33513
Eurobarca | Hivatalos honlap
El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik
-
homeless #19526 Elég furcsa világban élünk. Egy nem is túl drága játékos árából fel lehet építeni egy teljes football akadémiát:) -
#19525 -
#19524 Idén nyáron 32 évnyi ténykedés után bezárta kapuit a Barcelona első csapatába ez idő alatt több mint hetven futballistát adó La Masía de Can Planes akadémia, de a katalán szurkolóknak nem kell attól tartaniuk, hogy emiatt nem lesz hol lakniuk a következő Messiknek, Xaviknak vagy Iniestáknak.
Sőt! A Barca utánpótláskorú labdarúgói mostantól az eddiginél modernebb, fejlettebb körülmények között élhetik a szürkének azért valószínűleg nem nevezhető hétköznapjaikat, hisz – bár ténylegesen már nyár óta használatban van az új épület – tegnap este egy látványos rendezvénnyel egybekötött megnyitón Sandro Rosell klubelnök hivatalosan is átadta az új La Masíát a jövő reménységeinek.
Az akadémia a hagyományos La Masía név mellé az 1979-ben kinevezett Oriol Tort nevét is megörökölte, aki az utánpótlásközpont első igazgatója volt. Az összesen majdnem 6000 négyzetméteres központ öt szintből áll, az ott élő játékosok és dolgozók minden igényének megfelelő felszereltséggel ellátva. A katalánok „kollégiuma" 83 sportoló elhelyezésére alkalmas, a teljes konstrukció a klubnak mintegy 11 millió eurójába került, amit például a saját nevelésű Bojan Krkic (12 millió euróért a Romának) eladásából fedezni is tudott.
A megnyitón természetesen a Barca felnőtt csapatának jelenlegi futballistái kaptak főszerepet, de szóhoz jutott a „régi" Masía első növendékei közül a jelenleg az utánpótlás sportigazgatójaként ténykedő Guillermo Amor és a spanyol élvonalbeli csapatot 2008 óta irányító Pep Guardiola is – Sandro Rosell klubelnökkel egyetemben.
„Történelmi nagy nap ez a számunkra – kezdte beszédét Sandro Rosell, a Barca elnöke. – Hiányzott már a mi Masíánk, a mi koronaékszerünk. Hiszünk a játékosainkban és azokban, akik a mi értékrendünket követik. Szeretném külön megköszönni a nálunk nevelkedő játékosok szüleinek, hogy a mi gondjainkra bízták gyermekeiket. Nyugodtak lehetnek, fiaik jó kezekben vannak nálunk.″
A XXI. század immár tehát hivatalosan is nyitva áll a Barca-növendékek előtt, akik tovább gazdagíthatják a gránátvörös-kékek „Több, mint egy klub" jelmondatát.
MÉS QUE UN CLUB -
#19523 Csak az elso 15-20 perccel nem volt gond.
Ott szerintem az ideny egyik legjobb 15 percet produkaltuk, na persze nem a golok szamaban, hanem a jatekban.
Aztan az elso gol utan teljesen kiengedtunk, amitol a csehek teljesen felbatorodtak es az elso felido vegere fel is jottek.
A masodik felidoben nagyobb lett a kozeppalyan a presszing, ellenben tamadasban nem hoztuk azz elvarhatot, foleg annak is koszonhwtoen, hogy Pedro tegnap valami iszonyat rossz napot fogott ki es nagyon gyengen jatszott.
Raadasul Messinek semmi nem akart osszejonni, pedig zsenialis dolgokat csinalt neha, de csak ket kapufa lett az eredmenye. (mondjuk a masodik az valami frenetikus volt) -
#19522 a játékkal megint nem volt gond,de a helyzetek száma/gólok száma megint nevetséges volt,meg kell tanulnunk GÓLT LŐNI,hiába van meg a meccsenkénti 15-20 helyzet,ha abból belövünk kettőt...bármikor jöhetett volna egy cseh kontra,és akkor ott vagyunk,hogy futhatunk az eredmény után...a lényeg a 3 pont,hétvégén jön a Sevilla,komoly csata lesz,ott már nem megengedett az ilyen helyzetkihasználás! Visca el Barca!!!! -
Redmer #19521 Nekem sem jött be az 5:0-ás tippem, de a 3 pont megvan. -
#19520 Hát nem pörögtek ma a srácok 100 %-on. Messin is úgy éreztem, hogy gólt akar rúgni mindenképp. Ha párszor leadja, akkor ajtó-ablak és 4 vagy 5:0.
Mindegy a győzelem a lényeg. -
#19519 Ez meg ki?:D -
barcames #19518 és góóóóóóóllllllllllllllllllllllllllllll -
barcames #19517 itt ma már nem lesz gól :S
el is visz minden a bwinen a barcelona
kurva 1 gót nem bírnak verni áhhh nevetséges -
#19516 Megint túlcifráznak mindent és belehalnának, ha a tizenhatoson kívülről lőne valaki... -
barcames #19515 bízom benne, hogy nem 1:0 marad... -
#19514 annyi helyzet, dunát lehetne velük rekeszteni... -
barcames #19513 jobb nem nézni ezt a meccset, szenvedés, pontatlanság, kapkodás... -
barcames #19512 a második félidőben kéne gólokat rúgni!!!! -
#19511 Hát ha így leülünk, megint kapunk majd egy gólt és kihúzzák döntetlenig. -
#19510 Szerintem meg a csehek is az allukat keresik a gyepszonyegen, ha mar a labdat nem talaltak. :D -
#19509 Micsoda játék :D -
#19508 Csak jó lenne belőni őket :D -
#19507 2 perc alatt 2 nagy helyzet, érdekes lesz -
#19506 Az első jó is lesz, egész kultúrált minőség, angol :) -
#19505 Visca el Barca!! -
#19504 Streamek a mai meccshez
Thanks banok :) -
#19503 úgy legyen!!
várható kezdőnk: Valdés, Alves, Puyol, Mascherano, Adriano – Busquets, Thiago (Xavi), Iniesta – Pedro, Messi és Villa.
szeretem a cseh sört,de ma az MVP csúnyán lecsap! -
Redmer #19502 20:45 Barcelona-Plzen
Egy 5-0-ás végeredményt tippelek. -
homeless #19501 De Pelé nem bírja elfogadni, hogy nem mindenki szerint ő a legjobb. Az évszázad labdarúgója címet is Maradona nyerte, aztán Pelé kilobbizta magának, hogy legyen még egy szavazás, amin csak a Fifás haverjai szavaznak, így kapták megosztva a címet. Ja meg állandóan Messiről nyilatkozik, hogy Neymar jobb, meg hogy csak akkor lehet Messi a legjobb játékos ha ő is 1000 gólt lő, mint a nagy Pelé. Tényleg hatalmas játékos volt, de teljesen elment az esze. -
#19500 nyílvánvaló,hogy egy argentín,focit kedvelő kissrácnak 10-12 évesen Maradona lesz a példaképe,és nem a nagy rivális brazilok legnagyobb ásza. szerintem nincs olyan magyar magyar focista kissrác akinek Hagi,vagy Piturca lenne a példaképe -
homeless #19499 Teljesen megbolondult szegény:(
Pelé videót küld magáról Messinak -
#19498 köszi szépen,de sport tv-n megnéztem az ismétlést :) -
tyúkszem #19497 FC Barcelona vs Racing Santander teljes meccs -
#19496 Barcelona-R. Santander 3-0 ::: összefoglaló -
#19495 nem tudtam nézni a meccset,mert kocsmatúrnéztam,de megnéztem az összefoglalót,jól nyomták a srácok :) Leo meg...ááááá,nincsen már rá kifejezés,amivel illetni lehetne...egy zseni és kész. -
bodajoci #19494 Az első gól az vmi brutal volt -
Gaba94 #19493 -
#19492 Messi megint varazsolt egy kicsit. Itt lehet latni mekkora jatekos. Miket csinalt mar a labdaval ? Futtabol felugorva levesz egy nagyon rossz labdat az oldalvonalnal, majd fel sem nezve a futas kozben sarokkal kioszt egy böröst ? :DDDD
Az elso gol is, milyen volt mar ? 5 embert ketten Iniestaval ugy megkavartak, hogy rohangaltak fel-le mint a mergezett egerek.
A vegen meg az 50 meteres paszt legstoppal dekazva ugy veszi le hogy a vedo a nyakan es mintha ez lenne a vilag legtermeszetesebb dolga szamara. :D
Zsenialis volt, ezekert a pillanatokert elvezet nezni a jatekat. -
IXEMGabeo #19491 ekkor még focit se néztem. Sőt jelenleg is nagyon alábbhagyott az érdeklődésem, de azért Rivaldot bírtam, legalább is a Brazíl válogatottban, mert a 98-as Vb volt az első nagy esemény, amit a fociból láttam:) -
#19490 Nem lehet mindig nyerni es nem volt vele semmi baj.
Termeszetes dolog, hogy neha a szretett csapat a 4. Ettol meg zsenialisan jatszott Rivaldo a merkozesen es ettol meg csodalatos az ollozos gol, amit lott az utolso pillanatokban, ami kellett ahhoz, hogy BL-ben indulhassunk. -
#19489 Emlékezünk... Csak annyi baj volt vele, hogy úgy lettünk éppen 4.ek talán... Utána meg 6.ok -
#19488 Imadtam mindig nezni a jatekat, mert olyan csodalatos spieler volt.
Emlekeztek az ollozos goljara a Valencia ellen a tizenhatoson kivulrol az utolso percben ? Persze emellett rugott egy mesterharmast is, gyonyoru golokkal, de az gyonyoru ollozas volt, amivel kupaindulast ero helyet szereztunk anno.
-
#19487 görögországban :D:D