33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• bakkerman
    na ez még nekem is új hát majd meglátjuk mi lesz,de ez az év sorsdöntő lesz számára,az biztos
  • Odacsap77
    Minden évben többször elviszi a fiát egy meccsre, mindig oda megy üdülni, és nyilatkozta egy olasz lapnak hogy ha lesz lehetősége (valami ilyen szavakkal mert olaszul volt írva, nem tudtam rendesen elolvasni) szívesen töltené idejét a bresciában, egyébként nagyon szereti a klubot.

Mielőtt kérdeznéd hol volt, nem tudom megmondani az oldal nevét, egy felugró hír volt több hete :S
  • bakkerman
    Ezt kifejthetnéd bővebben is,tudom hogy játszott a Bresciaban is,de csak 24 meccsen,szerintem nagy kötődése nincs a klubhoz
  • Odacsap77
    Esetleg a Brescia-ba fogod még látni Pep-et :) Máshova nem megy.
  • bakkerman
    mindenki kiváncsi rá,mint ahogy sokan kiváncsiak arra is,hogy Messi hogy muzsikálna más bajnokságban,de ezeket olyanok írják,akik nem Barcasok. Nekem tökéletesen elég az,ha mindketten a szeretetett csapatomnál döntögetik sorra a rekordokat,és hoznak örömöt az életembe :) Amúgy a távoli(???) jövőben én is megnézném Pepet az Internél,pláne hogy most nagyon szarban vannak,még akár az is meglehet,hogy nem jutnak ki a BL-be jövőre,és akkor szóba jöhet majd Milánóban Guardiola is,de szerintem erre nagyon kicsi az esély,neki még van itt dolga bőven :))
  • balintka
    Azért én nagyon kíváncsi lennék más bajnokságokban hogyan muzsikálna.
    Pl. megnézném mit kezdene a mostani Interrel :)
  • bakkerman
    a Realosok nagyon sokan jönnek azzal,HA CR kihasználja a két nagy ziccerét,HA higuain beleteszi a lábát Benzema(???) lövésébe/passzába stb...az az igazság,hogy Pep verte meg a Madridot,zseniális taktikát álmodott meg(olvassátok),és a special one SEMMIT nem tudott tenni ellene,nem tudott váratlant húzni! Az az igazság,hogy lehet akármennyire sztárolni JM-et,és Pepet annyival elintézni,hogy "persze persze,ilyen csapattal bárki nyerne",MERT NEM IGAZ! Pep Guardiola a világ egyik legjobb edzője lett,ez a csapat lehet más edzővel is nyerhetetett volna ezt-azt,de amit ő hozzátett a Barcahoz,azt más nem tudná megközelíteni! A játékosok bálványként tekintenek rá,annyi megnyert trófea után is ÉRTE küzdenek,és ez fordítva is igaz! Nekem senki ne mondja,hogy JM a világ legjobb edzője,mert van egy,akitől már 2. éve rendszeresen kiszop,és nem tud vele mit kezdeni,úgy hívják JOSEP GUARDIOLA
  • IXEMGabeo
    ez korrekt főleg azok a sorok tetszettek ahol Puyolt kiemelte. Valóban ő az egyik ősbarcás a csapatban és amikor Barca meccsen látom ő mindig odateszi szívét lelkét...egy hihetetlenül buzgó és megkerülhetetlen így ahogy leírták. Nagy szerepe van minden sikerben, amit a Barcelona elért sokan elfelejtik és tényleg csak Messi Messi Messi megy, pedig Xavi, Iniesta, Puyol hármas évek óta benne vannak a sikerekben oroszlán részt...
  • Jakuza001
    Igy van, bar a vegevel nem ertek egyet :

"Tegnap ezt írtam: " Egyetlen ellenfelünk lehet ma este: önmagunk és a vállainkra mázsás súllyal nehezedő Múlt." Sajnálom, hogy igazam lett. A Barcelona egy langyos meccsen, alapjáraton játszva, önmagukhoz képest 60%-on teljesítve, kényelmesen és könnyedén mosta fel velünk a madridi padlót."

Ebbol a gondolatbol az sejlik ki, sajat magukat vertek volna meg, pedig ez nem igaz.
    A gyozelem nagyban koszonheto a taktikanknak, amivel egyszeruen nem tudott Mourinho mit kezdeni.
    Pedig tehetett volna, ha megnezi a Barca idei merkozeseit.
    Szamitani kellett volna arra, hogy jatszhatunk 3-4-3-at is.
    Onnantol kezdve, ahogy megvaltoztatuk a szisztemat a negy vedos rendszerrol, nem volt semmilyen megfelelo ellenlepes ra.
    Valenciarol peldat vehettek volna, ok ugyesen megjatszottak a szeleket es a kozeppalyat gyorsan atjatszottak igy emberfolenyt alakitottak ki sokszor tamadasban.

Az is biztos hogy 60%-nal tobbet nyujtottunk. Nem azt mondom, hogy nem jatszottunk ennel jobban mar, de mit lehet nevezni tokeletes jateknak ?
    Azt a teljesitmenyunket ahol az 5:0-as gyozelmunket elertuk ?

Megfogott minket az elso gol, tul gyorsan jott es megzavarodtunk kicsit, de a 30. perctol kezdve ahogy magunkra talaltunk egyre jobban jatszottunk.
    Sok Real szurkolo ugy probalta beallitani, mintha a 2. gol lett volna a fordulopont, pedig errol szo nincs. Akkor mar reg folenybe kerultunk a kozeppalyan a 3-4-3ra valtassal.
  • bakkerman
    én is olvastam,tényleg respect neki,az ilyen nem elvakult real drukkerekkel akármikor szeretek elbeszélgetni
  • Jakuza001
    Erdemes elolvasni ezt a blogot. :D
    Respect a madridi irojanak, mert egy nagyon jo iras es vegre nem az elfogult es magyarazkodas, hanem nagyjabol a teljes valosagot fedi a tegnapi merkozesrol, az o szemszogebol.

http://realmadridcf.blog.nepsport.hu/archives/2011/12/11/ARCcal_a_betonba/
  • Sippie
    Biztos látta hogy írod, és visszavett az arcából
  • banok
    Real Madrid-Barcelona 1-3
  • tippmix945
    És a Barcára most is lehetett számítani,jött is a hendis győzelem.
  • Jakuza001
    Azt amugy eszrevettetek, amiota irtam a Messirol, hogy neha kicsit o maga is volt a csapat fekje, hogy mennyire mashogy focizik ?
    Teljesen alarendelte magat a csapat erdekeinek, kozel nem annyit onzozik, sokkal tobbszor passzol es sokkal gordulekenyebb lett egybol a jatek.

Azt hiszem a tegnapi merkozesen el is dolt az aranylabda sorsa.
  • tobias88
    Hát öszintén szólva nem szerethető a jelenlegi Madrid Mr hátbarugdosós Pepével, mérges törpe Marceloval, idegbeteg Ramossal, falábú Khediraval és durci Ronaldo-val, de legalább már Adebayor nincs ott, aki tavaly mindig azért ált be, hogy mindenkit agyonverjen
  • tobias88
    Nálunk volt, kivették és betették helyére a sport M-et amin szó szerint nincs semmi...
  • IXEMGabeo
    én a Ramost rühellem...az is lassan rosszabb, mint a Roy Keane volt
  • Jakuza001
    Eurosport 2. (Ami persze nalunk szinten nincs)
    De azt tudni kell hogy az ido eltolodas miatt delelott vannak magyar ido szerint a merkozesek 11:30-tol.
  • tobias88
    Nem volt ő ilyen mikor oda ment, csak Mou a saját képére formálta
  • Christian88
    KlubVB-t adja majd valami? Vagy vadászni kell streamért?
  • bakkerman
    Marceloról eddig is tudni lehetetett,hogy egy paraszt,én csak két embert utálok a Realból,a többivel nincs bajom,de Pepe,Marcelo nálam nagyon elásta magát
  • Sippie
    csicska
  • Jakuza001
    Azert vannak, akik nem tudjak sportszeruen elviselni a vereseget.

• Jakuza001
    Szerencse.
    Lassan mar csak az UFO-k maradnak magyarazatkent. :D
  • DONGUBA
    Kosz...jo meccs volt szerintem
  • Voyager5
    Gratulálok a tegnapi győzelemhez.
  • bodajoci
    Mou szerencséről beszél, akkor mi volt Valdes balfaxsága után, mikor kétszer is úgy pattant a labda....Meg Messi kihagyott ziccere, mikor épphogy beleütött Casillas. Megvolt az a szerencse mind2 oldalon, meg a szerencsétlenség is. Az "igazi" gólokat a Barca rúgta. Ez van. Ők kihagyták, a Barca meg berúgta. A legfontosabb meccsen legalább összejött. Ki lehettett volna osztani pirosat a másik oldalon is, mindenki látta.
  • Jakuza001
    Nem vagyok babonas, de nem veletlenul kerdeztem, hogy ki fogja kozvetiteni a merkozesunket. :D
    Ugyanis iden 4-bol harom merkozest a Farkas kommentalt, amikor pontot veszitettunk. :D
    Raadasul utalom hallgatni, amikor 3:0-ra vezetunk meg akkor is azon morfondirozik, hogy az ellenfelnek micsoda eslye lett volna pedig megverni minket, ha igy meg ugy alakul.
    Kesz vagyok tole.
  • bakkerman
    mérkőzés utáni nyilatkozatok:

XAVI: „Úgy gondolom, hogy nagy fölényben játszottunk a gyorsan bekapott első gól dacára is, amit a saját hibánkból kapunk. Ez a mi filozófiánk, a magunk játékát akartuk játszani, pontosan tudtuk, hogy másképp nem győzhetünk. Sokkal jobbak voltunk.

„A fő feladat az, hogy soha ne térjünk le erről az útról, mindig tartsuk meg a filozófiánkat. Nem tudunk másként játszani, és végül most is győztesen hagytuk el a pályát. Az egész csapat remek meccset játszott, és megérdemli ezt a sikert.”

„Rég volt már, mikor bemutatkoztam… Ellenük még lesz egy meccsünk hazai pályán, de az nyilvánvaló, hogy ez egy döntő találkozó volt, és lélektanilag megerősödve térünk haza.”

CESC: „Számomra ez egy különleges nap. Az első félidő nehéz volt, mert nagyon jól követték az embereket, de a második játékrészben már igazán nagy meccset játszottunk.”

Sokáig futballoztunk három védővel, és ez az igazi mélyütés, ha egy ilyen pályán, mint a Bernabéu, három védővel játszol. És az, hogy még nyertünk is, mindent elmond erről a csapatról. Ez egy óriási morális töltetet és nyugalmat is ad egyben.”

PEP MESTER: "Ennek a csapatnak a tökéletes képét az mutatja, hogy miután Valdés az első percben óriási hibát vétett, és ajándékozott egy gólt a Madridnak, ugyanúgy futballozott, mintha mi se történt volna. Amennyiben mentálisan nem erős Victor, úgy inkább hosszan előrerúgta volna a labdákat a hazaadásoknál, de ő nem ezt tette. A továbbiakban is ugyanazt nyújtotta, amit szokott, mivel tudta, hogy szükségünk van a kontinuitásra" - védte meg kapusát Guardiola,valamint hozzátette: "AZ ÖLTÖZŐBEN GRATULÁLTAM IS NEKI AZ EGÉSZ CSAPAT ELŐTT."

"Habár több labdát veszítettünk, mint általában, mégis kiemelném a játékosaim hozzáállását, motiváltságát és nagymértékű ambícióját, hiszen a találkozó egésze alatt a győzelemre törekedtek, még vesztes állásnál, valamint három védővel is. Csupán három védőjátékossal terveztünk, mivel nem akartuk, hogy - a spanyol szuperkupához hasonlóan - Messivel szemben a Madrid védői fölénybe kerüljenek. Erre később szerettünk volna váltani, de a korai gól hatására még gyorsabban átálltunk. Tudtuk, hogy ez veszélyes, de az életben sokszor vállalnod kell a kockázatot."

"Nem hiszem, hogy különösebben visszavetné ez a Madrid teljesítményét. Fel fognak ők állni, ráadásul nem veszítettek el semmit sem ezzel a vereséggel. A bajnokságot májusban kell megnyerni, nem novemberben vagy decemberben. Ez nem így működik" - zárta rövidre az esetleges lélektani előny kulcsfontosságú szerepét Pep, majd nagyon pozitív jelzőkkel illette a chilei Alexis Sánchezt: "Egyszerűen szenzációs volt. Kereste a védelem közepén nyíló réseket, és pazarul bemozgott ezekbe az üresen hagyott területekbe. Pontosan az efféle fölényre van szükségünk."

Guardiola végül - továbbra is szerény módon - elutasította azt a felvetést, hogy ez volt az edzői karrierje során a legfontosabb madridi sikere: "Mindegyik kiemelkedő jelentőségű, de például az első kettővel a bajnoki címünket biztosítottuk be. Azt hittem, egy kicsit nehezebben megy majd" - fejezte be a sajtótájékoztatóját a katalán szakvezető.
  • bakkerman

• Christian88
  • bakkerman
    jóóóóóreeegggeeeeeeeeltttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MEGVERTÜK A MADRIDOT!!!!!

Na a meccsről: első percben sokkolt mindenkit szegény VV,és ez rányomta a bélyeget az első félidőre,20-25. percig NAGYON rosszul játszottunk,jópárszor még a 16os előtt eladtuk a labdát,vagy megszerezte a Real a kemény,fegyelmezett letámadásaiknak hála. Aztán jött a gól(Messi zseniális passzt adott Alexisnek),és utána már jobban pörögtek a fiúk,de azért a Realnak is voltak nagy ziccerei(Ronaldo a kapu torkából lőtt mellé). Második félidőre már elég jól összeállt a csapat,bár a védelemnek voltak megingásai,én személy szerint Carles játékától nem voltam elájulva,sok esetben körülményes volt,és lassú,de amikor nagyon nagy gáz volt,akkor mindig helytállt,sajnos öregszik ő is :( Abidal tegnap többet hibázott a megszokottnál,bár sokszor olyan helyzetbe került,hogy csak egy megoldás lehetett,elrúgni a labdát amerre lát! Középpályán a Xavi-Iniesta tengely szokásosan muzsikált,nehezen tudták őket zavarba hozni,sőt Init csak szabálytalanul lehetett megállítani. A támadóinkról: Messi nem sziporkázott,de hasznosan játszott,és ugye az Alexisnek adott passza mesés volt. Cesc góljával lett meg a meccs,első igazi Clasicoján(1. a bajnokságban) gólt fejelt,jól játszott! A Meccs embere nálam Alexis Sanchez,óriási futómunkát végzett,robotolt egész meccsen,jó megoldásai voltak,több gólhelyzetben is nagy szerepe volt,és gólt lőtt. A különbség a két csapat között szerintem meccsről-meccsre csökken,de amiben mi határozottan jobbak voltunk,az az egyéni teljesítmények! Ronaldo,Özil,Marcelo nem játszottak jól,kilettek kapcsolva,igazi CR-nek volt 2 óriási ziccere,de azokat se ő maga kaparta ki magának,míg nálunk Messi ugyan nem brillírozott,de Xavi-Iniesta hozta az elvárhatót,és ez a nagy különbség! Jobbak vagyunk még mindig,ha nem lett volna a Getafei kisiklás,akkor vezetnénk a bajnokságot pontelőnnyel,de menni kell előre,klub vb,bajnokik,tavasszal BL,Clasico,kupa! Tegnap megmutatta a csapat a világnak,hogy nem szabad leírni minket,a VILÁG LEGJOBBJAI VAGYUNK!
    blaugrana al vent,un crit valent,tenim un nom el sap tothom BARCA BARCA BAARCAAA!!

• tobias88
    Őszintén szóval egyre inkább azokkal a pártatlanokkal értek egyet, akik szerint Iniesta érdemlné az aranylabdát. Idén már nem fog összejönni neki, de a 2010es évben neki kellett volna kapnia, majd 2012ben összejön. Szó szerint nincs olyan meccs ahol ne csinálna valami meghökkentőt, valami fantasztikusat, ma ő volt a különbség
  • tobias88
    Azt azért a meccsről el kell mondani, hogy kiegyenlítettebb volt, mint 3 éve bármelyik. Ugyan úgy lehetett volna 3-1 is a végeredmény, szóval a Madrid nem áll rosszul.
  • tobias88
    Ha a mai meccsen dőlt volna el az aranylabda sorsa, akkor egyértelmű, hogy Iniesta kapná majd, mert amit ma nyújtott az az emberfeletti és a bámulatos kombinációja volt. A 2 nagyon nagy játékos hozzá képest szürke másodemberként viselkedett.

Az 1. percben majdnem szívrohamot kaptam, 15 percig ócsároltam Valdest, hogy 3 évig nem csinál ilyent, most meg 20 másodperc alatt, de a vége egész jó lett
  • [HUN]FaTaL
    Olééééé :D
  • bodajoci
    Óriási közhely, de ma megint a jobbik csapat nyert. És még agyon sem kellett verni a sógoromat, pedig Valdes hülyeségénél majdnem....Üdv mindenkinek, hajrá Barca!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Jakuza001
    Jah meg valami.
    Kritizaltam Guardiolat a 3 vedos jatek miatt, de ma azt kell mondjam, hogy olyan jol valtottuk le a felallasunkat a kritikus reszeben a merkozesnek, hogy a Real abszolut nem tudta lereagalni es hogy mit kezdjen vele.
    Szoval megkovetem, mert ma nagyot alkotott.
  • pzoli00
    grat ez megérdemelt győzelem volt, kár hogy Ronaldo nélkül játszottunk, de jön még kutyára teherautó :)