33513
Eurobarca | Hivatalos honlap
El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik
-
#26718 reméljük hogy igazad lesz, nem szeretnék még egy alexist a csapatba :) -
#26717 Bartomeu:
„A következő idényben is Tito fogja Barcát irányítani. Bízunk benne, és nem volt könnyű dolga, amikor át kellett vennie a csapatot, de nagyon jól megoldotta" – tette hozzá az alelnök a Catalunya Radiónak.
Bartomeu az átigazolási tervekről is nyilatkozott, és bár neveket nem említett, Neymarra és Víctor Valdés helyzetére kitért.
„A brazil játékos érdekel minket, mivel kérték a szerződtetését a szakmai stáb tagjai. Guardiola is kérte és Tito is. Neymarnak szerződése van a Santosszal, és nem tudjuk biztosan, hogy távozni akar-e. Ha igen, akkor megpróbáljuk szerződtetni" – mondta a vezető.
nyáron jönni fog Neymar,erre bármekkora összegben fogadni mernék. Túl régóta,és túl sokat cikkeztek erről,brazíliában,a spanyoloknál is,így indult minden komolyabb transzferünk. Én azt mondom nyáron Neymar személyében új klasszist köszönthetünk blaugrana mezben! -
#26716 na igen,sajnos idén ezt látom a csapaton,hogy sok meccsre úgy mentek ki,hogy megvan az alapjáték,azt hozzák,és majd lesz eredmény...hát nem lett eredmény,3 lehetséges trófeából kettőt nagyon csúnyán buktunk el,hatalmas egyéni,és taktikai hibák miatt. Júniusban nagyon komolyan ott lennünk a piacon,én legalább 4-5 új embert hoznék,és kell egy kőkemény edzőtábor...nem tudom mennyire emlékesztek,de Pep 2008 nyarán a britekhez vitte edzőtáborozni a csapatot,kőkemény alapozás volt,és szezon végén sok játékos nyilatkozta,hogy a begyűjtött trófea nagy részt annak a nyárnak volt köszönhető,mentálisan és fizikailag nagyon kihegyezte a srácokat a Pep-Tito kettős. Tito ugyanerre ismét képes lenne nyáron,fizikailag,mentálisan feltüzelve,pár játékossal kiegészülve ősszel ismét nekivághatunk egy nagy sorozatnak,hogy megint 3 trófeára legyen esélyünk. Hinni kell benne,nem siránkozni,meg ujjal mutogatni egymásra,bírózni stb...Lefőttünk most,a bajnokságot meg kell nyerni mostmár,és jöhet a nyár! -
#26715 mert nekik már csak az maradt XD -
#26714 Azért az még mindig csodálatos, hogy azok a szurkolók akik nem az elődöntőbe jutott 4 csapat valamelyikének szurkolnak, úgy tudnak örülni a reál és barca szenvedésének, mintha megnyerték volna az ötös lottót :) -
#26713 ez jó kérdés. Hatalmas arccal ment ki mind a két spanyol csapat, a németek meg focizni mentek. Belőtték a helyzeteiket hol szabályosan, hol szabálytalanul, és jó eséllyel várják a visszavágót.
nem ártana néha azért felkészülni az ellenfélből, esetleg elemezni őket, és kicsikét alkalmazkodni, nemcsak átbeszélni hogy na így működik a tiki-taka, jáccatok egy jót fiúkák. -
#26712 4-1, mi az isten van itt? -
#26711 dojcsland űber állesz! -
#26710 hogy mondják a német el classicot? :D -
#26709 gyanúsak ezek a német csapatok... hmm, nem doppingolnak ezek? :P -
#26708 egyébként lehet az volt a taktika, hogy hagyjuk hogy nagyon elverjen a bayern, aztán tartalékos csapattal állnak ki, és ötöt gurítunk
-
#26707 azért nem játszunk kontrára mert nem tudunk :) ez a mostani keret szerintem soha nem is tudott, mindig eltötymörgünk az indulással az ellenfél meg lazán feláll. -
#26706 na meg amikor elkéri a labdát a félpályától alig 2 méterre,és megindul,akkor kinek tudna passzolni? Senkinek...esetleg kényszeritőkbe tud belemenni,de egy Bayern ellen ez is édeskevés. Ezért kell egy játékos,de ugyanakkor agilis,jó fizikumú támadó,aki megtudna osztozni a támadásokon Messivel -
#26705 najó, de most is lehetett látni hogy 3-6-ig minden számú ember körbevette. Jó hogy egyedül nem tudja megoldani, csak ilyenkor nem értem a társak merre lófrálnak. -
#26704 nem fogok 12 óra munka után 160 hsz-t visszaolvasni,így csak leírom az én rövid,tömör véleményem,ha van olyan benne amit már leírtak előttem 29x,akkor bocsánat.
a meccsről:
-a Bayern jobb formában volt a meccs előtt,és meccs után már az is nyílvánvalóvá vált,hogy jobb csapat is nálunk. Első félidőben 1 valamire való helyzetünk volt,míg a bajoroknak megvolt az esélye egy 2 gólos vezetésre is,nagy szerencse kellett ahhoz,hogy a félidő "csak" 1-0 legyen. Egész meccsen ötlettelenek,vérszegények voltunk,a "védelem" (így idézőjelben,mert egy BOTRÁNY a hátsó sorunk) egy KALAP SZAR volt amit produkált egész meccsen,ha nem ismertem volna eddig Pique-t,megkérdezem magamtól,hogy "jól látok,egy ilyen nulla játékos játszik egy Barcaban" és ez kurvagáz. Szerencsétlen Bartra 22 évesen belecsöppent a tutiba,megkapta európa top támadósorát,volt jó pár hibája,Abidalnak kellett volna kezdeni,de nem bántom Bartra-t,előtte még az élet. A "védelem"-ből kiemelném Alba-t,aki mellett ugyan jópárszor elfutottak,de küzdött,hajtott,a kezdő 11-ből rajta láttam azt,hogy AKAR,és minden tőle telhetőt megtesz a BL döntőért. Daniel Alves flegmaságai,és hanyag visszazárásai egy Valladolid ellen elmennek még,de egy Bayern ellen életveszély amit művelt...Támadás...Támadásban gyakorlatilag a KURVA KIBASZOTT tiki-takán kívül semmit nem tudtunk felmutatni,az "adjuk oda Messinek,ő majd bevezeti a kapuba" című dolog rohadtul nem jön be,sőt már néha a bajnokságban se jön be,mert leolvassa az ellenfél. Pedro...ha nem lenne katalán,és nem okozott volna megannyi örömteli percet nekem amikor topformában volt,simán elküldeném a picsába,mert amit művel az egy nulla. A középpályánk úgy-ahogy szűrt,Busi-ra nekem általában egy szavam nincs,tegnap se volt,rajta még 2 BL győzelem után is lehet látni a tűzt,az akarást...na ugye,az akarás...na ez az,amit nem látok a csapat klasszisain,Xavi-Iniesta ellabdázgatnak,teszik a dolgukat,de lefőttek,elértek mindent amit lehet,nincs motivációjuk.Roppant csalódott voltam tegnap este,igazából annyira nem,mint a Real elleni bukások után,de nagyon rosszul éreztem magam ma egésznap. Nem jó látni,hogy a szeretett csapatom szenved,és megalázzák egy BL elődöntőben. Tisztelem a csapat minden egyes tagját,de változásokra van szükség,aminek érintenie kell olyan játékosokat is,akik eddig esetleg meghatározó emberek voltak. MERT nincs rendben ez a klub,ez nyílvánvaló. Focizni tudnak,de már nem akarnak,vagyis valamikor igen,valamikor nem,ez a nagy baj.
a jövő:
-ami eddig is nyílvánvaló volt,hogy kell egy minőségi középhátvéd,a meccs után meg Rosell első dolga remélem az volt,hogy felhívta a Dortmund elnökét Hummels ügyében...én azt mondom,meg azt látom,hogy minden posztra kell idén igazolnunk,függetlenül attól,hogy mekkora a létszám az adott poszton. Versenyhelyzetet kell teremteni a csapaton belül,olyan játékosokat kell igazolni,akik azért akarnak a Barca családhoz tartozni,hogy elérjenek valamit,beírják magukat a történelemmönyvekbe.
A taktikánk...na ez az a pont,amiből nekem nagyon elegem van. Elmúlt 1-2 szezonban mindig volt olyan meccsünk,amikor megfogták a játékunkat,és elkaptak minket,de mostmár olyan szinten VERHETŐ csapat lettünk,hogy akár bunkerfocival,akár támadófocival is lelehet minket győzni,mert gyenge a védekezésünk,és gyengék vagyunk támadásban. Miért kell nekünk mindig 70%-ban birtokolni a labdát? Minden héten követem a bundesliga meccseit,a Dortmund,Bayern úgy nyer meccseket,hogy egy jó 55-60%-ban van náluk csak a labda,és ha kell engedik az ellenfelet játszani,amiből a villámgyors kontrákkal gyilkos módon szórják a gólokat. Mi ezt miért nem tudjuk felvállalni? Ha kell zárjunk vissza a 16-osunkig,szerezzük meg a labdát,dobjuk ki a szélekre,és KONTRÁZZUNK! Ez az állófoci amit nyomat a csapat,ez már nagyon nyögvenyelős,helyenként még mindig megvannak az álompasszok,a gyönyörű összjátékok,de már nem építhetünk ezekre. A szezon hátralévő meccseire is lefogok ülni,mert én bízok ezekben a játékosokban,ez a 0-4 fájó,de előre kell nézni,a bajnoki címet valószínüleg visszahódítjuk,és nyáron jöhet a vérfrissités,és rendet kell tenni a fejekben. TITOVAL. Igen,én továbbra is úgy gondolom,hogy neki kell lennie továbbra is a csapat vezetőjének,mert azt a szép őszi teljesítményt neki köszönhetjük,akkor jól működtek a dolgok,most tavaszra elromlott,de ami egyszer jól működik,az működhet ismét ugyanúgy :) MES QUE UN CLUB -
ToM1113 #26703 persze, és lendített is a csapaton. Kétségtelen ő a húzóember.
De a nagy meccseken néha csak árnyéka önmagának.
Ami nem feltétlen az ő hibája, hisz mostanában nem is kap olyan kiszolgálás mint passzok tekintetében, mint pedig elfutásokban hogy tudjon hova passzolni... -
#26702 Messi legalább beállt sérülten is a PSG ellen vert helyzetben. Az azért dícséretes volt. -
ToM1113 #26701 ez az akarás amit írsz sokszor sajnos Messinél sincs meg...
Iniestánál szintén.
Mostanában azt hiszik hogy ők a két balerina, akikhez ha hozzáérnek akkor egyből szabálytalanságot kell fújni... De a bírók nem így tesznek ( szerintem jogosan.) Ilyenkor pedig jön a méltatlankodás, majd a séta...
Az évek folyamán ennek a játéknak amit a Barca játszik ki lehet tanulni az ellenszerét... Folyamatos fejlődésre van szükség... különben ami 2-3 éve lemosta Európát, az innentől kezdve egyre kevesebb lesz...
Különben ennél a csatár szekciónál szerintem sokkal jobb volt az Ibra, Messi, Henry trió vagy az Eto'o Messi Henry hármas.
Volt egy igazi befejező csatárunk aki magas volt és erőből játszott... -
Bagi1991 #26700 Telyesen igazad van,titó-val kapcsolatban meg nem érzem ugy hogy ő is ez vezér lenne.Én kajak azt érzem, hogy 4 évig uraltuk európát nagy az arc és én ugy gondolom hogy titó nem pörkől oda neki hogy ezt nem igy kéne csinálni gyerekek nincs benne szigor én ugy érzem.Ha nyáron nem veszünk játékosokat akkor marad ez a játék..szar se nyerünk.. -
#26699 El vannak kényelmesedve egyszerűen. Futottak egy veretlen őszi bajnoki szezont, és azt gondolták hogy fúdejó, már nem kell semmit csinálni. Közben kikaptunk egy Celtictől, a Reál ellen felemás volt a játék, aztán kezdődött a tavasz, ahol kapásból vereséggel kezdtünk, meg döntetlenekkel...
Támadó szekció: 2 emberből áll, Messi és Iniesta. Rajtuk kívül a többiek képtelenek kiegyensúlyozott teljesítményre, Alexis egy nulla egész idényben, Pedro is inkább a válogatottban rugdossa a gólokat, Villa és Fabregas meg hol fantasztikusan játszik, hol ultraszarul. Főleg Fabre, vert 3 gólt néhány hete, következő meccsen már észre se lehetett venni. Pl nem értem, egy Falcaot ugyan mi a búbánatért nem vettünk meg tavaly.
Középpálya: Átjátszó ház az utóbbi időben. Xavi öregszik sajnos, ritkák azok az ultraprecíz passzok, amiket megszoktunk anno. Busquets tegnap észrevehetetlen volt, nem is feltétlen az ő hibája, csak simán kipasszolják.
Védelem: Én még mindig inkább játszatnám a Puyol Masche párost középen, mint ezt a szerencsétlen Piquét. Pechünkre mindketten sérültek. Alba jó játékos lehetne, de fejben nagyon nincs ott a gyerek. Már amikor a Reál ellen hátrányban elkezdett fetrengni, akkor pofánvágtam volna hogy kelljél már fel baszod! Tegnap meg okosan el is tiltatta magát a visszavágóról. Alves-nek 10 beadásából 1 talál embert, többet van elől mint hátul. Bartra meg rutintalan. Nyugodtan kezdhetett volna Song helyette.
Szakmai stáb: Értem én hogy respect Titonak meg minden, de azért egy ekkora csapatnak illene egy klasszis edzőt szerződtetnie. A Pep éra alatt ilyen ténylegesen borzalmas játékra, mint ami a Milan elleni első meccsen, és a tegnapi volt nem emlékszem. Tavaly is úgy estünk ki a Chelsea ellen, hogy bőven volt helyzetünk, kapufák tömkelege de mindig kifelé pattant. Most egy Bartra helyzet volt.
A másik dolog, a Bayern 3 gólos előnynél is futott mint az őrült, nem labdázgattak hátul meg ölték az időt, tudták hogy be tudnak verni még gólt, hát megpróbálták. Nálunk mi van? 1 gólos előny, ó de jó üljünk rá az eredményre... ezzel tele van a hócipőm. Semmi motivációja nincs a csapatnak, 0 a küzdeni akarás, Messin, és Inin kívül. Idén egyszer hajtották ki magukat, a Milan ellen otthon, de félek hogy többet ilyen nem lesz, mert estére elfáradtak, és azt gondolták magukban hogy nehogymár évi 8milláért én itt kihajtsam a belem. Ezért kéne egy jó edző, aki kicsit felrázná őket.
Majd lekommunikálják hogy semmi gond nincs, hoztuk a spanyol bajnoki címet, fúdejó... nekem a BL százszor többet ét mint a bajnokság, azt amúgyis csak mi vagy a reál nyerheti meg jelenleg. -
#26698 Schweinsteiger nem Pepe, ő direktbe nem rúh a labda felső részére... -
#26697 így volt bizony -
#26696 Szabalyos ? Ne vicceljunk mar. Javaslom tanuld meg a szabalykonyvet, nincs benne olyan, hogy ha elrugom a labdat, akkor utana agyonrughatom a jatekost.
Ez a legalattomosabb szabalytalansag, amikor direkt ugy rug a labda felso reszere a jatekos hogy utana letalpalja az ellenfelet.
Tipikus dirty trick es direkt felhivjak a birok figyelmet azonnali szankcionalasra. Nem egy esetben nem hogy sarga
-
Bagi1991 #26695 Háát igen az az igazság hogy itt nagyon sok bajj van,ugye elhangzott hogy 2009 be mikor a bayern-t 4:0 ra vertük,máár akkor 8 játékos kezdő volt a barcá-nál itt a mai bayern-en is 8 ugyan az a játékos fent volt a pályán mint 2009-be kérdezem én szerintetek ez menyire jóó ?? 4 évig ugyan azok a játékosok játszanak semmi változás nem vesznek játékosokat akkor mit várunk magunktól hogy 10 évig ugyan ezek a játékosok majd játszanak és húzzuk a mecseket vagy mi meg bl-t nyerünk.Itt már tavaly nyáron játékosokat kellet volna igazolnunk.Itt a barca akkor fog megint jóó lenni ha legalább minden posztra veszünk 1-1 játékost vagy ha nem, jővőre se nyerünk bl-t és megszor minket akkárki.... -
ToM1113 #26694 Ezen a bíró kérdésen nem tudom mit lehet ennyit vitatkozni...
Legalábbis még. Majd akkor lehetne számon kérni a dolgokat, ha esetleg a visszavágón győzne a Barca 3-0 ra, vagy valami hasonló eredmény születne, na akkor valóban lehetne azt mondani hogy a bírón ment el a párharc.
De amíg 70 percet kell várni egy szerencsétlen helyzetre, amíg senki se fut a csapatban, amíg ötlettelen, alibi passzolgatás megy végig, amíg a világ legjobb játékosa unottan sétálgat, a társai meg nézik szájtátva hogy nem bír 6 játékost egyedül lecselezni és gólt lőni, amíg közünk sincs a meccshez, addig inkább maradjunk csöndben.
Összességében nézzük akkor nem tűnik akkora meglepetésnek ez a 4-0...
Ebben a szezonban milyen meccseink voltak?
Bajnokság: Kiscsapatok/(és a többi) ellen elég volt ez a hozzáállás általában, így is sikerült nyerni. Mert csodás játékra nem nagyon emlékszem mostanában.
Real elleni meccsek: Nulla.
BL: csoportkör: Nem voltak valami acélos csapatok...
Milan: Nulla, majd a visszavágón jó játék.
Psg: Nulla.
Bayern: Nulla.
Itt nagy baj van... el kéne gondolkozniuk hogy mit lehetne csinálni, mert a múltból nem lehet megélni...
Azt a bizonyos Tiki-Takát én már jó ideje nem látom.
Messit én már egy jó ideje nem látom.
A védelmet.... :D
És a többieket se.
Elsőnek is meg kéne tanulni védekezni, amit már azért egy megye kettes csapat is el tud sajátítani néha...
Másodszor meg kéne tanulni valami más taktikát is játszani... mert 3-0 nál hátra fele passzolni meg ide oda rakni a labdát csak épp nem előre fele az elég gáz...
-
#26693 A sok "elcsalt" elődőntő ,illetve a csúszós fű(Terry) után az már kijárt h egyszer bejöjjön a dolog!
Nyilván nem a tavalyi volt a legjobb Chelsea ez tény,a BL-hez meg szerencse igenis kell, ezt te is tudod -
#26692 nyilván senki nem várja, hogy chelsea drukkerként elismerd hogy befaszmákoltátok a címet, ettől függetlenül így van. -
#26691 Savanyú a szőlő -
#26690 Dehogy, már a Napoli ellen. Utána a Benfica ellen meg úgy lett 1-3 a Chelseanek összesítésben, hogy jobb volt a Benfica -
#26689 "a titok nyitja, hogy a tavalyi bl győztes eggyáltalán nem volt egy bl győztes vagy akár döntős szintű csapat."
ugyanerre próbáltam célozni. -
#26688 a titok nyitja, hogy a tavalyi bl győztes eggyáltalán nem volt egy bl győztes vagy akár döntős szintű csapat.
már a barcánál ki kellett volna zuhanniuk.
Az EL baja, hogy a nagyobb csapatok nem tartják faktornak, de ez sztem jó, mert így ott legalább bejuthatnak a kissebb csapatok és olyan nemzetek csapatai akiknek egy bl csoportkörből való továbbjutás lenne amúgy a csúcs.(és ezek már nem az ukránok) -
#26687 amúgy igazad van, elvégre a tavalyi EL győztes is tönkre verte a tavalyi Bl győztest.
Ráadásul olyanok estek ki az EL-ből mint az inter, liverpool, vagy videoton -
IXEMGabeo #26686 az se rossz azért. Ugyanolyan kemény tán keményebb megnyerni, mint a BL-t.
Csak pénzbeli és csapat tudásbeli különbségek vannak. Mondjuk az EL-ben is rendkívül erős csapatok szoktak lenni. -
#26685 azért az EL-ben lehet számolni velük -
IXEMGabeo #26684 azért 6 éve minden évben odakerülnek a legjobb 4 csapat közé valamilyen módon tehát ebből is látszik minden évben számolni kell velük:) Chelsearől ez nem mondható el -
#26683 Nem azt mondom, hogy elvette a Barca győzelmét Kassai mert az egy irgalmatlan baromság lenne hiszen alig lőttünk kapura, nyert volna úgy is a Bayern simán. Azt mondom, hogy az a 2 hiba döntő volt abban, hogy a párharc már az első meccsen eldőlt. Nem mondom, hogy 1-0al végig megy a meccs de nem is lett volna 4-0 a hibák nélkül. A 3 kezezésből pedig 1 kérdéses, a többi kettő nem volt szabálytalan mivel a kezezés alapjában véve nem szabálytalan, csak bizonyos esetekben. -
#26682 igen, és Puhl úr is elmondta, hogy nem tudja a bírók honnan szedik a szabályokat amikért ilyeneket befújnak... -
#26681 A labdát rúgta el előtte... Kemény belépő volt, nem túl szép, de szabályos.
Ami nem volt szabályos az Müller lökése Robben gólja előtt. -
#26680 ezektől kétszer védtelenebb kezezésekért is adtak idén már büntetőt.. -
#26679 ferdítessz, de ok ezek után aztán pont adunk a szavadra...ez a szitu előtt sweini a labdát rúgta el és ahogy a labda kiment a területről pont ott volt a barcás lába és rácsúszott sweini lába, semmi szándékosság vagy szabálytalanság nem történ itt.
ezt nevezik versenybalesetnek autósportba.