Forca BARCA
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sõt! A Barca utánpótláskorú labdarúgói mostantól az eddiginél modernebb, fejlettebb körülmények között élhetik a szürkének azért valószínûleg nem nevezhetõ hétköznapjaikat, hisz – bár ténylegesen már nyár óta használatban van az új épület – tegnap este egy látványos rendezvénnyel egybekötött megnyitón Sandro Rosell klubelnök hivatalosan is átadta az új La Masíát a jövõ reménységeinek.
Az akadémia a hagyományos La Masía név mellé az 1979-ben kinevezett Oriol Tort nevét is megörökölte, aki az utánpótlásközpont elsõ igazgatója volt. Az összesen majdnem 6000 négyzetméteres központ öt szintbõl áll, az ott élõ játékosok és dolgozók minden igényének megfelelõ felszereltséggel ellátva. A katalánok „kollégiuma" 83 sportoló elhelyezésére alkalmas, a teljes konstrukció a klubnak mintegy 11 millió eurójába került, amit például a saját nevelésû Bojan Krkic (12 millió euróért a Romának) eladásából fedezni is tudott.
A megnyitón természetesen a Barca felnõtt csapatának jelenlegi futballistái kaptak fõszerepet, de szóhoz jutott a „régi" Masía elsõ növendékei közül a jelenleg az utánpótlás sportigazgatójaként ténykedõ Guillermo Amor és a spanyol élvonalbeli csapatot 2008 óta irányító Pep Guardiola is – Sandro Rosell klubelnökkel egyetemben.
„Történelmi nagy nap ez a számunkra – kezdte beszédét Sandro Rosell, a Barca elnöke. – Hiányzott már a mi Masíánk, a mi koronaékszerünk. Hiszünk a játékosainkban és azokban, akik a mi értékrendünket követik. Szeretném külön megköszönni a nálunk nevelkedõ játékosok szüleinek, hogy a mi gondjainkra bízták gyermekeiket. Nyugodtak lehetnek, fiaik jó kezekben vannak nálunk.″
A XXI. század immár tehát hivatalosan is nyitva áll a Barca-növendékek elõtt, akik tovább gazdagíthatják a gránátvörös-kékek „Több, mint egy klub" jelmondatát.
<#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#worship>#worship><#worship>#worship> MÉS QUE UN CLUB
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Ott szerintem az ideny egyik legjobb 15 percet produkaltuk, na persze nem a golok szamaban, hanem a jatekban.
Aztan az elso gol utan teljesen kiengedtunk, amitol a csehek teljesen felbatorodtak es az elso felido vegere fel is jottek.
A masodik felidoben nagyobb lett a kozeppalyan a presszing, ellenben tamadasban nem hoztuk azz elvarhatot, foleg annak is koszonhwtoen, hogy Pedro tegnap valami iszonyat rossz napot fogott ki es nagyon gyengen jatszott.
Raadasul Messinek semmi nem akart osszejonni, pedig zsenialis dolgokat csinalt neha, de csak ket kapufa lett az eredmenye. (mondjuk a masodik az valami frenetikus volt)
Mindegy a gyõzelem a lényeg.
http://www.twitch.tv/hegii
el is visz minden a bwinen a barcelona<#worship>#worship>
kurva 1 gót nem bírnak verni áhhh nevetséges
http://goo.gl/gd6Zi5
http://www.twitch.tv/hegii
várható kezdõnk: Valdés, Alves, Puyol, Mascherano, Adriano – Busquets, Thiago (Xavi), Iniesta – Pedro, Messi és Villa.
szeretem a cseh sört,de ma az MVP csúnyán lecsap! <#papakacsint>#papakacsint><#wave>#wave>
Egy 5-0-ás végeredményt tippelek.
Pelé videót küld magáról Messinak
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
Visca El Barça!
cesc fábregas
Az elso gol is, milyen volt mar ? 5 embert ketten Iniestaval ugy megkavartak, hogy rohangaltak fel-le mint a mergezett egerek.
A vegen meg az 50 meteres paszt legstoppal dekazva ugy veszi le hogy a vedo a nyakan es mintha ez lenne a vilag legtermeszetesebb dolga szamara. 😄
Zsenialis volt, ezekert a pillanatokert elvezet nezni a jatekat.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Termeszetes dolog, hogy neha a szretett csapat a 4. Ettol meg zsenialisan jatszott Rivaldo a merkozesen es ettol meg csodalatos az ollozos gol, amit lott az utolso pillanatokban, ami kellett ahhoz, hogy BL-ben indulhassunk.
Emlekeztek az ollozos goljara a Valencia ellen a tizenhatoson kivulrol az utolso percben ? Persze emellett rugott egy mesterharmast is, gyonyoru golokkal, de az gyonyoru ollozas volt, amivel kupaindulast ero helyet szereztunk anno.
Vitor Borba Ferreira Gómez - ismertebb nevén Rivaldo - a napokban interjút adott a madridi MARCA sportnapilapnak, melyben az örökifjúsága mellett természetesen szóba került a Barça és a Real Madrid közötti rivalizálás, mely José Mourinho érkezése óta az átlagosnál is feszültebb a két õsi rivális között. Rivaldo ezen felül a beszélgetés során kifejtette, hogy véleménye szerint a Barça idén is egy szinttel a Real Madrid felett áll.
Milyen a mostani Rivaldo az európai klubfutballban eltöltött számos év után?
Ugyanaz a játékos, ugyanaz az ember vagyok, illetve... persze egy kicsit öregebb. (nevet) Természetesen a motivációm még ma is ugyanakkora, mint korábban, a különbség az ,hogy most már jóval több tapasztalattal rendelkezem. Ugyanaz vagyok, akivel Spanyolországban találkozhattatok.
Miért akar még mindig a futballpályán lenni? Már mindent megnyert, ráadásul különlegesen sok évet szentelt már a labdarúgásnak. Nem akar visszavonulni?
Azért játszom még, mert fizikálisan rendben vagyok, s úgy hiszem, még tudok segíteni a csapatomnak - jelen esetben a Sao Paulónak. Még tudok örömöt okozni a szurkolóknak, habár az kétségtelen, hogy ez egyre nehezebb és komplikáltabb.
Miben változott az a Rivaldo, akit megismerhettünk a Barça mezében?
Kevés dologban, komolyan. Én azt mondanám, hogy csupán a tapasztalat terén érzékelek változást. Amikor a Barça labdarúgója voltam, még csak egy kisgyerek voltam a labdarúgásban, azóta azonban számos helyen megfordultam, fõként Görögországban, ahol olyan, számomra új elemeket tanulhattam meg errõl a sportról, amik segítették a fejlõdésemet.
<#eljen>#eljen>
De jó nektek hobbitok hogy munkátok egyben hobbitok.
Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..
pff, ez már röhejes 😞
Remélem legalább akkor a szezon másik felében nem lesznek sérülések. 😊
reál ne nyerjen és tökéletes este lesz 😊