Forca BARCA

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tobias88
Pepét nem tiltják el, bár ez várható volt. Nagyjából 15 éve követem a Spanyol bajnokságot, de olyan, hogy valaki úgy kapott eltiltást, hogy a meccsen nem kapott pirosat, még nem fordult elõ.

Jó kérdés, hogy akkor mire való a bizottság? <#conf>
(Gondolom hogy kapják a fizetést)
bakkerman
-Ugyan nem a stadion egészére, de a fedett lelátóval szemközti oldalra élõképet készít az FC Barcelona a szerda esti, Real Madrid elleni Király Kupa mérkõzésre. Összesen 22.000 kis lapocskát osztanak majd szét az érintett területen, melyekkel a klub színeit, a katalán zászlót, illetõleg a „Som-hi Barça”, azaz Hajrá Barça feliratot fogják kirajzolni. A Barcelona 2-1-es elõnyrõl folytatja a párharcot.

Iniesta a holnapi meccsrõl:
"A továbbjutáshoz egy tökéletes meccsre lesz szükségünk a részünkrõl. Nem engedhetünk meg semmiféle lazaságot. Azt akarom, azt akarjuk, hogy az együttes jól teljesítsen. Tudjuk, hogy a szurkolóink mögöttünk lesznek, azt is tudjuk, hogy elõnnyel lépünk pályára, ám ez a 2-1 nem jelent semmit sem - ez a labdarúgás, itt minden megtörténhet, pláne két ilyen óriási csapat csatáján."

"Igazodni a Real Madrid taktikájához? Nem, nekünk csakis azzal szabad foglalkoznunk, hogy a saját játékunkkal operáljunk, illetve természetesen annyiban résen kell lennünk, hogy az erõsségeiket kontroll alatt kell tartanunk. Azért lépünk majd ki a Camp Nou gyepére, hogy nyerjünk, s nem azért, hogy döntetlenre játsszunk, mert ha így tennénk, a Madrid nagyon sok problémát okozna nekünk, hiszen számos olyan labdarúgója van, akik képesek egy-egy ilyen meccset eldönteni."

és a bajnokságról:

"Ha meg akarod nyerni a bajnokságot, evidens, hogy több mint jó idegenbeli mérleggel kell rendelkezned. Úgy érzem, Málagán domináltunk, kézben tartottuk a találkozót, és összességében nem csak jól futballoztunk, de hatékonyak is voltunk. Nagyon remélem, hogy a szezon elõrehaladtával fejlõdni tudunk az idegenbeli teljesítményünk tekintetében, mivel maximálisan hiszek abban, hogy megvédhetjük a bajnoki címünket."

"Tudatában vagyunk annak, hogy a Madrid már nem fog sokat botlani, s hogy le kell dolgoznunk a hátrányunkat. Attól függetlenül, hogy õk milyen eredményt érnek el a bajnokikon, nekünk nem szabad több pontot veszítenünk, innentõl kezdve csakis három pontban gondolkozhatunk minden meccset illetõen, mert le kell dolgoznunk az ötpontos hátrányunkat. Jelentõs a differencia, de komolyan hiszünk benne, hogy még van esélyünk a bajnoki címre."

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Jakuza001
Az ilyenert utaltam meg en anno Figot.
A korrekt embereknek fontosabb az onbecsulesuk, mint a penz.

bakkerman
egy madridi,a bernabeuhoz közeli mezárusnál minden igényt kielégítenek,csak jöjjön a pénz

bakkerman
atyaég de aranyosak <#taps><#nyes>

[HUN]FaTaL
El classico

Még itt is nálunk van a labda 😄DDD

http://goo.gl/gd6Zi5

tobias88
Cé-t én egyáltalán nem tartom sokra. Egy játékos ne csak a hulladék kis csapatok ellen nyújtson jót, hanem a nagycsapatok ellen is, Ronaldo ilyen szempontból szó szerint sehol sincs.
bakkerman
hidd el,én is drukkolok neki nagyon már évek óta,a szobám falán 3 Messi poszter van,amint épp az "aktuális" lasztijával pózol,szeretnék mellé kirakni egy Xavisat,amíg még vissza nem vonul <#papakacsint>

Az Aranylabdát a legjobb játékos kapja. Az már évek óta Messi.

cesc fábregas

[HUN]FaTaL
Remélem idén megnyerik a spanyolok az EB-t megint és akkor végre Xavi is kap egy aranylabdát. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

Tibi7
Persze nem arra gondolok, hogy nagy pista megye 2bõl megye 1be juttatta a csapatát...
Tibi7
Egyértelmû, hogy bármi lesz, mindig lesz aki belekössön. Amit leírtál az mind szép és jó, teljesen igaz, de a lényegen nem változtat. Lássuk be, van sansz rá, hogy a barca még pár évig a világ tetejét fogja jelenteni a fociban, ha Messi sem sérül le, õ is a világ egyik legjobbjának fog számítani. De akkor ezek szerint akár az elkövetkezendõ 2-3 évben ismét õ kaphatja meg az aranylabdát? 1x 2x kapjon, de mondhatjuk hogy igazi fejlõdést már nem tud produkálni sem õ sem a barca, mert innen nem hiszem, hogy van még hova elõrelépni. Pont ezért nem adnám neki, és nem adtam volna most sem neki. Tett már annyit Xavi meg Iniesta is a csapatért mint õ, és még vbt+ebt is nyertek. Sokkal jobb lenne ha minden évben valaki más kapná, aki épp óriásit robbant, vagy fejlõdött, felhívta magára a figyelmet, és nem csak a gólokat nézni, meg a megnyert címeket, hanem hogy mennyire volt meghatározó egyénisége a csapatának.
bakkerman
létrelehetne hozni egy olyan díjat,amolyan életmû díjat,aminél az számítana,hogy egy X idõszakban(legyen 3 év) ki milyen sikereket ért el. 3 évente itélnék oda,nézve nagyon sok dolgot,klubszinten elért sikereket,válogatott szinten elért sikereket,és ez alapján állna össze a dobogó. De ennél is lenne vitatható döntés,mert például ha megnézzük az elmúlt 3 évet,akkor erre a díjra is odaérhetne Messi,Xavi,Iniesta,Ronaldo,esetleg Sneijder,Rooney stb...tehát megint nem lehetne olyan szempontot találni,ami alapján BIZTOSAN kilehetne jelenteni,hogy NA IGEN,Õ MEGÉRDEMELTE!

bakkerman
igen,kaphatott volna Gerrard,Lampard,Raúl,Drogba,Torres,és még lehetne sorolni,ezek a játékosok amikor a toppon voltak,akkor a világ legjobbjai közt voltak,mégse kaptak lasztit,ez van. az aranylabdánál 2008 óta,amikor Ronaldo kapta meg,azóta két dolog számít: gól/meccs mutató,és az adott évben elért csapatsikerek. 2008-ban Ronaldo BL-t,plusz bajnokságot nyert a MU-val,és ontotta a gólokat(igaz,nagyrészüket szabadból,meg büntetõbõl),nem lehet vitatni. 2009-ben Messi is ontotta a gólokat,mindent megnyert csapatával. 2010-ben szintén,bár a vb-n leszerepelt,és a Xavi-Iniesta duó világbajnok is lett,így az adott évben nyert trófeákat nézve õk érdemelték volna meg(plusz Ini góljával lett világbajnok Spanyolország),de viszont a gólokat nem õk lõtték,azaz maradt megint Messi. 2011-ben megkérdõjelezhetetlen a kis argentín lasztija,megint csak BL+bajnokság,és megint csak ontotta a gólokat. Meglehet nézni a régebbi aranylasztikat kik nyerték,Zidane,Figo,Kaká nem szórták úgy a gólokat,mint a mai világban ez a két zseni(Leo,CR),de elég volt a lasztihoz az a tény,hogy csapatuk legjobbjai voltak,és világszinten is a toppon voltak. Ez a tendencia megfordult,mostmár az kapja az aranylabdát,aki nagyon sok gólt lõ,nagyon magas szinten. Mostmár ilyen Zidane,Figo félék már "csak" a dobogóra férnének fel,ahogy ez látszik is,Xavi,Iniesta személyében. Amíg Messi,és Ronaldo ennyire gólerõsek,addig ez a tendencia nem fog megváltozni,bár még vannak itt olyan nagy tehetségek,mint Götze,Özil,Hazard,õk esetleg megtörhetik ezt a rendszert,de nem valószínû. Remélem aki az aranylabda hanyatlásáról beszél elolvassa ezt az írásomat,és elgondolkodik.

Tibi7
Ezért nem tudom értékelni. Szerintem nem lehet 1 év teljesítmény alapján kiemelni 1 játékost, mondván, hogy õ a legjobb. Vagy indokolhatom azzal is, ha Owen kapott, akkor Raul miért nem?
tobias88
10 év alatt 20-30 játékos kaphatna aranylabdát. Nem kaphat mindenki
Tibi7
Én azért nem csak kettõt kérdõjeleznék meg, de neveket nem mondok, nem akarom megkérdõjelezni ezen játékosok tudását. Mert nagyszerû játékosok mind. Azon lehet fennakadni, hogy kik NEM kaptak. Szerintem itt sem kell neveket mondani, mindenki tud ilyeneket.
tobias88
Ez a sokat vesztett értékébõl akkora baromság hogy az nem igaz. Ha nem az kapja akit szeretnének sokan, akkor már nem is jó ugye?

2000 Luís Figo Portugália portugál Real Madrid
2001 Michael Owen Anglia angol Liverpool F. C.
2002 Ronaldo Brazília brazil Real Madrid
2003 Pavel Nedved Csehország cseh Juventus
2004 Andrij Sevcsenko Ukrajna ukrán AC Milan
2005 Ronaldinho Brazília brazil FC Barcelona
2006 Fabio Cannavaro Olaszország olasz Real Madrid
2007 Kaká Brazília brazil AC Milan
2008 Cristiano Ronaldo Portugália portugál Manchester United
2009 Lionel Messi Argentína argentin FC Barcelona
2010 Lionel Messi Argentína argentin FC Barcelona
2011<1> Lionel Messi Argentína argentin FC Barcelona

2006os és a 2010es év megkérdõjelezhetõ, de a többi cseppet sem <#zavart2>
Tibi7
Értelek. Az aranylabda meg kit érdekel, kit nem. Az elmúlt 10 évben sokat vesztett az értékébõl. Másrészt, elsõ a csapat. 😊
tobias88
11es rúgásért nem adnak aranylabdát még ha 50 gól fölé is megy az illetõ. Ez csak erre ment ki <#kacsint>
Tibi7
Ne csak annyit láss, hogy Diarra mit csinált (bár tök felesleges, és idióta dolog volt), hanem azt is, hogy elõtte hátulról csúsztak rá, és semmit sem fújt ez a félkegyelmû. A 11esek pedig bármennyire fáj, jogosak voltak. És nem biztos hogy Messi, vagy bárki más ilyen jó arányban be is rúgná õket.
tobias88
Szerintem jogos volt a kiállítás és a 11esek is, csak az az elsõ félidei helyzetkihasználás a Bilbao-tól, az volt sajnálatos <#falbav>
Jakuza001
Megint tul veszelyes volt a Madrid soros ellenfele, ezert jott a mar megszokott tizenegyes abbol is ketto, hogy eldoljon a merkozes es a kiallitas is.
Ezt hivjak vicc kategorianak.

tobias88
Madridiakban hétrõl hétre kevesebb agy van. Most is Diarra-t azonnali pirossal ki lehetett volna küldeni a rúgásért, de minden héten van egy ilyen piros amit "nem lát már meg" a bíró.
tobias88
Amúgy meg idén a Madrid eddig 9et kapott, a Barca 3at
tobias88
jah, Messinek meg 2 darab van
23 bajnoki góljából 9 büntetõ.

cesc fábregas

tobias88
egyértelmû hogy jobb mint Messi <#idiota>
tobias88
nah, Ronaldo a tízmilliomodik 11esét is belõtte
Ráadásul Messi a mai mesterhármasával megelõzte Ronaldot a góllövõlistán, ezért természetesen nem maradhatott el a menetrendszerû 11-es a Madrid meccsen 😊

cesc fábregas

tobias88
Nem hiszem el, hogy a Madrid megint meg fogja úgy nyerni a meccsét, hogy az ellenfele folyamatosan kihagyja a helyzeteket <#duhos2>
Lazább meccs volt szerencsére, mint amire számítottam. Messi meg megint hozta a szokásos formáját <#eljen>

Visca El Barça!

bakkerman
Rondón 1-4 szépített a Malaga

bakkerman
Leoval ma sincs bírás,csak a szokásos,fél pályán labdát kap,és befut vele a kapuig 😊) 0-4

Sippie
érdekes, nekem is pont Pelé jutott eszembe a fejes gól után 😊
bakkerman
szerdán idegenben vertük a Realt,ma nagyon jól állunk eddig Malagán,lehet megtanulunk gyõzni idegenben??!!

bakkerman
Alexis 0-2
Leo 0-3

😊)) jöhet a henger!

tobias88
Gondoltam ha a 2. félidõ elsõ 5 percét lekésem nem baj, úgy se lehet annyira fontos, úgy se történik semmi. Erre föl... <#idiota>
bakkerman
EZ IGEN!!!! ÍGY KELL KEZDENI EGY FÉLIDÕT SRÁCOK!!!

bakkerman
így van,gólt kell lõni rögtön a félidõ elején,65-70. perc környékén én behoznám Alexis helyett Pedrot

Jakuza001
Eszembe jutott Pele nyilatkozata, hogy o azert volt jobb jatekos, mert Leo nem tud fejelni. 😄DDD

A merkozesre terve. Remelem lovunk meg legalabb egy golt, mert nem szeretnem, ha megint kapnak egy makgolt kontrabol.
A jatekunk ugy ahogy turheto, de szerintem Sanchez nem igazan erzi magat jol jobb oldalt es emiatt nem is megy neki a jatek. Tegyuk hozza, hogy Adriano se nyuujtott semmit a baloldalt rengeteg hibaval jatszik, mentsegere legyen mondva, hogy a golnal nagyszeruen adta be a labdat.
Remelem nem alszunk be megint a masodik felidoben addig amig nagyobb elonyunk nem lesz.

bakkerman
😄DDD énis felnevettem,csóri Matuz 😄

tobias88
"szögletre vágódik Puyolról" - még ha a pályán lenne, akkor elnézhetõ lenne a hiba <#zavart2>
bakkerman
0-1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Leo!!

bakkerman
Valdes megint megmentett minket 1 góltól már rögtön az elsõ percekben...

bakkerman
ha már német foci,akkor Dortmund! Megnéztem ma a hamburg elleni meccsüket,õszintén bevallom,annyi csodálatos megmozdulást,és olyan kreatív,GYORS,célratörõ játékot láttam tõlük,amilyet saját magunktól utoljára a Dinho érában láttam! Götze,Barrios hiányzott,de ez a Grosskreutz,Kuba,Lewandovski hármas is olyan világklasszis szinten játszott,hogy az eszméletlen! Nem ez volt az elsõ Dortmund meccs,amit néztem,igyekszem õket mindig megnézni,de azt kell hogy mondjam,Klopp egyre jobb csapatot épít Dortmundban! A védelmükben Hummels,Subotic félelmetes,hibátlanul hozták le a meccset,a hamburgiak csak vergõdtek az ellenfél térfelén.

tobias88
Gomez mostanság nagyon jó, de döntõig nem viszik szerintem.
Voyager5
Mondjuk szerintem a Bayern idén jó. És lehet röhögni de én semennyire sem lepõdnék meg azon ha BL döntõbe kerülnének.
Woodpecker
A holland játékost arról is kérdezték, hogy egyetért-e azzal a véleménnyel, mely szerint hamarosan a Barcelona szintjén lesznek.
- Néha az emberek azt mondják, hogy a Bayern képes elérni a Barcelonát vagy, hogy közelebb léptünk a katalánokhoz, de õszintén szólva, nem szeretek errõl beszélni, mert senki sem tudja megmondani az igazságot. A Barcelona elérése nagy lépés lenne a csapatunknak, és egyelõre még nem vagyunk azon a szinte, mint a katalánok. mondta Arjen Robben

A B csapattal ami a Bate ellen játszott szoros meccs lehetne <#nyes>