33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• tobias88
    szépen le kell ültetni és megmondani neki, hogy bárki képes beugrani a helyére
  • Sippie
    Igen az év csapatában a védelem tényleg érdekesen volt összerakva. A többi poszt rendben volt, de a védelmet mind reál, mind barca részről kicsit túlzónak érzem.
  • Sippie
    a vasárnapi meccs közben felhozta a riporter, azt hittem rosszul hallottam. Messi mögött a második legjobban kereső játékos lenne a barcában a riporter szerint...
    páros lábbal rúgnám ki a faszba, és vennék abból a pénzből egy valóban klasszis kapust.
  • bakkerman
    Valdesnek 2014 nyarán lejár a szerződése,és nem tud megegyezni a klubbal jelenleg,most évi 6 milliót keres(!!!),ugyanannyit keres mint Buffon,Cech,és Casillas,ami KURVANAGY vicc kategória,de ő még ennél is többet akar,évi 8 milliót,amivel jócskán többet keresne például a kapitánynál,Carlesnél...hát nem tudom mit képzel ő,vagy az ügynöke akar faszoskodni,ha van esze Zubinak meg Rosellnek,akkor kivárnak 2014 tavaszáig,és ajánlanak 5-6 milliót. 32 éves lesz akkor,ha velünk nem hosszabbít mi úgyis találnánk egy jó kapust...
  • bakkerman
    olvastam egy felvetést neten,hogy az Aranylabdát úgy kéne kiosztani évről évre,hogy akinek már van 1,az ne kapjon többet,szerintem ez egy jó ötlet LETT VOLNA jópár évvel ezelőtt,amíg nem jelent meg Messi meg Ronaldo,ha bevezették volna ezt a szabályt,akkor szerintem így nézne ki az Aranylabdások listája 2005-től
    -2005 Dinho akkoriban a világ legjobbja,és zseniális szezonja volt a Barcaval,abszolút megérdemelte
    -2006 Cannavaro VB-t nyert az olaszokkal,de igazából ő nagyon kakukktojás az aranylabdások között
    -2007 Kaká BL-t nyert a Milannal,a világ egyik legnehezebb bajnokságában oktatott,simán megérdemelte
    -2008 Cristiano Ronaldo BL győzelem,akkoriban már nem csak az angol bajnokság,hanem a világ egyik legjobbja is volt,csapata húzóembere,és brilliáns szezont futott,megérdemelte
    -2009 Messi a Barca történetének legnagyszerűbb szezonjában volt a csapat egyik húzóembere,és emelett kettesével szórta a gólokat,abszolút megérdemelte
    -2010 na itt jön képbe az,hogy aki már egyet kapott,az nem kaphat még egyet...Xavi,Iniesta VB-t nyertek,csapatuk motorja mindketten,Wesley Sneijder viszont triplázott az Interrel,én a hollandnak adnám. tehát 2010 Wesley Sneijder
    -2011 nem volt válogatott esemény,a Barca BL-t nyert,Xavi,Iniesta,Messi vezérletével,Xavinak odaitéltem volna,de az egy picit életműdíjjal is felért volna,de megérdemelte volna szóval
    2011 Xavi Hernandez
    -2012 Spanyolország megvédte az európa bajnoki címét,a BL-t a Chelsea nyerte,utóbbiból viszont a gyengébb bajnoki szereplés miatt nem tudnék kit választani,esetleg Drogba érdemelne dobogót,de ez az év egyértelműen Iniestaé,így
    2012 Andrés Iniesta

Úgy gondolom értitek a mondanivalómat,ahogy levezettem,ez egy igazságos,és kevésbé megosztó eredmények lettek volna,mint amik végülis születtek.Ha tényleg azt nézzük,hogy egy-egy játékos adott évben mit ért el a csapatával,és a válogatottjával,és még egy kicsit a gólokat is figyelembe vesszük,akkoris reális az általam felvázolt eredménysor. A FIFA/UEFA azt az utat választotta,hogy rámegy a marketing értékekre a sportszakmai helyett,és annak adja oda,aki elsősorban a gólokat lövi,így olyan legendák,világklasszisok maradtak aranylabda nélkül,mint Xavi,Sneijder,Iniesta vagy akár Iker Casillas. Ugyanakkor bekell látni,hogy van egy Lionel Messi a jelenlegi futballban,teljesen egyedülálló,ilyen játékos még soha nem volt,legjobban Maradonahoz hasonlítható. Ő fellett karolva minden irányból,a FIFA/UEFA úgymond "dísz",kirakatjátékosa,komoly marketing értékkel. Nem vitatom egyik aranylabdáját sem,mivel egyik kedvenc játékosom,és szó szerint olyan ember,akire FELNÉZEK(mégha 2 fejjel kisebb is nálam ),amit 4-5 éve produkál,az emberfeletti,és ezt a teljesítményt muszáj valamivel díjazni! És a legnagyobb ok,amiért nem vitatom tőle az az,hogy tudom,nem fog elszállni ezektől a díjaktól,mert ő is tudja,hogy Xavi,Ini nélkül nem tartana itt,és nagy tisztelettel van az említett két játékos iránt. Szóval a lényeg az,hogy elkell fogadni ezt a rendszert. Xavi,Iniesta már most legendák,nem csak klubszinten,hanem az egész világon,Messi pedig egy kibaszott nagy zseni,akit a világ minden pontján Istenítenek,de ahhoz,hogy egy igazi Ikon,legenda legyen még pár évnek el kell telnie :)
  • bakkerman
    az év csapataában való jelölést pedig Pique nagyon megköszönheti a FIFA-nak,ugyan az EB-n nem játszott rosszul,de nálunk eléggé harmatosan játszott egész 2012-ben,szvsz csak az EB címe miatt került be ebbe az álomcsapatba
  • bakkerman
    szerintem egy divattervező őt kérte fel hogy viselje alegújabb darabját
  • Oziris666
    Ezzel a hajjal full ugy néz ki mint Villas Boas
  • Sippie
    amúgy reklámoz valami öltönyt szerintetek? :D Már az év játékosa díjátadón is elég fura szerelésben volt emlékeim szerint.
  • IXEMGabeo
    Puyol laza gyerek:D
  • tobias88

2009-ben normális öltöny, 2010ben kicsit fényes, 2011ben hülye vörös kabát is van 2012-ben meg ez a borzalom

Jövőre úgy veszi majd át a díjat ha ő lesz, mint Puyol:
  • IXEMGabeo
    mint egy pizsama:D

Ha pisztollyal kényszerítenének akkor se vennék fel ilyet...még csokornyakkendőt se:D
  • Steve Downie
  • IXEMGabeo
    és az Inter hol van amúgy?
  • bodajoci
    megvan a 4. ez a lényeg
  • tobias88
    milyen öltöny már ez amúgy
  • Sippie
    Na igen nem született meglepetés. Amióta összevonták a díjat, másnak nincs sok esélye nyerni, amíg Messi focizik, hacsak le nem sérül fél évre, vagy mondjuk C.Ronaldo nem tripláz a madriddal, és nyer a válogatottal valamit, vagy lő 150 gólt egy év alatt :D
    Most a legjobb játékos kapja, az összevonás előtt meg a legeredményesebb, nézőpont kérdése hogy melyik a jogosabb, szvsz inkább kapjon Messi 4x mint egy kannaváró 1x, na az volt az aranylabda szégyene :D
    Iniestát viszont sajnálom, a régi rendszerben már aranylabdás lenne.
  • limperatore
    bár lehet az árából szücsy eltudna menni pár milan meccsre :D
  • MrSpock
    Kemény volt ebben az öltönyben. :D Azért Hope Solo jobban nézett ki :P
  • bakkerman
    nekemis kibaszta a szemem ez az öltöny eszméletlen hogy merte felvenni ASFhgs.ASSDGSDGSG
  • limperatore
    :DSA:DSADSA:DDSA:DSAD:SAD_:DAFSA:Dsa

aztakurva mint 1 fogyatékos :DDD mentem :D
  • bakkerman
  • IXEMGabeo
    lool:D 2009, 2010, 11, 12 ez már a 4.
  • bakkerman
    Init nagyon sajnálom hatalmas játékos évről évre ugyanazt a szintet hozza,nálam Ő a Barca,akár nyer díjat,akár nem,és ezt ő is tudja,hogy nélküle nem nyerhetne semmit se a csapat,se Leo! Örüljünk hogy két ekkora játékosunk van!!
  • IXEMGabeo
    meg is érdemli...egyik évben talán pont 2009-ben vagy 2010-ben is pl Xavi is simán megérdemelte volna
  • Jakuza001
    Ejnye Tobias mar megint nekem lett igazam, veled ellentetben az aranylabdaval kapcsolatban. :D
  • bakkerman
    uno,dos,tres...CUATRO GRANDE LEO
  • bakkerman
    Leo mit érzett amikor EZT az öltönyt felvette??? Komolyan gondolta ő ezt? :DDDD
  • [HUN]FaTaL
    Egy francia lap szerint Messi kapja. Majd meglátjuk :)
  • bakkerman
    majd nézzed M1-en 20:15-től!
  • [HUN]FaTaL
    Nem látom a műsort (nincs Eurosportom januártól), de én örülnék neki, ha Ini kapná!
  • bakkerman
    nagyon az az érzésem van ahogy nézem a műsort meg a videó összeállításokat,hogy odaadják Ininek a lasztit. Szerintem úgy vannak vele a FIFA-nál,hogy jópár évig még Leo-CR csata lesz,szórni fogják a gólokat,Ini meg most EB-t nyert a spanyolokkal,ezért neki most odaadják.
  • bakkerman
  • Sippie
    dánkésőn
  • szabii98
    19:00 júrósport ván or 20:15 M1
  • Sippie
    Hánykor lesz a Messilabda kiosztása, és melyik adón? :D
  • IXEMGabeo
    :D:D én kérek helyette elnézést, hogy lejjebb merészelte tenni a lécet xD
  • szabii98
    Ronaldo, Florentino Perez biztos megy és elvileg Marcelo valamint Ramos is.
  • Jakuza001
    Nem volt az egyiks sem. Elso egyvonal volt masodiknal pedig a labda mogul erkezett.
    Amugy 30 perc alatt gyonyoru focival siman hoztuk a merkozest es volt egy olyan erzesem, mintha csak azert nem lattunk tobb golt, mert nem akartak nagyon megalazni a varosi rivalist, hiszen rengeteg jobaratjuk van kozottuk.
    Igy is eleg kellemetlen helyzetben van az Espanol kieso letere.
  • bakkerman
    hatalmas fazon,ha van facebookod meg twittered érdemes követni őt,olyan képeket szokott felrakni mindig nevetek a csávón :D