33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• bakkerman
    velős íromány,és kőkeményen igaz...sajnos vagy nem sajnos,ezeket a dolgokat miért nem látják ott "helyben",amiket mi észreveszünk csak a tv előtt ülve? :D amúgy jön a meccs szóval most 90 percre tegyük félre ezeket a dolgokat és nézzük amint szórunk egy ötöst
  • ToM1113
    Úgy gondolom hogy elsősorban nem Piquevel van a legnagyobb probléma, nem őt okolnám azzal ahogyan a védelem, sőt igazából nem csak a védelem, hanem az egész csapat szerepel... KB 2-3 éve valami megváltozott, a motiváció eltűnt, a játékosok belefáradtak abba hogy több éve a toppon voltak és kötelezően a legjobbjukat hozták. Az ellenfelek kiismerték a játékstílust ami térdre kényszerítette a világot. Rájöttek a taktika gyengeségeire, arra hogy a Barcelona nem tud váltani, ha egyszer hátrányba kerülnek, akkor is csak a tili toli megy, nem váltanak gyorsasági fokozatot, ugyan úgy a kényelmes labdajáratás folyik, ami egy nagyobb csapat ellen, hátrányban, úgy hogy nem is megy a játék és elképzelés sincs, egyenlő a biztos vereséggel. Persze ez még egy kis csapat ellen elég lehet, valahogy csak rúgunk pár gólt nekik még így is. A középpályánk öregedik, a motor ami egykoron hajtotta a csapatot befásult, elrozsdásodott. Iniesta sem lesz már a régi, nem csak Xavi lesz egyre öregebb. Biztos vagyok benne hogy ha mondjuk Piquet leigazolná a Chelsea, Mourinho irányításával újra szárnyalhatna, stabil lehetne a védelemben. Ugyanis egy teljesen más rendszerben, a védekezésre összpontosító csapatban kéne játszania ahol sokkal ritkábban vihetnék rá 1 az 1-ben a labdát. Alapjában véve szerintem tehát a felfogással van inkább a baj nem pedig a játékosok egyéni tudásával.

Továbbra is fent tartom hogy a védelmünk gyatrasága nem a belső védőink legfőbb hibája. Sosem voltunk betonfal hátul. Viszont eredményesen birtokoltuk a labdát. Itt arra gondolok hogy nem csak hogy 60-70%-ban nálunk volt, de folyamatosan nyomás alatt tartottuk ellenfeleinket, helyzeteket alakítottunk ki. nem volt olyan hogy 70% ban nálunk a labda de az ellenfélnek több volt a helyzete, vagy hogy 1 félidő alatt nem alakítottunk ki helyzetet. A letámadásaink már az ellenfél térfelének közepén megkezdődtek. Pl. Messi rohant mint a mérgezett egér, sokszor szerzett labdát, sosem állt meg és sétálgatott mint manapság. Az egész csapat sokkal élénkebb volt, Pörgött a játék, volt mozgás.

A Guardiola által felépített taktikát alapjaiban kéne megváltoztatni, ami működött 5 éve, az ma már elavult, más elképzelések az uralkodóak jelenleg. Azonban senki sem mer hozzányúlni az egyszer már bevált eszméhez. L.E. munkásságát sokan nagy reményekkel vártuk, jelen pillanatban is várom a megváltást, várom hogy azt lássam, valamerre tart a csapat. Azonban eddig szinte semmilyen új elképzelést nem láttam megvalósulni. Persze, mondhatjuk hogy az első X fordulóban nem kaptunk gólt, de tényleges előrelépés ez? Vagy a szerencse műve? Találkoztunk nagyobb csapattal aki ténylegesen veszélyt jelenthetett volna a kapunkra? Amikor meg találkoztunk (2x volt iyen) 6 gólt kaptunk. Hogyan is állunk akkor? A támadójátékunk beszürkülése javuló tendenciát mutatna? Kis csapatok ellen hozzuk az elvárhatót, nem botlunk eddig talán annyit mint pl Tata munkássága alatt, de a nagy csapatok ellen mit is láthattunk eddig? 3 gólt a 6 kapottal szemben. A meddő labdabirtoklásunk megszűnőben lenne?
    Tud valaki valami olyan taktikai elemet mondani amiben jelentős előrelépésről beszélhetünk?

Az igazolásaink is sikerülhettek volna jobban. Igaz, jött egy Rakitics, egy Suarez, de itt nagyjából pontot is tennék. A védelmünket, ami a legkínosabb pontja a csapatnak, az átigazolási politikánknak köszönhetően nem sikerült jelentős mértékben erősíteni. Igazoltunk egy legalább annyira bizonytalan és a hibázás lehetőségével erősen bíró játékost aki már 30 fölött van, valamint egy már hónapok óta bemutatkozni képtelen, sérült védőt, akiben bár bízhatunk hogy segíteni fogja a csapatot, csak kérdés hogy mikortól. A védőkkel szembeni fukarságunk ellenére igazoltunk egy Suarezt, aki kétségtelenül erősít minket, ám ha azt tekintjük hogy volt egy Alexis nálunk, aki talán ebben az évben minden eddiginél jobban villoghatott volna, főleg ha Messi árnyékából engedték volna kilépni, akkor már igen csak elgondolkoztató hogy megérte-e Suarez? 80 millió, az 80 millió, az 2 db Mangala, vagy Hummels vagy Maquinhos.... Akkor nem 30 éves védőkkel gazdagodtunk volna. Nem kellett volna persze ennyit költeni, elég lett volna 1 fiatal klasszis védő és egy öregebb pl Mathieu. Alves valószínűleg eligazol, nem sajnálom, mert a korábban rá jellemző gyilkos erőbedobás és koncentráció eltűnt. Hanyagság és pontatlanság jellemzi helyette. Douglas pedig 1x lépett pályára... Valljuk be ő azért még nem az a szint amire egy Barcelonának szüksége van, de a lehetőséget sem kapja meg sajnos. Montoya szintén nem kap annyi lehetőséget mint kéne neki szerintem, ahogy S. Roberto sem.

Pedroval kapcsolatban már számtalanszor leírtuk a véleményünket.

Jómagam Messi túlontúl imádatával és mindenek felett kezelésével sem értek egyet. Egy csapatban még a Messi kvalitással rendelkező játékos sem lehet feljebb való egy edzőnél, vagy akár csapattársainál. Csapatjátékról beszélünk, 11 játékosról nem 1-ről. Nem lehetne azért visszább fogni a másik két csatárt mert ott van egy 3. akinek az egyéni szereplése már már olyan fontos mint a csapaté.( Történt ez pl tavaly.) Nem lehet nagyobb szava egy ilyen játékosnak mint a többinek a csapatban. Ennek ellenére tisztelni, felnézni rá, tanácsát elfogadni, tanulni tőle lehet.

A csapat tompasága, a gépezet akadozása, mindezen és még sok más dolog és körülmény komplex egyvelegéből fakadhat.
    Persze a kép korántsem ennyire borús mint ahogy lefestettem, ugyan úgy kiemelhetném a pozitívumokat is. Az akadémiánk tele van tehetségekkel. Munir és Sandro kiváló fiataljaink akik a jövő Barcelonáját alapozhatják meg. Ha fiataljaink pályáját a megfelelő módon kezelik és a megfelelő iránya terelik őket akkor idővel és türelemmel, fokozatos beépítéssel újulhat meg keretünk. Nem szabad eltékozolni tehetségeinket, meg kell adni nekik a játék lehetőséget, akár egy Messit is le kell merni cserélni, akár egy Messit is le kell merni ültetni a padra. Merni kell azt mondani egy Xavinak hogy köszönjük a munkát, köszönjük mindazt amit a csapatért tettél, de már nem tudod azt a teljesítményt nyújtani ami elég lenne ahhoz hogy újra a világ elitjébe kerüljünk és ezt ő is nagyon jól tudja...

• bakkerman
    20:00 Sport2
    FCB - Celta

Bravo - Alves Mascherano Mathieu Alba - Rakitic Busquets Rafinha - Suarez Messi Neymar

debütál a "nagy trió" hazai közönség előtt is az eddig idegenben veretlen Celta ellen,aki Lucho tavalyi munkaadója :) Jó meccsnek ígérkezik,hajrá !
  • Sippie
    és milyen igaz...
  • Nyiri
  • Sippie
    én már régen is azt írtam, hogy sokkal inkább Yaya, mint Buckecc
  • bakkerman
    Busquets lényegében régebben se volt olyan hú de jó,csak amikor jöttek a győzelmek,a trófeák,akkor igazából nem volt "lényeges",hogy ő mit csinál,nem arra koncentráltunk,tény volt hogy ott van középen 16-os mezben,és puff. De amióta nem parádézik annyira csapat,és be-be csúsznak egészen szar meccsek is,akkor látványosan észrevehető,hogy lófasz köze nincsen a meccsekhez,igazából a győztes meccsekhez se. Szerez 1-2 labdát,csinál 1-2 kiugratást,de totál szürke focista,és régen is az volt,csak mi ezt nem vettük észre a lilaköd miatt. Pep szeretett bele,aztán mivel katalán,a mindenkori edzőkben fel se merült,hogy ne ő játsszon vkp-ba. Yaya Touré miatta lett elzavarva...látjuk hol tart most a feka
  • Nyiri
    "Nem barca szint". Mi is a barca szint? :) Amint az elmúlt időszakban látni, az minden csak nem szint.

Busquetsről meg annyit, hogy nem véletlen az a vicc, hogy Ő kapta legjobb helyet nézőként a meccsekre. Mindig ott lehet ahol az akció. De nála nagyobb alibi játékost rég láttam mostanság. Nem tudom Őt hogy lehetne felrázni.

Emellett tény, hogy a meccs alapján a Real sem isten. Magunkat vertük meg nem a Real minket.

• bakkerman
    Iniesta meg off 2-3 hétre,nem baj,legalább játszhat mostmár Rafinha is
  • bakkerman
    volt egy jelenet meccs vége fele,hogy X meg Alba ülnek a padon egymás mellett,és dumálnak meg Alba mutogat,szerintem arról lehetett szó,hogy "most komolyan ez a balfasz francia játszott helyettem?" :DDD szegényt már sajnáltuk a meccs végére mert látszott rajta hogy próbál meg akar,de ő tudásban nem Barca szint,nem Alba szint,vagy esetleg Adriano szint...lassú,körülményes,és a labdával közel sincs olyan barátságban mint az előbb említett két játékos. És ez egy Real ellen végzetes baki,hogy őt tette be Lucho.

Azzal viszont egyetértek,hogy Suarez bitang nagy erősítés lesz elől,nem volt olyan hú de sokat játékban,de a megmozdulásain látszott hogy azért a védők fosnak tőle,és ez az aggresszív attitűd ami őt jellemzi szétszedi a kisebb csapatok védekezését. Már csak finomra kell hangolni a nagy hármast összjátékban,és termelni fogjuk a gólokat
    Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2014.10.26. 12:38:06
  • Sippie
    azért annyira nem kell elájulni a tegnapi meccstől. Két ajándék gólt összehoztunk az ellenfélnek... pontosabban Piqué meg Iniesta (minek ért bele, de tényleg, hagyta volna inkább kigurulni), meg egy szögletgól... Tré. Szokásos balfaszkodásoknak köszönhetjük ismét a vereséget, na meg Messinek be kellett volna lőni 0-1-nél az ordító helyzetét. Ami nagyobb gond, hogy védőt 1 évig tutira nem igazolhatunk, így marad ez a szerencsétlenkedés hátul. Komolyan... Mattyiő, Alba helyett... mi a f...
  • sz4bolcs
    Suarez elküldte párszor kapálni a Real védőket egy-egy ollés testcsellel. Én is úgy látom, h. benne van olyan kreativitás, amivel föl kéne ráznia a csapatot.
  • homeless
    Én is végig ezen gondolkodtam. Hova tűnt az az emberfeletti, sebezhetetlen Barca? Hova tűnt Messi? Teljesen megérdemelten nyert a Real. Ezt LE teljesen eltaktikázta. Mi a faszt keres Matyiő jobb hátvád poszton. Szegény gyerek katasztrófa volt és nem ő tehet róla.... Mi a faszt keres a keretben Alves?????????? Miért nem játszik Mascerano végre VKP-t? Miért nem játszik Busi TKP-t Xavi helyett? Viszont ami pozitívum, hogy Suarez brutálisan jó lesz.... Már csak a középpályát kéne összeszedni.
  • sz4bolcs
    Szerintem ez volt a feladata, de azt biztos nem mondta neki senki, h. miután felfut, álldogáljon ott, mint egy rakás szerencsétlenség.
  • bakkerman
    és mindezek ellenére képes volt újra és újra felfutkorászni,elbaszni a dolgokat,és hiába próbált visszazárni,bárki lefutotta. Akkor hol volt az edző,aki rászólna hogy mi a f@szt csinálsz?
  • sz4bolcs
    Most sikerült végignéznem az első félidőt. Ami leginkább szemetszúrt: mit keres ez a Matyi gyerek a Barcában? Ekkora suta, lomha, tesze-tosza, lusta, helyezkedni képtelen játékost én még nem láttam ilyen szintű csapatban focizni... egy nagy labdavesztő sötét folt van a helyén.
  • Christian88
    Azért ezt Tata Martino is tudta, úgy hogy nem volt lehetősége ennyit költeni a csapatra...
  • bakkerman
    Megint megoltek minket az eleteros gyors kontra futballal. Persze mivan ha bemegy Leo ziccere...0-2,teljesen mas meccs. De nem ment be,a Real jobb volt fejben, a szeleken, amig mi tamadasban egy Suzuki voltunk, addig ok BMW. A vedekezesunk MEGINT kabare, iden ket komoly csapattal talalkoztunk, be is szoptunk 6 golt, es 2 vereseg. Neztuk a meccset, es kozbe azon gondolkodtunk mi lett a Barcaval? Mi lett azzal a csapattal, amelyiknek a meccsein neha mar oromunkben konnyeztunk mert nem tudtuk felfogni amit latunk, azt a csodat. Mi lett Piquevel? Mi lett Busival, aki EB-VB gyoztes valogatott egyik motorja volt? Mi lett a mindig robbanekony kiszamithatatlan Messivel, akinek nem szamitott ki all elotte, leszopatja mint Bela ba a neniket a nepligetbe. Innen mi konnyen itelkezunk,de mit mondhat az a barcelonai socio, aki elment a meccsre nem kis penzert, es szembe lett kopve? Akinek a Barca az elete? Fejben is, de mostnar tudasban is elmaradunk. Persze nem lehet mindig BLt nyerni, nem is kell (!!), de legalabb lassam azt a csapatomon hogy igenis kikopik a tudot, es kiadjak a 100%ot...Oromet okoznak persze a galazasok a kis csapatok ellen, de basszameg ott ahol van ha SIMAN kiszopunk a Realtol...mindegy,basszak meg, akkoris tobb mint egy klub vagyunk, es tavasszal gyozunk, csak a jatekosok is higyjek ezt el.
  • ToM1113
    Kezdünk kirakat csapat lenni. Hiába a nagy nevek semmi elképzelés. A Real sokkal célratőrőbb focit játszik a játékosok dolgoznak. Nálunk a szaros tilitoli megy. Nem ez a taktika a nyerő ma már. A védelmünk szar. Illetve ezt a gyors kontrákat vezető taktikát nem bírjuk így levédekezni. Suarez jó volt. Mást nem tudok kiemelni. Atöbbiek szürkék, Messi, Mathieu, Pique szarok voltak.
  • Sippie
    Piqué bazmeg :D :D ez vicc ez az ember...
  • Sippie
    na fel is adtuk ezekkel a cserékkel, ez aztán még szebb :D
  • Effe88
    én mondtam, ajándék volt a mixen is
    sajnálom, mert amúgy a Barca sokkal szimpatikusabb azért...

de ez a farkas ez reálos???:/mert nekem nem tűnik pártatlannak
  • Nyiri
    Na most kapcsoltam. Ki. Egy az hogy a bíró gecire szorja a sárgát nekünk közben a Real folyton felrúg. Aztán még a védelmünk is fos. Gratula. Így kell beszopni.
  • Sippie
    ezt is összehoztuk a madridnak, szép volt
  • [HUN]FaTaL
    Ennyi, feljön 1 pontra a madrid :/
  • Christian88
    Na ennek itt vége is kb. :/
  • Sippie
    azt hittem ezt is kézzel blokkolja
  • Sippie
    tegyék meg tétjeiket:
    - mennyit kell várni az első barca pirosig? :D
    - Piqué lesz-e, vagy igen :D
  • Sippie
    Messit sem értem, 2 a 2-be mehettek volna Neymarral, erre annyit tökölt mire visszaért mindenki... Mattyiő meg mondjuk futhatna is a labda után
  • Nyiri
    De hogy örül már a sok Realos. Mintha a világ legnagyobb akcióját hozták volna össze. Baszottul örültek, hogy végre csináltak valamit.
  • Sippie
    mehetne vissza ez a balfasz angliába... mégis mit gondolt ennél a mozdulatnál?
  • [HUN]FaTaL
    Pique baszd meg, minden classicon összehoz egy tizenegyest az ellenfélnek.
  • ToM1113
    A védelmünktől félek egy picit, nem értem Alba padozását, és a belső védőink ugyan azok mint tavaly.... nem jó előjel, ha bele gondolok hogy egy Cavani hogyan forgatta meg a hátsó játékosainkat... Most egy Ronaldo lesz ott....

Az első triónk névre nagyon jónak tűnik, azonban csak akkor fognak együtt jól működni ha érzik egymást és kellő támogatást kapnak a középpályáról. Ha a játékunk gördülékeny lesz, akkor rúghatunk többet mint amennyit kapunk. Ha előre fele akadozni fogunk, akkor a védelmünknek nagyon jó napot kell kifogniuk ha nem akarjuk hogy a 0 kapott gólunkhoz hozzátoldjanak 3-4 et.

Tipp: 2-2

• ToM1113
    Padoznak.
  • Monoton
    Rakitic, Alba serult?
  • ToM1113
    Bravo, Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu, Sergio, Xavi, Iniesta, Messi, Neymar i Luis Suárez

Gyerünk!!!!
  • banok
    18.00 Real Madrid-Barcelona
    tv: Sport2 hu
    streamek: http://banok.myfreeforum.org/about44.html
  • bakkerman
    gyerekek eljött a mai nap,CLASICO NAP! 18:00!!
    a csapat elindult Madridba,én meg délután indulok a kocsmába,jó meccsnézést mindenkinek nyerjen a jobbik csapat,azaz az FCB!
  • tobias88
    Nagyobb esély van Suarez kezdetésére, mint Pedro-éra szerintem. De a legvalószínűbb, hogy egyik sem kezd és Ini kicsit feljebb lép.
  • [HUN]FaTaL
    Meglepődnék ha kezdő lenne, de az állástól függően bedobja majd.