33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• pett3rson
    személyes értelmezésem szerint Sergio oda akart menni kezet fogni - mert lecserélték-, ez az ostoba meg időhúzásnak vélte vagy nemtom és adott neki egy sárgát, ami már itt a második lett volna, ami ugye kiállítás, aztán Puyol-ék elmagyarázták és visszavonta előbbi döntését. nem tudom ilyet lehet-e, hiszen ami egyszer megtörtént megtörtént, de talán bírói jogkörben saját döntését -ami egy félreértésen alapult - visszavonhatja...mindenesetre érdekes a dolog és totál látszik, hogy zavarodott az ember, nagy falat neki egy komolyabb spanyol bajnoki levezetése. Egy kis pszichológiai felülvizsgálat és pihenés, gyengébb osztályokban való bíráskodás és aztán talán visszatérhet még a La Liga-ba, de így többet nem szeretné senki sem látni a pályán. Nagyon valószínű, hogy bármilyen mérkőzésre is nevezi a szakosztály megfellebbezik a csapatok.
  • gabi89
    Madrid topikból annak aki nem nézne át oda...

és egy ilyen idióta vezette a meccset :( Meg is érdemli ha JM kicsit elbeszélgetett vele xD
  • bakkerman
    bizony,a MU is érdeklődött felőle,az azért nem véletlen,akire SAF szemet vet,az nem lehet rossz játékos! :) Most hogy 2-3 hétre kidőlt Alexis és Iniesta is,így remélem megint több szerepet fog kapni!
  • Redmer
    Helyes, ilyen tehetséget nem kell elengedni.
  • bakkerman
    na ez igencsak jó hír!
    Isaac Cuenca és az FC Barcelona vezetősége egyezségre jutottak a játékos 2012 nyarán lejáró szerződésének a meghosszabbítását illetően, így a saját nevelésű labdarúgó az új kontraktus értelmében 2015-ig a Barça játékosa lesz. A szerződés aláírására január 31-én, azaz jövő héten kedden fog sor kerülni.
  • Jakuza001
    AZ igazsag az, hogy nem szabadott volna csak a mezeket kikuldeni a masodik felidore a palyara, hanem megkellett volna alazni a Madridot.
    Lekellett volna rombolni a Mourinho nimbuszt es soval bevetni.
    Nem vasarnapra kellett volna ennyire tartalekolni.

Most azt hiszik mert ajandeokztunk nekik ket golt, olyan jok voltak. Pedig nem. A masodik goljuk utan eselyuk nem volt a golszerzesre, csak akkor mar keson kezdtunk ujra focizni. Be kellett volna ramolni a 3. es 4. golt aztan most nagy kuss lenne, nem ez a hisztizes.
  • Christian88
    Teljesen mindegy, ha kiállították volna jogosan pl. Diarra-t, akkor arra mondják, hogy így segített a bíró és 11 emberrel más meccs lett vona... stb. Sajnos ez van
  • bakkerman
    ez lemaradt a nyilatkozatából:

"Egy jó ideje már csak ezt mondják; ha a Barca jobban játszik, mint az ellenfele akkor nyer. Ha viszont az ellenfél játszik jobban, akkor a bírók segítenek megnyerni a Barcelonának a meccset."

ezt is JM szóvívője mondta. érdekes vélemény,ha olyan húdenagyon segítettek volna nekünk a bírók,akkor a Real mindkét meccset NAGYON MAXIMUM 9 mezőnyjátékossal fejezi be,de lehet kevesebbel. És akkor nem jönnek fel 2-0-ról 2-2-re,hanem megint kapnak egy 5-öst,és hazakulloghatnak...
  • bakkerman
    spanyol játékvezetők botrány amit művelnek ebben a szezonban
  • pett3rson
    szerintem Mourinho-nak ehhez semmi köze, van ott elég hülye akik maguktól megcsinálják ezt, felbujtás nélkül. internet világában ez nagyon is valószínű. Mourinho, ha igaz amit írtak, akkor már személyesen a parkolóban elintézte - szóban - ennél többet meg egy pöccsel nem is érdemes foglalkozni, faszán eltiltják a meccsektől és kész. - mármint a bírót, legalábbis remélem, mert ez minden volt, csak játékvezetés...
  • bakkerman
    a szóvívője oltogat??? azigen,van vér a pucájában JM-nek! Ha akkora nagy numero uno,amekkorának beállítja magát,akkor egyszer menjen már oda Danihoz,és szemtől szembe oltsa be...csak lehet az 1 fejjel kisebb brazil orrbacsapná,és max a tévéből nézhetné a következő meccseket ez a féreg
  • Jakuza001
    Gondolom nem nezett sokat tukorbe, mert aki ilyet nyilatkozik a masikrol, inkabb az a majom.
  • tobias88
    "Eladio Paramés (Mourinho szóvivője): "Annyi változott, mióta Spanyolországba jött, hogy megoperáltatta a fülét, és szemüveget hord. De egy szemüveges majom kisebb fülekkel nem válik doktorrá, továbbra is majom marad." - utalt Daniel Alvesre Twitterén."
    -
    Csak sajnálni tudom őket, nekik csak a szócsata Marad.
  • pett3rson
    hmm, hát eleve nem volt túl nagy egyensúlyban Alves, rosszul mozdult abban a szituban, de a lerántás nélkül nem esik el úgy, ez azért egyértelműen látszik. mivel magasság-fölényben is van Ramos hozzá képest így nem sok esélye lett volna alapból, ezért nem is értem az egészet, minek rángatni, elég, ha felugrik, maximum Alves szabálytalankodik, hasonlóképpen belekapaszkodik vagy mittomén és akkor tizenegyes.
    ebbe ne magyarázzuk bele a mindenképpen elesünk dolgot, ez nem az a szitu. tény, hogy sokan sokszor feleslegesen játsszák el a hattyú halálát, a foci egyik legundorítóbb része ez, nem szeretem, ha túl sokszor csinálják. Abba kár belemenni, hogy miért kezdték el ezt csinálni a játékosok, egymásra mutogatás lenne csak belőle, ludas itt mindenki. játékosok, bírók, edzők stb...
  • gabi89
    Madridista vagyok én is ... szerintem is szabálytalan így videók alapján. Viszont azért elég könnyen esnek el bizonyos játékosok mind a Barcában mind nálunk.
    Szóval Alves sem nagyon akart ott talpon maradni maradjunk ennyiben.

Nem ezen múlott a harmadik gól mert lehet ha ez bemegy akkor a másik kettő nem jön utána...
  • gabi89
    Nyilván így van, de ettől ez még nem mentség ha naki szabad akkor csinálom én is.
    -----------

Ez az egész szezon előre le van zsírozva dolog kicsit erős bár már nekem is eszembe jutott :D
  • pett3rson
    amit beraktál ramos meg nem adott góljáról szóló videót, több kamerából is egyértelműen látszik, hogy lerántja két kézzel Dani Alves-t és képesek azt mondani rá a madridisták, hogy az szabályos gól...hol van az emberek szeme, ha fanatikusan szurkolnak egy csapatért? a seggükben?? legalább betyárbecsületből igazad adnának egy ilyen többször ismételt videó után basszus..úristen, istentelenül nagy barmok itt néhányan..vagyis ott, nah :)
  • tobias88
    "Bíró amúgy meg egy *asz volt. Semennyire nem tartotta kézben a meccset. Madridnak is járt volna még pár lap meg nektek is ... Azért Alves és Puyol is elkövetett pár szabálytalanságot és 1sárgát nem ért a bírónál érdekes."
    -
    Azért aki focizott, az tudja, hogy ha az ellenfél sorra nem kapja meg a lapokat, akkor egy, felidegesedsz rajta és kettő, te is elkezded, mert ha neki szabad, neked miért nem?
  • tobias88
    Egy gennyes szutyok ember. Ha ezért nem tiltja el a szövetség, akkor kijelenthető, hogy Madridos az egész. Ilyen nincs hogy meccs után felkeresed és sértegeted...
  • Redmer
    Nagyon érdekes a liga az idén, rengeteg érdekes bírói ítélet van, meg nincs. Én meg csak találgatok hogy ennyire sok pancser játékvezető van Spanyolországban vagy így le van zsírozva az egész szezon hogy melyik csapat mit fog nyerni idén.
  • gabi89
    Mundo Deportivo :DDD

A képen meg rohadtul semmi konkrétum nincs. Oké lehet , hogy igaz de az ilyenek mindig aljas pletykák...
    Tudjuk, hogy éppen kit vár és az kinek az autója nem hát akkor meg.

Bíró amúgy meg egy *asz volt. Semennyire nem tartotta kézben a meccset. Madridnak is járt volna még pár lap meg nektek is ... Azért Alves és Puyol is elkövetett pár szabálytalanságot és 1sárgát nem ért a bírónál érdekes.
  • Redmer
    Remélem nyáron eltakarodik Spanyolországból.
  • bakkerman
    igazi úriember JM

• bakkerman
    lehet hogy üldözési mániám van,de én már nem hiszek a gömbös sorsolásokban sem,akkora pénzek mozognak már az európai élfutballban,hogy valamilyen szinten irányítottak a sorsolások. Idén is lesz Barca-Real meccs a BL-ben,cask az a kérdés,hogy 1 vagy 2...
  • bakkerman
    szerintem az UEFA idén megvariálja,és csak a döntőben "rakja össze" ezt a két csapatot,a még nagyobb show-ért! Mekkora lenne egy BL döntőben,a címvédő Barcelona,és a nagy riválisa,a világ második legjobb csapata a Real Madrid,amelyik utoljára 2002-ben nyert BL-t! A média,az újságok már 1-2 héttel tele lennének a "Pep vs Mourinho","Messi vs Ronaldo a BL serlegért" címszavakkal!
  • Redmer
    Nem lesz olyan szerencsénk,BL-ben is összejövünk, de ne legyen igazam.
  • bakkerman
    mostmár nekemis kezd ez a véleményem lenni,elmúlt meccsek miatt,Mourinho már nem tud mit kezdeni a debilebb játékosaival,akik próbálják legalább ledarálni a mieinket :S remélem a BL-ben nem kerülünk össze velük,elég még az az 1 Clasico tavasszal,és csumi!
  • Redmer
    Iniesta 3 hétre kidőlt. KLIKK
  • Redmer
    Legközelebbi képen Messinek 3 lába lesz ha egy meccsen több gólt rúg.
  • Jakuza001
    Annyira szanalmas ez a Marca.
  • tobias88
    Ez most komoly? Nem hiszem hogy igaz lenne, mert 2 kezet is csináltak neki. (Bár a leses kép után...)
  • Rockynhooo
    +1
  • [HUN]FaTaL
    A marca nem szokta manipulálni a képeket :DDDDD

• Redmer
    Kezdem unni ezt a sok "el classico"-t. Mindig csak a vita meg a hiszti megy meccsek előtt,alatt,után. Sokkal jobb volt amíg 2x találkozott a két csapat egy évben,max. még esetleg valamelyik kupadöntőben.
  • Jakuza001
    Nem kell veluk foglalkozni. Ott hisztiznek most mindenhol, hogy az a franya biro mar megint elcsalta.

Tenyszeruen pedig, sem Busquets, sem Abidal megmozdulasa nem volt tizenegyes. Elso esetben teljesen leszoritott volt a kez, raadasul az oldalat talaltak el eloszor. Abidalnak meg a super slow motionban sem latszott hogy hozaert volna a kezehez, maximum surolhatta, de olyan rossz szogben volt a kamera, hogy inkabb az ugy tunt, mintha csak a szemnek csaloka modon latszodik ugy. Meg sem valtozott a labdairanya.

Az elso 8 percben a 16-os elott 2szer rugtak fel hatulrol Messit, mindkettoert szabadrugas jart es nem volt sarga, pedig a hatulrol combon rugasert szerintem egyertelmuen sargat kell adni.

CR megmozdulasa az oldalvonal mellett szinten sarga volt, mert nincs olyan szabaly, hogy ha a labdahoz er valaki, akkor mar agyon lehet rugni valakit. Szepen folerugott a labdanak majd iszonyat erovel felrugta egy meter magasan Alvest.

Rengeteg ilyen szabalytalansagot kovettek el a madridiak. Terd ill comb magassagban rugdostak hatulrol a jatekosainkat. Diarranak,Alonsonak,Ramosnak legalabb fejenkent harom-harom ilyen megmozdulasa volt. Coentraonak es Pepenek ketto-ketto.

Messi sargaja teljesen jogos volt, sot szerintem mar-mar surolta a piros lapos hatart is. Attol fuggetlenul, hogy ugy hemperget utana a foldon, mint egy furdoskurva.

Diarra ugyanigy lepett be neki fel perccel kesobb. Mar maga ez a megmozdulas is olyan volt amiert elsore pirosat lehet adni es ugyanugy azon a hataron volt, mint Messi szabalytalansaga. Hogy ezert, hogy nem lehet adni sargat teljesen erthetetlen szamomra.

A masodik felidoben amit ki kell emelni az eloszor Pepe hatrautese volt.
    Szerintem nem volt szandekos, annak ellenere, hogy en mennyire utalom azt a kretent.
    Ellenben ha megfigyelitek, egy pillanatra akkor megint eltort benne valami, megprobalt egybol rataposni Fabregasra,ahogy az elesett szerencsere nem sikerult neki csak eppenhogy melle lepett. Viszont
    hala istennek nem ugy folytatta mint amikor kiszabadult belole az allat.

Ramos esete egyertelmu szabalytalansag, ket kezzel latvanyos mozdulattal rantotta le Alvest. aki persze hagyta is magat konnyen foldrevinni, de ettol ez meg szabalytalansag volt.

Coentrao megmozdulasa utolso vedokent egyertelmu piros, nem veletlenul hajbokolt a sarga utan a portugal a bironak.

A ket lesrol nem akarok beszelni hataresetek voltak ellehet oket nezni, belefer.

A ket tizenegyesrol viszont. Nekem mas a velemenyem az Alexis esetrol, egyertelmuen nem a labdara iranyult a mozdulat es a vallal szabalyos lokes a szabalykonyv szerint csak az minosul, ha a ket jatekos azonos testhelyzetben vallal erintkezik.
    Itt ez egyertelmuen meg veletlenul sem igy tortent. Pepe hatulrol erkezett es bodicsekelte Sanchezt. Nem is vallal lokte el, hanem szinte csipovel igy kiutve a labait. Nem csak en lattam igy, hanem a riporterek is aki jegkorongmerkozes jelenetehez hasonlitottak a megmozdulast. Mondjuk ezt is lehet mashogy nezni biroi szemmel, belefer ha nem adnak erte 11-est.

A masik oldalt Benzema esetenel mindket jatekos vetodott a labdaert, azt nem hivnam faultnak, egyik se erte el rendesen ezutan, nagyon szoros szivunek kell lenni bironak , aki ezt megadja. Persze lattunk mar ilyenert is adni, de az ilyen helyzeteknel szerintem rossz iteletnek minosul.
    Viszont Puyol papa megerdemelte a sargajat Benzema felrugasaert a mezonyben es azt kell mondjam az is surolta bizony a piros hatarat.
    Ha mar az elejetol szigoru a biro, akkor neki is le kellett volna mennie a palyarol.

Ramos 2. sargajarol is beszeljunk. A super slow-monal azert tisztan latszodott, hogy nem magatol mozdult el Busquets alla arrebb vagy 10 centit. Rendesen beleremegett a feje abba az utesbe.
    Ha Pique a semmiert sargat kapott az elso merkozesen Pepe elleni felugrasart ahol a kezet az ellenfele vallahoz tette, ez szazszor volt inkabb sarga.
    Persze lehetett volna ezt is engedni, de ez sarga kategorias esett volt.
    Mondjuk ilyenert masodik sargat kevesbe szoktak adni, mint Diarranal, mert ott szerintem bironak nem szabadna merlegelni.

Egy eset volt meg egy Piquet elleni megmozdulas, ami szinten teljesen jogos sarga volt, annak ellenere, hogy nem talaltak el a labfejet csak suroltak. Szandekosan duhbol nyujtott labbal labda fole tartott labszarral becsuszni sportszerutlen, raadasul latszott a mozdulatrol, hogy az ellenfelre ment direkt. Ha eltalalja a labat akkor nagyon sulyos serules tortenhet es ezt az allatomos szabalytalansagot, egyertelmuen azonnal sargaval kell megtorolni, ha pedig el is talalja az ellenfelet, azonnali piros jar velemenyem szerint.

Na ennyit a birozasrol.
  • Sippie
    az első gólnál, amikor messi vezette, és leadta pedrónak balra aki üresen jött. Nem a másodikról beszéltem :D
    Ott mit lehet reklamálni? szabálytalanul adta le messi a labdát, mert lábbal passzolt vagymi? :D
  • tobias88
    Azt nem értem és kicsit dühítő is, hogy a Madridosok mindenhol bíróznak megint nevetségesen. Mourinhós napszemüvegen nézhették a meccset, mert ez itt 2. sárgás piros volt, Pepe maflása visszakézből piros volt (meg sem lepődtem rajta) és Ramos 50. percbeni feltartása is 2. sárgás piros.
  • tobias88
    Ez nem tudom melyik bírónál nem sárga és úgy már piros lett volna és 1 félidőn keresztül emberhátrányban a Madrid jogosan.
  • tobias88
    Az 1. pont. Casillas okosan elterelte a bíró figyelmét, szabályosan lerohanták mert sima 2. sárgás belépő volt
  • Sippie
    Amúgy az első gólnál mit reklamáltak a reál játékosok? Szerintük les volt, vagy mire ment a hiszti pl Casillasnál?