Forca BARCA

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szidjátok még hogy nem tud gólt rúgni. <#vigyor2>

[HUN]FaTaL
Na ott a válasz 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

Na tessék még bátorítani az ellenfelet.

[HUN]FaTaL
Már megint mit össze szerencsétlenkedünk hátul...

tobias88
Nem, mert a szabálykönyvben nincs leírva hogy a következõ passzra vonatkozna bármi.

Hát igen, tényleg gyáva nyúl a Leverkusen, meccs elõtt azt nyilatkozták, hogy el kell szívni a levegõt a Barca elõl. Amúgy ha a jobb szél simán kaphatott volna több labdát, mert Alvesnak volt pár felfutása hogy 20 méterre volt tõle ember
Jakuza001
Nem o nem hinnem, hogy megvaltoztatta a velemenyet, de olyan mint passziv les benne van a szabalykonyben, amirol te beszelsz, hogy nem letezik.

még a végén kiderül, hogy szerintetek is tétlen les volt amit a bíró nem ítélt meg...érdekes változás.

The Matrix has you...

Jakuza001
En meg ilyen gyavan focizo nemet csapatot az eletben nem lattam.
Pont az volt mindig rajuk jellemzo, hogy foggal-korommel kuzdottek rakkoltak s sose volt szamukra elveszett merkozes.

Ezek meg kijottek a sajat palyajukra ugy, hogy csatar nelkul es mintha nem is akarnanak tamadni.

Busquets ismet egy nulla, na de Adriano mar megint mit keres a palyan. Kb 3szor ert labdaba az egesz merkozes alatt es balszelso letere a balszelen Abidal tobbszor jelenik meg mint o.
Csereljek mar le, mert mar nagyon idegesit. Nem lehet allandoan emberfort ajandekozni az ellenfelnek, mert ezt barmelyik fiatal nagyobb lelkesedessel lehozza, mit amit o nyujt merkozesek ota.

tobias88
ilyen sz*r meccset már rég nem láttam, valami borzalom <#wilting>
Sippie
Amúgy miért van a fekete karszalag?
Sippie
na azé 😊
[HUN]FaTaL
Nem tudom, én is röhögtem. 😄

tobias88
Amúgy mi az isten ment Hajdu B mellett a meccs alatt a pro4en a 7. percben? Valami híradó vagy mi a fene? <#idiota>
tobias88
Tényleg rosszul tudja, ha már a kapura lõtt labda elõtt átfut és nem ér bele, már az is les, mert megzavarta a kapust
tobias88
Élõ tv2-es streamen ilyen kommentek vannak:
"Gergõ Csikós
tv2 a k*rv* anyátokat!!!!!!!!!!!!!"

Úgy látom, hogy más is elégedett azzal, ami a tv2-nél van <#whatever>
[HUN]FaTaL
Na igen. De azért nyertünk már meccset esõben is 😊

Jakuza001
Most mar van ott is, ugy tunik tul koran neztem a linkre, akkor meg nem volt semmi. Viszont ha jol latom, akkor rendesen esik, ami megint a mi precizios jatekunknak nem igazan fog kedvezni.

[HUN]FaTaL
Tavaly streamelték csak nézni nem lehetett mert akadt.

A bl.tv2.hu megy, meg az onlinetvkeresre is.

Jakuza001
Sot a Spanyol - Paraguay VB merkozesen is, ha jol emlekszem. De mindegy, mondjuk Beckenbauerek nem veletlenul akarjak megvaltoztatni, hiszen ha nem lenne, nem lenne mit megvaltoztatni.

Amugy a Banok fele linkekre kiterve, sajat maga fogja streamelni a Pro4 a merkozesrt ? Mert az elso link az oldalukra mutat en viszont ott nem talaltam csak videokat.

Rockynhooo
Barcelona: Valdés – Dani Alves, Puyol, Abidal, Adriano – Mascherano, Busquets, Iniesta – A. Sánchez, Messi, Fabregas

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

[HUN]FaTaL
Ha jól emlékszem valamelyik bajnokin vagy kupameccsen be is fújtak egyet ellenünk.

Jakuza001
Hulyesegeket beszel, mert van passziv offside.

Jakuza001
Koszonjuk ismet.

[HUN]FaTaL
thx 😊

banok

20.45 Bayer Leverkusen-Barcelona
tv: Pro4
streamek: http://stream.forumx.hu/viewtopic.php?t=278&mforum=stream

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

cesc fábregas

megkérdeztem kollégámat, Õ is nagy focidrukker, szerinte sincs már ilyen tétlen les. Ha nem neki passzolták a labdát, akkor lehet akárhol, nem számít lesnek. Ez van 😊

The Matrix has you...

[HUN]FaTaL
Lesz stream? Van már TV-m, de PRO4 az nincsen, mert másik csomagban van 10 másik faszomat sem érdeklõ csatornával, és nem fogok 2000-et fizetni érte.

Jakuza001
Csak rajta, aztan majd Puhl vagy Kassai helyett is te fogod vezetni a VB-t.

tobias88
Nézd meg a kezezéseket hogy szokták fújni. Nagyjából minden 10. lenne szabálytalan, de minden 3.at befújják. Ha a bírók 99% nem alkalmazza a szabályt (ami mellesleg nem is egyértelmû hogy tényleg az ebbõl az angol szövegbõl), akkor hidd már el, hogy valamilyen megegyezés van a bírói szövetségben.
Én megírtam a levelet, reméljük válaszolnak is majd 😊

The Matrix has you...

Jakuza001
Pontosan ezt irtam en le kb isten tudja hany hozzaszolassal ezelott. Tehat nem zavarhatja meg a jatekot, vagy az ellenfelet es nem szerezhet elonyt a helyezkedesevel. Meg a harmadik reszt ki is emeltem, ami idevonatkozik pontosan.
A poziciojaval a leshelyzetben elonyt szerzett es a hivatalos szabalykonyvben az van irva, hogy ilyenkor amikor utana jatekba avatkozik, a passziv leshelyzete aktivva valik. Pont ez a lenyeg es ugyanezt magyarazta el Puhl az Atletico merkozesen.

Jakuza001
Ember attol meg egy rosszul megitelt szituacio marad, ha rosszul alkalmazzak. Tehat teved a biro valaki karara, Messi goljanal peldaul az Atletico karara, itt meg eppen a Barcelona szamara. Te meg arrol beszelsz, hogy igy szabalyos. A ket dolog teljesen kulonbozik egymastol. Attol hogy megadta a biro, az meg nem szabalyos gol, hanem a biro tevedese.

olvasgatom közben a különbözõ hivatalos FIFA illetve UEFA oldalakat és igazából ilyen kiemelés nincs, hogy passzív les, olyan van csak, hogy nem szerezhet elõnyt les-helyzetbõl, ami itt szerintem alkalmazható, bár ez is határeset.

A player in an offside position is only penalised if, at the moment the ball touches or is played by one of his team, he is, in the opinion of the referee, involved in active play by:

• interfering with play or
• interfering with an opponent or
• gaining an advantage by being in that position.

na most itt nincsen megemlítve, hogy hány érintést kell számolni. ezt tényleg egy bírónak kell megmondania, hogy mikor mit kell ítélni, Én már nem vágom, de eskü mindjárt írok a sport1-nek és megkérdem õket 😄

The Matrix has you...

tobias88
Hiába mondja el a szabályt amit biztosan jobban tud nálam, attól még nem alkalmazzák a bírók és ez a lényeg. Nem ez az elsõ szabály a világtörténelemben amit nem vagy rosszul használnak<#whatever>
Jakuza001
En meg biztos vagyok benne, hogy talalnek meg annak ellenere is, hogy sokkal nehezebb rakeresni.
De mint mondtam teljesen lenyegtelen, mert Puhl elmondta az oda vonatkozo szabalyokat, de felolem vitazhatsz tovabbra is az o velemenyevel is, hiszen o biztos rosszabbul tudja mint te.

Jakuza001
Miert a hazaadas szabaly milyen mar ? 😄
Ugye az ugy szol, hogy szandekosan nem lehet a kapusnak haza adni a labdat.

Most kerdezem en, hanyszor latod azt, hogy fogja a kapus a tizenhatoson kivul, majd a labdat beguritja labbal a sajat tizenhatosan belulre, majd, mint ha mi sem tortent volna kezbe veszi a labdat. 😄DDD
Mintha az nem lenne hazaadas. Egy vicc az egesz.

tobias88
Szerintem nem találnál mert nem alkalmazzák ezt a szabályt.
Kezezésnél is látni, hogy minden bíró másképp dönt róla.
Jakuza001
Miert, akkor az nem lesz igaz, amit Puhl mondott ? Na ne 😄
De biztos ha nagyon keresnek talalnek nem egy olyan videot. De a tokom kezd ejfelkor videokat keresgelni.

egyelõre olyat nem találtam amirõl most épp a vita folyik, na de az az érvelés, meg azért ilyet észrevenni és megadni. tényleg határeset, mert ott még volt egy másik védõ is. jó mondjuk a védõ ebben nem lehet biztos, inkább elrúgom valamerre volt a fejében, nem azon gondolkozott, hogy jön-e a társam mögöttem. les, persze, hogy az, de ilyet még szerintem nem láttam 😊

The Matrix has you...

tobias88
Ez les is, nem errõl szól a fáma
találtam egy jobbat 😊 ettõl magad alá huggyozol 😄

The Matrix has you...

tobias88
Te meg keress 1 azaz 1 olyan helyzetet ahol ezt le is fújták.
Jakuza001
Meg hozza meg is van melyik merkozes volt a Barcelona 2. golja az Atletico Madrid ellen.

Valaki keresse meg sebaj tobiasunknak a sport1TV-s felvetelt, amikor elmondja Puhl, hogy les volt es azt is elmagyarazza miert.

Jakuza001
Ertsd mar meg, hogy a kovetkezo passzra is vonatkozik ember, pont ezt magyarazta el Puhl Sandor Messi goljanal.
Lesen volt es nem vonta ki magat a jatekbol a jobb szelso elfutott, majd visszafele adta neki a labdat, ami eleve nem les es ugy lott golt, erre a felideji kommentarban Puhl azonnal kijelentette, hogy ez a passziv les tipikus esete, amit altalaban elneznekk a partjelzok, mert mivel nem vonta ki magat a leshelyzetrol, aktiv leshelyzette valtozott a helyzete. De te biztos jobban tudod mint Puhl Sandor.

na ez meg a másik. bassza meg ezt a hülye szabályt amelyik kitalálta. ilyen is volt, hogy ha nem ér labdába, hanem elõtte egy másik, akkor meg már nem passzív les, meg semmi sem, normál játék..
a tököm eldurran 😄

The Matrix has you...

tobias88
"Na mar most a passziv leshelyzet mint irtam megszunik azzal, ha jatekba avatkozik a jatekos, itt pedig golt lott."
-
Istenem, fogd már fel. Ez a következõ passzra nem vonatkozik...
igen, ilyesmit tudok Én is, legalábbis eddigi focimeccseken amit láttam többnyire így alkalmazták. Nemegyszer volt olyan, hogy valaki ottmaradt kapunál (ellenfél), védelem elbénázott valamit és visszarúgták kapu elé, emberünk meg ha ráugrott a labdára, akkor les (aktív lett, játékba avatkozott), ha nem akkor minden ment tovább (passzív maradt).

Olyanra is emlékszem, hogy hasonló szituáció alakult ki és inkább kiment az alapvonalon túlra, hogy ne fújják be lesnek, nem avatkozott a játékba ismételten.

Az ominózus eset ilyen szempontból abszolúte les, hiszen hiába volt passzív, utána visszafordult és megjátszhatóvá vált, ráadásul gólt is szerzett. Mi ez, ha nem aktivitás? 😊

The Matrix has you...

Jakuza001
Van tetlen les raadasul mint irtam egy ugyanilyen helyzetnel, amikor Messi golt lott o maga jegyezte meg, hogy a gol szabalytalan. De az ilyen falu bolondja, akarom mondani romaja (a dikkbol kiindulva) mint a Realista alregje majd megmagyarazza, hogy az nem ugy van.

http://sportgeza.hu/futball/2011/11/26/erdemes-e_hozzanyulni_a_passziv_leshez/

2011. november 26., szombat 18:27

Franz Beckenbauer apró finomítással csiszolná a lesszabályt, de a további egyeztetésbe a trénereket is bevonná, mert az elsõ értekezleten csak õ volt edzõ. 2014-ben törölhetik el a passzív lest.

"A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) Franz Beckenbauer vezetésével huszonkét tagú albizottságot állított fel, hogy vizsgálják meg a jelenlegi futballszabályokat. A játékosként és edzõként is világbajnok szakember az elsõ ülés után osztotta meg tapasztalatait.

„A lesszabály túl bonyolult lett, ahogy mindig változtattak rajta. A szurkolók mellett a bírók és a partjelzõk sem értik. A futball szabályait egyszerûsíteni kell. Ebben a testületben rajtam kívül más edzõ nem volt, talán egy újabb értekezletre más szakembert is be lehet vonni, mit gondolnak õk a szabályról” – rögzítette a német futballvezetõ. Arra is utalt: a passzív les ezek után legyen les, tehát szabálytalanság, ne kelljen mérlegelniük az asszisztenseknek, esetleg a bíróknak."

Ezt pont az ilyen helyzetek miatt irtak, mert tobb vita is kialakult mar elotte, hogy mi minosul annak, ha a tamado kivonja magat teljesen a jatekbol, vagy pedig annelkul beleavatkozik a jatekba. (Ezt kifogasoltak, mert ezzel szabalytalansaggal kerulhet a tamadojatekos elonybe es ezt alkalmazzak a partjelzok helytelenul)

A szabaly pedig ami idevonatkozik:

"A lesszabály komolyan változott 2005. február 26-án, ekkor pontosították a passzív les fogalmát.

Lesen van a játékos, ha aktívan részt vesz a játékban, azaz, ha:

- megjátssza vagy beleér a labdába, amit egy csapattársától kapott

- ha megakadályozza egy ellenfelét a labda megjátszásában vagy hogy erre esélye legyen, úgy, hogy zavarja õt a mozgásban, a látásban, úgy hogy az a bíró szerint is szabálytalan

Passzív a les tehát, ha a játékos nem vesz részt aktívan a játékban és nem akadályozza ellenfelét."

Na mar most a passziv leshelyzet mint irtam megszunik azzal, ha jatekba avatkozik a jatekos, itt pedig golt lott.

ezek szerint a mostani szabálykönyvekbe már nincs benne..ahogy az egyvonalas les, sem les, 1990 óta, ha jól tudom.

The Matrix has you...