33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• kaposi1
    Ne legyenek illúzióid.
  • Effe88
    Gerd Müller

remélem nem sikerül Messinek
  • IXEMGabeo
    csapatjátékot szerettem volna mondani. Messi nem középcsatár és azért is félelmetes, hogy ennyi gólt összetermelt
  • IXEMGabeo
    én tudom, de itt amúgy sem erről szerettem volna vitázni, régen a 4-2-4-es felállást használták a csapatok, majd jött a Helenio Herrera, aki a beton bunker Catenacciot alkalmazva nyert 2 BL-t az Interrel és ezt a védekezési formát mai napig használják mostmár nem csak az olaszok. A játékosok fizikai felkészültsége magasabb mivel több a meccs, nagyobb a hajtás. Én ezekkel tisztában vagyok.

Viszont az, hogy 17 évesen művelte ezt a 75 gólt Pelé szenzációs. Ahogy az is, hogy Messi 25 évesen 76 gólt lő egy szezonban/naptári, aminek nincs vége még pontosan mivel oly nehezebb ma gólt lőni.

Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy a Barcelona a sok kihagyott helyzettel egyeetemben rendkívül könnyedén kerül gólhelyzetbe mivel a játékosok tudása elég magasszínvonalú és Messi épül az egész csatárjáték.

Ha 2 v 3 csatárral játszik valaki nem biztos, hogy ugyanaz az illető 1 meccsen be tud találni 2x 3x mivel nem konkrétan 1 személyre épül a csapatjáték. Ezért mondtam, hogy konkurens...Pelének a brazil válogatottban a csatár poszton nem nagyon volt konkurense annyira nagy tehetség volt...
  • [HUN]FaTaL
    "Amúgy gondolkozz minél több csatár van annál nagyobb a konkurencia..."
    Francokat. Minél több a csatár annál több a gól.

Nézd már meg milyen eredmények voltak az 54-es meg az 58-as VB-n.

2-5, 6-3, 1-7 meg ilyenek, 9-0, 8-3. Persze nem minden meccs, de ma már egy VB-n sincsenek ilyen eredmények, 4-0 talán a legnagyobb különbség pl. a legutóbbi EB-n is, a 2010-es VB meg tele volt 1-0-s meccsekkel.

De nem is lehet összehasonlítani, a mai focinak nem sok köze van az 50 évvel ezelőttihez, nézz csak meg egy aranycsapat meccset mennyivel lassabb volt a játék.
  • IXEMGabeo
    azért elég sok válogatott béli gólt lőtt nem tudom miért szidták h nem lő ott se gólt. Csak nem nagyon látja az európai ember ugye...

brazílok ellen a 3. gólja az kurva szép volt
  • IXEMGabeo
    én arról beszélek, hogy ilyen korban 17 évesen fog-e valaki ennyi gólt lőni 1 szezonon belül. Messi 17 évesen még a Barca kezdőcsapatába is alig fért bele, Ronaldinho mellett, ha néha szóhoz jutott:D

Pelé pedig már akkora ász volt. Amúgy gondolkozz minél több csatár van annál nagyobb a konkurencia...
  • IXEMGabeo
    Sevilla ellen szerzett huszon valahanyadik gólja az a kötény meg az átemelés nem gyenge

Leverkusen ellen is 5 gólt lőtt ááá
  • [HUN]FaTaL
    Még van rá 9-10 meccse :)

#23984: Szerintem amúgy marhaság ez. Sokkal támadóbb foci volt akkoriban, több csatárral játszottak stb.
  • IXEMGabeo
    csak Pelé 1958-ben 17 évesen!!!! lőtt 75 gólt, amit sztem soha az életbe nem fog senki megdönteni:D Még szinte tini volt
  • IXEMGabeo
    Messi 2012-es góljai 76 gól

Csak Gerd Müller 85 gólját nem sikerült túlszárnyalni...
  • tobias88
    Inkább az előtt még a 78. percben 1-1nél Albiol szerencsétlenkedése, az volt nagy esély, de szerintem bőven megérdemelte a Madrid a győzelmet, elég csak Ramos fél méterről ejtett sarkalására gondolni
  • tobias88
    Az les volt, csak ez a kommentátor nagyon sokszor nem veszi észre ezeket, most sem vette észre.
  • bakkerman
    a 87. percben Martins lábában volt a gól,és most 10 ponttal mennénk a Real előtt :(
  • Christian88
    Amúgy vicces, hogy 20-ból 19-cet rövidre rug Xavi és Messi, de egyik kapus se mer elindulni rövidre. Inkább bekapják a gólt és legfeljebb a sorfalra fogja...
  • tobias88
    nah, Madrid kapott most egy jó pályát, remélem hogy vesztenek is legalább 2 pontot

tavaly mi is befürödtünk egyszer egy ilyenen szó szerint és átvitt értelemben egyaránt
  • bodajoci
    Nyertek ez a lényeg... :)
  • bakkerman
    Leo!!!!!!
  • [HUN]FaTaL
    Fú bazz mekkora bomba :D
  • tobias88
    köszi Messi
  • [HUN]FaTaL
    Nem kéne Busquetsnek teniszezni a kezével a tizenhatoson belül.
  • bakkerman
    es meg minket tolnak a birok
  • tobias88
    összehoznak a skacok egy izgalmas 2. félidőt
  • [HUN]FaTaL
    Mascherano te szerencsétlen.

#23969: Azt nem, de, ha nem szabálytalankodnak nincs szabadrúgás. :)

Bazmeg és még tizenegyes is.
  • tobias88
    Kaptak egy gólt szabadrúgásból, azt nehezen lehet kivédekezni. Ha az nincs, akkor most 0-0 lenne a félidő és ugyan így ha betaláltunk volna az extra defenzív Celtic ellen és támadniuk kellett volna, ott is lett volna közte pár gól.
  • [HUN]FaTaL
    Nem sikerült :D
  • bakkerman
    na X goljaval megyünk eddig,hajra
  • Sippie
    háhh, Barca blogon meg azt írták hogy Xavit ki kéne hagyni a kezdőből :D
  • tobias88
    úgy látom a Mallorca megpróbál Celtic lenni ezzel az 5 védős 4 védekező középpályásos játékkal...
  • tobias88
    "A második félidőre szűkítve ez a szám 97%-os katalán passzjátékot mutat, míg a Celticnél a második játékrészben csupán 47 másodperc erejéig volt a labda." - 47 másodperc és 1 gól belőle, hihetetlen
  • tobias88
    Tesz egy arogáns nyilatkozatot, majd tesz egy másik arrogáns nyilatkozatot amivel az elsőről mondja el hogy szerinte az nem volt arrogáns

Mellesleg ha zavarja hogy arrogánsnak gondolják, viselkedjen normálisan a pályán, hiszen az emberek 99.99%-a csak ott látja.
  • [HUN]FaTaL
    lol :D

Én amúgy remélem, hogy Iniesta kapja.
  • bakkerman
    CR7
    „Nem vagyok benne száz százalékig biztos, mert nem tudhatom, de mégis az a véleményem, hogy sokszor kedvezőtlen a rólam kialakult kép. Azt mondják, hogy arrogáns vagyok, mert a pályán nagyon komolyan viselkedem. Talán ezért tartják Messit többre annál, amit rólam látnak."

utána meg nyilatkozik egy ilyet:
    Nem is olyan régen jelent meg a France Football novemberi száma, amely címlapján hozta Cé szövegét, miszerint „Ha szavazhatnék, magamra szavaznék”. A portugál ász szerint egyszerűen kiforgatták a szavait, ráadásul hiába egyeztek meg az interjú végleges szövegében, az újság utólag megváltoztatta a címlapot.
    "Szerintem a Barcelona egész médiagépezetet működtet, hogy Messit jó színben tüntesse fel, miközben a Real Madrid védtelen a külső támadásokkal szemben."

tényleg ekkora fasszopó ez az ember,vagy tényleg ekkora fasszopó? várom amikor átveszi a 4. lasztiját Leo,öröm lesz nézni a portugál buzi zselézett feját. Médiagépezet...hát beszarok ezen az emberen.
  • bakkerman
  • IXEMGabeo
    Nincs Celtic topik, de egy OFF:

Itt pl a Rangers mezben pózol fiatal korában:) úgy, hogy elvileg Celtic drukker
  • IXEMGabeo
    nem szeretem a sírást, de ez tényleg szép dolog, hogy az egyik legjobb csapatot sikerül otthon megverni annak a csapatnak, akinek az öreg szurkol:)
  • bakkerman
    igen igen,jó látni az ilyen képeket,videókat,én is gratulálok a Celticnek,óriási dolog amit elértek,én nem vitatom tőlük ezt a 3 pontot,én a saját csapatommal szemben vagyok rohadtul szomorú,és bizonytalan,hogy amit csinálnak az egy kupac szar.
  • Zenszkij
    Epic! Nem trollkodni akarok, de valóban hősies tett megverni a világ legjobb csapatát. Az ilyen érzelmek árulkodnak arról, hogy milyen szép játék a foci, és mennyi örömet tud jelenteni.
  • bakkerman
    3 kapuralövés 2 gól,17 kapuralövés 1 gól,nincs miről beszélni,a focit gólra játsszák,nem labdabirtoklásra. A Celtic beállt 10 emberrel a kapuja elé,nem tudtuk feltörni,ők meg kihasználták a helyzeteiket,ennyi. Ugyanez a helyzet bajnokikon is,csak gyengébb csapatok ellen megtudjuk oldani,de a BL-ben már szép lassan eltűnnek a különbségek a csapatok között(lásd Ajax vs City,Dortmund vs Real és még sorolhatnám),kevés lesz ez tavasszal,kapunk egy komolyabb csapatot 16 között kizúgunk.
  • bakkerman
    ez szép volt.