborgban folytatja a pályafutását. Minderrõl maga a futballista nyilatkozott Svédországban, a 'Helsingborg Dagblad' címû lapnak, melynek hasábjain kifejtette: elérkezettnek látja az idõt a hazatérésre.

A svéd játékos maradásáról, vagy távozásáról szóló hírek nem voltak ritkák az utóbbi hónapokban, hiszen Eto'o mögött csak ritkán jutott szóhoz Larsson. Hiába ígért szóban szerzõdéshosszabbítást a Barcelona vezetése - hiszen jelenlegi kontraktusa 2006 júniusában lejár -, maga a futballista kivárt a döntéssel. Egymásnak ellentmondó nyilatkozatok jelentek meg vele kapcsolatban, de végül úgy tûnik, a csatár elhagyja Barcelonát.

Larsson 2004 nyarán, átigazolási díj nélkül érkezett a Celtic együttesétõl s mindvégig Eto'o tartaléka maradt, leszámítva a súlyos térdsérülését követõ rehabilitációt. Ettõl eltekintve azonban Frank Rjkaard rendelkezésére állt, s állítása szerint el is fogadta a helyzetet, mert a csodás formában játszó Eto'o helyét aligha lehetett megkérdõjelezni. Larsson bizonyára sokat gondolkozott a következõ évrõl, s mérlegre tett minden lehetõséget, de a távozás mellett döntött.

"Úgy gondoljuk, hogy most jött el az ideje a hazatérésemnek" - nyilatkozott Larsson a 'Helsingborg Dagblad'-nak. "Nagyon sok kérdés fölmerült a szerzõdésemmel kapcsolatban, s azt hiszem jobb elejét venni a spekulációknak." A csatár még a karácsonyi szünet miatt csak Svédországban jelentette be a döntését, de alighanem ez Barcelonában sem késik sokáig. Elmondta viszont továbbá, hogy Svédországból több csapat is megkereste, azonban mindenképpen korábbi egyesületéhez, a Helsingborghoz kívánt visszatérni, azaz a világbajnokság után ott jelentkezik edzésre. A válogatott szereplésrõl még annyit megemlített, hogy a VB után sem kizárt a szerepvállalása, amit könnyebben tudna teljesíteni a kevésbé szoros menetrend miatt.

Barcelonában pedig elkezdhetnek gondolkodni a vezetõségben, hogy miként áll majd össze a nyártól a támadósor. Maxival, Henry-val, esetleg mással?

Jagi
Csak az a gáz, hogy -30-ban vannak! 😄

fernando torres
jó lenne ha Rijkaard élne a pénzzel és hozna fiatal,tehetséges játékosokat..

fernando torres
20 millió a télre

Txiki Begiristian, az FC Barcelona átigazolásokért felelõs elnöke 20 millió fontot szán a téli átigazolási idõszakra.

"20 millió font áll majd a rendelkezésünkre télen új igazolásokra, de ez nem jelenti azt, hogy ezt mind el fogjuk költeni" - mondta Ferran Soriano, az FC Barcelona pénzügyeiért felelõs igazgatója.

Miközben a klub új mezszponzor után néz, Soriano hozzátette: "Ha a csapat továbbra is képes folyamatosan nyerni a meccseket, akkor a mezeladásokból befolyó összeg csak nagyobb és nagyobb lesz."

A télen tehát Frank Rijkaard 20 millió fontból (megközelítõleg 32 millió euró) gazdálkodhat, most már csak az a kérdés, a mester kihasználja-e ezt a lehetõséget, vagy elégedett a jelenlegi kerettel.

gabber_saviola
nah ez a flémed guba abszolult nem kell ide

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

fernando torres
htx.

B0B0
OK megpróbálom felrakni vhova

gabber_saviola
nem tudom, ezen még nem gondolkoztam...... Gonzalez volt aki megfektette a Romai védõt

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

fernando torres
Cara gólja a Romanak!
a gólpasszt ki adta?
kit szeretsz jobban : Cara-t vagy Makinwa-t?

gabber_saviola
akkor tessék 😊

Jagi
Ja, ez nagyonnagy akkorát röhögtem, mikor megcinálta... : )

fernando torres
papír

kell hát,ez kérdés volt 😄

B0B0
Jó minõségben aviban kõ? 😊

Sheva
legistenkirályabb ^^

fernando torres
kedvenc gólom ....

fernando torres
van még majd ha kell még linkelek

Ezek nagyon nagyok! Egy részét már ismertem,kössz torres!

fernando torres
és végül 1 nagy gól

fernando torres
kommunikáció a pályán