33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• Jakuza001
    Az a gond ezzel, hogy kamuzol. Ugyanis meg egy jatekos beleert a labdaba, kozben pedig Piquet kifele mozgott, de fogjuk ra, hogy az egyvonal volt, de akinek bepasszoltak a labdat es a golt lotte utana mindossze vagy 5 meteres lesen volt a labda elrugasa pillanataban es nincs tetlen les ilyenkor ha beleavatkozik a jatekba. Persze ettol meg lott egy masik lest golt az Osasuna es egy golt nem adtak meg a Barcelonanak es ez nem mentseg meg akkor sem a jatekvezetesre, ha szarul jatszott a csapat.

• bakkerman
    a csapat amúgy már németországban van
  • bakkerman
    *5 döntetlennel van többünk
  • bakkerman
    2010-11
    1. FC Barcelona-22---20---1---1---70 - 11 61 p
    2. Real Madrid---22---17---3---2---52 - 19 54 p

2011-12
    1. Real Madrid---22---19---1---2---75 - 21 58 p
    2. FC Barcelona-22---14---6---2---63 - 16 48 p

6 győzelemmel van kevesebbünk,és 6 döntetlennel több tavalyhoz képest. a keret nem változott,sőt,jött egy Fabregas,egy Alexis Sanchez,semmivel nem lettünk gyengébbek csapatként,a problémát itt már mélyebben kell keresni. Ilyenkor szokott a csapatoknál vérfrissítés lenni,csak kérdés az,hogy ha marad Pep még nyáron is,akkor hozzá-e merne nyúlni azokhoz,akikkel sikereket ért el. Ha nem,akkor új edző kell. Mint amikor megjött Pep,és kidobálta a Rijkaard érában meghatározó,de ALULMOTIVÁLT játékosokat. Még csak február van,de ha eldönti magában,hogy maradni akar(szerintem ez rajta múlik,Rosell biztosan marasztalná,még ha idén semmit se nyernénk akkor is),akkor el kell kezdenie már most az építkezést,jöjjön Montoya,bajnokikon játsszon többet,Cuenca,Tello,Thiago kapjon MÉG több lehetőséget.
  • bakkerman
    Oriol Romeu interjú:

Klubváltásának miértjeiről

"Szükségem volt a rendszeres játéklehetőségre. Ha a Barcelona B játékosaként lehetőséged adatik arra, hogy a Chelsea-hez igazolj, akkor nem mérlegelsz, egyértelműen utóbbit választod. Nehéz volt elhagyni a csapatot, de úgy gondolom, jó döntést hoztam."

"A Barçánál minden játékos arra fókuszál, hogy jó játékkal győzzön a csapat. Ugyanez a helyzet Londonban is. Azért jöttem a Chelsea-hez, hogy egy kiváló csapat tagja lehessek, ahol nagyszerű játékosoktól tanulhatok. Nemrég érkeztem, máris számos dolgot megtanultam, mint például azt, hogy minden edzésen mentálisan a topon kell lennem.”

Leo Messiről

"Egy fiatal játékos számára hihetetlen élmény, ha csupán három-négy edzés alkalmával együtt játszhat Messivel, Xavival és Iniestával. Ez egy olyan dolog, amelyről a legtöbben csak álmodhatnak. Általában külön edzettünk tőlük, néha viszont csatlakozhattunk hozzájuk."

"Mikor odapasszolod neki a labdát, elképzelésed sincs, hogy mit fog vele tenni. Ő egyszerűen mindenre képes. Csupán egyszer volt alkalmam arra, hogy vele játszhassak (a Sevilla elleni Szuperkupa mérkőzésen - a szerk.). A hátvédek képtelenek voltak arra, hogy megállítsák. Az egészben az a legérdekesebb, hogy mindezt oly könnyedén tette. A pályán azt gondoltam, hogy "hát ez hihetetlen". Leo képes olyan dolgokra, amelyet rajta kívül senki sem tud végrehajtani."

Az angol és spanyol futball közötti különbségekről

"A Chelsea-nél a játékosok fizikailag edzettebbek, míg a Barcelona labdarúgói technikailag sokkal képzettebbek. A különbség elég egyértelmű, azonban ez csak egy a sok közül, mely megkülönbözteti a spanyolt az angol labdarúgástól. Itt a labdarúgás az erőről, míg Spanyolországban a lassabb, ám jóval pontosabb játékról szól. Én személy szerint azok táborát erősítem, akik szeretik a kemény futballt. A stílusom ezért talán jobban hasonlít egy angol játékoséhoz, mint egy "tipikus Barca-játékoshoz". Ez volt az egyik oka annak, hogy ide igazoltam: az ütközések, a hosszú passzok, a szerelések, mely tevékenységek hozzám közel állnak. Spanyolországban erre nincs lehetősége egy labdarúgónak."

"Spanyolországban 1-0-s vezetés birtokában úgy érzed, hogy uraljátok a mérkőzést. Angliában teljesen más a helyzet. A Sunderland elleni mérkőzésünkön az utolsó pillanatokban hatalmas lehetősége volt ellenfelünknek az egyenlítésre. Egy szempillantás alatt elveszíthet a csapatod egy mérkőzést, mindössze elég egy apró kis hiba, melyet könyörtelenül megbüntet az ellenfél."

A beilleszkedéséről

"Még mindig nagyon fiatal vagyok, így rengeteg időm van arra, hogy minél több dolgot megtanulhassak a társaimtól. Továbbra is sok hibát követek el, melyen próbálok napról-napra javítani. Régóta figyelem a posztomon futballozó játékosokat, s próbálom elsajátítani azon képességeiket, melyek a játékom fejlődését segíthetik. Ilyenek például Busquets rövid passzai, Makelele kiváló védőmunkája. Próbálom mindezeket a saját stílusomba beépíteni, azonban arról sem feledkezhetek meg, hogy egy új kultúrába, egy új bajnokságba kell beilleszkednem. Mikor megérkeztem ide, nem gondoltam arra, hogy ennyi játéklehetőséghez juthatok."

"Kezdem megszokni az itteni légkört. Sokat kell javulnom még a fejjáték terén, ugyanis itt az ellenfelek hosszan előreívelik a labdát, így ha nem sikerül párharcot nyerned a levegőben, akkor a csapatod hatalmas veszélynek van kitéve. Ha a rivális csapat játékosának sikerül megcsúsztatnia a játékszert, a csatáruk hatalmas fenyegetést jelent a kapunkra."

"Mata és Torres sokat segítettek nekem a beilleszkedésben. Nehéz lett volna számomra, ha egy olyan futballista sem lenne a csapatnál, aki beszéli a nyelvem. Ambíciózus vagyok, s pontosan tudom, hogy csak akkor történhetnek velem a jövőben is nagy dolgok, ha továbbra is keményen dolgozom. Egy olyan klubnál, mint a Chelsea, sosincs garantált helyed a kezdőben, így muszáj minden edzésen bizonyítanod."

A végsőkig való küzdésről

"Hiba lenne azt gondolni, hogy minden mérkőzésen játszol, mert ezáltal túl lazán vennél dolgokat, illetve kevésbé tudnál koncentrálni a kitűzött feladatokra. Csapatként ugyanez a helyzet. Továbbra is hiszünk abban, hogy sikeres szezont futunk majd. A bajnokság hosszú és kiszámíthatatlan. A Manchester United két alkalommal is kikapott az utóbbi időszakban, tehát sosem tudhatod, hogy mi fog történni a jövőben. Egy biztos: nem adjuk fel, a végsőkig küzdünk!"

szimpatikus srác,bár nem hiszem,hogy lesz még a játékosunk,amíg ilyen középpályásaink vannak
  • bakkerman
    tegnap belenéztem a real meccsbe,de 0-1-nél elkapcsoltam,mert filmeztem,de mondtan magamban,hogy kettővel nyer a madrid,és lesz vagy vüntető,vagy kiálítás. most keltem,felnéztem nso-ra,"A Levante hiába szerzett vezetést, a kiállítás és a büntető megpecsételte a sorsát. Cristiano Ronaldo mesterhármast szerzett."
    nem támadok senkit,ez csak egy ártatlan észrevétel/jövőbelátás volt a részemről. lehet ma kitöltök egy lottó szelvényt is
  • Amiga
    Nagyon fáj a tíz pont, ugye?
  • tobias88
    Madridban Ramos ma megint megúszott egy azonnali pirosat és akkor még 1-0ra ment a Levante. Aztán meg kaptak egy nevetséges tizit kezezésért, hogy a kezezés előtt megpattant a labda a játékoson, esélye sem volt elrántani a kezét
  • hugopareiros
    may the force be with you young padawan :)
  • tobias88
    Nyáron véletlenül nem a Madriddal mérkőzött 2 kemény meccset a Barca? Dehogynem.
    Európai szuperkupának van értéke, a világkupa már más tészta de oda meg csak az mehet aki megnyeri az adott kontinens legfontosabb sorozatát. Bizonygathatod a hülyeségeidet, de attól még hülyeség marad...
  • hugopareiros
    3 Spanyol szuperkupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa

ezek tényleg nagyon nagyon fontos kupák :)(Y), minden sportcsatorna milliókat képes költeni arra, hogy ezeket műsorra tűzhesse (érezd a cinizmust)
  • tobias88
    Ki beszél a Gamperről...

És 1 Spanyol szuperkupát kihagytam, szóval 13.
    2 BL, 3 Bajnokság, 1 Kupa, 3 Spanyol szuperkupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa.

Ezek közül nem tudom melyik a humbug, mert igazából egyik sem
  • hugopareiros
    A kukutyincímek senkit nem érdekelnek.

BL + bajnokság + kupa (bár ez sem nagy durranás)

Nem tudom, hogy láttad e a barca - milan büntetőpárbajt :), na pont annyira veszik komolyan a csapatok az ilyen kupákat.
  • Sippie
    Ezt a bajnokságot a barca vesztette el magának. Majd beépítenek néhány fiatalt akik még nem nyertek semmit, és akkor lesz motiváció. Ellenben 2 trófea még bőven lehet, meg a szuperkupán is el lehet kenni a Reál száját, a klubvb-n meg a santosét :D
  • bakkerman
    fölösleges bírózni,és ezen vitatkozni,kikaptunk,pont.szarok voltunk(megint) pont. most ha megadják alexis gólját,3-3,na és??? utána vagy lövünk még 1 gólt,és átmenetileg 4 pont különbség,vagy marad a 3-3 és akkor "csak" 6 pont...kezd kifulladni a csapat,nem olyan drasztikusan mint 2007-2008-ban Rijkaardal,de én azokat a nyomokat vélem felfedezni idén. Alulmotiváltak a játékosok,előző 1-2 évben,egy-egy szarul sikerült meccs után feltudtak állni,és azt mondani,"LEGKÖZELEBB KÉTSZER ENNYIRE HAJTOK",idén már nem látom ezt,mert ott lebeg előttük,hogy 3 év alatt 12 címet hoztak össze...ez egy természetes folyamat,előbb-utóbb lekerültünk volna a trónról(persze még csak a bajnokság ment el,kupa-bl még meglehet). Nagyon érdekes,és a jövőre nézve "izgalmas" tavaszunk,és nyarunk lehet,mert mostmár jobban előtérbe fog kerülni az,hogy Pep marad-e egyáltalán. Lesznek olyanok,akik az ő nyakába fogják varrni azt,hogy már nem tud motiválni,nem tud mit kezdeni a játékosokkal,én ezzel még várnék,szeretem PG-t,szeretnék hinni benne továbbra is,egy rossz periódus nem feledteti el velem azt,amit 3 ÉV ALATT A KEDVENC CSAPATOMÉRT TETT!! Elég kinéznem a szobám falára,és látom Abidalt a BL trófeával,és az többet ér mindennél!
  • REALista
    Te vak vagy?Teljesen egyértelműen látszik minden felvételen hogy hozzá ért a labdához.
  • tobias88
    3 év alatt 12 cím, mondj egy másik csapatot aki még csak a közelében is járt ennek az utóbbi 3 évben...
  • hugopareiros
    az azért erős kifejezés, hogy messze :)

2009ben tényleg magasan a világ tetején ültek, de az utolsó két évben
    bajnokságban: 4 illetve 3 ponttal nyertek
    blben: 2011ben nyertek, 2010ben inter siker volt
    spanyol kupát nem nyertek

• tobias88
    Viszont ezt a viselkedést a Real is alkalmazhatná, mert unalmas:

Valdés:
    "A játékvezetőkről nem szoktam beszélni, ez nem szokásom. Mindkét csapatnál voltak vitatható ítéletek, felesleges ebbe belemenni."

Piqué:
    "A játékvezető teljesítménye nem lehet kifogás számunkra a vereséget illetően. A hiba bennünk van, a probléma bennünk keresendő, nem a játékvezetőben."
  • tobias88
    Nehéz úgy motiváltnak maradni továbbra is, hogy 3 évig a te csapatod messze a legjobb minden téren
  • hugopareiros
    Ezért nevezik ezt bajnokságnak és nem kupának.
    A kupában 1-1 meccs dönt, a bajnokságban 38.

Ez csak annyit bizonyít, hogy egy az egyben a Barcelona még mindig jobb (már nem sokkal), de hosszútávon már kezd kifulladni.
  • hugopareiros
    megcsináltam én helyetted :) 6 méterrel volt csak hátrébb az egyik Barca védő az indítás pillanatában (aki végül a kapufánál is lemaradt :D)

• bakkerman
    a poén az,hogy úgy lehet bajnok a Real,hogy kétszer verjük őket a bajnokságban,kiejtjük őket a kupából,és mégis 15 pontot vernek ránk...mostmár csak a különbség lesz a kérdéses,nem lesz motivációnk a bajnokikon,szerintem meg lesz a 15 közte...
  • bakkerman
    ja meg Valdes,Pique,Masch valamit nagyon benézett tegnap,mert ennyire alulmotiváltan még soha az életben nem láttam őket játszani...kb a képességük 10%-át mutatták...
  • bakkerman
    kérem vissza a tegnapi másfél órát,amit elvett tőlem a csapatom. nem írok én már semmit,Xavi-Iniesta nélkül halott ez a csapat,de legfőképpen Messi,és ha ő csak lóbálja a faszát egész meccsen,akkor a többiek is ezt csinálják. Sergi Robertot lehet szidni,de ketten Telloval pozítiv csalódást okoztak,hajtottak. Ma végérvényesen is pont kerül a bajnokság végkimenetelére,BL címvédésben nem hiszek,kupát megfogjuk nyerni,ott 1 meccsre felszívják majd magukat a sakcok,de a BL szerintem esélytelen. Megkezdem a takarítást,az ide nem illő hozzászólásokat törlöm,és megkérem a Real,vagy egyéb drukkereket,hogy csak akkor írjanak ide,ha normálisan tudnak véleményt alkotni. Köszönöm.
  • Jakuza001
    Szep kep majd en is csinalok holnap egy rendeset, aminel nem feluton volt a labda az elso emberhez, aki tovabbitotta azt a lesen helyezkedo balszelsohoz.
  • hedonist
  • hugopareiros
    hol volt les? :D
  • Jakuza001
    A harmadik az Valdese volt, meghozza erosen. De nekem lesnek tunt meg Alves is felemelte a kezet es a lassitasbol is annak tunik nekem, akarhanyszor visszanezem.
  • hedonist
    csak a gólokat láttam, de mind a 3 védelmi hiba, 1. és a 3.ik Pique 2. Puyol és Pique közösen.

Sztem csak siman ma nem volt kedvük játszani..
  • bodajoci
    Sztem idegenben, főleg itt Pepnek nem kéne rotálni...Ennyi!
  • Jakuza001
    ha hozzaer valaki a labdahoz, az nem szall ugyanugy utana.
    Ebbe nem csusztatott bele senki, a labda ugyanugy porgott, mint elotte, a labda nem gyorsult fel, pedig ha belecsusztatnak akkor ez megtortenik. Radasul a labda kanyarodott a beadas utan es ugyaolyan volt az ive akkor is ahogy a gyerek feje felett elszallt a labda.
    amugy lassitasban nezzetek meg a 3. goljat is az osasunanak, az is erosen lesgyanus volt.
  • pett3rson
    szerintem is beleért a búbjával, de most már az is mindegy.

Az Ultimate Fighter sorozat edzőépületének falán van egy mondat: "Soha ne engedd, hogy a bírók döntsék el a meccset"

ezzel csak azt akarom mondani amit korábban már kifejtettél, hogy gyatrán játszott ma a csapat. jöhet itt 5 szar birói döntés, ha egyszer nem használjuk ki ami adódik, akkor futhatunk mi fűhöz és még a fához is...
  • tobias88
    Szerintem hozzá ért valamennyit.
  • Jakuza001
    Most erre mit mondjak ? Az hogy szarul jatszottunk az stimt, na de hogy megint a biro mit csinalt az egy masik kerdes. Elenfelnek megadott les gol, egy meg nem adott szabalyos gol. Azt mondja belecsusztatott a labdaba.
    A leheletevel ? :DDDD
  • tobias88
    "most legalább ezt nem vetik a hátunkra..."
    -
    Jön 1 meccs, ahol nem ellenünk fújnak (még csak nem is nekünk) és kezdődik az egész előröl...
  • pzoli00
    folytatódik a lejtmenet
  • pett3rson
    nem gyengén idegesek a játékosok, labdaszedő meg tényleg nincs egy sem :) és a bírók a Barcának fújnak, naná.. most legalább ezt nem vetik a hátunkra...
  • pett3rson
    ja, vicces, hogy Ő jobban ért hozzá, mint Te vagy Én :)
  • szabii98
    Aki ezzel nem ért egyet..