Forca BARCA
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
hajrá Sanchez én már a vb-n is felfedeztem micsoda cselgép
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
azaz Alexis,Leo,Masch,Milito,Dani Alves,Adriano nem utaznak amerikába
A délután folyamán a Camp Nou Párizs termében bemutatták a sajtó elõtt Alexis Sánchezt, mint a Barcelona új játékosát. A prezentáción a futballista mellett ott volt Andoni Zubizarreta technikai igazgató és Josep María Bartomeu alelnök, akik szintén kaptak kérdéseket a sajtó képviselõitõl, de a fõszereplõ természetesen maga Alexis volt. A sajtótájékoztatón hamar kiderült, és Alexis is elmondta: „õ nem a szavak embere”, ennek megfelelõen röviden és szerényen válaszolt minden felvetésre, kérdésre.
Andoni Zubizarreta egy kérdésre jellemezte Alexist, és kiemelte azokat az okokat, amik miatt a klub a leigazolása mellett döntött: „Jó néhány pozícióban bevethetõ, illetve segítheti a csapatot, éppen ezért több lehetõséggel vághatunk neki a mérkõzéseknek. Még fiatal, de már érett emberként, ami segít majd neki a beilleszkedésben is.”
Josep María Bartomeu kiemelte, hogy Alexis megszerezése „külön kérése volt a technikai vezetésnek”, és a tárgyalási folyamatban „döntõ jelentõsége volt a futballista együttmûködésének. Az elsõ pillanattól kezdve jönni szeretett volna, és visszautasított anyagilag kedvezõbb lehetõségeket is.”
A játékos vételárában eredményektõl függõ, 11.5 millió eurós összegrõl Bartomeu elmondta, hogy ennek a pénznek a folyósítása „attól függ: hány mérkõzésen lép pályára Alexis, hány címet szerez, a Barcelona eljut-e legalább a nyolcaddöntõkig a Bajnokok Ligájában. Illetve lesz egy Gamper Kupa, melyen az Udinese lesz a vendégszereplõ a következõ években, valamint egy barátságos meccs is.”
Az alábbiakban a sajtótájékoztató teljes, Alexisre esõ részét közöljük. A válaszok során megfigyelhetõ volt, hogy a chilei szerényen, csak annyit beszélt, amennyi éppen szükséges volt, számtalanszor elmondta, hogy a világ legjobb csapatába jött, és hogy trófeákat szeretne nyerni. Illetve fontos megemlíteni, hogy az új jövevény szinte folyamatosan mosolygott a sajtótájékoztató során.
Ön mit tud adni a Barcelonánanak, és Ön szerint mit tud adni a Barcelona Önnek?
Az elsõ és legfontosabb, amit el szeretnék érni, hogy illeszkedjek be a csapatba, mutassak jó képet magamról, és folytassam azt a klubnál, ami eddig is történt: nyerjünk címeket. Mindenki az FC Barcelonát szeretné legyõzni, nekünk pedig minden címért küzdenünk kell.
Tudott beszélni Guardiolával az átigazolási procedúra során?
Fölhívott, és nagyon fontos is volt számomra az érdeklõdése, mert megerõsítette számomra, hogy le szeretnének igazolni.
Mi volt az elsõ emléke az FC Barcelonáról?
Nehéz kérdés. Minden gyerek a világ legjobb csapatában szeretne játszani, és ez az FC Barcelona. És az álom ezennel valóság.
Ki volt a gyerekkori példaképe? Gondolja, hogy nehéz lesz kiharcolnia a kezdõ tagságot a maga számára?
Nagyon szerettem és csodáltam Ronaldót, a Fenoménót. Õ volt a legjobb. A világ legjobb csapatában játszva nehéz feladat kezdõvé válni, de az elsõ és legfontosabb, hogy beilleszkedjek.
Számos ajánlata volt más csapatoktól is. Miért döntött a Barcelona mellett?
Az édesapám mindig azt szerette volna, ha itt játszom. Nem a pénz számít, hanem a gyõzelmek. Szeretném majd elmesélni a gyerekeimnek és az unokáimnak, hogy milyen címeket nyertem meg. Ezért jöttem ide.
Pályafutása mely szakaszában érkezik a Barçához, és hogy tetszett a szurkolók fogadtatása?
Szeretném megköszönni az embereknek, hogy már az elsõ napomon támogattak. Amikor megérkeztem a repülõtérre, olyan volt, mintha egy filmbe csöppentem volna. Már szereztem tapasztalatokat eddigi pályafutásom során, de a Barça minden tekintetben a legmagasabb szintet képviseli. Nem könnyû dolog eljutni a csúcsra, de még nehezebb ott maradni, és én ezt szeretném elérni.
Mit szól ahhoz, hogy sokan Cristiano Ronaldóhoz hasonlítják?
Nagyon tisztelem õt, de én Alexis vagyok, a Barcelona játékosa, és chilei. Általában a játékosok nem szeretik, ha máshoz hasonlítják õket. Azért vagyok itt, hogy tanuljak Leótól, Xavitól, vagy a többiektõl.
Hallott már arról a fajta balszerencsérõl, ami mostanában azoknak a játékosoknak jutott, akik a 9-es mezben játszanak a klubnál?
Nem tudtam errõl semmit. Nekem azt mondta mindenki, hogy sok szerencsét!
Milyennek látja a Barcelona és a Real Madrid közötti rivalizálást, hogyan készül a közelgõ Clásicókra a Spanyol Szuperkupáért?
Ha éppen velük kell játszanunk, akkor az lesz a célunk, hogy gyõzzünk, és címeket nyerjünk. Másra nem gondoltam egyelõre. Le kell gyõzni õket, más nem számít.
Ha chilei játékosokról beszélünk, Spanyolországban volt egy nagy elõdje, Iván Zamorano, aki a Real Madridban játszott. Chilében most bõséggel lesznek Barça szurkolók?
Zamorano példakép mindenki számára. Nagy pályafutása volt, nekem még nagyon sokat kell tennem azért, hogy elérjek a szintjére. Az a célom, hogy trófeákat nyerjek, ezért vagyok itt. Szeretném, ha más chileiek jövõjét is segíthetném azzal, hogy a Barçában jól teljesítek.
Hogy tetszett Önnek, hogy Messi és Alves is méltatták, és támogatták a leigazolását?
Büszke vagyok, hogy ilyen játékosok, mint õk, rólam beszéltek.
Türelmetlen volt a hosszú átigazolási procedúra során?
Vágytam arra, hogy minél elõbb érjen véget a dolog. Hosszú ügy volt.
Érez azzal kapcsolatban nyomást, hogy megmutassa, kicsoda is Alexis Sánchez?
Még semmit sem tettem, nagyon sokat kell bizonyítanom. A nyomásra szükség is van a világ legjobb csapatánál. Szeretem a rivalizálást is, a nagy kihívásokat is, mert ezek erõsítenek meg emberként és játékosként.
Szeretne Cesc-el együtt játszani?
Természetesen igen.
<#worship>#worship>
Nem tom, hogy vagytok vele, de nekem már most az egyik nagy kedvencem 😄
A ma esti tréningen az elsõ 15 percre beszállt, utána a lelátóról figyelt. Augusztus 8.-án fog edzésbe állni.
Azt tudni kell Alexisrõl, hogy nagy mókamester õ is, szóval Alvessel és Piquével remekül ki fognak jönni 😄
cesc fábregas
barátságos hangulatot várok, szép helytállást(inkább a MU részérõl), az eredmény nem érdekel.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
FC Barcelona vs Man Utd.
July 30th
19 h GMT-4 / PDT-Localtime
FedEX Field. Landover
Barcelona Time: July 31st, 1 h GMT+1
Miami
FC Barcelona vs Chivas
August 3rd
20 h GMT-4 / PDT-Localtime
Miami’s Sun Life Stadium
Barcelona Time: August 4th, 2 h GMT+1
Dallas
FC Barcelona vs Club América
August 6th
15 h GMT-5 / PDT-Localtime
Cowboys Stadium. Arlington
Barcelona Time: Augut 6th, 22 h GMT+1
fotográfik kolomp edisön :D

cesc fábregas

cesc fábregas
„A családommal együtt úgy gondoltuk, hogy a Barça jó klub lesz a számomra ahhoz, hogy címeket nyerjek, és ahhoz is, hogy egészen egyszerûen boldog legyek, hiszen a világ legjobb csapatában játszhatok. Ez egy gyerekkori álom volt” – magyarázta, végül megemlékezett arról, hogy vasárnap délután és este tömegek fogadták mind a barcelonai repülõtéren, mind a stadion környékén, és folyamatosan ünnepelték is õt.
„Szeretném megköszönni az embereknek, hogy ennyien eljöttek, nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokan fogadhatnak.”
Alexis Sánchez a 9-es számú mezt fogja kapni új állomáshelyén, és a dressz hátán csak a keresztneve lesz majd olvasható. A támadó hétfõn reggel nyolckor kezdi meg a kötelezõ orvosi vizsgálatait, a sajtó elõtti bemutatása pedig 13 óra 30 perckor kezdõdhet leghamarabb.
fotográfik kolomp edisön :D

cesc fábregas

cesc fábregas

cesc fábregas
<#worship>#worship>
cesc fábregas
Split, Poljudska Ljepotica
Vezette: Goran Gabrilo
Hajduk: Subasic; Oremus, Maloca, Vejic, Rubén Lima, Tomasov, Brkljaca, Andric, Inoha, Anas Sharbini és Vukusic. Játszottak még: James Dens, Trebotic, Vukovic, Ahmad Sharbini, Lustica, Kukoc, Ljubicic, Jelavic és Dzoni.
FCB: Valdés; Dalmau, Armando, Fontàs, Lobato, Jonathan dos Santos, Thiago, Keita, Carmona, Afellay és Villa. A második félidõben pályára lépett tizenegy: Pinto, Balliu, Oriol Rosell, Abidal, Maxwell, Busquets, Riverola, Iniesta, Isaac Cuenca, Jeffren és Jonathan Soriano.
A katalán tréner két különbözõ tizenegyet küldött a pályára a két játékrészben, így a terhelés megfelelõen eloszlott a felkészülést szûk egy hete elkezdõ Barça labdarúgói között. A mérkõzésrõl összességében elmondható, hogy a Barcelona dominált, birtokolta a labdát, ám igazán nagy lehetõséget csupán ritkán tudott kialakítani, ha pedig igen, a horvátok kapusa mindig a helyén volt. Ennek ellenére a Hajduknak is volt néhány helyzete, sõt, Vukovic lövésénél a 48. perc tájékán óriási bravúrt kellett bemutatnia Pinto kapusnak.
A Barcelona legjobbjai közé Thiago sorolható, aki a kreativitásával néhány alkalommal elkápráztatta a közönséget, de Jonathan dos Santos is nagy részt vállalt a középpályán szükséges passzokból, és igyekezett jó játékkal felhívni magára a figyelmet. Ahogy azonban haladt elõre a mérkõzés, úgy az iram is alábbhagyott, és a mérkõzés vége fele a csapatok már a hármas sípszót várták. Mindez érthetõ, hiszen még nincs egy hete, hogy a Pep-Team elkezdte az alapozást, és az erõnléti munka következtében a lábak ilyenkor még nehezebben mozognak.
Pep Guardiola ennek következtében elégedett is volt a fiaival, mivel "ami a célunk volt, azt elértük: kiváló képet alakítottuk ki magunkról, ráadásul senki sem sérült meg, ami külön öröm."
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
cesc fábregas
Gino Pozzo, az Udinese résztulajdonosának a fia a RAC-1 katalán rádiócsatornának nyilatkozva elmondta, hogy "a Barçával teljes a megegyezés Alexis Sánchez ügyében". Mindezt azok után nyilatkozta az olasz sportvezetõ, hogy nagyjából szerda hajnali egy órakor landolt a gépével a barcelonai El Prat repülõtéren. Alexis Sánchez tehát a Barcelonáé, s egybehangzó katalán lapértesülések szerint a hivatalos bejelentésre már csupán pár napot kell várni.
"A Barcelonával teljes a megegyezés Alexis Sánchez ügyében" - vetett véget a chilei támadó átigazolási szappanoperájának Gino Pozzo, az Udinese résztulajdonosának a fia, miután szerda hajnalban nagyjából egy óra körül megérkezett Barcelonába. A hírek szerint a hivatalos bejelentésre azonban még egy kis idõt várni kell, mivel egyrészt néhány formalitás még hiányzik, másrészt a játékos ügynöke, Fernando Felicevich jelenleg nem tartózkodik Barcelonában, mivel egy másik ügyfelének az átigazolását intézi Olaszországban.
Ez az idõtartam ellenben nem nyúlhat olyan hosszúra, mint maga a tárgyalási folyamat, mivel a 'Mundo' szerint szerdán vagy csütörtökön szeretné már bejelenti az átigazolást a Barcelona, a másik fõ katalán sportnapilap, a SPORT pedig úgy tudja, néhány napon belül sor kerülhet az átigazolás bejelentésre. Ha pedig ezek az információk helytelenek, akkor is nehezen tudjuk elképzelni, hogy Alexis legalább a hét végéig ne legyen a Barça labdarúgója.
Információnk szerint a Barcelona 27 millió eurót fizet azonnal a játékosért, 10 millió eurót akkor, ha a következõ öt évben szerepel a Bajnokok Ligájában (2 millió egy indulásért), végül további 6 millió euró értékben részt vesz négy barátságos mérkõzésen (egy találkozó ér 1,5 millió eurót).
Mint az ismeretes, a Barcelona és az Udinese egy nagyon hosszú, fordulatokkal teli tárgyalási folyamat után tudják lezárni a transzfert, melyben a kulcsszerep Alexisé volt, aki kijelentette, hogy mindenképpen gránátvörös-kék mezben akar futballozni. Ez pedig döntõ volt, hiszen a Manchester City nem egyszer ajánlott több pénzt a chileiért az észak-olasz klubnak, mint a Barça.
cesc fábregas
cesc fábregas
Az már biztosnak tekinthetõ, hogy az FC Barcelona számára Alexis Sánchez a prioritás. Egyrészt erre következtethetünk, ha megnézzük a két tárgyalási folyamatot, illetve Josep Guardiola vezetõedzõ a keddi elsõ sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az utolsó napig megpróbálják majd elhozni Fabregast az Arsenaltól. Amíg a Barça tervei tehát nagyjából körvonalazódtak, addig az Arsenal terén semmi sem biztos: Arséne Wenger el akarja vinni Cescet Kölnbe az angol együttes hétvégi felkészülési találkozójára, ám a hírek szerint a spanyol nem hajlandó utazni.
Josep Guardiola, az FC Barcelona vezetõedzõje megerõsítette a keddi sajtótájékoztatóján, hogy a Barça az utolsó napig megpróbálja leigazolni majd Cesc Fabregast az Arsenalból, mint ahogy azt is kijelentette, hogy Alexis Sánchez iránt is érdeklõdik a katalán egyesület. Sõt, Pep Zubizarretára hivatkozva elmondta, hogy "Sánchez és ezzel együtt Bojan ügye az utolsó szakaszban tartanak".(A katalán tréner idénybeli elsõ sajtótájékoztatójáról természetesen egy terjedelmes anyagban a nap folyamán be fogunk számolni.)
A Barcelonánál tehát kezd letisztulni a kép, a prioritás Alexis Sánchez, akinek az átigazolása szinte már tény, Fabregas esetében pedig nem fog kapkodni a klub, ha kell, akár augusztus 31-én is leül tárgyalni az Arsenallal. Nyilvánvalóan ez azért van, mert Cescnek nem lenne szüksége beilleszkedési idõre, lévén, hogy itt nevelkedett és a csapat nagyobbik részét közelrõl ismeri.
Dúl a háború Londonban?
Eközben azt már nem lehet ilyen biztosan kijelenteni, hogy mi történik pontosan Londonban. Mint ismeretes, Fabregas eddig csakis a játékostársaitól elválasztva dolgozott specifikus edzésmunkát végezve, aminek következtében kihagyta a londoni csapat ázsiai túráját is. Miután az Arsenal már visszatért Londonba, a spanyol sajtó úgy gondolta, hogy Cesc ismét lendíthet a helyzetén, és megmondhatja nyíltan Wengernek, hogy távozni akar.
Arról, hogy ez végül megtörtént-e, megoszlanak a vélemények. A madridi MARCA szerint igen, a szintén fõvárosi AS szerint azonban egy szó sem esett a játékos helyzetérõl Cesc és Wenger között. Errõl tehát nincsenek pontos információink, a francia tréner azonban nyilatkozott, és leszögezte, hogy "amennyiben Cesc állapota javul, utazni fog Kölnbe, s ha teljesen egészséges lesz, akkor játszani is fog. Ehhez természetesen az orvosoknak elõször meg kell vizsgálniuk a sérülését, aztán meglátjuk".
Számos eseményt neveztünk már kulcsfontosságúnak Fabregas leigazolását illetõen, így ha most azt írnánk, hogy a spanyol kölni szerepvállalása döntõ lehet, az nagyon viccesen hangozna. Tény viszont, hogy a semmibõl nem születnek olyan hírek, hogy Fabregas távozni akar, és az is feltûnõ, hogy Wenger folyamatosan, gyakorlatilag minden második nap megpróbálja kihangsúlyozni, hogy ha rajta múlik, Cesc marad Londonban.
A folytatás - természetesen - elmaradhatatlan.
cesc fábregas
Hétfõ délelõtt a Hospital de Barcelona városi kórházban, valamint a klub saját egészségügyi központjában különbözõ vizsgálatok alá vetik a játékosokat, hogy kiderüljön, ki milyen erõnléti állapotban kezdi meg a felkészülést az új idényre. A nagyjából az egész délelõttöt kitöltõ program után késõ délután már Pep Guardiola várja Xaviékat a Ciutat Esportiva Joan Gamper edzõközpontban, ahol a tréner megtartja a 2011-2012-es idény elsõ tréningjét.
A hétfõi nap után fokozódik a terhelés, hiszen keddtõl egészen péntekig napi két edzése lesz az együttesnek - egy délelõtt, egy az esti órákban. Guardiola az új idény elsõ sajtótájékoztatóját a kedd délelõtti edzés után fogja megtartani, a játékosok pedig szerdán kezdenek a sajtószobában, s egészen péntekig minden alkalommal a délelõtti foglalkozás után nyilatkoznak majd a média képviselõinek. A Pep-Team az elsõ hét zárásaként július 23-án, szombaton már Horvátországban lesz, hogy a Hajduk Split ellen lépjen pályára az idei elsõ felkészülési mérkõzésén.
Ami a keret dél-amerikai tagjait illeti, arról még nincsen pontos információnk, hogy Messinek, Mascheranónak, Militónak, Alvesnek és Adrianónak mikor kell majd visszatérnie Barcelonába, de annyi bizonyos, hogy a Copa America július 24-én fejezõdik be, és ez az öt játékos minden bizonnyal kap majd néhány hét szabadságot az egyesülettõl. Ennek értelmében Messiéknek körülbelül augusztus közepén kell majd bekapcsolódniuk a felkészülésbe.
A felkészülést hétfõn elkezdõ 18 fõs keret: Valdés, Pinto, Piqué, Puyol, Xavi, Villa, Iniesta, Bojan, Jeffren, Keita, Busquets, Pedro, Maxwell, Afellay, Abidal, Thiago, Fontàs és Jonathan dos Santos.
július 23. Hajduk Split-FCB
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.