Forca BARCA
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Iniesta meleg? Mondjuk leszarnám, mert ragyogó futballista
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
A Barcelona hétfõn délelõtt kezdi meg a felkészülést a következõ szezonra, már Tito Vilanova szakmai stábjának vezetésével. Az új szakvezetõ összesen 14 játékos érkezésére számíthat, így hétfõn már ott lesz a Ciutat Esportiva Joan Gamperben Dani Alves, Alexis Sánchez, David Villa, Ibrahim Afellay, Javier Mascherano, Adriano, Isaac Cuenca, Marc Muniesa, Andreu Fontás, Marc Bartra, Jonathan Dos Santos, Thiago, Pinto és Lionel Messi. Carles Puyol már korábban elkezdte az edzéseket, azonban a kapitány egyelõre külön fog edzeni a többiektõl, hiszen térdsérülése még nem jött teljesen rendbe. Puyol várhatóan csak egy héttel késõbb, július 23-án csatlakozhat társaihoz.
Hétfõn még csak az orvosi vizsgálatokra kerül sor, az elsõ edzést pedig kedden 9 órától vezeti Vilanova. Körülbelül déltõl már õ és Andoni Zubizarreta tart sajtótájékoztatót, 19 órától pedig újabb tréning következik. A heti két edzés közben minden napra jut majd egy-egy sajtótájékoztató is, melyet már játékosok tartanak.
Az Európa-bajnok spanyol válogatott barcelonai tagjainak elég július 30-án edzésbe állniuk, az egyedüli kivétel ez alól Jordi Alba, aki - mint ahogy azt a mai napon megerõsítették – készülhet a londoni olimpiára. Július hónapban tehát várhatóan a Barça B játékosai is felkerülnek az elsõ csapathoz, hogy segítsék az elsõ csapat munkáját.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
én szeretem Afellayt,de tény hogy nálunk idén (se) nem sok vizet zavarna,szóval opicóval eladnám
Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!
Mar miert kellene Neymarnak a kispadon uldogelnie ?
Tello egyaltalan nem vedekezett.
Raadasul csak terelsz leirsz egy epuletes baromsagot, mint amilyeneket szoktal, hogy Messi cserejenek felesleges leigazolni, mikor nem is ott jatszik, ahol Messi.
Meg oszinten te az ilyeneket komolyan is gondolod, hogy leigazolni jatekost az olyan mint a Barca B-bol felhozni ?
Marhasagot, marhasagra irkalsz aztan probalod tovabb gorgetni a magyarazatot.
Neymar siman beferne a csapatba balszelsonek, Villa ugyis lassan kioregedik, valakivel elobb vagy utobb potolni kell majd.
Tello olyankor játszott fõleg, amikor már mentünk 4el vagy végig támadnunk kellett, de Neymar nem üldögélne el a kispadon abban biztos vagyok.
"A csapatunk pedig úgy néz ki, hogy van 3 védekezõbb játékos akinek csak az a feladata, vagy 6, aki uralja a középpályát és vagy egy Messi (aki sokat pihen). Semmi értelme nem lenne Messi cseréjének leigazolni"
- ebben a közegben értettem, nem közvetve Messi posztjára (ami amúgy is kötetlen) hanem a pihenõ szerepre, de minek is vitatkozok veled...
A Barca B-t meg hogy lehet igazolasnak tekinteni ? :{P LOL
Sehogy.
A csere meg siman azt jelenti, hogy a jatekos csereje, ne probalj terelni.
Konkretan ezt a hulyeseget irtad : "Semmi értelme nem lenne Messi cseréjének leigazolni,"
A cseréje itt azt értettem, hogy az egyik védekezésre alkalmatlan játékos helyére jönne a másik, nem azt hogy Neymar Messi szerepkörét látná el, azt nem tudná egyáltalán. Két ilyen csapat nálunk e taktika mellett nem férne el. Neymar persze Villa szerepkörében játszana amit most Iniesta töltött be a sérülése után vagy néha Tello, de még Tello is többet védekezik mint a túlbecsült Brazil
Egyre nagyobb hulyesegeket beszelsz, mint Neymar - Messi csereje. 😛
Messi a jobb oldalon jatszik inkabb, Neymar pedig a masik azaz a baloldalon.
Hogyan zajlott a Barçába való igazolása?
Közvetlenül az EB-döntõ elõtti napon szereztem tudomást róla. Nagyon boldog voltam, hiszen sok éven át voltam távol a csapattól. Hogy õszinte legyek, büszkeséggel tölt el.
Ön pontosan tudta, hova tart.
Igen, sokakat ismerek itt: igazgatókat, játékosokat, edzõket egyaránt. Fõként emiatt volt egyszerû a választás.
Több alkalommal elmondta, hogy a világ legjobb csapatába tér vissza.
Ennek az oka egyrészt maga a klub, másrészt a stílus, melyet ez a csapat képvisel. Azt hiszem, hogy a Barçában futballoznak a legjobb játékosok, akik azt a játékot játsszák, amit a szurkolók is a legjobban szeretnek. Emellett sok más olyan dolog van, amely más együttesekben nem található meg.
Amit Jordi Alba elsõként fog tenni a Barça színeiben, az a kemény munka.
Lehetnek jobb és rosszabb mérkõzéseim, de az biztos, hogy minden alkalommal bele fogom adni a szívemet a meccsekbe. Ez az esély azért adatott meg számomra, mert az utóbbi években keményen dolgoztam.
Önnek is meglepõ volt az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítménye?
Nem. Természetesen azt sosem gondoltam volna, hogy gólt szerzek a döntõben, de azt hiszem, hogy a sok erõfeszítés, a munka, amirõl korábban beszéltem, most visszaköszönt.
Ha valaki azt mondta volna nekem 6 évvel ezelõtt, hogy Jordi Alba balbekk lesz, sosem hittem volna neki.
Hat esztendõvel ezelõtt én sem gondoltam volna, hogy így lesz, de még egy évvel ezelõtt sem. Nagyrészt Emery döntésének köszönhetõen lettem balbekk. Megadta nekem az esélyt, hogy szerepelhessek az EB-n és visszatérhessek a Barçába, mint balbekk vagy szélsõ. Sokban megváltoztatott az új szerepkör: egy évvel ezelõtt el sem tudtam volna képzelni, hogy védõként részt vegyek az Európa-bajnokságon.
Hogyan alakult ez a folyamat, melynek végén balbekk lett Önbõl?
Az elsõ alkalommal a Werder Bremen ellen játszottam, akkor csereként léptem pályára. A félidõben Emery azt mondta nekem, hogy játsszak balhátvédet. Korábban sosem játszottam ezen poszton, de ez egyben azt jelentette, hogy egyre több játéklehetõség jutott számomra, s mostanra nagyon megkedveltem ezt a szerepkört.
Kérte esetleg, hogy a Barçában más poszton szerepelhessen?
Nem. Tito és a klubvezetõk is nagyon jól ismernek engem, s tudják, hogy mely szerepkörökben vagyok bevethetõ. Nem hiszem, hogy bármit is kellene mondanom nekik arról, hogy mely posztokon számíthatnak rám, hiszen õk ezzel tisztában vannak.
Rengeteg csodálója van az "alacsony" futballistáknak mostanság, korábban mégis ezért kellett távoznia a klubtól.
Akkoriban volt köztünk néhány nagyon magas játékos. Azt hiszem, én voltam a legkisebb, s küzdenem kellett ez ellen. Elmentem a Cornellába, hittem a képességeimben, s ennek köszönhetõen lehetõséget kaptam arra, hogy csatlakozhassak egy olyan klubhoz, mint a Valencia. Az áldozatvállalás, a kiegyensúlyozottság, a saját magamba vetett hit voltak a kulcsai annak, hogy visszatérhettem a Barçába.
És az, hogy a Cornella mellett letette a voksát.
Jó lehetõség volt arra, hogy felfedezzem; nem csak a Barça utánpótlása létezik a földön, az élet nem ér véget azon kívül. A Cornellánál nagyon vigyáztak rám, sokat tanultam. És abban a két évben rájöttem, hogy egy napon ismét top csapathoz igazolhatok.
Milyen érzés volt a Barça ellen játszani?
Nagyon különleges mérkõzések voltak ezek számomra. Nem tudtam aludni a meccs elõtti éjszakán. Ilyesmi a Primera Divisionban már nem történt, de elõtte azért igen, amikor elhagytam a Cornellát az FC Barcelona kedvéért.
A Barca alelnöke, Josep M. Bartomeu példaként tekint az Ön esetére.
Mi vagyunk a példák az alacsonyabb futballisták számára, de le kell szögeznem, hogy minden eset más. Azt hiszem, Cesc és Piqué is akkoriban egyéb ok miatt távozott a klubtól. Velem nem számoltak. Tello és Cuenca esete nagyon hasonló volt az enyémhez. Az alacsonyabb játékosoknak keményebben kell dolgozniuk, s hinniük kell abban, hogy ennek meglesz az eredménye.
Barca ificsapata, Cornellá, Valencia és Gimnástic. A legjobb formájában érkezik?
Igen, kétség sem férhet ehhez. Ez talán már egy boldog idõszak lesz, hiszen korábban voltak negatív periódusaim is. Összességében jól éreztem magam, de sokat sírtam is.
Még mindig vannak álmai, melyeket meg szeretne valósítani?
Szeretnék trófeákat nyerni. Úgy gondolom, szerencsések vagyunk, hogy a Barça ily nagy csapat jelenleg, mely nagyszerûen játszik és címeket nyer. Most már itt vagyok, s azon leszek, hogy minél több trófeát szerezzünk.
____
Emlékek az ifjúsági csapatról
Emlékszik arra, mikor Tito Vilanova is utánpótlásedzõ volt?
Igen, õ volt a Cadete B edzõje, amikor én az Infantil B-ben játszottam.
Fantasztikus generációt irányított.
Messi, Piqué, Cesc, és a többiek…
Gondolom, hogy azt a generációt mindig is némi csodálat lengte körül.
Igen, mert az volt a legjobban játszó csapat, mely ráadásul minden címet megnyert, amit csak lehetett. Az egész utánpótlás számára nagy reményt adott ez a csapat.
Amikor elõször látta Messit, már gondolta, hogy ez a srác nem akárki?
Õ jelentette a különbséget. Ez az oka annak, hogy ilyen fiatalon felkerült az elsõ csapathoz. Õ a világ legjobbja jelenleg, s messze kiemelkedik a többiek közül. Még mindig sok éven keresztül láthatjuk õt a pályán, ráadásul a Barçában.
Messi és Ön is viselték a 10-es mezt, s a szerepkörük is hasonló volt.
Igen, de ennek semmi köze sincs egymáshoz. Õ jelentette a különbséget a pályán.
Rengeteg gólt szerzett és gólpasszokat adott az utánpótláscsapatokban. Ki lehetett emelni a támadásban nyújtott teljesítményét.
Régebben valóban közel álltak hozzám a gólszerzés és a gólpasszok, de ennek már semmi köze ahhoz, amit most játszom. Szerettem támadó középpályásként vagy szélsõ támadóként játszani anno, nagyon otthonosan éreztem magam ezen posztokon.
Ha jól tudom, szinte mindig csapatkapitány volt a csapataiban.
Igen, nyolc évig az voltam a Barçánál, és ebbõl szerintem hét éven keresztül csapatkapitány voltam. A csapattársaim szerettek, és a szükséges plusz karakter sem hiányzott. Sok hibám van, de a kiállásom az egyik legjobb tulajdonságom.
2000-ben Ön tette le az otthonunk, azaz a Ciutat Esportiva elsõ kövét. Emlékszik még erre?
Természetesen, Ramallets-cel! És elvégeztem egy tizenegyest. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ott lehettem. Picit furcsa, hogy mostantól én is a Ciutat Esportivában fogok edzeni. Voltam már ott, és sok ismerõssel találkoztam.
-------------------------------
végtelenül szimpatikus srác,emberileg nagyon ott van,örülök,hogy megszereztük,reméljük nagyon sok szép dolgot fog nekünk szurkolóknak adni 😊
"Nem látom magamat a Barçában, nem vagyok ilyen típus, nagyon boldog vagyok az Athleticnél. Mi több, 2016-ig szerzõdés köt a Bilbaohoz, így sokkal inkább a San Mamésben látom magam, ez az igazság" - szólalt meg elõször Javi Martínez azok után, hogy az utóbbi hetekben a spanyol sajtó nem csak arról írt már, hogy a Barça érdeklõdik iránta, hanem arról is, hogy esetlegesen õ is erõltetné a klubváltást.
A világ- és Európa-bajnok játékos azonban cáfolta ezeket az értesüléseket, és kiemelte, hogy ami a médiában megjelent, az csupán kitaláció.
"Semmi közöm ezekhez a hírekhez. Olvastam néhány újságot és hallottam, hogy miket mondanak a televízióban, de ezek korántsem fedik mindig a valóságot. Amennyiben így lenne, most már a hetedik csapathoz igazoltam volna, hiszen minden héten egy másik együttessel hoznak szóba. Muszáj a találgatásokon kívül maradnod, mert máskülönben ennyi pletyka a végén hatással lesz rád."
\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
The Matrix has you...

-26 misink maradt,ez hivatalosan is meglett erõsödve,Tito szeretne egy középhátvédet,Javi Martinez a fõ célpont,és egy középsõ középpályást(Capoue,M'Vila,Cabaye,Bruno Soriano van a kalapban),Afellay,Adriano eladósorba került,õket tenné pénzzé a vezetõség.

Mondjuk eleg magas a kivasarlasi ara, de az biztos lenyomja az arat, hogy nem akar maradni a baszkoknal, annak ellenere, hogy meg van vagy 3.5 eve vissza a szerzodesebol.
Ugyanakkor Keita ment kínába, nem alapember de cserének jó volt, adja isten hogy elkerülnek minket a sérülések.
És Iniesta megházasodott <#taps>#taps>
cesc fábregas
cesc fábregas
„Mindig nagyon jó érzés kacérkodni a gondolattal, hogy megnyerheted, de ez nem csak az Aranylabdára igaz, hanem bármelyik kupára, ahol indulunk, és szeretnénk a csúcsra érni. Az Aranylabda egy különös cím a számomra, mert nem tudod befolyásolni a végeredményt, úgyhogy inkább csak idõpocsékolás. Természetesen azért örülnék, ha megnyernék egy ilyen díjat, de számomra az a fontos, hogy jól érezzem magam, szórakozzak, és érezzem, hogy Európa-bajnok vagyok. Az elsõ a boldogság.”
„Nem versenyzek Messivel az Aranylabdáért. Sem Cristianóval, Xavival, Casillasszal. Egymás között nem versengünk, vannak emberek, akik eldöntik, kié legyen a cím. Nem tudom, hogy lehet-e küzdeni Leo góljai ellen, aki szerintem a jogos várományosa a címnek, de engem neveztek az Eb legjobb játékosának, és egyetlen gólt sem lõttem. De akárhogy is van, nem küzdök senkivel, számomra már az is megtiszteltetés, hogy a legjobbak között vagyok.”

Seydou Keita jövõje továbbra is bizonytalan, de a várakozások szerint hamarosan eldõl, hogy a mali középpályás hol folytatja a pályafutását. Keita jelen pillanatban szabadügynök, miután a szerzõdése június 30-án lejárt a Barcelonával, így most maga dönthet a jövõjérõl. A Barcelona részérõl személyesen Tito Vilanova edzõ beszélt a játékossal, aki ennek fényében fog dönteni: folytatja Katalóniában, vagy elfogadja tucatnyi ajánlata közül az egyiket.
Keita ugyanis roppant kapóssá vált a játékos piacon annak köszönhetõen, hogy egy speciális záradék miatt lejárt a korábban 2014-ig megkötött szerzõdése a Barcelonánál. Ennek az volt az oka, hogy Keita arányosan kevés mérkõzésen volt kezdõ az elmúlt szezon során, és elsõsorban most is ez a probléma nehezíti a barcelonai folytatását.
A klub 1+1 éves szerzõdést ajánlott a futballistának, melyben az opcionális plusz egy év vagy a játékos által játszott mérkõzésszámtól, vagy egyszerûen Keita döntésétõl függne. A Barcelona tehát számítana a középpályásra, amit Tito Vilanova edzõ is elmondott az érintettnek telefonon a mai nap, de azt pontosan nyilván nem lehet tudni, hogy mi volt a beszélgetés témája.
Keita mindenesetre gondolkodik, ha még nem hozta meg a döntését. Az egyik lehetõsége, hogy elfogadja a szóban forgó ajánlatot, a másik, hogy az anyagilag kedvezõbb lehetõségek közül szemezget. Adott neki ajánlatot a Dalian Aerbin, a Shanghai Shenhua Kínából, az Anzsi Mahacskala Oroszországból, illetve török, angol, olasz és francia klubok is keresték. Ez utóbbi lehetõségek kevésbé vonzóak Keita számára, aki alighanem vagy egy távol-keleti ajánlatot, vagy a Barcelona hívását fogadja el. Elõbbi mellett szól a pénz és a biztos játéklehetõség, utóbbi mellett a presztízs és a szakmai elismerés.

Hihetetlen ez a fazon. Azt hiszem jó pár sportoló (és nem sportoló) tanulhatna tõle. Két évvel ezelõtt a VB döntõben is megmutatta mekkora sportember, meg is néztem gyorsan egy összeállítást a góljáról, és az espanyol reakciójáról a közös mérkõzésen. Fantasztikus hogy mit hozott ki a városi rivális "õsi-utálattól" fûtött szurkolóiból. Kár hogy nem tudok spanyolul, van jó pár interjú ahol nincs fordítás <#szomoru2>#szomoru2>.
Lassan aranylabda helyett, man of the year lehetne 😊