Forca BARCA

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Matthewpamer
hogy fér be az arca az öltözõbe?😄

Tiszta mint az Inter! Campione d\'Italia 2005/2006:Inter !!!CSALÓ JUVE MOCSKOS CSALÓK!!!

fernando torres
költõi túlkapás volt 😄DD

DJ Bee18
Hogy valaki minden mérkõzésen száz kilómétereket fut, beletörik a lelke, feláldozza magát a csapatért, s csatárként is az utolsó lélegzetéig védekezik?

Jó nagyra értékli magát. 😄DD Álszerénységgel nem vádolhatja meg senki 😊. Azért ahhoz a 100 km-hez, a 90 perc alatt 66 km/h-ás átlagot kellene produkálni 😊

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

fernando torres
jósrác<#eljen>

fernando torres
Zambrotta: a Barcáé a legszebb foci

Egy új játékos érkezésekor szokás, hogy az illetõ alaposan megdicséri új csapatát, mondván, a legnagyobb vágyai teljesültek a klubváltással. Ez az alaptézis most viszont nem illik rá Gianluca Zambrotta érkezésére, aki dicsért ugyan, de nem felejtette el egykori klubját sem.

Mindez furcsa is lett volna, mert a szélsõ védõ hosszú éveket töltött a Juventusnál, ahol nem csak jól érezte magát, hanem sikeres is volt. Így nyugodtan állítható, hogy aligha hagyta volna el a torinói csapatot, ha azt nem számûzik a B ligába. Az események alakulása után a játékosnak váltania kellett, akkor viszont a számos kérõ közül a Barcelonának mondott igent, ami mindenképpen megtisztelõ a gránátvörös-kék klubra nézve.

-- Hogy érzi magát most, hogy már hivatalosan is a Barca játékosa?

Nagyon boldog vagyok, hogy a Barcelona szerzõdtetett, mivel egy nagy klubba kerülök, mely elképesztõ játékosokkal rendelkezik. Most egy új kaland következik a pályafutásomban, és nagyon várom már, hogy belekezdjek.

-- Miért választotta a Barcát?

Ez az egyik legerõsebb csapat a világon, ez volt a fõ ok, hogy így döntöttem. Emellett fontos volt a város, az emberek, a játékosok, az edzõ, melyek mind erre a lépésre sarkalltak.

-- Beszélt már Frank Rijkaarddal?

Beszéltem vele telefonon és gratulált nekem a világbajnoki címhez. Utána ismét fölhívott, mielõtt aláírtam volna a Barcához. Ezen kívül pedig jól tudom róla, hogy az utóbbi években kiváló munkát végzett.

-- Követte a Barca fejlõdését az utóbbi esztendõkben?

Az a játék, amit a Barcelona mutatott az utóbbi idények során, a leglátványosabb volt a világon. Megtiszteltetés a csapat egy részét képezni olyanok mellett, mint Ronaldinho, Deco, Messi, Eto'o, Puyol és a többiek.

-- Mit gondol, mi lehet a posztja az új Barcában?

Egyelõre fogalmam sincs. A Juventusnál mostanában balszélsõt játszottam, de a válogatottban többet szerepeltem a jobb oldalon. Most kérdés, mit mond majd az edzõ, hogy lássuk, hol játszom, de ezzel nem lehet semmiféle probléma.

-- Önön és Thuramon kívül érkezett Eidur Gudjohnsen is.

Õ szintén remek játékos, ami azt is jelenti: a keretben van minõség és mennyiség is. Remélem, hogy az új igazolásokkal együtt segíteni tudok a további trófeák érdekében.

-- Jól ismeri a Camp Nout, mert játszott ott egy Bajnokok Ligája negyeddöntõn.

Igen, emlékszem. Ez az egyik legszebb stadion, s várom már, hogy ott játszhassak.

-- S egyben leváltja a hideg Torinót a mediterrán klímájú Barcelonára.

Nagyon jól éreztem magam Torinóban, és hét remek évet töltöttem ott. Biztos vagyok benne, hogy számos dolog hiányozni fog onnan, érettebb lettem emberként, és ott nyertem pályafutásom elsõ trófeáit. De úgy döntöttem, hogy itt az idõ a váltásra, hogy csatlakozzam egy remek csapathoz, s hogy egy tengerparti városba költözzem. Remélem minden rendben megy majd.

-- Ezek lesznek majd az elsõ tapasztalatai egy külföldi ligában.

Ez biztos. De mindig is követtem a spanyol bajnokságot, s mindig azt gondoltam, ez az egyik legszebb bajnokság a földön. Kivûlrõl tehát jónak tûnik, meg fogjuk látni, hogy megy a gyakorlatban.

-- A legutóbbi hónapban több jelentõs esemény hathatott önre. Ami a Júvéval történt, a barátjával, Pesottóval történtek, a világbajnoki gyõzelem és az átigazolása a Barcába. Most ki kell pihennie mindezt.

A vakációm jól telik egy nehéz idény után. Rosszul érintett, ami a Júvéval történt, és aztán ott volt a nagy boldogság a világbajnoki gyõzelem miatt. Most eljött a pihenés ideje, mielõtt elkezdõdne az új kaland a Barcával.

fernando torres
Eto'o: Félni fognak tõlünk

A következõ nemzetközi tétmeccs augusztus 24-én vár a csapatra, amikor is a Sevilla elleni Európai Szuperkupa következik Monacóban. Közvetlen elõtte sorsolják a BL csoportokat, valamint kiosztják a BL legjobbjának járó MVP díjat, amelynek egyik esélyese Samuel Eto'o, a Barca egyik legjobb játékosa.

A kapusok által egyik legkevésbé szeretett játékos távol pihent a világ zajától, családjával Kaliforniában nyaralt, ahogy az elõzõ nyáron is. S hamarosan vissza is tér, igaz, akkor már gránátvörös-kék mezben.

Kimerítõ volt a nyaralás vége?

Igen, már alig várom, hogy visszatérjek Barcelonába. Szeretnék újra munkába állni. Úgy érzem magam, mint egy oroszlán: kemény vagyok s magabiztos.

Kitõl kapott engedélyt az egy hetes extra nyaralásra?

Ha már megkérdezi, Rijkaardtól. A BL döntõ után mondta, hogy pihenjem ki magam, csak egy héttel késõbb kell visszatérnem. Sokan ezt nem értik meg. Ha pedig véletlenül megsérülök, vagy kimerülök, mindenki azt fogja mondani, hogy azért történt, mert nem vigyáztam magamra rendesen. Akármit csinálok, ezt nem tudom elkerülni, de már nem is törõdök vele.

- Sokan azzal vádolják, hogy Rijkaard kivételezik önnel...

Ez nem igaz! Egyébként is, mit jelent az, hogy kivételezés? Hogy valaki minden mérkõzésen száz kilómétereket fut, beletörik a lelke, feláldozza magát a csapatért, s csatárként is az utolsó lélegzetéig védekezik? Sajnálom azokat, akik így gondolkoznak.

- Mi a véleménye két új csapattársáról, akik Gudjohnsen mellett érkeztek a nyáron?

Olvastam valamit róla az interneten, de be kell vallanom, próbáltam kikapcsolódni, s a focival nem foglalkozni, hogy kipihenjem magam a következõ szezon elõtt.

- És mit gondol róluk?

Thuram olyan, mint egy nagy testvér. Vagy inkább, mint egy nagyapa. Védõ, de több poszton is bevethetõ, nagyszerû játékos, rengeteg tapasztalattal. Nagyon fontos része lesz a védelemnek. A Barca nagyon jól járt Thuram megszerzésével.

- Zambrotta?

Azzal kell kezdenem, hogy õ egy világbanjok. Fáradhatatlan, s a vébé egyik legjobbja volt. Még egy játékos, akit 10-esre értékelek a Barcában.

- És Gudjohnsen?

Szeretnék kezet nyújtani neki. Úgy érzem, egy rettegett csatárpárost alkotunk majd, persze az ellenfél szempontjából.

- De mindenki úgy számol vele, mint egy cserével.

Rubito (szõkécske - a szerk.) sok poszton kiválóan játszik. Nem csak elõl, s ez sok lehetõséget ad a csapat variálására.

- Tehát a Barca egy legyõzhetetlen csapat lett?

Azt nem tudom, hogy legyõzhetetlen-e, de biztos, hogy nem kell félnünk senkitõl. Jelenleg mi vagyunk Európa bajnokai. Az ellenfelek arra készülnek, hogy legyõzzenek minket. A játékunkat csodálják, a játékosaink pedig bezsebelik a nagy díjakat. Mi vagyunk azok, akiket mindenki szeretne megverni, de ez az elõzõ szezonban senkinek sem sikerült. A cél, hogy ennél is jobbak legyünk. Ha nem halnánk meg a gyõzelemért, az megbocsájthatatlan lenne.

- Hogy lehet ezt elkerülni?

Nem szabad kiengedni, növelni kell a csapatba kerülésért folytatott versenyt. Az új játékosok pont ezen segítenek, növelik a magabiztosságot és a minõséget is.

- Ezen kívül még két újabb nagy igazolás is van: Xavi és Messi felépült.

Igaz! Xavi a világ legjobb középpályása. Csak Iniesta mérhetõ hozzá. Messi pedig valami kivételes játékos. TEHETSÉG, így, csupa nagy betûvel. A valaha volt legjobb 19 éves játékos. Velük a pályán tényleg megállíthatatlanok leszünk.

- Nem aggódik amiatt, hogy Ronaldinho nagyon kiábrándító volt a vébén?

Ronnie a világ legjobbja a vébé elõtt és utána is. Igaz, hogy a brazilok sokakat kiábrándítottak, de ezért nem Ronaldinhot kell okolni. Nagyon igazságtalan lenne, hisz õ nem egy gép, aki mindig ugyanolyan jól játszik. Õ is csak egy ember. Tudom, hogy túl fog lépni ezen, bár mentálisan nagyon nehéz lehet. Biztosan nem kell hiányolnunk majd a mosolyát, hisz õ a number one. El kell érnünk, hogy a mosoly visszatérjen, és soha se tûnjön el.

- Kár, hogy más se most éli legjobb napjait...

Nem tudom, kire gondol?

- Joan Laporta.

Igen, tudok róla. Nem értem, hogy juthattunk ide. Laporta egy kivételes elnök. Számára a csapat egy család. Irodája mindenki számára nyitott, akár Eto'ónak, akár Antoniónak hívják. Mindig segít nekünk.

- Kényelmetlenül érzi magát?

Nem, mivel tudom, hogy Laporta felülkerekedik a problémákon. Õ egy nagyon kemény ember, pontos elképzelésekkel. Nem jut eszembe senki, aki ennyit tett volna a klubért. Teljesen igazságtalan, ami vele történik. De õ nagyon okos ember, tudja, mit kell tennie.

- Beszéljünk kényelmesebb dolgokról: Mit vár az új szezontól?

A lehetõ legtöbbet. Azért térek vissza, hogy mindent megnyerjek. Szeretnék hat címet, emelett aranylabdát, Pichichit...

- Nem tûnik ez kicsit soknak?

Nem, az életben nagyon fontos, hogy újabb és újabb célokat tûzzünk ki magunk elé. Az enyém az, hogy történelmet írjunk a Barcelonával, s minden lehetséges címet megnyerjünk.

- Megnyerheti az aranylabdát egy ilyen ellentmondásos szezon után, mint az elõzõ?

Ez egy nagyon kényes dolog. Úgy érzem, ugyanakkora esélyem van rá, mint bármely világklasszis játékosnak. Ne feledjük el, hogy a csapattal elért címek a legfontosabbak, ebben pedig kétségtelenül mi vagyunk a világelsõk, hisz bajnokok vagyunk és BL címvédõk.

- Hány gólt lõ a szezonban?

Az elmúlt évadban 34 gólt lõttem. Idén szeretném elérni a 38-at, hiszen akkor már 100nál járnék gránátvörös-kék mezben. De persze a legfontosabb a csapat sikere, ez csak másodlagos, akkor van értelme, ha ebbõl a csapat is profitál.

- Mit vár a Real Madridtól?

Capello az Capello. A házakat, bár az van legfelül, mégsem a tetõ építésével kezdik, az alapnak is nagyon jónak kell lennie. Capellóval a Madridnál megvan ez az alap.

- Végre Barca-Madrid versenyfutást láthatunk a Ligában?

Remélem. A gyõzelmek mindig sokkal fontosabbak, ha nagy csapatok ellen nyerünk. Ha legyõzöd a gyengélkedõ ellenfelet, az nem nagy szám, de ha egy jó csapaton kerekedsz felül, akkor az nagyszerû.

- Megnézte már a naptárat is, hogy mikor találkoznak?

Csak nagyon felületesen.

- Augusztusban már eldõl két cím.

Igen, s nagyon fontos az egyik lépcsõfokról a másikra haladni. Kész a csapatunk, nagyok az ambícióink, s szeretnénk mindent megnyerni. A Barca elsõ ellenfele az Espanyol lesz a spanyol szuperkupában, aztán a Sevilla az európaiban.

- És mit vár tõlük?

Mindkettõ nagyon nehéz mérkõzés lesz, hisz jó csapatok ellen játszunk, amelyeknek nincs vesztenivalójuk, velünk ellentétben.

A Bajnokság pedig a Celta Vigo ellen kezdõdik.

Az egy olyan pálya, ahonnan szép emlékeink vannak, hiszen ott nyertük meg a bajnoki címet.

- Úgy látom, már nagyon türelmetlen, hogy mindez végre elkezdõdjön.

Igen, nagyon szeretnék végre gólókat lõni, s örülni a klub sikereinek.

fernando torres
Joan Laporta lemondott
Mint arról már korábban beszámoltunk a Barcelona csapatánál három socio feljelentette Joan Laportát miszerint az elnöknek már idén nyáron lejárt a mandátuma és már nem neki kellene lenni az elnöknek.

Laporta nem akart jogi vitába keveredni, hiszen õ magabiztos. Ezért ma délután nem sokkal öt óra után beadta a lemondását. Laporta rendkívül korrekt volt, amivel minden bizonnyal szerzett pár szavazatot, bár ennek ellenére is õ az elnökválasztások egyértelmû esélyese, még úgy is, hogy nem tudni kik lesznek a jelöltek. Õ biztos:
"Azért jutottunk ebbe a helyzetbe, mert van egy jogi szabályozás, mely azt mondja: ki kell írni a választásokat. Nem maradt számunkra más lehetõség, mert maga az intézmény az elsõ, s nem szeretnénk, ha bárki úgy gondolná, nem cselekszünk a szabályoknak megfelelõen. Ugyanakkor megjegyezzük, hogy az igazságos megoldás a 2007-es választások lennének.
Jelölöm magam, és a jelenlegi elnökségünk összes tagját. Úgy gondoljuk, hogy a mi terveink jók a klubnak, megvan bennünk a tettvágy, a motiváció, s erõsebek vagyunk, mint bármikor, hogy folytassuk a Barca irányítását"

Tehát a Real Madrid után a Katalán csapatnál is elnökválasztás lesz ezen a nyáron.

jah lehet hogy nem nyerjük meg 12 pont elõnnyel a bajnokságot csak 8-al 😄DD

Amúgy lehet nálunk se lesz olyan egyszerû mert:

Följelentették Laportát

A Barcelona elnöki székébõl hivatalosan jövõ szerdán távozó Joan Laporta számára mindenképpen rossz hír, hogy a következõ választásokon egyelõre nem tekinthetõ garantáltnak az indulása, mivel a Katalán Sportbíróság akár el is tilthatja ettõl.

A Laporta elnökség ellen eddig három feljelentés érkezett azért, mert az nem írta ki korábban az elnökválasztásokat, eleddig azonban csak egyet erõsítettek meg. Az egyik tiltakozó a klub pártoló tagja, nevezetesen a 81 éves Francesc Gastó, aki már 1931 óta a Barcelona sociója. A feljelentést pénteken fogadta a Tribunal Català de l'Esport (TCE), azaz a Katalán Sportbíróság, melynek döntenie kell, valóban súlyos vétséget követett-e el a Laporta vezetés a választások halogatásával.

Jogi szabályozások miatt Laportáéknak már korábban ki kellett volna írniuk a választásokat, ezt azonban csak most, erõsen megkésve tették meg. Kérdés, hogy a TCE mennyire ítéli súlyosnak a mulasztást, melyet a „vádlott vezetõk” még most is igazságtalannak tartanak. Adott esetben azonban az is megtörténhet, hogy Joan Laporta és csapata nem vehet részt a következõ választásokon…

Francesc Gastó följelentésének érdekessége, hogy az illetõ tagja volt az egyik legjelentõsebb Barca szurkolói tömörülésnek, az Elefant Blau szervezetnek, melynek viszont korábban Laporta volt az egyik vezetõje. Az Elefant Blaunak nagy szerepe volt egykoron Josep Lluis Nunez elnök távozásának elõmozdításában, s Laporta maga is nagy támogatást nyert a csoportosulástól, mikor 2003-ban megpályázta az elnöki széket.

najó de mi ezt nem tehettük meg ...

nálunk ez volt a "BIZTOS"

nálatok meg ez

de szeptembertõl kemény csata lesz 😊

és ebben benne lesz a Valencia is 😊

REAL MADRID

na épp ezaz 😊

ezt hogyérted "fesztivál"

nálunk normális elnökkiírás os választás volt kampánnyal meg mindennel

de nálatok assssszem csak összeülnek a "kerekasztal lovagjai" :SA_:F és azt mondják Laporta

ennyi

REAL MADRID

Ronaldinhos10
Tud valaki egy olyan álomást ahol a barca minden meccsét vetitik???

Visca el Barça !

Hát igen...
Remélem nem lesz akkora fesztivál az ügy körül mint a reálnál 😊

LasDen
bár nem vagyok barsza fan, de (sajnos) sztem is újraválasztják...nem lehet szembeszállni 3 év sikerrel igérgetéssel..............

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

úgylegyen -.-

figy nem rosszból de ha egyszer lejárt akkor lejárt 😊

két nap és megint õ lesz az elnök 😊

REAL MADRID

csm
tipikus seste annak hogy akik lemondatták, azok leszarják a csúcson lévõ klubot, csak a saját érdekükkel törõdnek...

BMW 325 iX Rallye Car :)

Laporta: Lemondás és jelölés

Ma délután öt óra után Joan Laporta, hivatalban lévõ elnök bejelentette, hogy a teljes elnökséggel együtt lemond posztjáról, s egyben jelölteti magát a hamarosan következõ új elnökválasztásokra. Az esemény végleg lezárja a már évek óta húzódó vitát, mely a 2003-as választás dátuma körül húzódott.

2003-ban a válságos anyagi és sportbeli helyzet miatt az esedékes elnökválasztásokat minél elõbb, még június 15.-én megtartották, ahol Joan Laporta nagy fölénnyel, 52,57%-os eredménnyel gyõzött. A Laporta vezette elnökség (beleértve a fõ sikerkovácsokat, Laportán kívül Ferran Sorianót, Sandro Rosellt, Txiki Begiristaint, és Marc Inglát) mandátuma négy évre szólt, csakhogy a választás dátuma még hivatalosan a 2002-2003-as idényhez tartozott. Így hiába indult a Laporta éra hivatalosan a 2003-2004-es évtõl, jogilag az elnökség immár a negyedik, azaz utolsó évét fejezte be ezen a nyáron.

Viták sorozata után Laportáék úgy döntöttek, hogy július 26.-i hatállyal lemondanak posztjukról, s egyben kandidálnak a következõ, hamarosan következõ választásokra. "Azért jutottunk ebbe a helyzetbe, mert van egy jogi szabályozás, mely azt mondja: ki kell írni a választásokat. Nem maradt számunkra más lehetõség, mert maga az intézmény az elsõ, s nem szeretnénk, ha bárki úgy gondolná, nem cselekszünk a szabályoknak megfelelõen. Ugyanakkor megjegyezzük, hogy az igazságos megoldás a 2007-es választások lennének" - kezdett bele az elnök, majd már elõre tekintett.

"Jelölöm magam, és a jelenlegi elnökségünk összes tagját. Úgy gondoljuk, hogy a mi terveink jók a klubnak, megvan bennünk a tettvágy, a motiváció, s erõsebek vagyunk, mint bármikor, hogy folytassuk a Barca irányítását" - fejezte be önbizalommal teljesen Laporta, akinek valóban nincs oka félni a következõ választásoktól.

Az eseménynek egyelõre nincs pontos dátuma, ahhoz azonban, hogy ne Laporta folytassa elnökként, Sandro Rosell indulására, s egyben kisebb csodára lenne szükség. Kizárólag az egykori alelnöknek lenne reális esélye Laportával szemben, indulásáról azonban egyelõre semmiféle hír nem érkezett, Laportáék három évig tartó kiváló munkája pedig izgalommentes választásokat ígér...

Remélem újra megválasztják 😊

<#eljen><#taps><#taps>

csm
Zambrotta és Thuram aláírta szerzõdését
2006-07-21 11:00:57

Az FC Barcelona átigazolásokért felelõs igazgatója Txiki Begiristain szerdán még nem erõsítette meg azt a hírt, amely szerint már a klub megszerezte volna a Gianluca Zambrotta és Lilian Thuram aláírását, csütörtökre azonban már mindent elrendezett a Juventusszal a vezetõség.

Az egykori válogatott labdarúgó a héten Torinóban járt, ahol a Juventus két ászáról tárgyalt, a spanyol sajtó pedig már akkor tudni vélte, hogy megegyezés született a két klub között a páros eladásáról. A katalánok állítólag 19 millió eurót fizetnek majd ki a zebráknak a kettõs megszerzéséért cserében.

"Optimisták voltunk, jól haladtak a megbeszélések, és csütörtökön végre le is zártuk azokat." - nyilatkozta Begiristain.

Zambrotta négy esztendõre, míg az ugyancsak világbajnok Thuram két évre kötelezte el magát a bajnokcsapathoz.

Fyrex
DJ Bee18
meg ne lepõdj 😄D

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

fernando torres
nem lenne rossz igazolás..<#eljen>de ennyit ne adjunk érte

fernando torres
Trezeguet ismét képben Barcelonában

Tegnap Torinóban tárgyalt a Barça két vezetõje, Txiki Begiristain és Fernando Soriano a célkeresztben lévõ játékosok képviselõivel, illetve a Juve vezetõivel, azonban nem csak Thuram és Zambrotta megszerzésérõl esett szó a tárgyalások alkalmával, hanem egy harmadik 'Zebra', David Trezeguet esetleges Barcelonába vitelérõl is.

A hírek szerint a Juventus 20 millió eurót kér támadójáért, ám ezt az összeget aligha adja majd meg a Barça, hiszen nem éppen létszükséglet egy újabb támadó vétele a spanyol klubnál.
forrás: eurobarca.hu

fernando torres
tökéletes kezdésnek

Fyrex
A Celta ellen kezd a Barça 2006.07.20 14:19
Ma délben kisorsolták a spanyol bajnokság menetrendjét a 2006-07-es szezonra, mely szerint a Barça Vigoban kezdi az idényt a Celta ellen augusztus utolsó hétvégéjén. Az elsõ forduló párosításai: Deportivo - Zaragoza, Celta - Barcelona, Osasuna - Getafe, Valencia - Betis, Sevilla - Levante, Athletic - Real Sociedad, Racing - Atlético Madrid, Real Madrid - Villarreal, Recreativo - Mallorca, Espanyol - Gimnástic. A szezon részletes programja késõbb.

Avanti Crociati!

csm
hááát, puyol ki jobbszélre,canna marquez középen, és jó lenne 😄

fernando torres
én is örültem vona neki,de nekünk nem is kellett ..

csm
én is nagyon bírom, ezért is örültem volna ha hozzánk igazol.

fernando torres
Elnökválasztás a Barcelona csapatánál is?
Lehetséges, hogy a Barcelona csapatánál is kénytelenek lesznek kiírni új elnökválasztásokat, mivel néhány socio (elnökségi tag) szerint Laporta szerzõdése már lejárt.

Három socio már feljelentést tett a spanyol bíróságon és a bíró elrendelheti azt is, hogy még idén új elnökválasztásokat írjanak ki a Katalán klubnál.

Laporta 2003. június 16-án lett a Barca elnöke, de kérdés akkor, hogy hogy járhatott le a 4 éves mandátuma? Nos a válasz egyszerû: A 2002-2003-as idény végén még 15 munkanapot töltött a Barcelona vezetõ székében és ez már egy idénynek számít. Így tehát már valóban 4 szezonon keresztül irányította a csapatot.

A hírek szerint a dologban benne van Sandro Rossel, aki korábban a Barcelona vezetõségében dolgozott, de egy összetûzés miatt Laporta megvált Rosseltõl.

Az elnökválasztásokat, ha kiírják, akkor nem biztos, hogy sikerül valakinek leváltani Laportát, hiszen rendkívül sikeres 3(?) évet tudhat maga mögött, amelyben 2 bajnoki cím és egy BL gyõzelem is szerepel.

fernando torres
am mivel nagyon szeretem az olaszt ezért azt mondom hogy méltó befejezése annak a karriernek amit a háta mögött tudhat...

csm
hát akkor canna is pontot tett a karrierjére. kár h mire a real nyer vmit õ már öreg lesz. 😞

jahh majd amott 😊

REAL MADRID

fernando torres
fontolóra veszem... 😄D
nah de OFF vége...

énkérekelnézést 😊

REAL MADRID

fernando torres
nah húzzál elinnen kárörvendõ 😄SDSDDS

😄:SA😄SAD

REAL MADRID

fernando torres
õ már a Realé

csm
király, márcsak Cannavaro kéne 😄

_S:A_:S_FFFFFA_S:F_ASDF

REAL MADRID

fernando torres
A Barca-mezbe öltözik Thuram és Zambrotta

A katalán Sport napilap szerint a Barcelona vezetõi ma délután megegyeztek a Juventus elöljáróival Zambrotta és Thuram ügyében. Ha a hírek igazak a két ász a spanyol sztárklubban folytatja.

A híradást több vezetõ európai sportlap is átvette, a goal.com szakírói szintén tudni vélik, hogy megköttetett a szenzációs üzlet. A katalánok részérõl Txiki Begiristain - Fernando Soriano páros tárgyalt Torinóban, a hírek szerint nem éppen ügyetlenül.

A Barca 19 millió eurót fizet a két játékosért ötöt Thuramért, tizennégyet pedig Zambrottáért. A Juve vezetõi tehát hajlanak az üzletre, a következõ lépésben a játékosokkal kell egyeztetnie a spanyol együttesnek.

fernando torres
<#taps>

fernando torres
" Ezzel egyidejûleg az is biztossá vált, hogy Gianluca Zambrotta és Lilian Thuram a Barcelona csapatába szerzõdött, 19 millió euróért cserébe. "

hunbasser
Házigazda: Sheva
lol

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser
hm...carles pujol 😊 (kicsit érdekes)

ReaL MaDRid x siempre

fernando torres
<#szomoru1>

fernando torres
Zambrottát a Milan is vinné

A Milannál van az elõny Gianluca Zambrotta megszerzését illetõen, legalábbis ez derül ki a játékos ügynökének nyilatkozatából.
zambrotta.jpgBár az angol sajtó találgatásai szerint a Chelsea szeretné megszerezni a világbajnok játékost, Zambrotta nem akar külföldre igazolni, csak akkor, ha nem sikerül a Milanhoz szerzõdnie.

"Zambrotta szeretne Olaszországban maradni, de nem a Juventusnál. Az egyetlen klub, amelyik meg tudná venni õt, és érdeklõdött is, a Milan" - nyilatkozta Giuseppe Bonetto a PA Sportnak.

"Ha Juve nem tud megegyezni a Milannal, akkor Zambrotta megfontolja a többi ajánlatot is. A Chelsea ügynöke a napokban meg fogja keresi a Juventust, de nem õk az egyetlenek, akik meg akarják szerezni Zambrottát. A Real Madrid és a Barcelona is a kalapban van. A Juventus feladata lesz a döntés meghozatala, és tudatni velünk, hogy mik a lehetõségeink."
(acmilan.hu)

fernando torres
Rijkaard áradozott Capelloról
Rijkaard a korábbi fõnökérõl beszélt és elmondta, hogy nehéz ellenfél lesz a Barca számára a Capello féle Real Madrid.

Rijkaard az AC Milanban játszott, amikor 1991-ben Arrigo Sacchi távozott a piros-feketéktõl és Fabio Capello vette át a csapat irányítását.

A holland szerves része volt Capello csapatának, amely csapat 58 meccsen nem talált legyõzõre. 1991 és 1993 között megnyerték mind a három bajnoki címet 1994-ben, pedig a Barcelona ellen nyertek a Bajnokok Ligája döntõjében 4-0-ra.

Rijkaardot nem lepte meg Capello kinevezése, és rendkívül tiszteli Don Fabiot.

"Vele a Madrid akarattal fog meccseket nyerni." -mondta Rijkaard tegnap a La Gazzetta dello Sport-nak.

"A párbaj vele, nagy kihívás lesz számomra."

fernando torres
A Barca születése

Kezdetek

Az üzletember, Hans Gamper (1877. november 22-én született, Winterhurban) határozta el, hogy indít egy focicsapatot Barcelonában. 1899. október 22-én hirdetést jelentetett meg a helyi sportmagazinban, melyben játékosokat keresett. Gamper – akit Barcelonában Joanként ismertek - 1898-ban üzleti ügyek miatt költözött a katalán fovárosba. Mindössze egy hónappal a hirdetés feladása után, 1899. november 29-én elnöklésével megtartották az egyesület elso gyulését Gimnas Soleban. Gamper, Gualteri Wild, Lluis d’Ossó, Bartomeu Terradas, Otto Kunzle, Otto Maier, Enric Ducal, Pere Cabot, Carles Pujol, Josep Llobet, John Parsons és William Parsons vettek részt a történelmi összejövetelen. A gyulés megalapította a klubot, és az angol Gualteri Wild lett az elso elnök, aki a vezetési feladatok mellett, a többi alapítóhoz hasonlóan, elsosorban játékos volt.
Elso felszerelés

A játékosok a kezdetektol a híres kék és vörös színeket viselték, a mez egyik fele kék, a másik fele vörös volt, míg az ujjrész az ellenkezo színben pompázott. A nadrág fehér volt.
A klub elso címere

A kezdetekkor az egyesület a város címerét viselte, ezzel is mutatva elkötelezettségét a város irányába. Késobb, 1910-ben a vezetoség elhatározta, hogy saját címerre van szükség, ezért kiírt egy versenyt, hogy megtalálja a legjobb tervet. Ezt egy ismeretlen tag nyerte meg, aki megalkotta a mai forma elodjét.
Az elso meccs

A legelso meccsét a Barca egy angol kivándorlókból álló csapat ellen játszotta Bonanovában (Ma Turo Parkként ismerik). Az angol csapat - melyben valójában néhány Barca játékos is pályára lépett - 1-0 arányban gyozött.
Az elso pályák

Az állandó hazai pálya utáni kutatás közben a csapat a Casanovas Hotel (1900), a la carretera d’Horta (1901) és az el carrer Muntaner (1905) pályáin játszott, aztán jött a carrer Indústria sporttelep. Ez volt az elso pálya, mely a klub tulajdonában volt. A 6.000 szurkoló befogadására képes létesítmény két emeletes lelátóból állt, mely egyedülálló volt a maga idejében. A pályát hivatalosan 1909. március 14-én nyitották meg. Erre az idore az egyesület már elkezdte a trófeák megszerzését: megnyerték a Macaya Kupát 1901-02-ben, valamint a Katalán Kupát az 1904-05-ös, valamint a 1908-09-es évadban. Az új környezet hatására folytatták a Katalán Kupák begyujtését (1910, 1911, 1913, 1916, 1919, 1920, 1921, 1922) és a Spanyol Kupa is öt alkalommal a Barca otthonába került (1910, 1912, 1913, 1920, 1922). E sikeres idoszak alatt élte át a klub elso nagy sportbéli és társadalmi növekedését.

azért látom mostanában mindenki Sheva leváltását kéri minden topicban 😊

REAL MADRID