33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• Sippie
    Góóóóóóóól :D
  • tobias88
    igen, de a következő passztól ez megszűnik, ez csak annál a passznál érvényes
  • tobias88
    Amúgy én úgy tudom, ha elpasszolod a labdát és szabálytalankodnak veled, az ugyan úgy szabálytalan, főleg ha vissza is kapnád a labdát. Már a 2.at nem fújta le ez az agyhalott...
  • Sippie
    Tavaly az inter kivel játszotta a döntőt?
  • Christian88
    Az tény, hogy van ilyen szabály, de 16-oson belül se úgy fújnak, ahogy kívül
  • tobias88
    Nem tudom miért ebben a stadionban kellett rendezni, nulla hangulat van... Amúgy eddig nulla a Santos
  • [HUN]FaTaL
    Így kell felébredni, a kezdőrúgásra. :D

Hajrá srácok! :)
  • Sippie
    ekkora marhaságot még nem hallottam
  • UUUU
    Bizony les volt, mint játékvezető mondom. Teljesen mindegy, hogy másik játékos is hozzáért, látszik nem ismered a szabálykönyvet, de most már mindegy, hiszen megadták, inkább foglalkozzunk a klub VB cím megszerzésével.

Második címünket szerezhetnénk meg idén. Jól jönne igy ünnepek elött.
  • tobias88
    Tirexi HD, akadásmentes és szép
  • Sippie
    Ezt szerintem te nagyon nem vágod. Onnantól hogy a másik játékosnak ment a passz már nincs szó passzív lesről, a másik játékos pedig visszafele passzolt ami már élből nem lehet les.
  • Jakuza001
    Most beidezzem neked a hivatalos szabalyt ? Hiaba erolkodsz ezt ugy hivjak, hogy les. A passziv les szabalyat kell alkalmazni addig ra, amig nem avatkozik jatekba. Ha viszont beleavatkozik le kell fujni les cimen, aktivva valik a les.

What's a "passive offside"?

The passive offside is one of the most debated FIFA soccer rules over the last few years and it seems they finally found a good way to handle it.

"A player is in "passive offside" if he's in an offside position but doesn't play the ball, in which case the ref doesn't call the offside.

A tricky striker can confuse the defense into laying low thinking an offside will be called, only to avoid playing the ball, allowing another teammate to pick up the ball, and potentially score.

Obviously, what "playing the ball" means is slightly interpretational. Even if the striker in the offside position doesn't touch the ball, but influences the play otherwise (runs towards the ball, covers the goalkeeper's viewpoint and so forth) he comes out of passive offside and the referee blows the call."
  • tobias88
    Rendben, de hol van Pedro, mi van vele?
  • Sippie
    őő, neked tulajdonképpen a szabályjal van problémád?
  • limperatore
    kíváncsi vagyok neymarra, ma nagyon akar bizonyítani
  • Gaba94
    Az FC Barcelona hivatalos kezdőcsapata: Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Sergio, Thiago, Xavi, Cesc, Iniesta és Messi.

9(!) saját nevelésű játékos a kezdőben! :)
  • Christian88
    Én se értem, miért ekkora téma itt a Real meccs. Majd megverjük őket otthon is és máris a tábla élén leszünk.

Amúgy nem értem miért akadtok fent a 6. gólon. Lesen volt? igen. Neki ment a passz? nem. Utána meg labdával egyvonalban vagy mögötte kell lenni. Ez megtörtént. Az, hogy előnyt szerzett érdekes felvetés. Én várhatom a labdát a 16-os pontnál is, majd valaki elfut bepasszolja nekem, mert a védők nem értek még hátra és belövöm.
  • Jakuza001
    Mindig is les volt, ugy hivjak hogy passziv les.

Meg pedig azert passziv les, mert nem avatkozik a jatekba a labda elrugasa pillanataban lesen levo jatekos. Ha megteszi le kell fujni a tamadast les cimen, meg akkor is, ha nem er a labdahoz, de peldaul akadalyozza a kapust a vedesben, vagy a labda fele mozog es nem vonja ki magat az aktiv jatekbol.
  • bakkerman
    hót halál másnaposan feljövök a zezsgére,és mit látok? 39 új üzenet,és mind a Real meccsről nincs ezzel semmi gond,meglehet említeni éppen,hogy a rivális kivel,meg hogy játszik,hogy alakul a meccse,na de hogy 39 üzenet csak róluk szóljon a mi topikunkban
  • pacclacc
    Bocs h még ezzel kapcsolatba irok! Sanyi bácsi nem kötött bele a meccs után? Mert ö aztán megmondja a frankot.
  • pacclacc
    Ez nem les! :) Alonso elörébb volt, és ugymond vissza fele paszolta a labdát, valahol hallottam h ilyen esetbe nincs les! Én ebben 100% biztos vagyok, de ha tévednék javitsatok ki :S
  • tobias88
    Gondoljatok bele, ha egy játékos lesre fut egyszer és utána nem ér bele az ellenfél, akkor végig nem avatkozhatna bele a játékba. A lesszabály annyit mond ki csak, hogy az utolsó előtti játékoshoz képest ha előrébb van valakinek a szabályosan használható testrésze, az lesen tartózkodik. Nincsen 2.-3. passz meg ilyenek, átláthatatlan lenne.
  • tobias88
    ez soha nem volt les
  • Jakuza001
    Egyre tobbszor latom azt, hogy az ilyen golokat nem fujjak le.

Pedig ez az a tipikus helyzet, amikor egy jatekos egy szabalytalansag miatt, ami esetunkben a leshelyzet, elonyt szerez.

Ha visszalepne a lesrol a vedojatekosok moge, akkor meg azt mondanam, hogy nem az, de igy ez nalam is leshelyzet. Egyaltalan nem ertem, hogy miert nem fujjak be ezeket mostanaban.
  • [HUN]FaTaL
    Érdekes gól, szerintem simán les.
  • Jakuza001
    Tessek, hogy kepi anyagon lasd, hogy mirol beszelek.

• [HUN]FaTaL
    Nem néztem ezt a meccset, de a szabály alapján annak is lesnek kellene lennie, legalábbis az alapján, amit leírtál.
  • Jakuza001
    Nem az pattan a kapusrol, tehat az nem szandekos, raadasul a loves pillanataban lesen van a jatekos, tehat nem avatkozhat be a jatekba.

Itt a 6. golnal pedig ugy nezett ki a dolog, hogy a jobb oldalon levo jatekos nem volt lesen, de viszont a passz pillanataban Altintop igen. Vegig kovette az akciot ugy, hogy a vedojatekosok mogott volt es megis azert nem fujt lest a biro, mert hatrafele kapta a labdat. Mi ez ha nem les ? Ez egy hulye szabaly. Mint irtam ez nem befolyasolt mar semmit es akkor is ezt mondanam ha a Barcelona rugna az ilyen golt, mondjuk vannak szellemileg fogyatekosok, akik ezt nem tudjak felfogni es jon nalluk a sok, ami jelen esetben inkabb "sokk" :D
  • [HUN]FaTaL
    "Olyan mint amikor valaki kapura lo es a tarsa aki a loves pillanataban lesen van, a kipattanot belovi. Erdekes azt meg lefujjak les cimen"

Ez is egy baromság, mert közben ellenféltől kapott labda nem les. Na de ezt akkor is befújják, ha a kapustól került oda a labda.
  • White QVAS
    Magyarázd meg az összes gólt ami a találkozón esett, melyik miért csalás, melyiket hogy mákolták be, melyik volt lefizetve. Örömmel olvasgatom a topicot, jó látni mind Real, mind Barca részről az észrevételeket, sőt, így kap teljes képet az ember 1-1 találkozó után, de amit te próbálsz bizonygatni az sok.

• Jakuza001
    Ezt a szabalyt se ertem. Ha valaki lesen van mar az adott pasz pillanataban de eloszor mas kapja a labdat, hogy avatkozhat be ugy a jatekba, hogy elotte nem lepett vissza a lesrol ?
    Regen ez nem igy volt, de igy most egy teljesen szabalytalan golt lattunk. Nem mintha szamitana, de ez a szabaly egy hulyeseg, mivel elonyt szerzett azzal a jatekos, hogy lesen volt a jatekostarsa inditasanal.

Olyan mint amikor valaki kapura lo es a tarsa aki a loves pillanataban lesen van, a kipattanot belovi. Erdekes azt meg lefujjak les cimen. Vicc.

Mint ahogy azt sem ertem, hogy amikor labbal egy kapus visszaviszi a tizenhatoson belulre a labdat es ujra kezbe veszi. Hiszen az hazaadas elmeletileg, ugyanis tizenhatoson kivul a kapusra a mezonyjatekos szabalyok vonatkoznak.
  • Sippie
    mi ezen meglepő? Volt egy idényük amikor rendre az utolsó utáni pillanatban szerzett gólokkal mentették meg a 3 pontot... ilyen 94. perc és hasonló kategória. Most ilyet futnak.
  • tobias88
    hát ez a manu gyerek se sokkal okosabb mint Pepe
  • tobias88
    mák-mák hátán, nem hiszem el...
  • Jakuza001
    Nem lesz izgalmas, ahhoz a Sevillanak az elso felido vegen kellett volna loni egy golt.
    De itt nem sikerul semmi nekik, mig a Real csak makolt gyakorlatilag lottek 3 golt, hogy egy kidolgozott helyzetuk nem volt.
  • tobias88
    Azt meg meg sem említeném, hogy egy normális bírónál már Ramos együtt zuhanyzik Pepével (na nem úgy)
  • tobias88
    Xavi Decot idéző pattanós gólját, de az a meccs anélkül is meglett volna, nem úgy mint ez a Madridnak... De legalább a 2. félidő így izgalmas lesz, látni ahogy a Madridot szétszedik.
  • REALista
    :D
  • Jakuza001
    Megis mit ?
  • tobias88
    Pepe meg nem pályára való...