33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• Sippie
    Alexist többet játszatnám Fabreval egyszerre, mondjuk következő szezonban lehetne Fabre alapember Xavi helyén. Előbb utóbb be kell építeni. Sanchezzel meg egész jól megértik egymást, amikor összekerülnek. Úgy adnék neki még egy lehetőséget.
    Ha normális edző lenne, talán még a góllövő cipőjét is megtalálná.
  • Gizda
    basszus ott írja zárójelben
  • Nyiri
    Hol olvasod? :)
  • [HUN]FaTaL
    Valdés, Villa and Alexis, for sale. (mundo)
  • tobias88
    túl sok lenne az elöl sétáló játékos, Neymarral is az lesz a baj

Klopp helyett meg maradhat Tito sztem
  • [HUN]FaTaL
    Akkor már Pedro helyén Agüero :D
  • tobias88
  • Nyiri
    Csak úgy!
  • ToM1113
    Itt az egyik legnagyobb probléma az az, hogy Messi nélkül dupla nullák vagyunk... (Igaz nagy csapatok ellen Messivel is nullák).
    Nem lehet ennyire játékosfüggő egy csapat.
    Nem lehet az, hogy egy játékos negyven! gól felett teljesít a bajnokságban, míg mögötte a csapatból a 2. helyen tizen egy két góllal áll.
    Inkább rúgjon Messi fele ennyit, de legyen mögötte 1-2 olyan játékos aki a 20 gól közelében van legalább.

A nyilatkozatokból nekem az jön le hogy a vezetés túl önfejű.
    Vagy tényleg nem veszik észre a gondot, vagy csak elhallgatják. Mindkét esetben óriási hibát követnek el.
    Taktikánk nincs, a tiki-taka nevezetű "találmány" pedig réges rég eltűnt, valami alibi passzos szar van helyette.

Bár nyilván sok klub elégedett lenne azzal ha csak egy spanyol bajnokságot nyernének, de itt nem is ezzel van a probléma, nagyon szép (még így is hogy mindenből kiestünk), hogy bajnokságot nyerünk.
    Csakhogy én például azért ülök le minden nap amikor Barcelona meccs van a Tv-ben, vagy streamen hogy focit lássak, hogy olyat láthassak amit sose látok akkor ha nem a Barcelona játszik hanem más csapatok.
    Szeretem látni a magabiztosságot, a támadójátékot, a technikai elemeket, a labda járatást, az alázatot, a csodát.
    Mindebből az utóbbi pár hónapban semmit sem látok. És ezzel szerintem nem csak én vagyok így.

Most nem szeretnék kitérni konkrétan játékosokra, de mindenki tudja hogy több mint a fél csapat a béka segge alatt van.

Át kell tehát gondolni a dolgokat, rendbe kell tenni a fejeket...
    Jönnie kell pár új embernek.

Barca!
  • Jakuza1
    Ez a letamadas kozel nem az a letamadas.
    Ures foltok teruletk vannak a mostani letamadasunkban. Immel-ammal csinalja sok esetben es nincsenek meg a teruleteken az emberek. Az meg oke, hogy Messi se csinalja, de mar tobben is sokszor nem teszik es igy ures emberek maradnak az ellenfelnel es utana mar felbomlik az egesz letamadasunk, ha nem mukodik a szures az ellenfel felpalyajanak felso harmadaban.

Osszelehet hasonlitani a Milan masodik merkozest pl a regebbi Barcelona jatekkal, mint pl az MU elleni BL gyozelmek es a tegnapelotti jatekkal.
    Eg es a fold a kulonbseg. De mint mondtam az egyenesen zavar, hgoy az edzo nem veszi eszre mikor kellene cserelni,ha valaki nincs jo formaban, lasd Sanchez,Pedro eseteket.
    Most oszinten miert kellett padioztatni Tellot amikor neki ment a jatek es pPEdronak,Sancheznek nem ?
    A hetvegi bajnokin miert nem cserelte le Pedrot ?
    Barki beallhatott volna helyette, emiatt a vegen kaptunk miatta egy golt es arrol nem is beszelve, hogy jobbszelso letere eltunt a palya, es masnak kellett ezt a posztot betolteni, esetunkben Alvesnek es nem ugy kell erre gondolni, hogy Alves sokat fut fel a szelen, hanem neki kellett ket ember munkajat elvegezni.
    Ezek a dontesek erthetetlenek egy jo edzonek eszre kell vennie, mikor megy valakinek a jatek es mikor nem es helyettesiteni a jatekost massal, mig formaba lendul es akkor hozni be, amikor meg van a merkozes, nem pedig szanalmasan eroltetni, hogy jatszassuk mindig, hogy belejojjon a jatekba es atlenduljon a holtponton.
    Egyszeruen jatszatni kellett volna Tellot peldaul.
    Igy most az lett az eredmenye, hogy az egyik nem jatszik, a masik meg szarul. Mindketto megoldas rossz.
  • homeless
    Nem csak a védelemmel van baj. A Pep féle Barca azért volt zseniális, mert támadásnál sokszor olyan megoldásokat választottak, amiket egy átlag ember még a tv-n keresztül sem vett volna észre. Na ez mára teljesen eltűnt és ebben sajnos Xavi és Iniesta a ludas, akármennyire is szeretem őket. Tegnap direkt figyeltem, hogy milyen üres területekre lehetne bepasszolni a labdákat és rengeteg olyan helyzet volt, amivel ziccerbe lehetett volna hozni a csatárokat, de nem jöttek azok a passzok. :( Talán volt vagy 2 ilyen passz az egész meccsen, az előzőn meg annyi sem. Sokszor inkább visszafele passzoltak. De a letámadásban teljesen igazad van, az is teljesen eltűnt, bár az is legjobban az első meccsen látszott. Tegnap már próbáltak visszatérni hozzá.
  • Jakuza1
    Biztos hogy nem dacbol nem jatszott. Latszott az arcan mar a kezdetekkor, hogy mennyire szeretett volna jatszani, de egyszeruen nem egeszseges.
    A bajnokin sem volt az, lehetett latni az egyik rugas utan hogy biceget.
    A PSG ellen sem volt az csak huzta a labat a beallitasa utan vegig.
    Egyszeruen en az edzoben latom a hibat, megszunt nala az agressziv letamadas, ami a vedelmunk nagy resze volt, most hogy az nincs a vedelmunk hatekomnysaga van kb 20 szazalekos.
    Lehet hogy masod edzonek tokeletes, na de hogy a vezetoedzoi posztra nem az biztos, Foleg ha a csapat nem tud mit kezdeni azzal, hogy tobbet van gyogykezelesen, mint a kozelukben.

Egyszeruen olyan edzo kell, akire nem csak felneznek, hanem eros kezzel is tudja tartani a csapatot. A mar leirt hibairol nem is beszelek az ott van a #27005 posztban.

Meg kell erositeni a vedelmet es vissza kell terni a letamadashoz.
    Tudom hogy nehez es az elmult 8 ev kizsigerelte teljesen a csapatot, mert rengeteg energia kell az ilyenhez, es a mi jatekosaink fociztak a legtobbet ezekben az evekben, de akkor minosegi csereket kell jatszantni es meg jobban rotalni a csapatot, mert az tisztan latszik, hogy 3-4 ev ota a csapat allandoan elfarad januar-februar kornyekere es onnantol igazabol csak egy-egy merkozesre tudjak csak felszivni magukat, sot az elmult 2 evben csak egyszer voltak erre kepesek, a Milan ellen jatszottunk ugy ahogy tudunk, ha nem faradtak a jatekosok.
  • homeless
    Szerintem adjuk kölcsön Messit az Anzsinak 1 évre, hátha megtanulnak a srácok nélküle is játszani :) De viccet félretéve, tényleg félelmetes, hogy mennyire elkényelmesedtek Messi mellett. Most derült ki igazán, hogy mennyire sokat számít a csapatnak. Gyakorlatilag eljutottunk oda, hogy azzal a taktikával megfognak minket, hogy Messit ki kell venni a játékból bármi áron. Ha kell, akkor 4-5 embert ráállítanak, a többiek úgyse tudnak csinálni semmi veszélyeset. Rajta kívül talán Busquets az egyetlen aki pótolhatatlan a mai Barcában. Az első meccsen elég volt ezt a 2 embert semlegesíteni és szét is esett az egész csapat. A másodikon meg nem is játszott egyik sem...

Egyébként én azt is el tudom képzelni, hogy Messi dacból nem játszott. És megmondom őszintén, hogy valamilyen szinten meg is értem. Ő is emberből van. Aki focizott már valaha az nagyon jól tudja, hogy milyen az amikor mindent bele adsz, hogy nyerjen a csapat, osztogatod a forintos labdákat, amit a társak sorozatosan elbasznak. Más már rég kiakadt volna, Messi meg elég ha csúnyán néz valakire, másnap már arról ír az egész világsajtó. Én nem csípem Neymart, de már csak tőle várom a megváltást. Óriási motivációval fog érkezni Európába és ha beválik, akkor a Barca vissza kerülhetne a trónra. Azt is remélem, hogy nem irtják ki belőle teljesen az egyéni megoldásokat. Ha visszaemlékeztek Messi is önző volt az elején(sokszor most is az), csak senki nem szólt érte, mert többször jöttek be a cselei, mint ahányszor nem. De ez a jövő zenéje, még az sem biztos, hogy hozzánk jön, bár én most már nagyon bizakodom.
  • [HUN]FaTaL
    Egyik Mallorca, másik Barca de nem játszik, mert annyira nem jó és nem hajlandó eligazolni kb.
  • DasIsFuck
    akkor mégse volt olyan aztakurvaomg kategória:D
  • Effe88
    mallorca
  • DasIsFuck
    emlékszem vmi dos santos nevezetű futbalistára a barcából, annó őt is vmi gigászi tehetségnek kiáltották ki, vele mi lett?
  • Sippie
    Elnöki nyilatkozat sem volt semmi. Büszkék vagyunk a játékosokra, edzőkre, takarítókra, mindenkire...

Egy hete is megmondtam, hogy ez fog menni. Normális helyen már rég elővették volna a felelősöket, itt nem. Itt megy a pátyolgatás, mintha a dedóban lennénk. Nem baj kicsi Piqué majd jövőre. Semmi gond Alba, előtted még az élet. Elhiszem, hogy inkább úgy tekintenek magukra mint egy családra, de azért ez kicsit túlzás. Igen is lehet kritizálni, és leüvölteni a fejeket, nem azért keresnek horribilis összegeket, hogy csak úgy lézengjenek.
  • [HUN]FaTaL
    Gondolom jobb lenne, ha rásérülne és kidőlne fél évre.
  • bakkerman
    igen,kiálltam mellettük,mert Titonak nem kevés szerepe volt a Pep által begyűjtött trófeákban,és én ezért hittem benne,de ez a tavasz nagyon csúnyára sikerült. Minden elismerésem,meg tiszteletem az övé,hogy betegsége után is visszatért,de sajnos ez ide kevés. Egy Barcelona szintű csapatnak a tavasz kulcsfontosságú,sorozatterhelés alatt egyszerűen luxus olyat megengedni,hogy a keret 70%-a alulmotivált,és nem hajlandó küzdeni. Ez az edző hibája,nyílvánvalóan.
  • bakkerman
    Xavi:
    Van jövője ennek a Barcelonának?

„Azt hiszem, igen. Nem kell túldramatizálni. Vasárnap egy újabb csata vár ránk, és a csapat eddig is nagyon jól teljesített a szezonban. Ennek a csapatnak igenis van jövője, van benne motiváció, és a Ligában is versenyképesek tudtunk maradni.”

istenem Xavi is miről beszél...milyen motiváció?? Milyen versenyképesség?? A csapat egyik legrutinosabb játékosa,egy ikon,igenis ki kéne állnia,és kijelentenie,hogy ez a csapat jelenleg egy nulla. Nem félrebeszélni állandóan...a csodás Pique meccs előtt olyat nyilatkozott,hogy ez a Barca képes a csodára,és megfordítania párharcot...hát én ezt a pályán nem láttam :( Mindegy menjen le ez a hátralévő pár bajnoki,és kezdődjön a tisztogatás.
  • Sippie
    na. 1 hete még kiálltál az edzők mellett.
    de örülök, hogy kinyílt a szemed :D Én többet vártam tőle, gondoltam hogy majd taktikailag tud újítani Pephez képest. Hát sajnos nem. Ez ide jelenleg kevés.
  • bakkerman
    Nekem most nagyon megingott a bizalmam,és a szimpátiám Tito és a stábja felé...tavaly ilyenkor amikor kihullottunk a BL-ből,elúszott a bajnokság,én akkor úgy gondoltam,hogy maradnia kell Pepnek,összetudná rázni a csapatot,de végülis ő felállt a kispadról. Most tavasszal hatalmas taktikai,és motivációs problémák miatt úszott el a kupa,a BL,és ha nem lenne ekkora pontelőnyünk,akkor a bajnokság is elmenne. És ez Tito,és Roura sara,nagyon dúrván. Persze nem ők tehetnek arról,hogy Alexis nem tud gólt lőni,hogy Pedro idén hulladék amit nyújt,hogy Pique egy balfasz középhátvéd lett,DE AZ már nagyon az ő hiábjuk,hogy ez a csapat idén nem küzdött,úgy mentek ki meccsről meccsre,hogy lesz ami lesz,a taktikai repertoárunk egyenlő egy NB3-as csapatéval,a játékosokat nem tudták feltüzelni,motiválni,ami kurva nagy gáz,mert ezért a MEZÉRT MEG KELL HALNI A PÁLYÁN! Aki erre nem hajlandó,lehet menni dubajba bohóckodni. Neveket nem akarok írni,de legalább a fél csapatban óriásit csalódtam,és NEM AKAROM őket látni Barca mezben nyáron. Nagyon nagyon csalódott vagyok,a leglazább szir-szar kupameccseket,bajnokikat is leülök megnézni,mert szeretem ezt a klubot,mindig örömmel tölt el,ha láthatom őket,de ez most nagyon megingott :( El kell gondolkozni az edzőkérdésen is. Nem szabad rámenni a bizonytalanra,hogy esetleg jövőre felrázna egy átalakított csapatot Tito...mert nem tudna.
  • Micsu
    nem a biró miatt volt? mi van veled jakuza
  • Sippie
    elég sok pofont kaptunk már ebben a szezonban, kezdve a celticcel, bár ide vehetjük a reál elleni első meccset is, mivel ott se tudtunk nyerni.
    Aztán 2013-ban jött az első vereség a bajnokságban, döntetlenek, reáltól pofon bajnokságban és kupában is, milantól pofon (de ott még felálltunk másodjára), PSG-t is mondhatjuk pofonnak, mert ott se sokon múlott hogy nem kaptunk 4-et. A mostani az nem pofon volt, az KO.
  • kaposi1
    Pont ez a lényeg hogy nem volt sérült.
    Ha az miatt nem áll be egy szót se szólok.
  • Coco
    No offense, de tényleg elég idegesítő amit csinálsz. Műszimpátia, vagy nem tudom mi ez :D kb. a trollkodás másik véglete, de majdnem ugyanolyan..
  • Nyiri
    Hagyjuk már Messit. Pályafutása során alig volt sérült. Most az lett. El bírjuk viselni nem? A gond az hogy nélküle a csapat szar. Nem 11-n játszanak egy csapatban és nem szabad csak egy emberre építeni.
  • bodajoci
    sírás volt ez a meccs...avval meg, h többen nem játszottak, és csak az uccsó pillanatban jelentették be szinte, már tudtam, h senki nem gondolta komolyan, h itt még vmi csodára számíthatunk :(
  • vili 27
    Pihentetés ??? De mire ? A bl döntőre ? :)
    Példát lehet venni a rivális realtól amit ők próbáltak tenni a továbbjutás érdekében.
  • kaposi1
    "Szerintem egy BL meccset eleve feladni 95.000 néző előtt nem megbocsátható bűn. A Barcának nincs mire tartalékolni. Vilanova személyes gondjait megértem, de jelenleg nem alkalmas a Barcelona kispadjára.
    Piqé még hős is lehetett volna, voltak nagyon jó belépői, de az eredményből látszik, hogy nem bírja a terhelést. A többiekről pedig inkább ne is beszéljünk."

Nagyjából ezek az én gondolataim is.

A Barca egy milliárdosokból álló Profi klub.
    Ez a munkahelyük, ezért kapják azt a töménytelen pénzt.
    Nincs, egyszerűen nem létezik olyan indok hogy ez a csapat már az öltözőben egy perc játék nélkül feladja.
    Márpedig azzal hogy Messit még csak be sem állították ez történt.
    El lehet veszíteni egy BL elődöntöt de nem így.
    Kedden a Real megmutatta hogy milyen hozzáállással, emelt fővel lehet elbukni.
    95 ezer ember nem arra várt,nem azért fizette ki a jegyet nem azért utazott esetleg több ezer KM-t hogy ezt kapja.
    Sejtem hogy voltak olyanok akik már a sorsolás után megvették a jegyüket hogy életükben talán először lássák Messit és társaikat a pályán.
    Ha valóban sérült lenne azt mondom rendben ezt nem lehetett tudni előre,de nem volt az!!!!! Vagyis előre feltartott kézzel mentünk a vágóhídra.
    MEG SEM PRÓBÁLTUK!!!!!!!!!!!
    És ez számomra elfogadhatatlan hozzáállás.
    Mélységesen csalódtam a csapatban.
  • bakkerman
    Szégyen. Porig alázták a Barcát, a földbe lett döngölve az egész klub. Írni se tudok mit, nem tudom felfogni hogy ez megtörtént :(
  • Jakuza1
    Xavi,Iniesta (+Bartra)volt a csere, nem Iniesta,Fabregas
  • Jakuza1
    Pontosan ez egy borzasztoan rossz edzo es nem mentti fel a betegsege sem ezalol.
    Az egesz idenyben verszegeny volt a csapat es a letamadas megvaltoztatasaval, egyszeruen rem gyenge lett a jatekunk es hatekonysagat elveszitette a kozeppalya.

Egyszeruen a csereit sem ertettem az idenyben rengetegszer, mert amikor Roura volt akkor is o cserelt telefonon adta ki az ukaszt.
    Mar az idenykezdet is nyogvenyelos volt az utolso percekben elert mak golokkal, de az hogy eseritette pl Messit egy mar teljesen felesleges merkozesen, vagy hogy eroltette Sanchezt es Pedrot, amikor egyaltalan nem ment nekik a jatek, vagy amikor eppen Villat mellozte, pedig cserekent lotte a golokat.

A csapat taktikajat teljesen szetverte es kozel sem olyan jo a jatekunk. A vedelem meg egyenesen botranyos, amiota o edzi a csapatot.
    Az igazolasok is a vicc kategoriat suroljak. Song ??? Hat vaz amit most is muvelt az elso felidoben. Kepes volt meg ugy is elvesziteni a labdat, hogy 5 meterre szoktette magat es a 7 meterre allo Bayern jatekos hamarabb ert oda.
    Pedro ? Ez az edzo ilyen vak, hogy nem cserli le meg akkor sem, ha nem megy neki a jatek ? Nem azert de az elmult ket merkozesen a labdaszedogyerek nevet tobbszor hallottam, mint az ovet. A bajnokin meg egyenesen egy jo megmozdulasa nem volt.
    Tellonak meg majdnem egesz idenyben ment a jatek erre kispadoztatta heteken at.
    Egyszeruen ugy erzem alkalmatlan a Barcelonanal a vezetoedzoi szek betoltesere ilyen rossz dontesekkel.
  • [HUN]FaTaL
    "Mit várt Xavi és Iniesta lecserélésétől ???"

Pihentetés. Emlékeim szerint az már hátrányban volt, akkor meg már mindegy volt, kb. fél óra alatt kellett volna lőni 6 gólt. Messinél meg jobb volt nem kockáztatni, gondolom beállt volna, ha félidőben 2-0-ra vezetünk.
  • vili 27
    Minden idők legnagyobb foci szégyene volt a mai és múlt heti teljesítmény. Ez a barca mérföldekre jár az igazi arcától. Óriásit csalódtam. Legnagyobb szégyen számomra Fabregas, de mondhatni az egész csapat. Pique érdemel dicséretet, mégha volt egy öngólja is, nem ezen múlott. Az edzőt nagyon gyorsan meneszteném. Mit várt Xavi és Iniesta lecserélésétől ???
  • IXEMGabeo
    Sajnálom a csapatot. Viszont kellett egy ilyen pofon, hogy ébresztőt fújjanak a klubnál...

azért a 7-0 durva, de nem haragszom rájuk a 2008-as szezon még mindig rosszabb, mint ez.
  • [HUN]FaTaL
    Barcelona last lost a two-legged tie with 7-goal difference in 1946

Gyanítom az nem elődöntő volt, de legalábbis biztosan nem nezetközi.
  • DasIsFuck
    a hozzáálással volt a gond, ne személyeket keresgéljetek.
    a labda eladás meg egyebek már abból nihilből következtek ami a barca játékát jellemezte.
  • [HUN]FaTaL
    Egyébként szerintem az eredmény ellenére a mai meccsen nem a védelemmel volt a legnagyobb probléma, sőt, szerintem Pique (az öngólt most hagyjuk), Bartra, Song és Adriano is jól játszott.

A probléma a százmillió eladott labdával volt és nehéz úgy védekezni, hogy állandóan létszámfölényben van az ellenfél.