33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• buldozer99
    jézusom, samut 50-ér eladni? na neee:D:D
  • buldozer99
    ez így van..
  • hedonist
    fair enough!:D
  • sz4bolcs
    De Eto'o fasza nagyobb!
  • hedonist
    jah csak akkor is előbb ér el egy labdát, mint eto mert 1 lépéssel annyit tesz meg mint eto 3-mal és még erősebb is.
  • green6k
    Én a csatárokat így pontozom: gyorsaság, befejezés,technika, labdafedezés,assziszt,lövőerő.Na ha most ez alapján nézzük a csatárokat nálam a világ legjobbja ibra.Egyetlen egy hátrány van és az az hogy nem gyors.Ellenben a többi tudás mind magas szinten megvan benne.
  • hedonist
    jézusom szted eto többet ér mint villa? villa-t nem adjak 40 ért, 50 a minimum azért nem adték el eddig, eto meg soha nem ért és nem is fog 50-et.jézusom kissé képzavaz van gyerekek.
    villa-val járnátok a legjobban,de ibra is jobb mint eto és ott lesz még henry is szoval..
  • sz4bolcs
    "Ennél tökéletesebbek csak a mesék szoktak lenni…"

-Ez valami Inter drukker lehet. 8))))
  • sz4bolcs
    Nehezen tudom elképzelni, hogy Ibra annyival hatékonyabban játszana, mint amennyivel többet ér így papíron Eto'o-nál.
  • marci9507
    Nagyon úgy néz ki, hogy Samuel Eto’o-ügye egy esztendő után végleg lezárul, ugyanis miután Txiki Begiristain, a katalánok technikai igazgatója elmondta, hogy Peppel közösen döntettek a kameruni távozásáról, addig Eto’o ügynöke örül az Internazionale hívásának. Mindenki boldog tehát, ez pedig a lehető legszebb záró akkordja lehet ’Samu’ és a Barcelona rendkívül sikeres, öt éves közös munkájának.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a Barcelona a Villa-ügy kedvezőtlen fordulata után Milánó, egészen pontosan pedig Zlatan Ibrahimovic felé fordult, és svéd klasszisért – a hírek szerint – 35-40 millió körüli összeget plusz Samuel Eto’o, illetve Alexander Hleb játékjogát engedné át a milánói kék-feketéknek.

Sőt, a kezdeti biztató híreket csak fokozta, hogy mind Txiki Begiristain, mind Joan Laporta elismerte a megállapodás tényét, és a presidente szerint már csak a játékosokkal kell megegyeznie mindkét klubnak.

A kép pedig akkor vált teljessé, amikor Samuel Eto’o ügynöke, Josep Maria Mesalles is megszólalt az ONA FM rádiócsatornának, és elmondta, hogy ügyfele lát rációt abban, hogy Milánóban folytassa a pályafutását.

Boldogok vagyunk, hogy egy olyan nagy klubbal tárgyalhatunk, mint az Inter.” – ismerte el tehát magát a tárgyalások tényét is Mesalles, végül hozzátette, hogy bár az első megbeszélések még csak telefonon zajlottak, de „a végső egyeztetéseken már egészen biztos, hogy személyesen is felvesszük a kapcsolatot velük.

Teljes a „puzzle”: Josep Guardiola és Txiki Begiristain, a Barcelona keretéért felelős két személy nem tart igényt Samuel Eto’o játékára, a kameruni mindezt megértette, és – a korábbi hírekkel ellentétben – rendkívül intelligens módon kezelte a helyzetet. Így Eto’o felvette a kapcsolatot az Interrel, a milánói alakulat pedig hajlandó lemondani egyik legnagyobb sztárjáról, Ibrahimvicról.

Ennél tökéletesebbek csak a mesék szoktak lenni…

• [Jakuza]
    AZ lehet hogy menni akart, de ha menni akart akkor el kell adni siman eladhato lett volna iden 50 millio kornyeken, megvenni Villat 40 millioert es kesz. De Ibrahimoviccsal csak rosszul jar a Barcelona, foleg mivel valoszinuleg igy meg Villat is elvesztik es feleslegesen elszornak tobb mint 45 milliot.
    Nem beszelve arrol, hogy nincs akkor kulonbseg ertekben a ket jatekos kozott, mint amennyit ker erte az Inter.
    Mint ugy altalaban ez a joslatom is bevalik majd aztan lehet majd egy-ket ev mulva szitkozodni hogy ez mi a f*szert kellett.
  • buldozer99
    Azt azért ne felejtsük el hogy Eto'o is menni akart, jövőre meg ingyen igazolható lett volna..., szla sokkal jobb ez így, én nagyo örülök Ibra-nak, szerintem sokkal jobb játékos mnit eto...
  • bodajoci
    Nem hiszem el, h nem igazoljuk le Villát. Ibra is jó csatár, de sztem Villával jobban járnánk, mert rengeteget jáccott Xaviékkal a válogatottban. Persze ha mind2 jönne, az lenne a legjobb.
  • limperatore
    ezért örülök ennek az igazolásnak :D
  • [Jakuza]
    Halalra idegesitem ezzel az atigazolassal.
    Meg hogy Eto'o es 45 millio plusz Hlep kolcsonbe azert a nyomorult Ibrahimovicsert.

Laportaeknak elment az esze ? Gyakorlatilag ezzel ki is vegzik a tamadoszekciot, a sved onzo jatekossal, aki meg arra se kepes hogy egy lepest hatrafele tegyen, inkabb elsetalgat, raadasul kozel sem tud olyan kombinativan jatszani, mint Eto'o
  • icemankimi
    Eto'o miért kell eladni:S
    A világ legjobb csatárai közé tartozik a 2 Bl döntőben is rúgott gólt.
    Meg a szezon végén ő volt a CSK is a bajnokikon.
  • marci9507
    Ha eddig a pillanatig valaki azt mondta a katalán vezetésre, hogy lassú a tárgyalási módszere, mindenki helyeselt rá, és elfogadta, mert ez volt az igazság. Amennyiben viszont valaki még most is ezen a véleményen van, úgy óriásit téved. Ibrahimovics már gyakorlatilag a Barcáé, és ha ez igaz, a játékos sem tiltakozna egy esetleges katalán szerződéstől. Ezt a csatár egy svéd újságnak, az 'Aftonbladetnek' nyilatkozta Los Angelesből, ahol jelenleg az Interrel tartózkodik.

"Ha a dolgok konkretizálódnak, akkor természetes, hogy érdeklődőm a Barca ajánlata iránt, viszont jelenleg még szerződésem van az Internazionaléval, amit tiszteletben kell tartanom.” – a kezdte a nyilatkozatát Zlatan Ibrahimovics, aki a „távoli” Amerikából beszélt az esetleges Barcelonába való szerződéséről. A svéd csatár a fentiek után még elmondta, hogy minden lépésről tud, és tudni is fog a jövőben.

Ha a dolgok komolyra fordulnak, akkor igen, érdekel a lehetőség, hogy a Barcelonába igazoljak. Napi kapcsolatban állok az ügynökömmel, aki mindenről gondoskodik, ami az én ügyemet illeti. A tegnapi barátságos meccsünk után már értesítettek róla, hogy Laporta és Moratti találkoztak Milánóban, de azt hittem, hogy csak Maxwell átigazolásáról tárgyaltak.”

Amíg Ibrahimovicsot felettébb foglalkoztatja egy esetleges katalán „kaland”, addig a játékos ügynöke, Mino Raiola nagyon diplomatikusan fogalmazott, habár egy ügynöknek ezt kell…

Addig nincs lezárva semmi, amíg az ügyfelem aláírását nem olvasom majd az átigazolási papírokon. Amíg a Barcelona és az Inter tárgyal egymással, addig nincs lefutva semmi.” – mondta Raiola, majd ismét megerősítette a fentebb elhangzottakat.

Garantálhatom Önöknek, hogy Ibrahimovics ügye még nincs lezárva, sőt, még nem is tárgyaltam a Barcelonával.

Az Ibra-ügynek tehát gyakorlatilag már akkor vége volt, amikor elkezdődött: a játékost érdekli a Barcelona által kínált ajánlat, az Inter is lemondana a svéd támadóról, és habár arról még vannak nézeteltérések, hogy teljes-e az egyezség, vagy nem, egy biztos: nagyon közel járnak hozzá…

• tobias88
    Ilyen árat képes vagyunk kifizetni Ibráért, mikor 3 éve Torresért elég lett volna sima a 40 milka, és akkor is megvolt a bl győzelemből a pénz...
  • marci9507
    Joan Laporta gyakorlatilag tényként közölte a média teljes nyilvánossága előtt, hogy megállapodás született az Internazionaléval Zlatan Ibrahimovics és Samuel Eto’o átigazolásáról, és csak azért nem hivatalos a transzfer, mert a játékosoknak is egyezségre kell jutniuk a várható új klubjukkal. A klubvezető minden ellenkező állítással szemben nem beszélt összegekről a sajtótájékoztatóján, de több sajtótermék is arról számolt be, hogy a Barcelona gyakorlatilag öngyilkosságot követett el a saját átigazolási politikájával szemben, és 45 millió eurót adna az Internek Eto’o játékjoga mellett Ibrahimovicsért. Ez az átigazolás nem csak a Barca történetének legdrágább befektetése lenne, de alaposan megcáfolná Laportát a korábbi, klubvezetési politikáról adott nyilatkozatait tekintve is…

Már megszületett a megállapodás” - árulta el Laporta, de hozzátette, hogy még a játékosoknak is meg kell egyezniük a klubokkal, ami azt is jelenti, hogy még nem tekinthető lezártnak az ügy. De az Inter és a Barca tulajdonképpen lezárta az egyeztetéseket egymás között. „Az edző és a technikai vezetés kérésére, hogy erősítsük meg a középcsatár posztot, tárgyalásokat kezdtünk a leigazolása érdekében. És ha egy ügy keretében több játékos sorsát is el lehet rendezni, akkor annál jobb” - utalt Laporta Eto’o és Hleb Interbe igazolására, még ha a fehérorosz futballista egyelőre csak kölcsönbe távozik.

Hleb kapcsán Laporta fölhívta a figyelmet arra, hogy „egy játékosnak az a legfontosabb, hogy játszhasson, és jó lehetőség, ha ezt egy olyan klubban teszi, mint az Inter.”

A klub elnöke szólt David Villáról is, akinek gyakorlatilag minimálissá csökkentek az esélyei, hogy Barcelonába igazoljon. „A technikai vezetés kapcsolatban van Villával, azok után a nehéz pillanatok után, amit át kellett élnie. Az a tény, hogy a klubok nem tudtak megállapodni, a tárgyalások alakulásán múlt” - nyilatkozta Laporta, aki még nem zárta ki teljesen a spanyol leigazolását, de ez valószínűleg csak azért van így, mert Ibrahimovics érkezése nem hivatalos egyelőre. „Amikor eljön az ideje, dönteni fogunk, hogy melyik lehetőséget válasszuk” - mondta Ibrahimovics és Villa ügyére utalva.

• marci9507
    hozzá a hír:)

Fárasztó napon lehet túl a nyár első igazolása. A brazil Maxwell érkezése tulajdonképpen egészen váratlanul érte mind a szurkolókat, mind a sajtót, és olyannyira száguld az ilyenkor szokásos procedúrák menete, hogy a szerdai hivatalos bejelentés után már péntek délután bemutatták Barcelonában a játékost. A dél-amerikai balhátvéd első útja a repülőtérről természetesen az orvosi vizsgálatra vezetett, majd a Camp Nou Párizs termében megtartották az ilyenkor szokásosnak mondható sajtótájékoztatót is.

Nem beszélek katalánul, de arra fogok törekedni, hogy megtanuljam a nyelvet. Ez az egyik legboldogabb nap az életemben, nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Európa egyik legerősebb keretéhez kerülök, és abban bízok, hogy tudok majd segíteni a csapatnak minden sorozatban” - kezdte sajtótájékoztatóját a brazil balhátvéd.

Maxwell természetesen tudja, hogy a klub a szezon végén távozó Sylvinho helyére igazolta, de a játékos erre a következőképp válaszolt: „Tisztában vagyok vele, hogy Sylvinho helyére jövök, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy helyettesíteni fogom minden szempontból. Úgy gondolom, hogy az Abidallal való versenyhelyzet pozitív hatással lesz a csapatra, és azzal a szándékkal jövök, hogy rendszeres játéklehetőséghez jussak, ennek érdekében pedig mindent megteszek” – mondta elszántan a brazil.

Egy álmom vált valóra azzal, hogy a Barcelonához kerültem. Attól a pillanattól kezdve, hogy megtudtam; a Barcelona ajánlatott tett értem, szóltam az ügynökömnek, hogy rendezzen el mindent annak érdekében, hogy a csapathoz kerüljek.” A hátvéd kitért még arra, hogy képes lesz-e alkalmazkodni a spanyol labdarúgáshoz: „Az elmúlt évben remek meccseket játszottak. Annyi előnyben vagyok, hogy szerepeltem a holland bajnokságban, ahol hasonló stílusú játék folyik, mint itt. Abban bízok, hogy gyorsan tudok majd alkalmazkodni Guardiola stílusához” - húzta alá a brazil.

A bemutatás során általában megtudhatjuk az igazolt játékos jövőbeli mezszámát is, de most még nem derült fény erre, mivel a Maxwell az első igazolás a nyáron, és a keret változása miatt nem lehet tudni, hogy miből választhat. A sajtótájékoztató után a brazil rögtön a labdás bemutatóra ment, amelyet most nem a Camp Nouban, hanem a Miniestadiban tartottak.

• Gaba94

• DONGUBA
    Barcelona: megállapodtak az Interrel Ibrahimovic ügyében
    Megegyezett egymással a Barcelona és az Inter a Samuel Eto’o, Zlatan Ibrahimovic cseréről – adta hírül péntek este a katalán csapat.
    Joan Laporta elnök elmondása szerint így már csak azon múlik az üzlet, hogy a játékosokkal meg tudnak-e egyezni a klubok.
  • DONGUBA
    igazad van ibra sokkal teknikasabb vannak sokkal latvanyosabb goljai
  • hedonist
    don guba:) nem akarok olyan vitába szállni, ami végülis valamennyire szubjektív vélemények ütköztetése,de azért ibrahimovic már csak technikailag is sokkal fejlettebb, néha olyan lábfejjel találja el a labdát ami nem is létezik.és sokkal nagyobb egyéniség, mint eto'o, de tényleg mind1 kinek a pap, kinek a paplan, és ez nem elfogultség, mert ugyananny közöm van az interhez, mint a barcához. viszont sokaknál az dönt,h emberileg milyennek tartják ibrát. őszintén szólva én mindig is a fenegyerekek felé húztam.
    najó azért luke nak drukkoltam nem véderpapának.
  • SLICK
    lol :_D?AS:_D?:_AS

8-10? Legjobb esetben is max 4-5 éve van. 28 éves ő is, akárcsak Ibra.
    Azért tájékozódj már, mielőtt marhaságokat írsz :D
  • DONGUBA
    Mellesleg ibranak van par jo eve etoonak meg meg kb 8-10
  • DONGUBA
    ja hat harpacskoszajudarra ahol lakok nem jut el tv adas:DDDD
  • WuFraZselic
    te se néztél focit az elmúlt néhány évben, látom
  • tobias88
    Most már Ibráért tárgalnak, azaz Villáról letettek! Túl sokat kérnek érte és Eto -tól se tudunk megszabadulni, Ibránál viszont csere lenne!
  • DONGUBA
    vicces....etoo jobb sokkal
  • hedonist
    villa-t nem adja a valencia 50m eu alatt, ti meg tegnap este is csak 42-t ajánlottatok ezt mondta Los Che. egyébként aki kételkedik, ibra bőven jobb mint eto
  • WuFraZselic
    eto'o egy klasszikus csatár, Ibra pedig egy kreatív zseni. gólkirály lett, emellett a legtöbb asszisztot adta a csapatban. nem éri meg összehasonlítani egy befejezővel.
  • Ronaldinhos10
    Vagy Ibra vagy Villa kettő eggyütt biztos nem...
  • DONGUBA
    es ha pl jon ibra akko mi lesz villaval?
  • rumkola
    Bazzzzegggg.....
    Lehet én vagyok a focihoz analfabéta, de valahogy Eto-t ezerszer jobb csatárnak tartom mint Ibrát. Ráadásul utóbbi nagyon antipatikus.
    picsába
  • WuFraZselic
    szép is lenne ennyivel kiszúrni a szemünket :)
  • Gaba94
    A legfrissebb, reggeli információink szerint, amelyet egyébként a Catalunya Radio közölt, megszületett az egyezség a Barcelona és az Inter között Zlatan Ibrahimovic-ügyében. A katalán klub ennek értelmében 40 millió eurót plusz Samuel Eto'o illetve Alexander Hleb játékjogát engedné át az Internek - utóbbit viszont csak kölcsönbe. Eközben a katalán SPORT is megerősítette ezeket az értesüléseket, sőt, a lap tudni véli, hogy Eto'o belegyezett a transzferbe, Hlebnek sincs ellenére a váltás, és állítólag Ibrahimovic is csökkentené a fizetési igényeit, csakhogy Barcelonában játszhasson.
  • hedonist
  • sz4bolcs
    Terjed a rasszizmus. ...fekete.
  • hedonist
    miért akarják h elmenjen?