33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• IXEMGabeo
    Benfica legalább majdnem mindig állandó BL résztvevő én csak a Manchester csoportbeli mumusának hívom őket:D:D

pár éve Ronald Koemannal eljutottak a negyeddöntőig is, pont, mint most és akkor egy bizonyos Barcelona állította meg őket, akik később a BL trófeáig meg sem álltak:D (2006)
  • IXEMGabeo
    pont ezt mondtam pár napja, hogy az idei BL mezőny gyengus:)

Ahogy mondták ennek oka a generáció váltásokban keresendő a nagyobb kluboknál, a Bayern, Barca, Real időben fiatalítottak őket hármójukat érzem az idei BL legerősebb csapatainak.

Milan évek óta aggok háza, még az 1-2 összevásárolt klasszissal felállva se fognak BL-t nyerni idén se...
  • tobias88
    Amúgy meg Münchenben lesz a döntő, kíváncsi kapok lesz e Apoel-Bayern negyeddöntő a melegebb golyók által
  • tobias88
    Néztem az Inter-Marseille meccset, amiről még annó azt hittem hogy az egyik legnagyobb párosítás lesz, erre olyan 2 kiegészítő csapat meccse volt, hogy ahogy a kommentátor is mondta: "Egyik csapat sem érdemli meg a 8 közé jutást".

Eddig a 6 csapatból úgy érzem a Benfica-Apoel-Marseille 3as nem legjobb 8 szintű csapat, és csak a Benfica fér be nálam a legjobb 16ba.

Pár éve annyival több kreatívabb csapat volt, hogy össze sem hasonlítható a mostani helyzettel. Volt 4, néha 5 angol csapat 3 spanyol 3 olasz és a Bayern meg a Lyon és mind kreatív játékra képes. Most meg lehet egy Benfica - Apoel és egy Marseille - Milan (Arsenal elleni meccsen nulla teljesítményt hoztak le) elődöntő párharc is és ebből 2 bejutna az elődötőbe...
  • tobias88
    Pont hogy nem kéne, mert nem egy ilyen eset volt hogy kezét törte így valaki
  • rumkola
    EPIC bazzeg :D
  • bakkerman
    Leo Leo...:DDD
  • tobias88
    Guruceta-s dologról hallottam már, ma is róla elnevezett díjat kapnak Spanyolhonban ami csöppet nevetséges
  • rumkola
    Messi a kapuban! :DDD

link
  • Jakuza001
    Szerinted. Mikor gyakorlatilag olyan csalasok,szelhamossagok vannak a fociban, amik eddig meg sose voltak. Bunda hegyek stb, megvett sztarok, labdarugoknal, de mek a snookervilakbajnokoknal is. Csak te lehetsz ilyen naiv.

Eppen ezert nem ertek egyet azzal, hogy a Barcelonanal, mindig rahagyjak a birokra, ellenfelekre stb, ha ilyesmi tortenik, mint az idei jatekvezetes.

A legnagyobb marhasagnak tartom ebben a vilagban, ha valaki odatarja a hatat, hogy ussek, mert egy ido utan rajon mindenki, hogy meglehet csinalni ellenunk, mert mindent elnezunk.

Persze igy kellene lenni egy szep es jo vilagban, becsuletesnek lenni es nem szolni a serelmekert, vagy johiszemuen azt mondani, hogy jo hat tevedni emberi dolog, de ma a farkasok vilagat eljuk es azok nem igazan foglalkoznak ezzel, hanem megjobban kihasznaljak.

Ezert en peldaul buta dolognak tartom, hogy ne hozzuk fel a serelmeket, amiket a birok elkovetnek ellenunk, mert egy ido utan nem tudnak megtenni, mert mindenki arra figyelne, de igy mint irtam, siman leszarjak nagy ivbol, ha nem allunk ki az igazunkert, hanem hagyjuk megjobban csaljanak.
  • tobias88
    Szerintem ez azért ma már nem igazán történhet meg, bár ki tudja. Volt nekünk szeptember 11.énk is, és az jóval nagyobb volumenű csalás és csak 10 éve volt
  • Jakuza001
    Lol egy kis idezet mashonnan.

"Úgy látszik, h visszatértek a "régi szép idők".
    .
    .
    Van egy bizonyos Plaza Jose Pedraz. Focizott a Real Madridban és az Atleticoban is. Sok -sok éven keresztül ő volt a spanyol játékvezetői bizottság elnöke és ő felelt a bíróküldésekért.
    Egy kis statisztika a ténykedéséről:
    Ő volt a főnök,
    első szakasz:
    67/68-as szezontól - 69/70-es szezonig:
    bajnokok: RM, RM, AM
    Ekkor lemondott a már említett Guruceta eset miatt.
    Ezután amikor nem ő a főnök,
    bajnokok:
    Valencia, RM, AM, Barca, RM
    1975-ben visszatért - előtte bajnok lett a Barca :-)
    Ekkor mondta hogy amíg ő lesz a bírók főnöke, addig nem lesz bajnok a Barca. Ezt a mondatot megerősítette egy játékvezető is.
    A második szakasz ténykedésének,
    bajnokok:
    RM,AM,RM,RM,RM
    Uhh, micsoda véletlen! :-)
    1980-ban változtattak a játékvezetők kijelőlésének mikéntjéről. Ezentúl 3 volt játékvezető választotta ki hogy melyik meccset ki vezeti:
    Tehát nem ő küldi a bírókat,
    bajnokok:
    Sociedad, Sociedad, Bilbao, Bilbao, Barca
    Már megint bajnok lett a Barca és nem tud bajnok lenni a Madrid. Valamit tenni kell!
    Visszatértek a régi módszerre és újból Plaza Jose Pedraz jelőlte a játékvezetőket közvetlenül.
    A harmadik szakasz amikor ő a főnök,
    bajnokok:
    RM,RM,RM,RM,RM
    Ez igen! Újból micsoda véletlen!
    Összegezve mikor bizonyos úrember küldte a bírókat 13 szezonból 11 Real Madrid bajnoki cím és 2 Atletico bajnoki cím. Más nem nyerhetett.
    Közben amikor ilyen-olyan okból nem ez a bizonyos úriember küldte a játékvezetőket 10 szezonból 2 Real Madrid, 1 Atletico, 2 Barcelona, 2 Sociedad, 2 Bilbao bajnoki cím.
    Még egy kis számadat:
    Barca és Real Madrid
    Abban a 13 szezonban amikor Plaza Jose Pedraz volt a bírók királya:
    kiállítás:
    Barca:40
    RM: 25
    Abban a 10 szezonban amikor nem ő volt a főnök:
    kiállítás:
    Barca: 16
    RM: 25
    Ez alatt a a 13 szezon alatt amikor verhetetlenül 11 bajnoki címet tudott szerezni a Madrid a BEK-ben sikerült egyszer döntőbe kerülniük és ott ki is kaptak.
    de ez csak véletlen."
  • bakkerman
    PG

„Jól tettük a dolgunkat egy olyan pályán is, ami a minősége miatt nem igazán könnyítette meg a labdajáratást. Ez egy komoly meccs volt a részünkről, az ellenfél alig jutott helyzetekhez, de azért oda kellett figyelnünk, és dolgoznunk kellett, hogy meg tudjuk nyerni a meccset.”

Az első alkalom az idei Ligában, hogy sikerült zsinórban négyszer győzni

„Nem ismertem ezt az adatot, de mindig képesek voltunk szép sorozatokra. Az elmúlt időszakban jól megy a játék, jól ráhangolódunk a meccsekre, pedig nagyon sok hiányzónk van, és ez mindenkitől némi pluszt követel meg. Még két és fél hónap van hátra a szezonból, meg fogunk próbálni minél jobban teljesíteni.”

Spekulációk Pedro jövőjéről

„Ő egy nagyon fontos játékos a számunkra. Az is volt, most is az, és az is lesz. A gólból él, de ugyanúgy kell dolgoznia továbbra is a pályán, ahogyan ma is tette.”

A BL-ben csak a Milant szeretné elkerülni

„Ahhoz, hogy eljuthassunk Münchenbe, a legjobbakat kell legyőznünk. Pénteken majd meglátjuk, hogy ki jut nekünk, mindenkinek megvannak a maga erősségei és gyenge pontjai egyaránt. A Milannal nem szívesen találkoznék, egyrészt mert már játszottunk egymás ellen, másrészt mert Európa egyik legnagyobb klubjáról van szó.”
  • bakkerman
    elfogadható színvonalú meccsen,közel se 100%-on pörögve nyertünk,néhol megint csak jó játékkal :) Leo egy állat,1 hét alatt 7 gólt termelt :DDDD Nekem tegnap Cuenca volt egy picit halovány,meg Pedro még mindig nem a régi :(
  • Jakuza001
    Azert durva az, hogy elozo hat merkozesen Messi lott 16 golt.
    Azelotti 6 merkozesen meg rugott 1 golt.
  • bodajoci
    Nyertek, és nem úgy, mint a Real tegnap... :)
  • Sippie
    ez a Cuenca még szerencsétlen gyerek is :D kapufa bázzeg, hát ilyen nincs :D
  • tobias88
    Ha jobban megnézed, kapott egy könyököst.

Viszont ebben hogy mi volt 11es, az jó kérdés
  • IXEMGabeo
    2-0 Messi 11-esből is eredményes volt
  • IXEMGabeo
    +t
  • IXEMGabeo
    Messi elkezdte a gólgyártás:) 1-0
  • Sippie
    :P Na majd megnézzük a fiatalkori reál akadémián nevelkedett C. Ronal... ja nem. Akkor Kaká amint a reálban tiniként... ja az sem. Talán majd Zidane kicsiként madridban... ja várj. Akkor bármelyik Reálban nevelkedett aranylabdás... opsz.
    :D
  • REALista
    Ott a bizonyíték 2:05-nél hogy tényleg már a fiatal korba oktatják a műesést a Barcánál...:D
  • banok
    18.00 Racing Santander-Barcelona
    tv: Sport1 hu
    streamek:
  • [HUN]FaTaL
    RACING-FCB (Line-up / Alineació / Alineación): Valdés, Alves, Mascherano, Puyol, Busquets, Xavi, Iniesta, Cesc, Pedro, Messi & Cuenca
  • tobias88
    Amúgy nem értem miért nem vezetik be sg-n is, hogy egy egy fórum topicból ki lehessen tiltani valakit. Mindenkinek jobb lenne.

Jó, mondjuk ne olyan módon, mint a nemzeti sportos Madrid blogon, ahol szó szerint mindenkit kitiltottak aki kicsit is Barcás
  • bakkerman
    mindenhova egyszerre utaznak,kivételek akkor vannak,amikor valaki válogatottól jön vissza,és egyenesen a meccs helyszínre megy
  • pett3rson
    már többször gondolkoztam azon, hogy a csapat olyan távolságokra ahova repülőt használnak is egyszerre utazik? ezek szerint igen.
    értem a gazdasági oldalát és csak remélni tudom, hogy a repülés olyan biztonságos marad, mint amilyennek azt a statisztikusok mondják.
  • bakkerman
    naaaa mit taláááltam :DDDD
  • bakkerman
    Santanderbe utaztak a srácok :)

Mester :)
  • tobias88
    Nem odaadás lesz az, hanem Mou kemény munkája amit a bírók szapulásával töltött az elmúlt 1,5 évben.

Egy bíró helyében én is mérlegelném, hogy mi van ha a Madridnak kedvezve tévedek amikor nem vagyok biztos a döntésemben? Szinte semmi, max kevésbé fontos meccseket kapok.
    Mi van ha ellene? Olyan Porque hadjárat meg szurkolói fenyegetések, ami a francnak se kell.

És lehet mondani hogy ezek nem befolyásolják a bírókat, de ha kapsz egy fenyegetést, azt nehéz figyelmen kívül hagyni.
  • bakkerman
    ezek után én nem tartom kizártnak azt se,hogy a Classicot a szövetség odaadja hosszú idő után Mourinhoéknak...
  • Sippie
    majd tévednek a kárunkra hogy el classicót is be tudjanak húzni :)
  • bodajoci
    Tökmind1 ez a bajnokság már úgyis elment, de vicc ami megy, akár vétlenül, akár nem. Úgylátszik ennyivel jobbnak kellene lennie a Barcának, h ezeket az eseteket is túlélje...Be kellett volna rúgni a kimaradt ziccereinket idegenben. Remélem a "klasszikón" megfogjuk őket ismét :)
  • pett3rson
    azt nem értem, hogy a védők ilyen helyzetben miért akarnak állandóan menteni, belevetődni a lövésekbe mikor ott van mögöttük a világ egyik legjobb kapusa?
    tudom, hogy mindkettő zavaró lehet, ha elengedi is lehet ugyanannyira megzavarja a kapust, mintha éppen beleér, hiszen akkor másfelé fog elterelődni a labda vagy legalábbis kiszámíthatatlanul fog jönni, de ezek a szituk egyszerűen érthetetlenek számomra. mintha valami amatőr meccs lenne és ott bénáznak a kulik.
  • Sippie
    Most úgy őszintén kérdezem de... ezen ti meglepődtök? :D Mert én már nem, szinte minden meccsen van már ilyen eset.
  • bakkerman
    kezdő jó,a padunk tényleg gyengusz,de nyerni fogunk ígyis!
  • tobias88
    Várható kezdő ma:
    FCB: Valdés, Alves, Mascherano, Puyol, Adriano – Busquets, Xavi, Iniesta – Pedro, Fábregas, és Messi.

A kezdő bőven rendben van, de a kispadunk valami irtózat gyenge #lookaround]
  • tobias88
    Amúgy most néztem, hogy éppen hogy de Khedira a 3. gól előtt lesen volt, az úgy meg a kapus zavarása miatt szabálytalan volt. Na mind1
  • tobias88
    A Xabi Alonso-s eset nem 11es, nem akart ő egyáltalán beleérni kézzel, csak pont előtte megpattant a labda. Arról a pirosról is elmondta Puhl, hogy a bírónak újra kéne tanulnia a szabálykönyvet, mert nem minden kéz kéz.