33513
Eurobarca | Hivatalos honlap
El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik
-
#20046 Brazil meccsen láttam már, nem egy CéRonaldo semmilyen szinten, de még Robinho-hoz se ér fel... -
Redmer #20045 Ezt a Neymar gyereket nem láttam még focizni, vasárnap megnézem miért mondják róla hogy istenkirály ez a srác. -
#20044 amúgy a Sadd kapusa alakított... -
#20043 Hát, Villának annyi, így már idény végén távozni fog szerintem... -
#20042 Hat ami videot lattam ott rendesen a lassitasnal latszodik, hogy lepes utan ahogy a laba leerkezik a talajra a sipcsontja meghajlik es olyan mintha eltorne. -
#20041 eurobarcan bokatörést írnak -
#20040 Villa sipcsonttores.
Most mar egy jobb minosegu videon en is lattam. Durva. Valoszinuleg faradasos tores lehet. De majd gondolom a tovabbi vizsgalatok utan elmondanak mindent. -
#20039 Santos -
#20038 Santos ellen,vasárnap magyar idő szerint 11:30-tól az Eurosport 2-n -
asd16 #20037 ki ellen lesz a klub vb dontő? -
#20036 Orulok, hogy a vegen a biro gyorsan lefujta a merkozest, mert az arabok atmentek favago uzemmodba. Konnyen lehetett volna tovabbi ket serultunk. -
#20035 sőt,3 BL címe van hivatalosan :) -
#20034 Pelé indoka arra,hogy Neymar miért JOBB JÁTÉKOS Messinél: mert sokkal inkább kétlábas játékos,mindkét lábbal tökéletesen cselez,lő,passzol :)) én üzenném Pelének,hogy Barca mezben Messi 288 tétmeccs 204 gól,99 gólpassz,2(3???) aranylabda,2 BL cím. Neymar esetleg a cipőfűzőjét kötheti be Leonak,vagy csinálhat neki egy kávét. -
bodajoci #20033 Kár Villáért, sajnos jól láttam :(
-
#20032 az szép... ráadásul egy ilyen gálameccsen intézte el magát egész évre -
#20031 4-0 Maxwell :))) Adriano,Keita,Maxwell a gólszerzők névsora :DDDD -
#20030 Villa lábtörés...most mondja a kommentátor :(( 4 hónap minimum,de akár az EB résztvétel is is veszélybe kerülhet -
#20029 3-0 Keita :) jön Maxwell Abidal helyett,én mostmár lekapnám Leot is,had pihenjen -
#20028 laza meccs,jól játszunk,remélem Villa sérülése nem lesz súlyos,bár a felvételekből nem úgy tűnik :SSS -
bodajoci #20027 Mintha eltört volna a lába bazz...nekem úgy tűnt a 2. lassításból. :( -
#20026 Sima 2:0 eddig az elso felido negyed gozzel. Viszont Villa leserult.
Egyelore nincs hir, arrol milyen sulyos a serules, de ahogy neztem leragadt a bokaja, akar sulyos is lehet. Remeljuk nem. -
#20025 Akkor marad a net. Bezzeg máskor mindent 85x ismételnek... -
#20024 nem sajnos,a 4 órási lesz az első és utolsó ismétlés -
#20023 Nem leszek otthon. :( Éjjel nem ismétlik valamikor?:) -
#20022 de ha nincs eurosport 2-d,akkor majd a torrent oldalakon nézelődj -
#20021 eurosport 2 16:00 Al Saad-FCB ismétlés :)) -
#20020 Hajrá! Sajnos nem látom. :( Remélem utólag le lehet majd szedni valahonnan. -
#20019 FC Barcelona - Al Saad
Yokohama, Nemzetközi Stadion
11:30
Vezeti: Joel Aguilar (El Salvador)
FCB: Valdés - Alves, Piqué, Mascherano, Abidal - Busquets, Xavi (Cesc), Iniesta - Sánchez, Villa, Messi.
Al Saad: Saqr - Abdulmajed, Lee Jung Soo, Koni, Mohammed - Nadir Belhadj, Abdulmajid, Albloushi - Belhadj Khalfan, Keita, Niang.
közvetíti az eurosport 2,ha nyerünk,akkor a Santos ellen játszunk a döntőben -
vajo #20018 Ismétlik Sport2-n a nagy eseményt. :))))))))) -
Redmer #20017 Már mint ezt nem nyilatkozta de elintézhette volna ennyivel is. -
Redmer #20016 Barcelona nevelés, a vérében van minden amit ott tanult tehát "ez az ember maga az FC BARCELONA!"
Riporter: Mi a titkod?
Pep:Kicsit értek a focihoz is. -
#20015 Pep, 3 és fél éve irányítod a Barcelonát, siker siker hátán. Mi a titkod?
Pep Guardiola: Nincs ebben semmi speciális, tényleg. Először is próbálok hű lenni a Barcelona történelméhez, amely egy nagy klub minden tekintetben. És ezek után a kérdés már csak az, hogy jól igazolsz, és ezt ötvözöd saját nevelésű játékosokkal, megfelelő módon kezeled őket és nem félsz megadni a lehetőséget a fiataloknak, amikor eljön a megfelelő idő.
Egy azonnali hatást értél el, amikor átvetted a Barcelona irányítását. Hogyan?
Egy ismeretlen tényező voltam, amikor színre léptem, és az első dolog, amit a csapattól kértem, az volt, hogy helyezzék belém minden bizalmukat. Megmondtam nekik, hogy minden remekül fog működni. Azt akartam, hogy a szurkolók lássák, hogy ez a csapat keményen fog dolgozni, futni, jó focit játszani, és büszke lehet a munkájára a pályán. Az emberek szórakozást akarnak. Nem akarják azt, hogy becsapják őket. A szurkolók képesek elfogadni egy gyenge teljesítményt, de azt nem, hogyha azt választod, hogy nem teszel meg mindent a siker érdekében. A csapat eggyé vált, változtattunk, kipróbáltunk dolgokat itt-ott, de az eszme még mindig ugyanaz: támadni, gólt szerezni amennyit csak lehet és olyan jól játszani, amennyire csak tudunk.
Eljutottatok a Klubvilágbajnokságra újra, megnyerve a Bajnokok Ligáját másodszor 3 éven belül. Visszatekintve, hogyan értékeled mindezt?
Fontos volt megnyerni a csoportot. Ez mindig is prioritás számomra a Bajnokok Ligájában, mert a kiesés szakasz nagyon nehéz és sose megy könnyen. Rengeteget beszéltek az elődöntőről a Real Madrid ellen és nem kérdés, ez egy hatalmas akadály volt számunkra. Néha az elődöntő még nehezebb nekünk, mint a döntő. Csak tekintsünk vissza a 3 évvel ezelőtti, Chelsea ellen megnyert elődöntőre, aztán következett az Inter, végül a Madrid.
De aztán mentetek és rákapcsoltatok a Manchester United ellen a fináléban, ami talán a Barcelona valaha nyújtott legjobb produkciója volt.
Ez igaz, de fontos arra is emlékezni, hogy ezek a döntők általában nagyon szoros mérkőzések, és ez az a tényező, ami a mi teljesítményünket a Manchester United ellen még kiemelkedőbbé teszi. Voltak más mérkőzések is, ahol nagyon jól játszottunk, de ezt mindig nehezebb a döntőben megtenni a felmerülő emocionális tényezők miatt, és továbbá ott a minőségi ellenfél is. A meccsre való felkészülésünk kritikus volt. Napokkal korábban elutaztunk Londonba, hogy otthon érezzük magunkat és nagyon jó formában mentünk neki a meccsnek. Az ilyen dolgokat hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni, pedig ezek meghatározó szereppel bírnak egy nagy összecsapás során.
Visszatérve a mostani szezonhoz, tettél néhány taktikai változtatást. Miért változtatsz meg valami olyat, ami működik?
Az emberek taktikáról beszélnek, de ha megnézed, taktika alatt csakis a játékosok értendőek. Megváltoztathatsz dolgokat azért, hogy a csapat képes legyen a lehető legjobbját nyújtani, de ennél nem mész tovább. Amikor előjön a taktika, akkor kell megnézni azt, hogy mi az, amit az ellenfél tesz, és melyek azok a játékosok, akik gondot okozhatnak. Amit én tettem ebben a szezonban, az egy válasz azokra a taktikákra, amiket a riválisok alkalmaznak ellenünk. Ahogy az idő halad, úgy az emberek egyre jobban megismernek. Ez problémát okoz neked és új ötletekkel kell előjönnöd.
Ezek szerint prioritás számodra, hogy intelligens játékosaid legyenek.
Feltétlenül. A probléma az, hogy nem mindig kaphatod meg őket. Igazolhatsz játékosokat barátok és kollégák ajánlásai által vagy az alapján, amit a TV-ben látsz, de csak akkor tudhatod meg, hogy képesek-e arra, amit szeretnél tőlük, amikor a pályán kívül vannak veled. Nem könnyű. Néha működött nekem, néha nem.
Szükséged van sokoldalú játékosokra, mivel a keret nem olyan nagy, mint más csapatok esetében.
Sosem aggódtam amiatt, hogy szűk keretünk van. A bizalmam teljes az egész csapat felé, az a filozófiám, hogy minden problémára van megoldás. Tény, hogy egy kissé rövid keret jó lehetőségekkel jobb a számunkra, mint egy nagy - főleg úgy, hogy vannak játékosaim, akik nagyon sokoldalúan tudnak teljesíteni. Amikor felmerül egy potenciális probléma, akkor elsőként mindig az első csapat, majd a B együttes keretében nézek szét, hogy megtaláljam a megoldást az adott problémára.
Rengeteget beszéltek arról, ahogyan a középpályásokat használod különböző pozíciókban. Honnan jön ez a megközelítés és milyen eredményt vársz tőle?
A középpálya egy kritikus pontja a csapatnak. A középpályások intelligens játékosok, akiknek a csapat egészeként kell gondolkozniuk. Olyan önzetlen játékosok, akik jobban értik a játékot, mint bárki más, és ha több középpályásod van, akkor könnyebb a játékosokat más pozícióba helyezni. Ez az, ami sokoldalúvá tesz bennünket és segít nekünk abban, hogy egy kisebb kerettel is képesek legyünk több variációra.
Mint edző, mennyit tanultál Johan Cruyff-tól, van-e más szakvezető, aki hatással volt rád az utad során?
Cruyff tette rám a legnagyobb hatást. Hat évet töltöttem el vele a Barçánál és szörnyen sokat tanultam tőle. Juan Manuel Lillo is alapvető figura számomra. Ő csak hat hónapig volt az edzőm Culiacanban, Mexikóban, de remek időket éltem meg vele és sokat tanultam. Rendkívüliként gondolok rá és nagyon hálás vagyok neki, mert nagyon nagylelkűen bánt velem és átadta a tudását.
Nemrég egy interjúban Lionel Messi arról beszélt, hogy mennyire figyelsz a részletekre, hogy megérkezésed után szinte azonnal megváltoztattad a játékosok diétáját.
A pihenés és az evés alapvető fontosságú, amikor a testedtől függesz a munkád során, tehát az elképzelés az, hogy a lehető legjobb formában legyél. Ezért próbáljuk elérni azt, hogy a játékosok otthon pihenjenek, jól játszanak és jókat egyenek. Az üzemanyag, ami az erőt adja az izmok számára, nagyon fontos és ez minden játékosra igaz, nem csak Messire.
Továbbá ellenálltál a modern trendnek és a csapatnak nem rendelsz el összetartást egy hotelben a mérkőzést megelőző este.
Az emberek nem töltik a munka előtti napjaikat egy hotelba zárva. Mi csak próbáljuk a dolgokat a mindennapi élettel hasonlóvá tenni a játékosok számára. Ha nem pihennek, és nem figyelnek egymásra, akkor ez azt jelenti, hogy rosszul játszanak és elvesztik a munkájukat. Én a munkájuk alapján ítélkezek a játékosaim fölött, nem a magánéletük szerint. Nem rendőr vagyok. Én ágyban vagyok 10 órakor, de nincs semmi ambícióm arra, hogy menjek és ellenőrizzem, hogy a játékosaim hogyan cselekednek. Ez az, amiért inkább otthon tartom őket, mint egy hotelba bezárva, ahol nincs semmi tennivaló. Csak próbáljuk a józan eszünket használni. Akartad tudni, hogy mi is valójában a siker kulcsa, itt a válasz: józan ész.
ez az ember maga az FC BARCELONA! -
Redmer #20014 11:30 Eurosport 2 adja élőben.
-
barcames #20013 holnap mikor lesz a meccs? -
Redmer #20012 Tessék egy kis pletyka hogy legyen min csámcsogni a következő meccsig. -
rumkola #20011 LOOOOL
kinek adja a tockost? -
#20010 [center] -
IXEMGabeo #20009 mivel játszott a Rómában asszem én ott tudnám elképzelni még edzőként:) -
#20008 kiváló taktika nincs kiváló,arra alkalmas játékosok nélkül,ez tény,de a taktikának a kitalálásához,és gyakorlatban való sikeres bemutatásához viszont tudás kell,amiből Pepnek nagyon sok van -
#20007 Csak azért írtam, hogy megnézném, mert véleményem szerint JM nem Guardiolával nem bír, hanem a játékosai a Xavi, Iniesta, Messi, Puyol maggal nem tudnak mit kezdeni. Azért csak nyert már 3 bajnokságot meg 2 BL-t. Persze kár összehasonlítani kettőjüket, Guardiolának nem volt lehetősége bizonyítani máshol, ezért is írtam hogy kíváncsi lennék... :)