33513
Eurobarca | Hivatalos honlap
El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik
-
Gaba94 #23151 Deulofeu lett az U-19-es Eb legjobbja
Spanyolország U-19-es válogatottja a hétvégén megnyerte a korosztályos Európa-bajnokságot, miután a döntőben 1-0-ra verte Görögországot, a torna legjobbjának pedig a barcelonai Gerard Deulofeut választották. Ezt ugyan hivatalosan még nem jelentették be, de a hír biztosnak tekinthető. A tavalyi év második felében már a B keretet erősítő Deulofeu könnyen feltűnhet a felnőtt csapatban is a soron következő szezonban, bár a játékpercei erősen függhetnek majd attól, hogy mennyi sérülés lesz.
A sokszor önzőnek nevezett fiatal tehetség ezen a tornán meglepő módon inkább az előkészítéseivel tűnt fel, semmint a góljaival, bár a korábban is híres cselei nem maradtak el. Deulofeu a torna megnyerése szempontjából döntő utolsó két meccsen remekelt igazán, ami meghatározó lehetett a díj neki ítélésében. A Franciaország elleni eldöntőben két gólt is szerzett, illetve a büntetőpárbaj során ő értékesítette a döntő tizenegyest, míg a Görögország elleni fináléban amellett, hogy roppant aktív volt, ő készítette elő a gólhelyzetet a Real Madridhoz tartozó, és a tornán szintén remeklő Jesének.
„Nagyon boldog vagyok, mert minden tökéletesen sikerült. Először azért vagyok boldog, mert sikerült megnyernünk a trófeát, ez a legfontosabb. Másrészt pedig természetesen örülök annak is, hogy megnyertem a legjobb játékosnak járó címet. Számomra ez abszolút váratlan, nem gondoltam, hogy nekem fogják adni. De akárhogy is van, ezt azért nem cserélném el a végső győzelemre.”
„Olyan játékos vagyok, akinek a játékán erősen tükröződik a személyisége. Szeretek kipróbálni dolgokat, és törekszem arra, hogy kihasználjam a képességeimet. Ha a dolgok rosszul alakulnak, azon vagyok, hogy azt csináljam, amit a legjobban tudok, hogy a csapatnak segíteni tudjak.”
Deulofeu már bemutatkozhatott a Barcelona felnőtt csapatában az elmúlt szezonban, és jó esély van rá, hogy a következő év során is kap meghívót – már Tito Vilanovától. Alapállás szerint azonban a B kerethez fog tartozni, és a másodosztály meccsein fog részt venni. -
#23150 "Megmondom őszintén, számomra már nagyon fárasztó az, hogy egy év eltelte után is még erről beszélünk. Elfogadom a szervezet döntését és tiszteletben tartom azt, mint egy sportoló. A legnagyobb büntetés mindkettőnk számára úgyis az, hogy a felvételek és a képek továbbra is megtekinthetőek szerte a világon." - Villanova
nah, hála az égnek a nyilatkozatok stílusai nem fognak változni -
#23149 rakok pár képet a szezonbéli első edzésről,ha nem bánjátok :))
-
#23148 Villa edzésben,éljen!
-
#23147 Az utóbbi napokban a katalán média úgy értesült, hogy habár Marc Muniesa immáron az első csapathoz tartozik az új idényben, könnyen előfordulhat, hogy mégsem gránátvörös-kékben folytatja a pályafutását, mivel az Ajax erőteljesen érdeklődik iránta. A holland egyesület a Tottenhambe távozó Jan Vertonghen utódját keresi, és úgy néz ki, egy kölcsönvétel vagy visszavásárlási opciót tartalmazó egyezség létre is jöhet. Az Ajax sportigazgatója, Marc Overmars elismerte a németalföldi gárda érdeklődését Muniesa iránt, így most már csak az a kérdés, hogy mi a Barça és a fiatal játékos álláspontja.
ha eladják Muniesat,akkor tényleg vennünk kell egy középhátvédet,nincs mese! -
#23146 ezt írhattad volna Clasico topikba is,de elfér itt is,úgyis uborkaszezon van...Szerintem is felesleges igazolás,bár szerintem Sahint el fogják adni -
#23145 Ez a történés óta eltelt 2 év, már nem csinál ilyeneket hál istennek. Most már Pepe a menő a színészligában, elképesztő hogy megtanulta -
#23144 Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én elég nagy baklövésnek tartom Modric megvásárlását a Madridtól.
Már azt nem értem, hogy hova akarják betenni alapembernek, hiszen Özil-t kiszorítani nem fogja (bár ő kicsit feljebb játszik). Elöl a Ronaldo, Di Maria, Benzema 3asból nem fog hátrarendelni és lecserélni senkit Mou, mert ez a Madrid fő taktikája. Xabi Alonso nem játszott idén jól, de ő inkább védekező középpályás, onnan irányít, ő helyére nem alkalmas, és ez mellett van egy ütköző, Khedira, aki az EB-n majdnem a legjobb játékos volt a Németeknél, az a poszt meg teljesen idegen Modrictól.
Persze játszhat Xabi Alonso helyén, mélységből irányítva, de az garantáltan nem fog menni neki. Amúgy meg ott van Sahin is akit mint nagy tehetség megvettek és mondták hogy idén fog játszani... -
Atys91 #23143 Interesként mondva csak emiatt nem szeretem am. aláírom h fontos tagja a csapatnak -
#23142 hát igen,másba nem is tudnak belekötni -
Atys91 #23141 Sergio... -
pett3rson #23140 Ennyit azért ne szexelj, megárt a derekadnak :D -
#23139 Ma lett 24 éves Sergio Busquets,Isten éltessen sokáig Busi!
Lebecsülik őt,és nagyon sokan pocskondiázzák,pedig mára már top5-ös VKP lett.
-
IXEMGabeo #23138 ritkán követem a bulvárt, pláne h majd másfél hétig gépközelben se voltam:D -
pett3rson #23137 Jól le vagy maradva..pár napja volt bent a fotó az esküvőjéről..ja, és nőt vett el :) -
#23136 Mivel most házasodott meg a gyereke anyjával, ezért nem hinném
Ez a kép inkább a Neymar jön e Barcába sorozatba illik bele -
IXEMGabeo #23135
Én ennek a Neymarnak a fejét soha életembe nem láttam...Olyan David Villás arca és frizuja van hátulról -
#23134 a Donról vagy jót vagy semmit! :DD csak azért ettem be,mert a másik srác ugye Neymar,és ez a kép most kering a neten,hogy leendő csapattársak... -
IXEMGabeo #23133 ???
Iniesta meleg? Mondjuk leszarnám, mert ragyogó futballista -
#23132 -
#23131 Thiago Silva 42 millióért a PSG-é, tényleg nem akarja a Bilbao eladni Martinezt, ha 40et akarnak érte. A Silva igazolás alapján 25ért jöhetne (Gondolom a Bilbaoiakat ez az okfejtés nem érdekli) -
#23130 Július 16-án, azaz hétfőn megkezdi a munkát immáron Tito Vilanova irányításával az FC Barcelona első csapata. Az új szakvezető egyelőre csak 14 játékosát várja a Ciutat Esportiva Joan Gamperbe, ahol az orvosi vizsgálattal kezdetét veszi az előszezon. A spanyol válogatott barcelonai kontingense egyelőre még nem kapcsolódik be a munkába, és várhatóan a sérüléséből felépülő Carles Puyol is csak egy héttel később csatlakozik az első csapat edzéseihez.
A Barcelona hétfőn délelőtt kezdi meg a felkészülést a következő szezonra, már Tito Vilanova szakmai stábjának vezetésével. Az új szakvezető összesen 14 játékos érkezésére számíthat, így hétfőn már ott lesz a Ciutat Esportiva Joan Gamperben Dani Alves, Alexis Sánchez, David Villa, Ibrahim Afellay, Javier Mascherano, Adriano, Isaac Cuenca, Marc Muniesa, Andreu Fontás, Marc Bartra, Jonathan Dos Santos, Thiago, Pinto és Lionel Messi. Carles Puyol már korábban elkezdte az edzéseket, azonban a kapitány egyelőre külön fog edzeni a többiektől, hiszen térdsérülése még nem jött teljesen rendbe. Puyol várhatóan csak egy héttel később, július 23-án csatlakozhat társaihoz.
Hétfőn még csak az orvosi vizsgálatokra kerül sor, az első edzést pedig kedden 9 órától vezeti Vilanova. Körülbelül déltől már ő és Andoni Zubizarreta tart sajtótájékoztatót, 19 órától pedig újabb tréning következik. A heti két edzés közben minden napra jut majd egy-egy sajtótájékoztató is, melyet már játékosok tartanak.
Az Európa-bajnok spanyol válogatott barcelonai tagjainak elég július 30-án edzésbe állniuk, az egyedüli kivétel ez alól Jordi Alba, aki - mint ahogy azt a mai napon megerősítették – készülhet a londoni olimpiára. Július hónapban tehát várhatóan a Barça B játékosai is felkerülnek az első csapathoz, hogy segítsék az első csapat munkáját. -
#23129 Lol, Affelay-t 5 millióért vinné az Inter a Goal.com szerint. Elég nevetséges lenne szerintem, inkább maradjon... -
#23128 A hírek szerint Afellay a Premier League-ben vagy a Serie A-ban folytathatja a pályafutását, mivel a kérők között van az Arsenal és az Inter is. Utóbbi komolyan gondolja a holland játékos megszerzését: a goal.com értesülései szerint 5 millió euró elég lenne, hogy Afellay elhagyja a katalánokat.
én szeretem Afellayt,de tény hogy nálunk idén (se) nem sok vizet zavarna,szóval opicóval eladnám -
#23127 Ne már baszod:DDDDDD((((VITZ VOLT)))) -
#23126 srácok nyugivan :) értelmesen is meglehet beszélni a csapat dolgait,ha nem,akkor törlök minden személyeskedő hozzászólást :) -
#23125 Nem hiaba irkalsz hulyeseget.
Mar miert kellene Neymarnak a kispadon uldogelnie ?
Tello egyaltalan nem vedekezett.
Raadasul csak terelsz leirsz egy epuletes baromsagot, mint amilyeneket szoktal, hogy Messi cserejenek felesleges leigazolni, mikor nem is ott jatszik, ahol Messi.
Meg oszinten te az ilyeneket komolyan is gondolod, hogy leigazolni jatekost az olyan mint a Barca B-bol felhozni ?
Marhasagot, marhasagra irkalsz aztan probalod tovabb gorgetni a magyarazatot.
Neymar siman beferne a csapatba balszelsonek, Villa ugyis lassan kioregedik, valakivel elobb vagy utobb potolni kell majd.
-
#23124 Nem hiába van 2 büntetőpontod...
Tello olyankor játszott főleg, amikor már mentünk 4el vagy végig támadnunk kellett, de Neymar nem üldögélne el a kispadon abban biztos vagyok.
"A csapatunk pedig úgy néz ki, hogy van 3 védekezőbb játékos akinek csak az a feladata, vagy 6, aki uralja a középpályát és vagy egy Messi (aki sokat pihen). Semmi értelme nem lenne Messi cseréjének leigazolni"
- ebben a közegben értettem, nem közvetve Messi posztjára (ami amúgy is kötetlen) hanem a pihenő szerepre, de minek is vitatkozok veled... -
#23123 Tello loturot nem vedekezett.
A Barca B-t meg hogy lehet igazolasnak tekinteni ? :{P LOL
Sehogy.
A csere meg siman azt jelenti, hogy a jatekos csereje, ne probalj terelni.
Konkretan ezt a hulyeseget irtad : "Semmi értelme nem lenne Messi cseréjének leigazolni,"
-
#23122 Két ilyen játékos (aki a védekezés szót sem ismeri), nem csapat -
#23121 Nézd meg hány játékos került a csapatba (Barca B-t is igazolásnak lehet tekinteni), abból a 2 rossz az nem vészes, nézd meg a Madridot pl vagy akárki mást. A csere meg nem feltétlen azt jelenti hogy ugyan abban a szerepkörben játszik...
A cseréje itt azt értettem, hogy az egyik védekezésre alkalmatlan játékos helyére jönne a másik, nem azt hogy Neymar Messi szerepkörét látná el, azt nem tudná egyáltalán. Két ilyen csapat nálunk e taktika mellett nem férne el. Neymar persze Villa szerepkörében játszana amit most Iniesta töltött be a sérülése után vagy néha Tello, de még Tello is többet védekezik mint a túlbecsült Brazil -
#23120 Mint csigrinszkij ? :DDDD
Egyre nagyobb hulyesegeket beszelsz, mint Neymar - Messi csereje. :P
Messi a jobb oldalon jatszik inkabb, Neymar pedig a masik azaz a baloldalon. -
#23119 Jordi Alba interjú:
Hogyan zajlott a Barçába való igazolása?
Közvetlenül az EB-döntő előtti napon szereztem tudomást róla. Nagyon boldog voltam, hiszen sok éven át voltam távol a csapattól. Hogy őszinte legyek, büszkeséggel tölt el.
Ön pontosan tudta, hova tart.
Igen, sokakat ismerek itt: igazgatókat, játékosokat, edzőket egyaránt. Főként emiatt volt egyszerű a választás.
Több alkalommal elmondta, hogy a világ legjobb csapatába tér vissza.
Ennek az oka egyrészt maga a klub, másrészt a stílus, melyet ez a csapat képvisel. Azt hiszem, hogy a Barçában futballoznak a legjobb játékosok, akik azt a játékot játsszák, amit a szurkolók is a legjobban szeretnek. Emellett sok más olyan dolog van, amely más együttesekben nem található meg.
Amit Jordi Alba elsőként fog tenni a Barça színeiben, az a kemény munka.
Lehetnek jobb és rosszabb mérkőzéseim, de az biztos, hogy minden alkalommal bele fogom adni a szívemet a meccsekbe. Ez az esély azért adatott meg számomra, mert az utóbbi években keményen dolgoztam.
Önnek is meglepő volt az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítménye?
Nem. Természetesen azt sosem gondoltam volna, hogy gólt szerzek a döntőben, de azt hiszem, hogy a sok erőfeszítés, a munka, amiről korábban beszéltem, most visszaköszönt.
Ha valaki azt mondta volna nekem 6 évvel ezelőtt, hogy Jordi Alba balbekk lesz, sosem hittem volna neki.
Hat esztendővel ezelőtt én sem gondoltam volna, hogy így lesz, de még egy évvel ezelőtt sem. Nagyrészt Emery döntésének köszönhetően lettem balbekk. Megadta nekem az esélyt, hogy szerepelhessek az EB-n és visszatérhessek a Barçába, mint balbekk vagy szélső. Sokban megváltoztatott az új szerepkör: egy évvel ezelőtt el sem tudtam volna képzelni, hogy védőként részt vegyek az Európa-bajnokságon.
Hogyan alakult ez a folyamat, melynek végén balbekk lett Önből?
Az első alkalommal a Werder Bremen ellen játszottam, akkor csereként léptem pályára. A félidőben Emery azt mondta nekem, hogy játsszak balhátvédet. Korábban sosem játszottam ezen poszton, de ez egyben azt jelentette, hogy egyre több játéklehetőség jutott számomra, s mostanra nagyon megkedveltem ezt a szerepkört.
Kérte esetleg, hogy a Barçában más poszton szerepelhessen?
Nem. Tito és a klubvezetők is nagyon jól ismernek engem, s tudják, hogy mely szerepkörökben vagyok bevethető. Nem hiszem, hogy bármit is kellene mondanom nekik arról, hogy mely posztokon számíthatnak rám, hiszen ők ezzel tisztában vannak.
Rengeteg csodálója van az "alacsony" futballistáknak mostanság, korábban mégis ezért kellett távoznia a klubtól.
Akkoriban volt köztünk néhány nagyon magas játékos. Azt hiszem, én voltam a legkisebb, s küzdenem kellett ez ellen. Elmentem a Cornellába, hittem a képességeimben, s ennek köszönhetően lehetőséget kaptam arra, hogy csatlakozhassak egy olyan klubhoz, mint a Valencia. Az áldozatvállalás, a kiegyensúlyozottság, a saját magamba vetett hit voltak a kulcsai annak, hogy visszatérhettem a Barçába.
És az, hogy a Cornella mellett letette a voksát.
Jó lehetőség volt arra, hogy felfedezzem; nem csak a Barça utánpótlása létezik a földön, az élet nem ér véget azon kívül. A Cornellánál nagyon vigyáztak rám, sokat tanultam. És abban a két évben rájöttem, hogy egy napon ismét top csapathoz igazolhatok.
Milyen érzés volt a Barça ellen játszani?
Nagyon különleges mérkőzések voltak ezek számomra. Nem tudtam aludni a meccs előtti éjszakán. Ilyesmi a Primera Divisionban már nem történt, de előtte azért igen, amikor elhagytam a Cornellát az FC Barcelona kedvéért.
A Barca alelnöke, Josep M. Bartomeu példaként tekint az Ön esetére.
Mi vagyunk a példák az alacsonyabb futballisták számára, de le kell szögeznem, hogy minden eset más. Azt hiszem, Cesc és Piqué is akkoriban egyéb ok miatt távozott a klubtól. Velem nem számoltak. Tello és Cuenca esete nagyon hasonló volt az enyémhez. Az alacsonyabb játékosoknak keményebben kell dolgozniuk, s hinniük kell abban, hogy ennek meglesz az eredménye.
Barca ificsapata, Cornellá, Valencia és Gimnástic. A legjobb formájában érkezik?
Igen, kétség sem férhet ehhez. Ez talán már egy boldog időszak lesz, hiszen korábban voltak negatív periódusaim is. Összességében jól éreztem magam, de sokat sírtam is.
Még mindig vannak álmai, melyeket meg szeretne valósítani?
Szeretnék trófeákat nyerni. Úgy gondolom, szerencsések vagyunk, hogy a Barça ily nagy csapat jelenleg, mely nagyszerűen játszik és címeket nyer. Most már itt vagyok, s azon leszek, hogy minél több trófeát szerezzünk.
____
Emlékek az ifjúsági csapatról
Emlékszik arra, mikor Tito Vilanova is utánpótlásedző volt?
Igen, ő volt a Cadete B edzője, amikor én az Infantil B-ben játszottam.
Fantasztikus generációt irányított.
Messi, Piqué, Cesc, és a többiek…
Gondolom, hogy azt a generációt mindig is némi csodálat lengte körül.
Igen, mert az volt a legjobban játszó csapat, mely ráadásul minden címet megnyert, amit csak lehetett. Az egész utánpótlás számára nagy reményt adott ez a csapat.
Amikor először látta Messit, már gondolta, hogy ez a srác nem akárki?
Ő jelentette a különbséget. Ez az oka annak, hogy ilyen fiatalon felkerült az első csapathoz. Ő a világ legjobbja jelenleg, s messze kiemelkedik a többiek közül. Még mindig sok éven keresztül láthatjuk őt a pályán, ráadásul a Barçában.
Messi és Ön is viselték a 10-es mezt, s a szerepkörük is hasonló volt.
Igen, de ennek semmi köze sincs egymáshoz. Ő jelentette a különbséget a pályán.
Rengeteg gólt szerzett és gólpasszokat adott az utánpótláscsapatokban. Ki lehetett emelni a támadásban nyújtott teljesítményét.
Régebben valóban közel álltak hozzám a gólszerzés és a gólpasszok, de ennek már semmi köze ahhoz, amit most játszom. Szerettem támadó középpályásként vagy szélső támadóként játszani anno, nagyon otthonosan éreztem magam ezen posztokon.
Ha jól tudom, szinte mindig csapatkapitány volt a csapataiban.
Igen, nyolc évig az voltam a Barçánál, és ebből szerintem hét éven keresztül csapatkapitány voltam. A csapattársaim szerettek, és a szükséges plusz karakter sem hiányzott. Sok hibám van, de a kiállásom az egyik legjobb tulajdonságom.
2000-ben Ön tette le az otthonunk, azaz a Ciutat Esportiva első kövét. Emlékszik még erre?
Természetesen, Ramallets-cel! És elvégeztem egy tizenegyest. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ott lehettem. Picit furcsa, hogy mostantól én is a Ciutat Esportivában fogok edzeni. Voltam már ott, és sok ismerőssel találkoztam.
-------------------------------
végtelenül szimpatikus srác,emberileg nagyon ott van,örülök,hogy megszereztük,reméljük nagyon sok szép dolgot fog nekünk szurkolóknak adni :) -
#23118 nem fog jönni Martinez
"Nem látom magamat a Barçában, nem vagyok ilyen típus, nagyon boldog vagyok az Athleticnél. Mi több, 2016-ig szerződés köt a Bilbaohoz, így sokkal inkább a San Mamésben látom magam, ez az igazság" - szólalt meg először Javi Martínez azok után, hogy az utóbbi hetekben a spanyol sajtó nem csak arról írt már, hogy a Barça érdeklődik iránta, hanem arról is, hogy esetlegesen ő is erőltetné a klubváltást.
A világ- és Európa-bajnok játékos azonban cáfolta ezeket az értesüléseket, és kiemelte, hogy ami a médiában megjelent, az csupán kitaláció.
"Semmi közöm ezekhez a hírekhez. Olvastam néhány újságot és hallottam, hogy miket mondanak a televízióban, de ezek korántsem fedik mindig a valóságot. Amennyiben így lenne, most már a hetedik csapathoz igazoltam volna, hiszen minden héten egy másik együttessel hoznak szóba. Muszáj a találgatásokon kívül maradnod, mert máskülönben ennyi pletyka a végén hatással lesz rád." -
#23117 Amúgy ez akkora hülyeség szerintem. Eddig a Barca mostanság (kivéve Ibrát) kiválóan posztra igazolt, nem lehetett az átigazolásokat megkérdőjelezni. A csapatunk pedig úgy néz ki, hogy van 3 védekezőbb játékos akinek csak az a feladata, vagy 6, aki uralja a középpályát és vagy egy Messi (aki sokat pihen). Semmi értelme nem lenne Messi cseréjének leigazolni, a kezdőbe meg nem fér el e taktika mellett 2 pihenő játékos, mert Neymar főleg csak labdával fut... -
#23116 Hummels piaci értéke 24 misi,de mivel bundesligan kívül még nem játszott,senki se adna ennél több pénzt érte,nem véletlenül Kagawa is elég olcsón váltott klubot. Javi Martinez meg 35-40 misibe lenne nekünk -
#23115 Dehogy, hülyeséget ne írjál. Martinezből alkudni se enged jelenleg a Bilbao, ha enged, akkor se megy le 30 millió alá, inkább 35, amit meg szeretnének kapni + az áfa 0.18 amit Spanyolhonon belül fizetni kéne, 41.3 millió. Hummels maximum 30-35 millió lenne (Kagawa-ért se kértek ennyit pedig ő érte is lehetett volna), semmiképp sem 41... -
#23114 Hummels lényegesen többe fájna, mint Javi Martinez -
#23113 na spanyol lapok már arról cikkeznek,hogy nem fogunk alkudozni Javi Martinezért,a Bilbao 40 alatt nem engedi,ennyi pénze pedig nincs IDÉN nyáron a csapatnak,mert akkor veszélyben lenne a JÖVŐ NYÁRI(!!!) Neymar transzfer...ezt így írták spanyolban. kurva érdekes,ha most nyáron tényleg nem jön már senki,akkor szerintem komolyan vehetjük a brazil ropi ügyét -
#23112 zsebpénz neki :D