33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• Jakuza001
    Ember attol meg egy rosszul megitelt szituacio marad, ha rosszul alkalmazzak. Tehat teved a biro valaki karara, Messi goljanal peldaul az Atletico karara, itt meg eppen a Barcelona szamara. Te meg arrol beszelsz, hogy igy szabalyos. A ket dolog teljesen kulonbozik egymastol. Attol hogy megadta a biro, az meg nem szabalyos gol, hanem a biro tevedese.
  • pett3rson
    olvasgatom közben a különböző hivatalos FIFA illetve UEFA oldalakat és igazából ilyen kiemelés nincs, hogy passzív les, olyan van csak, hogy nem szerezhet előnyt les-helyzetből, ami itt szerintem alkalmazható, bár ez is határeset.

A player in an offside position is only penalised if, at the moment the ball touches or is played by one of his team, he is, in the opinion of the referee, involved in active play by:

• interfering with play or
    • interfering with an opponent or
    • gaining an advantage by being in that position.

na most itt nincsen megemlítve, hogy hány érintést kell számolni. ezt tényleg egy bírónak kell megmondania, hogy mikor mit kell ítélni, Én már nem vágom, de eskü mindjárt írok a sport1-nek és megkérdem őket :D
  • tobias88
    Hiába mondja el a szabályt amit biztosan jobban tud nálam, attól még nem alkalmazzák a bírók és ez a lényeg. Nem ez az első szabály a világtörténelemben amit nem vagy rosszul használnak
  • Jakuza001
    En meg biztos vagyok benne, hogy talalnek meg annak ellenere is, hogy sokkal nehezebb rakeresni.
    De mint mondtam teljesen lenyegtelen, mert Puhl elmondta az oda vonatkozo szabalyokat, de felolem vitazhatsz tovabbra is az o velemenyevel is, hiszen o biztos rosszabbul tudja mint te.
  • Jakuza001
    Miert a hazaadas szabaly milyen mar ? :D
    Ugye az ugy szol, hogy szandekosan nem lehet a kapusnak haza adni a labdat.

Most kerdezem en, hanyszor latod azt, hogy fogja a kapus a tizenhatoson kivul, majd a labdat beguritja labbal a sajat tizenhatosan belulre, majd, mint ha mi sem tortent volna kezbe veszi a labdat. :DDDD
    Mintha az nem lenne hazaadas. Egy vicc az egesz.
  • tobias88
    Szerintem nem találnál mert nem alkalmazzák ezt a szabályt.
    Kezezésnél is látni, hogy minden bíró másképp dönt róla.
  • Jakuza001
    Miert, akkor az nem lesz igaz, amit Puhl mondott ? Na ne :D
    De biztos ha nagyon keresnek talalnek nem egy olyan videot. De a tokom kezd ejfelkor videokat keresgelni.
  • pett3rson
    egyelőre olyat nem találtam amiről most épp a vita folyik, na de az az érvelés, meg azért ilyet észrevenni és megadni. tényleg határeset, mert ott még volt egy másik védő is. jó mondjuk a védő ebben nem lehet biztos, inkább elrúgom valamerre volt a fejében, nem azon gondolkozott, hogy jön-e a társam mögöttem. les, persze, hogy az, de ilyet még szerintem nem láttam :)
  • tobias88
    Ez les is, nem erről szól a fáma
  • pett3rson
    találtam egy jobbat :) ettől magad alá huggyozol :D

• tobias88
    Te meg keress 1 azaz 1 olyan helyzetet ahol ezt le is fújták.
  • Jakuza001
    Meg hozza meg is van melyik merkozes volt a Barcelona 2. golja az Atletico Madrid ellen.

Valaki keresse meg sebaj tobiasunknak a sport1TV-s felvetelt, amikor elmondja Puhl, hogy les volt es azt is elmagyarazza miert.

• Jakuza001
    Ertsd mar meg, hogy a kovetkezo passzra is vonatkozik ember, pont ezt magyarazta el Puhl Sandor Messi goljanal.
    Lesen volt es nem vonta ki magat a jatekbol a jobb szelso elfutott, majd visszafele adta neki a labdat, ami eleve nem les es ugy lott golt, erre a felideji kommentarban Puhl azonnal kijelentette, hogy ez a passziv les tipikus esete, amit altalaban elneznekk a partjelzok, mert mivel nem vonta ki magat a leshelyzetrol, aktiv leshelyzette valtozott a helyzete. De te biztos jobban tudod mint Puhl Sandor.
  • pett3rson
    na ez meg a másik. bassza meg ezt a hülye szabályt amelyik kitalálta. ilyen is volt, hogy ha nem ér labdába, hanem előtte egy másik, akkor meg már nem passzív les, meg semmi sem, normál játék..
    a tököm eldurran :D
  • tobias88
    "Na mar most a passziv leshelyzet mint irtam megszunik azzal, ha jatekba avatkozik a jatekos, itt pedig golt lott."
    -
    Istenem, fogd már fel. Ez a következő passzra nem vonatkozik...
  • pett3rson
    igen, ilyesmit tudok Én is, legalábbis eddigi focimeccseken amit láttam többnyire így alkalmazták. Nemegyszer volt olyan, hogy valaki ottmaradt kapunál (ellenfél), védelem elbénázott valamit és visszarúgták kapu elé, emberünk meg ha ráugrott a labdára, akkor les (aktív lett, játékba avatkozott), ha nem akkor minden ment tovább (passzív maradt).

Olyanra is emlékszem, hogy hasonló szituáció alakult ki és inkább kiment az alapvonalon túlra, hogy ne fújják be lesnek, nem avatkozott a játékba ismételten.

Az ominózus eset ilyen szempontból abszolúte les, hiszen hiába volt passzív, utána visszafordult és megjátszhatóvá vált, ráadásul gólt is szerzett. Mi ez, ha nem aktivitás? :)
  • Jakuza001
    Van tetlen les raadasul mint irtam egy ugyanilyen helyzetnel, amikor Messi golt lott o maga jegyezte meg, hogy a gol szabalytalan. De az ilyen falu bolondja, akarom mondani romaja (a dikkbol kiindulva) mint a Realista alregje majd megmagyarazza, hogy az nem ugy van.

http://sportgeza.hu/futball/2011/11/26/erdemes-e_hozzanyulni_a_passziv_leshez/

2011. november 26., szombat 18:27

Franz Beckenbauer apró finomítással csiszolná a lesszabályt, de a további egyeztetésbe a trénereket is bevonná, mert az első értekezleten csak ő volt edző. 2014-ben törölhetik el a passzív lest.

"A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) Franz Beckenbauer vezetésével huszonkét tagú albizottságot állított fel, hogy vizsgálják meg a jelenlegi futballszabályokat. A játékosként és edzőként is világbajnok szakember az első ülés után osztotta meg tapasztalatait.

„A lesszabály túl bonyolult lett, ahogy mindig változtattak rajta. A szurkolók mellett a bírók és a partjelzők sem értik. A futball szabályait egyszerűsíteni kell. Ebben a testületben rajtam kívül más edző nem volt, talán egy újabb értekezletre más szakembert is be lehet vonni, mit gondolnak ők a szabályról” – rögzítette a német futballvezető. Arra is utalt: a passzív les ezek után legyen les, tehát szabálytalanság, ne kelljen mérlegelniük az asszisztenseknek, esetleg a bíróknak."

Ezt pont az ilyen helyzetek miatt irtak, mert tobb vita is kialakult mar elotte, hogy mi minosul annak, ha a tamado kivonja magat teljesen a jatekbol, vagy pedig annelkul beleavatkozik a jatekba. (Ezt kifogasoltak, mert ezzel szabalytalansaggal kerulhet a tamadojatekos elonybe es ezt alkalmazzak a partjelzok helytelenul)

A szabaly pedig ami idevonatkozik:

"A lesszabály komolyan változott 2005. február 26-án, ekkor pontosították a passzív les fogalmát.

Lesen van a játékos, ha aktívan részt vesz a játékban, azaz, ha:

- megjátssza vagy beleér a labdába, amit egy csapattársától kapott

- ha megakadályozza egy ellenfelét a labda megjátszásában vagy hogy erre esélye legyen, úgy, hogy zavarja őt a mozgásban, a látásban, úgy hogy az a bíró szerint is szabálytalan

Passzív a les tehát, ha a játékos nem vesz részt aktívan a játékban és nem akadályozza ellenfelét."

Na mar most a passziv leshelyzet mint irtam megszunik azzal, ha jatekba avatkozik a jatekos, itt pedig golt lott.

• pett3rson
    ezek szerint a mostani szabálykönyvekbe már nincs benne..ahogy az egyvonalas les, sem les, 1990 óta, ha jól tudom.
  • hugopareiros
    Szerencsére, ahhoz hogy tisztában legyek a foci alapjaival, nem kellenek a színek :)

Elég az, hogy sötétebb lapot kapott illetve világosabbat.

Neked ez nem adatott meg, sajnállak is érte.
    Viszont ha nem szeretnél a banamákra kerülni, hagyd abba a cigányozást, mert 1. nem vagyok az, 2. nem is írtam úgy, amivel ezt kiérdemeltem volna.

Ha kételkedsz abban, hogy ez e az egyetlen regisztrációm, kérdezd meg bármelyik moderátort, vagy akit ezzel kell zargatni.
    2011 szeptemberében akadtam rá erre a fórumra.

Mivel a többi információ rólam kicsit sem tartozik rád, nem fogok bizonygatni semmit, mert 1. nem tartalak érdemesnek rá, 2. hiába írok neked ész érveket illetve írom le a valóságot, a szűklátókörűséged és a 20 > x > 10 életkorod ennek értelmezésében meggátol.

Innentől kezdve tényleg rád hagyom a dolgot. Les volt az összes gól amit valaha a Barcelona kapott. Az összes bíró a Madridot segíti.
    Csak világ-összeesküvéssel lehet bajnok a Real.
    Mostantól tudomásul veszem, hogy te vagy az új fifa krónikák írója, és minden úgy van ahogy te látod.
    Irántad érzett félelmem jeleként nem fogok többet hozzád szólni, mert tudom, hogy megint bebizonyosodna, hogy nem értek semmihez.
    Sajnálom, hogy megpróbáltalak meggyőzni valamiről, amiről én és az emberiség 99% úgy hiszi, hogy úgy van. Esetleges helyzetekben szólni fogok az embereknek, hogy ne kössenek beléd, mert te vagy az atyaúristen.

Legyen hosszú-hosszú-hosszú és jó életed :)
  • hugopareiros
    bocs, igen :) fején találtad a szöget
    tényleg színvak vagyok, de legalább látom a labdát

• pett3rson
    találtam egy ilyet:
    "Lehet olyan helyzet, amikor a csatár bár a védők mögött tartózkodik, egyáltalán nem avatkozik játékba (nincs lehetősége), és a védekező csapat játékát sem zavarja. Ezt nevezzük tétlen lesnek, de ettől még szabályos a támadás. Ha egy játékos tétlen lesen van, és miután egyik társa rálövi a kapura a labdát, majd a kipattanóhoz hozzáér, azonnal érvényesül a lesszabály."

na most itt nem volt kapura-lövés, hanem átadás történt és abból született a gól..ez most akkor les? :)
  • pett3rson
    kérdezzük már meg inkább Puhl Sanyi bácsit, hogy van-e még "passzív les", ahogy Te is mondtad, vagyis tétlen les, ha jól emlékszem az eredeti neve ez. Ebben az esetben ez volt, jó párszor megnéztem, csak azt nem tudom, hogy a jelenlegi szabálykönyvben benne van-e, mert ha már nincs, akkor nem volt les (sajnos).
  • Jakuza001
    "ott van bazmeg a fehér mezű játékosnál" Latom nem csak egy kreten vagy, de meg szinvak is. :DD Jatszott feher mezben valaki ? Meg a birora se illik a leiras, mert az meg feketeben volt.

Itt a labda hol a labda ? Romaknal ez a szokas ? A labda allitolag ott van egy feher mezes jatekosnal. :DDD Meg a vegen kiderul, hogy valami Real meccset nezett a gyerek. :DDD
  • hugopareiros
    bazze még a poént se érti...beszarok

9:55től illetve 10:10től
  • Jakuza001
    Nem is szedtuk sehonnan, hogy ez les volt.
    A jatekvezeto megitelese azt megitelni, hogy passziv lesen helyezkedik e a jatekos vagy sem.
    Amugy a lemaradt jatekos mozdult a labda fele ebben az esetben. De mint leirtam "felteteles" modban ez nagyon szubjektiv, ellenben vegig lesen tartozkodott es kovette az akciot ezzel elonyt szerzett es nem vonta ki magat a jatekbol egy pillanata sem.

Ui: A dikk, nem a parasztok wowja, hanem a romak kotoszava, tehat a sotetsegrol inkabb ne beszelj kicsi altreges.
  • hugopareiros
    Én bizonygatom neki, hogy nem les, de a hülyéje nem tudja ezt felfogni :D
  • hugopareiros
    ott van bazmeg a fehér mezű játékosnál :D a bal keze magasságában, AZ A GÖMBÖLYŰ DOLOG :D

a képeimen a labda elrúgásától maximum negyedmásodperces csúszás van

a baromságaidra többet nem reagálok, hülye vagy...nem értesz a focihoz..az egyszerű LES szabályát se vágod

a dikk a parasztok wowja...
  • tobias88
    Nem tudom honnan szeditek hogy ez les, mert a szabályban nincs ilyen
  • Jakuza001
  • Jakuza001
    Meg most is hazudozol tovabbra is ? 21011 megis hol a labda ? En elmondom neked, hogy tenyleg legyen feny. A piros vonal alatt, ami nem a pontos elrugas pillanatat rogzitti. Igaz az enyim sem, de en ezt el is ismerem, mert nem lehetett rendesen az adott videofajlrol konkret pillanatkepet kesziteni az elrugas pillanataban, mert a keyframe mas helyen talalhato volt. Na de maximum magadat tudod hulyenek nezni, hogy eloszor beallitasz ket keppel, amin bemutatod a 6 meteres lest, ami egy nagy hazugsag, hiszen meg az elso jatekos se ert a labdahoz, tehat teljesen indiferens a megallapitas szempontjabol, sot egy csunya hazugsag alapja.
    Az en kepem mar sokkal kozelebb van a viszonyitashoz, de az sem jo mert nem lehetett a labda erlugast pontosan behatarolni, viszont az egy ertelmu, hogy a labdanak 1,5 meter kell korulbelul megtennie es ennyi ido alatt egy ilyen helyzetben egy jatekos sem tud. De a legvicesebb az, hogy mar az elso passzt is meglehet itelni lesnek, ugyanis a labdat elpasszol jatekos mogott meg volt egy ember aki be se latszik a kepbe Piquet mogott es arra szallt a labda. De ha ezt nem fujta be, meg mindig ott a passziv lest feloldo jatekos esete, aki a golt szerzi es 5 meteres lesen van az atadas pilanataban legalabb es o lovi a golt beleavatkozva a jatekba kesobb.

A dikk amugy meg micsoda valami kisebbsegi bizonyitasi alap a sokadik accountodnak te 35 eves tanulo ?
  • hugopareiros
    ki van takarva a labda? :D hol? mindegyik képemen látszik :P
    mi a frászról beszélsz te ember?

+ ez hol kamuzás?
    indított az osasuna játékos, és az egyik barca védő bent téblábol a 11-es pont vonalában
    az osasuna játékosa pedig a 16oson kívül kb 1 méterre
    17-11=6 :O dikk

EGYIK passz pillanatában sem volt egyvonal, mert bőven (min fél-1 méter)...bevoltak ragadva a barca játékosai

lécci egy barcás igazoljon már engem, mert van 1 olyan vak szurkolótok aki nem lát ki a szeme mögül
  • Jakuza001
    Ezzel a kamuzassal, ahol meg beleer egy masik jatekos es utana egy olyan keppel, ahol ki van takarva a labda, nehogy latni lehessen mi a valosag ?
    En legalabb beismertem, hogy na jo az lehetett egy vonal, na de egy ekkora Marca szintu kamut probaljal massal megetetni. Hat ehhez eleg sok sotetseg kell, mint feny.

A hulyekkel kapcsolatban apad biztos radertette a mondologjat, azert ragadhatott meg benned.
  • hugopareiros
    :D:D:D
    Nah ok :) mostantól nem próbállak a fény felé vezetni.
    Alkalmazom édesapám elméletét: "aki hülye haljon meg, vagyunk már elegen így is".
  • Jakuza001
    Nem ebbol az latszik, hogy te kamuzol itt osszevissza es hat meterrel belogo vedokrol hazudozol.
    Arrol, meg hogy nem is fele ment a labda csak annyit irnek le te idiota, hogy o lotte a golt.
  • tobias88
    Idén jobb a Madrid (kivéve a Barca ellen), de ez a 10 pontos különbségben a bírók bőven benne vannak, gondoljatok csak a Valencia elleni Madridi győztes meccs végére vagy a Barca döntetlenjére az Espanyol ellen és mindjárt csak 6 pont.

Sajnos a szerencse sincs velünk, mert 2 szer kellett olyan megye szintű pályán játszania, hogy az már szánalmas. Osasuna ellen vereség lett, a másik meccsen meg döntetlen.
  • Sippie
    Ha már mindenki linkelget.
    Az osasuna játékos gólszerzésre alkalmas testrésze előrébb tartózkodik a passz pillanatában. Már itt le kellett volna fújni az akciót, ehelyett ment tovább a játék 1 passz 2 passz aztán gól.
  • tobias88
    Ő arra gondol, hogy lesen volt az előtte lévő passz pillanatában és játékba avatkozott a következő passznál. Nem tudom miért hiszik azt hogy les az ilyen szituáció, Benzema góljánál is el lett mondva hogy nem az.
  • Sippie
    A második gól volt lesgól egyébként.
  • hugopareiros
    Ebből is látszik hogy fingod sincs arról, hogy mi az a les :)
    az pedig o.O, hogy kamuzok...

Egyértelműen bentebb van az indítás pillanatában a barca játékos az osasunástól.
    Az, hogy a 11-es pontnál van osasunás? még csak az irányába se ment a labda így őt karikázhatod :D mert k*rvára nem számít lesnek.

Mielőtt osztod az észt :) legyen mögötte tudás is.
  • Jakuza001
    Majd azt mondjak, hogy nem fujnak a Madridnak, csak ilyen szar a spanyol jatekvezetes es veletlen az, hogy mindig a Barcelona karara tevednek es az is veletlen, hogy 22 fordulo alatt kapott annyi tizenegyest a Margit, mint a haromnegyed spanyol liga egyuttveve.