33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• fernando torres
    Nagy átalakulás előtt a Barcelona

Nagybevásárlást tartana a nyáron a Barcelona. Az egyik angol internetes lap szerint teljesen átalakulhat a katalán labdarúgócsapat.

A szakemberek szerint a Barcelonának van az egyik legerősebb kerete az egész világon, ennek ellenére Txiki Begiristain sportigazgató teljesen átalakítaná a gárdát. Valószínűleg távozik a klubtól Ronaldinho és Zambrotta, Deco és Henry jövője is bizonytalan, Sylvinho és Oleguer neve pedig szinte biztosan nem szerepel a Barcelona hosszú távú tervei között. Helyükre első sorban Angliából érkezhetnek játékosok, a legnagyobb név Cristiano Ronaldóé, ám őt nem lesz egyszerű megszerezni, hiszen a Manchester United sem szeretné elengedni, ráadásul a Real Madrid is ugrásra készen áll, ha a portugál szélsőről van szó. A középpályára a sportigazgató két arsenalos klasszist, Cesc Fabregast és Alexander Hlebet igazolná le, de a tervek között szerepel a liverpooli Xabi Alonso szerződtetése is. A legnagyobb esély azonban a védelem megerősítésére kiszemelt két védő megszerzésére van, az egyaránt a Bayern Münchenben szereplő Willy Sagnol és Phillip Lahm közül előbbi már az elmúlt nyáron is távozott volna, utóbbi pedig közölte, hogy nem akarja meghosszabbítani 2009-ben lejáró szerződését, így ha a bajorok pénzt akarnak érte kapni, akkor valószínűleg idén nyáron elengedik őt.

2008. január 03.
  • Zséé
    Összefoglaló
  • fernando torres
    Bajban a Barca

Hat hónapra kidőlt Albert Jorquera, a Barcelona második számú kapusa. A katalán együttesnek ezért új hálóőrt kell igazolnia, a lehetséges utód a 38 éves Santiago Canizares lehet.

Komoly bajba került a Barcelona labdarúgócsapata. A spanyol élvonalbeli együttes második számú kapusa, Albert Jorquera ugyanis súlyos térdszalagsérülést szenvedett szombaton, ahol Katalónia legjobbjai között szerepelt a Baszkföld elleni barátságos mérkőzésen. A hálóőr az orvosok szerint legalább hat hónapig nem állhat Frank Rijkaard vezetőedző rendelkezésére, vagyis a szezon végéig harcképtelen lesz. A Barcelona ezért kénytelen új hálóőr után nézni, aki Victor Valdes mögött tartalékkapus lehet a gárdánál. Az elsőszámú jelölt a Valenciánál kegyvesztetté váló 38 éves Santiago Canizares, aki rutinjával kiváló megoldást jelentene a Barcának. Sokan Jens Lehmannt emlegetik, de a német válogatott kapus rendszeres játéklehetőséget szeretne - éppen ezért akar távozni az Arsenaltól - így ő várhatóan nemet mondana a klub ajánlatára.

2008. január 02.

----------------------------------------------------------

La Liga, Barcelona:

A katalánokat érdekli Kasper Schmeichel
    A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona élénken érdeklődik a dán Kasper Schmeichel iránt.
    A Manchester United korábbi legendás kapusának, Peter Schmeichelnek a fia a Manchester City futballistája, ám jelenleg kölcsönjátékosként a másodosztályú Cardiff Cityben véd.
  • Ronaldinhos10
    Barcelona 2 - 2 Alcoyano
    érdekeselhiszem hogy már 3-0 volt nekünk mérkőzés előtt de azért kurvára nem lehetett kedve játszani senkinek(még ha másod ligás csapat lett volna akkor elmegy az x)
  • zalan05
    most kár ezen vitázni ez olyan mint hogy a Real leigazolja:Benzemát,Ben Arfat,Drogbát,Kakát meg Diegot jah de azért Calderon szerint egyiköjük se férne be a mostani csapatba, de ugyan ez nálunk is van pont Fabregasal,Hleb,Lahm,Sagnol,Xavi Alonsoval jo hogyha közülük egyiket lefogjuk igazolni szerintem de majd nyáron meglátjuk.
  • Monoton
    A játékos Spanyolországba igazolása elég valószínű, és egyelőre a Real ajánlatát meghallgatta (as), a Barcáét nem (sport).

nadeugyis kiderul majd :P
  • fernando torres
    A Manchester United szélsője a Real Madrid nagy vágya, ám közel sem biztos, hogy a királyiak ajánlata lesz a befutó Cristiano Ronaldóért.
  • zalan05
    Eddig 2-0 nekünk, gecc 22perce megy a mecs és Ezquerro már vert 2 gólt.Nem semmi még a végén megkellesz tartani, de végülis 3ad osztályu csapat ellen nem lehet nagyon nehéz.
  • B0B0
    Döglött (ahogy a rojadirectán is írják)
  • Csabesz6
    http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=4203&part=sports
  • B0B0
    Basszus, nem tudjuk nézni a mai meccset :(((
  • GTheo
    Eurobarcán a Riijkard topikban egy real szurkoló kommentja, olvassátok el... Szerintem van benne igazság...

Szevasztok!
    Én úgy látom, hogy Rijkaardnak mennie kell év végén még egy bajnoki cím esetén is. Hogy miért? Mert hiába nyer bármilyen címet a Barca, hosszútávon nem fog feléledni (ugyanezért küldték el Capellot, aminek először nem örültem, de mostmár értem, miért tették). Játékos kerete erős a Barcának, de ha Rijkaard sokáig marad, a mélyrepülés nem csak a Barcát lökheti mélyebb verembe, hanem (akárcsak Ronaldinhonál) a játékosokon is érződni fog/érződik, és már csak nevükben lesznek a régi játékosok.
    Szertinem ha Rijkaard elmenne év közben, az nem tenne rosszabbat a Barcának, mintha nyáron menne el, ha azt vesszük, hogy a Rijkaard féle Barca nem fog feléledni. Hosszútávon gondolkodva logikus, hogy minél előbb menjen el, az új edzőt pedig hagyják dolgozni, hogy a Barca legkésőbb jövőre ütőképes legyen.
    Nem örülnék Mourinhonak (lévén madridista vagyok), mert piszok jó edző, de nem vagyok benne biztos, hogy most csak taktikai változásokra van szüksége a Barcának. Úgy érzem, fontosabb, hogy az önbizalmukat és motivációjukat visszanyerjék a játékosok (ennél jobb keretet ugyanis nem kívánhat senki), és erre nem feltétlenül Mourinho a legjobb megoldás.
    Hogy ki lenne a legjobb a Barcának, senki nem mondhatja meg, de szerintem Rijkaardnak minél előbb mennie kell a csapat érdekében (nem is értem, hogy mért nem mond önszántából le, mert ha nem nyer semmit év végén, sokkal kevésbé lesz szép búcsúja, mintha most lemondana).
    Egy biztos: ha Laporta nem hülye (és nem az), akkor Rijkaard jövőre már sehol se lesz, az biztos.
  • el bruja
    hehh... kiváncsi leszek, mi lesz ebből.
  • B0B0
    Sagnol még mindig a világ egyik (ha nem a) legjobb szélsője.
  • GTheo
    Mindannyian szimpi játékosok, CRoni egyedül nem szimpi de focitudásával pótolja szimpatikusságát...:D De ha jönnének, vagy csak egy páran is akkor távozók lennének bőven... Középpályáról Xavi vagy Deco biztos...Deco az esélyesebb mert Xavi katalán...Zambrotta úgyis menni fog... Ha Dinhot és még pár játékost eladunk akkor meg is valósítható lenne ez. Bár Laportával nem biztos...
  • Lionel
    ez volt a másik amire gondoltam
  • Monoton
    nem, ezt msn en irta nekem
  • Lionel
    ezt biztos a madridistán olvastad
  • Monoton
    Cristiano Ronaldo: "Jövőre a Real Madridban fogok játszani!"
  • zalan05
    Marc Valiente Hernández a Braca B-ben szerepel és tagja az U21-es Spanyol vállogatottnak (29-03-87:született)
    Középpályás & Védőként is bevethetö

• zalan05
    A Barca fantasztikus négyese

Spanyol lapinformációk szerint a Barcelona vezetői fejben már elköltötték a Ronaldinhóért kapott pénzt, illetve még annál is többet. A Sport című napilap szerint a katalánok nyári nagybevásárlásra készülnek, a listán pedig előkelő helyet kapott egy fantasztikus négyes: Cristiano Ronaldo, Cesc Fabregas, Alexander Hleb és Xabi Alonso.

A lap ugyan lényegesen népesebb listát készített az esetleges nyári erősítésekről, de ezt a négy nevet emeli ki, mint a legfontosabb kiszemelteket. A Barcelona vezetősége nagy változásokat tervez, természetesen nem csak az érkezők listája hosszú, távozók is szép számmal lesznek. A legnagyobb név természetesen Ronaldinho leszl, érte szép summára számíthat a Barca. A bevételek az optimisták szerint meghaladhatják a százmillió eurót is, vagyis van miből megálmodni a következő szezon csapatát.

A Manchester United szélsője a Real Madrid nagy vágya, ám közel sem biztos, hogy a királyiak ajánlata lesz a befutó Cristiano Ronaldóért. A portugált azonban nehéz lesz elcsábítani, mert kitűnően érzi magát Manchesterben, ahol istenítik a szurkolók. Ennek ellenére a két spanyol sztárcsapat ádáz küzdelmére lehet számítani, hiszen a Barca a távozó Ronaldinho helyére mindenképpen igazolni akar egy másik labdazsonglőrt, márpedig a brazil cseleihez csak a portugál varázslatai hasonlíthatók.

A lap szerint a Barca vezetőit lenyűgözi az Arsenal fiatalos, improvizatív játéka, ezért szívesen látnák a londoniak középpályájának két motorját, Alexander Hlebet és Cesc Fabregast. Szintén a középpálya megerősítését szolgálná Xabi Alonso megszerzése, aki a Barcelona vezetőségének egybehangzó véleménye szerint tökéletesen illeszkedne a csapatba. De a spanyol lap információi szerint a gránátvörös-kékek listája meglehetősen nagy, helyet kapott rajta például a Bayern München két klasszisa, Philipp Lahm és Willy Sagnol is.
    -------------------------------------------------------------------------------------------
    azért ez egy kicsit tulzás Lahm jo lenne Sagnol már szerintem öreg meg nem is megy neki,a "Fantasztikus négyesröl" meg háát nem tudom jo meg szép lenne de ugyse lesz belöle semmi, max ha Ronni elmegy akkor esetleg egyet leigazolnak közülük.
  • dienesoft
    Azt se tudom, ki az a Valiente :) . Na mindegy, kíváncsi leszek, hogy a fiatalok hogy hajtani fognak-e.
  • zalan05

FC Barcelona - CD Alcoyano
    Január 2. Szerda (18:00)
    Király Kupa
    ------------------------------------
    Az Alcoyano elleni keret:
    Valdés, Oier, Puyol, Xavi, Gudjohnsen, Edmílson, Sylvinho, Giovani, Ezquerro, Deco, Thuram, Abidal, Bojan, Víctor Sánchez, Valiente and Crosas.
    ---------------------------------------------------------------------------------
    érdekes kezdő lesz ebből igaz 0-3-as elönyünk van ugyhogy jöhetnek a fiatalok.
  • Ronaldinhos10
    B.Ú.É.K.
  • fernando torres
    B.Ú.É.K. mindenkinek
  • zalan05
    hát ja jol nyomta régen remélem összejön neki valahol és jo lenne ha a hir se lenne kamu majd holnap vagy majd utána vaéamikor január végéig, és B.U.É.K. mindenkinek
  • B0B0
    Bilbaoban is. Meg előtte sok más csapatban is.
  • GTheo
    Különben nem egy rossz játékos Ezq, emléxem Bilbaoban nagyon durván tolta... Csak nálunk nem is nagyon játszott, és nem is bontakozott ki nálunk vmiért... Tartaléknak szerintem megfelelő.. De kíváncsi vok Angliában mit fog kezdeni...
  • dienesoft
    *viszi
  • dienesoft
    Hát, briteknél csak többre viszik mint a katalánoknál...
  • B0B0
    Én csípem az öreget, remélem lesz 1-2 jó éve odakünn.
  • zalan05
    Brit csapatok versenyeznek a Barca támadójáért

Santi Ezquerro a katalánoknak már nem kell, a szigetországban azonban több csapat is szívesen látná keretében.

A 31 éves támadó két éve igazolt Barcelonába az Atletico Bilbao gárdájától, de nem sok sót evett meg a katalánoknál, az idei szezonban pedig már esélye sem volt a kezdőcsapat közelébe kerülésre. A szakemberek szerint a futballista stílusának éppen a brit futball feküdne a legjobban, ennek megfelelően a szigetországból érdeklődnek szolgálatai iránt.

A Bolton, Celtic, az Everton és a Middlesbrough is leigazolná a 31 éves játékost, a skót gárda, valamint a Wanderers vezetői már hivatalos ajánlatot is tettek a futballistáért, és a hírek szerint a Barca elöljárói örömmel válnának meg a játékostól.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    na annak nagyon örülnék ha elmenne föleg ha még pénzt is adnak érte.
  • dienesoft
    Alapból nem fekete színű a haja :)
  • ProGabe #11256
    így van!
    csoda hogy nem történt meg a marca főcimlapos Ronaldinho - Raul csere,vagy egyéb hasonló nyalánkság :D
  • zalan05
    Barcelona játékosa fogadást kötött: ha a Real Madrid ellen vereséget szenved csapata az El Clasicón, akkor búcsút int kócos fürtjeinek.

December 28-a Spanyolországban az “El dia de los inocentes”, azaz ugyanaz, mint nálunk április elseje. Így, mint később kiderült a hírt csak kacsának szánta az spanyol sportlap, és természetesen a Puyolról készült kép sem valódi, csupán a technika szüleménye.
    -------------------------------------------------------------------------
    ittvan kamu az egész spanyolországba ilyenkor van bolondok napja
  • GTheo
    Perszeeeeeeeeeeeee :D::D:DD:D
    nagyon furán néz így ki :D
  • Grove4
    Puyol?
  • ProGabe #11252
    én nem ismertem fel,nektek biztos menni fog :)

most majd kiderül,hogy a hajában volt-e az ereje :D
  • Rockynhooo
    szerintem olyan fölösleges ez a vita, nálunk a 3 pont ennyi vége kész -.-'
    majd Madridba lehet bizonyítani!
    byby
    -fav inkább :D
  • Monoton
    télleg neitt csináljátok :) menjetek El Clasico topikba