33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• tobias88
    Az ex-játékvezető Andujar Oliver a következőképpen értékelte a bíró ténykedését. Alapvető értékelésként meg lehet jegyezni, hogy Vitienes jól döntött a tizenegyesgyanús helyzetekben, ellenben a sárga és piros lapok kiosztásakor rendre hibázott.

1. Ki kellett volna állítani Lassana Diarrát. Az első félidő végén a francia játékos fölvágta Messit, amiért megérdemelte volna a második sárga lapját.

2. Ki kellett volna állítani Pepét. A Real Madrid védője ezúttal ütött, ezúttal Cesc Fábregas arcára.

3. Busquets kezezése nem tizenegyes. Nehezen értékelhető játékhelyzet, amit nehezen is lehet látni. Elsőre kezezésnek tűnik, de más szögből látható, hogy labda először a játékos mellét éri.

4. Abidal kezezése nem tizenegyes. A kezezést megelőzően veszélyes játék Ramos részéről, ráadásul Abidal kezezése akaratlan.

5. Jogosan érvénytelenített Ramos gól. A Real Madrid védője a gólja előtt szabálytalan Daniel Alvessel szemben.

6. Pepe nem követett el büntetőt Alexisszel szemben. Test - test elleni játék volt, hagyományos küzdelem, és nincs szabálytalanság. A védő jogosan védte a pozícióját a támadóval szemben.

7. Puyol nem követett el büntetőt Benzemával szemben. A francia megpróbálja elérni a labdát, de elveszíti az egyensúlyát.

Bár ez is Spanyol bíró, Kassai-nak vagy Puhl-nak kicsit több hitelt adna mindenki
  • tobias88
    Amúgy meg ez lesz, ha a bírók nem végzik a dolgukat. Messi is odalépett Pepének, ami hogy is mondjam. Ritkaság? Életben egyszeri alkalom? ...
  • tobias88
    Amúgy ez a Puyol Pique-s akció, ahogy vissza akarták Pepének adni, elég gyérre sikerült
  • bakkerman
    én olvasgattam a meccs elemzéseket,nekem az jött le(NEM LÁTTAM A MECCSET,csak mások írása alapján tudok véleményt alkotni),hogy 2-0 után látványosan visszaálltunk,és odaadtuk a labdát a Madridnak
  • tobias88
    Hát, de lehetett volna 0-4 is ha az elején pontosabbak a Madridi csatárok. Igazából 180 perc alatt megérdemeltük a továbbjutást.

Amúgy az érdekes, hogy Madridban a Barca volt sokkal jobb, Barcelonában meg a Madrid.
  • bakkerman
    Alexis és Iniesta is várhatóan 2-2 hetet fog kihagyni
  • bakkerman
    jóreggelt,továbbmentünk a kupában,szép teljesítmény! Megnéztem az összefoglalót,meg vissza is olvasgattam Jakuza elemzéseit a meccsről,valamelyest képbe kerültem,elszomorít,hogy a Real játékosok megint mit műveltek tegnap...De nekünk se lett volna szabad 2-0-nál hagyni őket feljönni 2-2-re,pedig simán lehetetett volna inkább 4-0,ha tényleg 9 emberrel játszik a Real. Na mind1,kellett ez a továbbjutás,a kupát mostmár meg kell nyerni,nincs mese! Hajrá!
  • Sippie
    na mondjuk mi is elbasztuk párszor, Ibra (oké, abban az évben az ő góljával vertük a Realt:D ) csigriszkij (játszott akár 1 percet is? ) sztem a Villa helyett is lehetett volna más, főleg amilyen formában most van.
  • Jakuza001
    Nem a jatekos ertekeket nezd, hanem mennyiert igazoltak le a jatekosokat az elmult ket evben.
    Az hogy egy Messi megtolja az ertekunket az nem egyenlo azzal, hogy szazmillioert megveszek egy jatekost.
  • [HUN]FaTaL
    Akkor vond le mindkét oldalon a saját neveléseket és lesd meg úgy. :)
  • tobias88
    Pár dologban nem értek egyet, de amúgy nem a legdrágább csapat
    - FC Barcelona 23 27.2 604.200.000 € 26.269.565 €
    - Real Madrid 23 26.1 531.000.000 € 23.086.957 €
  • Jakuza001
    Puyol felrugas utolso emberkent ? :DDDD Jah kb kozeppalyast jatszva sarga megmozdulas. Koze nincs a kiallitashoz. Ellenben Coentrao megmozdulasa Messivel szemben igen.

Abidal kezezes ? :DDDD Milyen kezezes ? Te valamit bevettel, ami valami kepzelgest okoz ?
    Alvas Pepehez hasonlo meszarlasokert ? :D Ha jol emlekszem nem karatezott le senkit mint Pepe, nem rugott ugy fel senkit egy meterre mint Ronaldo, teszem hozza Ronaldo meg sargat se kapott azert a durva szabalytalansagert.

Piquet szimulalasert ? :DDDD Te nem Pepevel keverteed ossze ?? Talan akkor lehetett, amikor Pepe eljatszotta a nagy halalt amikor a szogletnel elment mellett Pique , de hozza se ert, az a szarjanko meg ugy eldobta magat, mintha agyonutottek volna egy szivlapattal.
    Estleg arra gondoltal, amikor nyujtott labbal lekarta talpalni a Madrid jatekos, aki ezert teljesen jogosan sargat kapott ?

Busquets is meszaros ? :DDDD

Szerintem teged ma csip a pisi, hogy a nagy edzo geniusz a vilag legdragabb csapataval keptelen rendes jatekidoben gyozni a Barcelona ellen.
    Lassan tizet szamol ra a Barcelona, az a majom meg ott szineszkedik a kispad mellett minden szituacional, kezebe adja a 4. bironak a labdat, allandoan reklamal, ilyen hentes jatekra biztatja a jatekosait es sorolhatnam.
    Szerintem is ahogy Tobias monda menj aludni, mert ha sokat erolkodsz itt meg servet kapsz es nem fogsz tudni aludni a vegen, vagy korhazban kotsz ki elmebajjal.
  • tobias88
    Menj aludni
  • Sippie
    Abidal kéz... lolmá
  • Gauge
    Puyol hátulról lökés/felreúgás utolsó emberként
    Abidal kezesés utolsó emberként
    Alves (pepéhez hasonló) mészárlásokért
    Piquét többszöri szimulálásért
    Busquets mészárlásokért

A meg nem itélt tizenegyesekről meg ne is beszéljünk - Puyol hátilról lökés-rúgás, Abidal-kéz, Busquets -kéz(bár ebben az utolsóban nem vagyok biztos)...

Alexis-féle helyzet egyébként nem volt tizenegyes. test-test ellen küzdelem volt, Pep oldalról vállál odébb rakta, folyosót meg csak nem fog neki hagyni.
  • tobias88
    Végén lehetett volna 1 Barcást kiállítani, mikor ellökte Benzemát, de addig ha a bíró minden szituációban jól dönt (Spanyolhonban? ugyan...) akkor már a Madrid 10 emberrel lett volna (esetleg 9el: Ramos + Diarra) és másképp alakul a meccs, de már 1-0nál másképp alakult volna a pirossal: Nagyobb tumultus és nincs Alves dugó
  • [HUN]FaTaL
    Te melyik meccset nézted?
  • Christian88
    A Barca nem a fehér mezes csapat volt!
  • tobias88
    hát a 0 Barcás és a 2 Madridi játékosnál a 0 a nagyobb a te számmisztikád szerint akkor igen
  • Jakuza001
    Aki itt mas merkozest nezett az csak te lehettel.
    Vagy leszedaltak.
  • Gauge
    Nem tudom, te mit néztél, de ezen a meccsen több barcelona játékost kellett volna öltözőbe küldeni, mint madridit...
  • Jakuza001
    A merkozesrol pedig. Ismet beleestunk az allando hibankba, hogy 1 vagy 2 golos vezetesnel leallunk teljesen. Igy vesztettunk iden rengeteg pontot.
    Pinto egy kreten, nem is ertem mit keres Barcelonaban ove volt a gol, nem veletlenul veszekedett utana vele Puyol.

Aztan jot ismet a kovetkezo marhasag, hogy tulbonyolitjuk a jatekot es akkor is passzolgatni akarunk hatul, amikor nem szabad.

Ez a rugdosodas meg szegyen. Mar megemlitettem az elobbi hozzaszolasban, hogy most az ideges hangulat annak koszonheto, hogy a biro nem osztogatta mar ki az elejen a sargakat.
    Nem azert de azert nem jar sarga, hogy valakit termagassan hatulrol teljes erobol felrugnak ? Akkor miert jar ? Olyan szabalytalansagokert, amit a Coentrao csinalt messzivel, hogy nem hogy ket kezzel hatulrol a mezenel lerantotta, utolso emberkent, hanem agyon is rugta azzal a lendulettel combmagassagban ?
    Nwem azert de ez siman piros es nem sarga. Ramos ismet nem birta tovabb es kiosztott egy konyokost. Meg szerencse, hogy nem folytatta az amokfutasat, mint az 5:0-nal. Tegyuk hozza, mar elotte is reg lelehetett volna vagy haromszor kuldeni a masodik sargaval.

Egyszeruen viccnek tartom az ilyen erelytelen birokat.
    Nem mutyizni kell a jatekosokkal, hanem ha lerohannak kiosztani a sargakat. Ha hozzam ernek lekuldeni a jatekost pirossal es sorolhatnam. De a legnagyobb hiba az, ha valakinek sargat ad, lasd Messi ami jogos volt, de egy teljesen ugyanolyan szabalytalansagert nem.

Ha nem hagyja az ilyen odafutok a birohoz dolgokat, meg az elejen kiosztja a sargakat, akkor nincs az a merkozes nagy reszeben, hogy favagast lehet focimerkozes helyett rendezni.

Raadasul megegyszer az a majom portugal edzo, az egy vicc, hogy hogyan reklamalt minden egyes nyilvanvalo szabalytalansagnal.
    Gondolom Ramos fulebe is azt suttogta, hogy te semmit nem csinaltal, mar megint a biro miatt estunk ki.
    Szegyen volt ismet a Real jateka ez okbol, mert nem tudja ellensulyozni az ilyen favago stilust az, hogy az egy hettel ezelotti merkozeshez kepest sokkal jobban jatszottak, meg akkor is, ha nagyreszt nekunk koszonhetik az ajandek golokat.
  • Sippie
    nem láttam, hogy rohaggyon el, csak a 80. percnél jöttem vissza :S Na majd holnap úgyis mindenhol ott lesz a videómegosztókon aztán megnézem hogy volt, mi volt.
  • Jakuza001
    Remelem Sanchez nem kulcscsonttorest szenvedett el az akcioja miatt.
    Amugy a riporterek szo szerint azt mondtak a streamen a megmozdulasra, hogy bodicseknek jo lett volna jegkorongban, de ez nem az a sport es ez nem kuzdosport.
  • Neoncsoves
    grat a továbbjutáshoz, de azért még okozhatnak más csapatok is meglepetést a kupában.
  • Sippie
    Tőlem fikázhatják, meg tapsolhatják a bírót, de azért hogy pont Pepe? Neki szép csendben, észrevétlenül kellett volna besunnyognia az öltözőbe, ahelyett még nagypofával ott tapsol, pont Ő? Vicc :D
  • tobias88
    Amúgy komolyan kérdem, hogy mikor lesz Madrid Barcán nem Madridos bíró? Zsinórban az 5. meccs, hogy a 2. sárgát nem képes odadni a Madridosoknak meccsenként több ízben sem. Rendben hogy eldől a meccs a 45. percben Diarra kiállításával, de ha bőven sárgás a belépő adja meg. Ugyan ez volt Ramosnal is. Úgy látszik Mou elérte amit akart és a bírók velük vannak, a 9/2es megítélt 11es szám a bajnokságban is jelzi.
  • Jakuza001
    Ezek a favago gyokerek nem tudjak tisztessegesen elfogadni a tenyt, hogy kiestek.
  • Sippie
    Nemzetiségtől függetlenül lehet szurkolni, és sajnálatos módon az idegen zászlókat nem szűrik ki a biztonságiak :P
  • bodajoci
    Huh ez nehéz szülés volt :)De sebaj!
  • Sippie
    Pepe a majom hogy tapsol
  • tobias88
    Gondolom Izraeli drukkerek lógatják, lehet venni jegyet csak nem olcsó ugye
  • limperatore
    Azt mondjátok már el hogy a barca drukkerek miért lógajták izrael zászlaját?
  • IXEMGabeo
    Pepe most nem bűnös kivételesen?
  • tobias88
    ÉS megint ezen megy majd a hepaj hogy nem volt piros, miközben már rég ki kellet volna állítani és Diarra-t is.
  • Sippie
    Akurvaéletbe pedróóó
  • IXEMGabeo
    60. perctől nézem a meccset nem láttam a Barca góljait...majd visszanézem.

Benzeme gólja szép volt, de azt mondtam is korábban...
  • [HUN]FaTaL
    Ez a piros kamu volt. De már vagy 30 perce ki kellett volna állítani.
  • Ferrari23
    Ez a piros vicces volt :D:D:D:D
  • tobias88
    Hát, ez nem volt Ramostól semmi, de már 30 perce ki kellett volna állítani