33513
Eurobarca | Hivatalos honlap
El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik
-
#19606 Shakirázik biztos :D -
#19605 Piquevel amúgy mi a fene van? Még mindig sérült? -
#19604 Sport2 adja a meccset élőben,19:45-től -
#19603 beharangozó az esti meccsre
Azt nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a Barcelona nincsen csúcsformában ebben a pillanatban, de drámai képet is erős túlzás lenne festeni a szituációról. Tény, hogy a Sevilla ellen nem volt elég kreatív a gárda, és akadt gond a helyzetek kihasználásával is, míg Granadában a játék képe talán még rosszabb volt, bár a három pontot ezzel együtt sikerült begyűjteni. Kritikák azonban így is zúdultak bőven a csapatra a nemzetközi és a spanyol sajtó részéről egyaránt, de természetesen a leginkább Madridban szeretnék válságban látni az elmúlt három idény bajnokát. A Barcelona egésze mellett külön figyelemmel tisztelték meg az újságírók Lionel Messit is, akik szerint az argentin vagy kifáradt, vagy egyszerűen rossz formában van, de semmiképpen sem az, akit máskor csodál a világ.
A Mallorca már hetek óta nem tudott győzni a bajnokságban, az elmúlt fordulóban vereséget is szenvedett a Sporting ellen hazai környezetben, azt megelőzően pedig egyaránt döntetlent játszott az Atlético, a Valencia, a Sevilla és az Osasuna ellen. Mindemellett egyszer sem nyert idén még idegen pályán, de hagyományosan is rosszul szokott szerepelni, ha elhagyja az otthonát. Ilyen körülmények között aligha számít esélyesnek a piros-fekete együttes, de a csapat nemrégiben kinevezett új edzője, Joaquín Caparrós a meccs előtt igyekezett hangsúlyozni: úgy kell pályára lépniük, hogy „hisznek a győzelem lehetőségében”.
A két oldal helyzetét áttekintve nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy olyan csapatok találkoznak szombaton, melyek nincsenek a legjobb formájukban, ilyen formán viszont halmozottan szükségük lenne némi sikerélményre. A Mallorca szempontjából a sikerélmény persze alighanem mást takar általában, mint a Barça esetében…
A katalánok kezdőcsapatában Pep Guardiola kisebb forradalmat hajthat végre, hogy némelyeket pihentetni tudjon. A védelemben Mascherano és Alves maradhat a csapatban, de várhatóan Puyol és Adriano is bekerül a négyesbe az előző mérkőzéshez képest Abidal és Maxwell kárára. A középpályán talán Xavi jut pihenőhöz, de Thiago mindenképpen esélyes a kezdő tagságra, és Keita is csapatba kerülhet Busquets rovására. A legnehezebb a támadósor összetételét megjósolni, mert Pedro kiesésével Guardiolának alighanem muszáj pályára küldenie Villát és Messit is, illetve őket még kiegészíteni vagy Iniestával, vagy Fábregasszal, esetleg Cuencával.
A számszerű eredmény kevéssé számít a Camp Nouban ezúttal, sokkal fontosabb, hogy a játék visszatérjen korábbi medrébe. Gyorsaság, pontosság, kevés érintés és kreativitás. Ha mindezek megvannak, a kritikusok sem számítanak.
--------------------------------------------------------------------
az utolsó bekezdéssel nagyon egyet értek,ha megtaláljuk végre az igazi játékunkat,és gyorsan,kreatívan,2-3 húzásból a kapuig tudunk jutni,akkor jönni fog az eredmény is!
várható kezdőnk: VV-Alves-Masch-PUYOL()-Adriano-Keita-Thiago-Cesc-Leo-Ini-Villa -
#19602 Ez igy van, de azert az pozitivum a multra nezve, hogy a Classicokra, mindig kivalo volt a formaidozites. -
#19601 Olvasd el amit írtam. Akkor is voltak rossz meccsek, ezt írtam... -
#19600 nekemis a 2008-2009-es csapat tetszett nagyon,egy kipukkant,motiválatlan csapatot vett át Pep,zöldfülüként,és amit elért 1 év alatt,azzal a futball egyik legnagyobb legendájává vált. a Ronaldinho-Deco-Eto'o féle időszaknak is megvoltak a szépségei,érdekes módon,abban az időszakban többet betliztünk a bajnokságban,de akkor még nem két csapatról szólt. -
IXEMGabeo #19599 épp azért a legjobb csapat a 2009-es:) több, mint 100 gól, gólkirályi cím Messinek, minden kupa begyűjtése, annál nagyobb szezonja senkinek nem lesz... és még a legszebb futballt akkoriban játszotta a csapat.
Mostanra már kiismerték a csapat stílusát ez a gond. Nem azt mondtam, hogy óriási hullámvölgy van és hogy szar a csapat. Szerintem még mindig a világ egyik legjobb csapata a Barca, de nekem a 2009-es csapat volt a csúcs...illetve a Reijkaard féle időszak Ronaldinho, Deco párossal:) sok más laikus néző és én sem érzem úgy, hogy olyan szenzációs játékot nyújtana a csapat, 70-80%-os labdabirtoklás szart sem ér, ha nincs megnyerve a meccs -
#19598 (Mainz-Hoffenheim effektus) -
#19597 nem kell komolyan venni,ha még télen is ott lesznek a top 4 környékén,akkor komolyabban elgondolkodhatnak egy esetleges EL helyezésről -
#19596 Amúgy a Levante még mindig vezet -
#19595 2010-2011re gondoltam. Amúgy aztán hatalmas a hullámvölgy ami miatt arról kell már a "hozzáértőknek" beszélni, hogy ez már egy gyenge csapat... A 6 kupás szezonban is voltak hullámvölgyek - rossz meccsek, csak nem emlékszik rá senki már... -
#19594 Jah, a 2010es még jobb csapat... -
IXEMGabeo #19593 az volt az igazi, amikor Ronaldinho itt volt és a Reijkaard is:), és természetesen Guardiola 1. éve szenzációs volt, a világ legjobb Barcája volt a 2009-es. Azóta elég sok víz lefolyt a Dunán -
#19592 Ettől függetlenül ez a meccs valóban egy fos volt.
#19590: Na ja. Mi is jó lesz ha innentől nem nagyon játszunk több döntetlen, különben lassan elköszönhetünk a bajnoki címtől, a realnak nagyon megy az idén. Kemény lesz a classico is, de remélem behúzzuk őket. :D -
IXEMGabeo #19591 ez a gáz, hogy hátul passzolgatnak és nem halad a meccs semmit. Barca-Sevilla meccs is elég szar volt sok ember szerint, de ez a Granada meccs is kínkeserves volt, ahogy hallottam. Én csípem a Barcát, de szerintem már kiismerték az évek óta zseniálisan működő játékukat. Hasonló módon, mint a Spanyol válogatottnál is, beállnak az ellenfelek és úgy vannak vele minek menjenek át a másik térfélre, ha az ellenfél hátul passzolgat és kevésbé haladnak az akciók -
#19590 énis majdnem bealudtam,ez van...gyengén nyomták a srácok :S a véleményem meg az,hogy ne velünk foglalkozzanak,hanem kezdjenek pontokat gyűjteni,mert repülnek vissza az adelante-ba -
#19589 Mintha a Barca tehetne róla, hogy nem tudják elvenni tőlük a labdát és 10 emberrel védekeznek a 16-os előtt. :D -
IXEMGabeo #19588 azért az kicsit elgondolkodtató, hogy 1-2 néző a Granada meccs szünetében követelte h ne közvetítsenek Barca meccset, mert elalszanak...
mit szóltok ti ehhez? -
#19587 Szerintem annyira nem rossz a helyzet felállt védelem ellen, mint amennyire itt most lefestetted.
Szerintem csak egyszerűen most nem annyira megy a srácoknak. Fognak még botlani a fehérek is. :) -
#19586 tegnap néztem a Real-Villareal meccset,nagyon jók a fehérek idén,az az érzésem,hogy meccsről meccsre jobbak,egész egyszerűen nincs ellenfelük,se a BL-ben,se a bajnokságban,villámgyors akcióik vannak,2-3 húzásból lövik a góljaikat,nagyon izgalmas lesz a bajnokság,most Pepen a sor,hogy húzzon valami váratlant,az ellenfeleink kiismertek minket,nagy nehezen tudunk csak nyerni felállt védelem ellen,játékban kell fejlődnünk nagyon,hétvégén remélem újra láthatok igazi Barca futballt! -
#19585 lehetett pihentetni 1-2 embert a támadósorból,nem volt olyan rossz,hálistennek olyan keretünk van,hogy ilyen kisebb kiruccanásokon megengedheti amgának Pep,hogy 1-2 suhancot behívjon :) én támogatom az ilyen dolgokat,nagyon sok mostani alapemberünk is így kezdte :) Szerintem tehetség a srác,lehet nem fog megragadni az alapcsapatban,de biztos vagyok benne valahol nyugat európában alapember lesz idővel -
#19584 En meg abban remenykedem, hogy Guardiola elfelejti ezt a Cuenca gyereket, mert annyira gyenge. Remelem Sanchez hamar felgyogyul. -
#19583 jóhír,hogy Pedrito bokájában nincs szakadás,ma dől el mennyit kell kihagynia,ha egyáltalán kell. 3 pont megvan,de amúgy ez is felejthető meccs volt,otthon a mallorca ellen végre igazi csiki-csukit akarok látni,nagy villanásokat,és szép gólokat!!!! -
barcames #19582 ezt a meccset jobb lett volna nem megnézni
szenvedés...
david villaval nem tudom mi van, de ebben a szezonban bűn gyenge!!!!
remélem minél hamarabb elkezdünk úgy játszani ahogy azt megszoktuk ,)
-
#19581 A ket csapat altal mutatott jatekanal, mar csak a biro teljestimenye volt rosszabb. -
#19580 Cesc nem volt valami szimpatikus a lecserelése után. Belehalt volna ha aláír valami mezt egy szurkolónak? Miattuk vannak ott ahol, ha nem lenne aki kijárna a meccsre, vagy nézné tv-ben, akkor a kutya sem fizetné meg őket. -
bodajoci #19579 Vééégre vééége -
#19578 3 pont megvan, siralmas meccs volt. -
#19577 Itt a döntetlen reális lett volna, hétvégén a győzelem, szóval 4 pont így is úgy is -
bodajoci #19576 Sajna Pedronak még így is sikerült lesérülni :/ Pedig bűn rossz meccs... -
#19575 Ez a pedro mekkora színész, há hogy eljácotta má hogy maga alá kifordult a bokája, és hogy mennyire fáj neki, még a cserét is elszínészkedték hogy elhiggyék neki
reméljük hogy nem szakadt ott semmi, mert akkor hónapokig nem játszhat...
Meeesssii bazzeg -
#19574 Na fasz, nem lesz csatárcserénk egy ideig. :/ -
#19573 Az ellenfel se nagyon akar focizni. Ugy tunik manapsag divat ezt a 10 emberrel alljunk be a kapu ele taktikat jatszani a Barcelona ellen. -
bodajoci #19572 Nem törik kezüket lábukat a srácok, az biztos, de nem is kell, csak nyerjenek... -
#19571 Úúú mekkora gól :D -
#19570 Isaac Cuenca,b keretbol jott fel,amugy ma is szarok vagyunk -
#19569 Ki ez a kölök a támadó sorban? Milyen felállás ez... -
#19568 Igy van, de engem peldaul nagyon zavar ez a bajoki sorsolas, hogy allandoan a komoly merkozesek elott egy nappal korabban kell jatszanunk, mint a rivalisoknak.
Ez most kivetelesen nem a Granada merkozesre vonatkozik, mert itt azert talan nem annyira szamit,de egy BL merkozes utan egy Sevilla ellen szerintem mar igenis szamit, hogy valaki 4 napot pihen vagy 2.5-t. -
#19567 elvileg 6 pont megkéne hogy legyen,bár a Mallorca mindig izzadós,de bízom a két győzelemben!