Forca BARCA
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
És visszatérnék a 10-11-es felálláshoz (Abidal helyén Alba), esetleg Villával középen, Messi meg a szélre, egy próbát megérne ebben a szar helyzetben, valami kiscsapat ellen egy bajnokin. Iniesta nem jó csatárnak, Fabregasnak pedig nem nagyon megy tavasszal (tavaly is így volt).
http://goo.gl/gd6Zi5
PS3 Slim 250 PC
Miért van az hogy egy David Villa a Valenciában ontotta a gólokat, egy Alexisben is bizonyára megláttak valamit mikor leszerzõdtették(az õ korábbi pályafutásáról nem igazán tudok mit mondani mert nem ismerem. Miért van az hogy egy Ibra a Barca elõtt és után is lövi a gólokat és bár közben is lõtt párat, mégse illett bele a képbe. Afellay a PSV legmeghatározóbb játékosa volt. Leigazoltuk, bekerült néha a kezdõbe, nem tudta felvenni a ritmust, és mire esélye lett volna rá, kidobták, félretették, akár a többieket.
Most megy a Neymár majmolás, de mi van ha õ sem válik be? Mert el lehet bohóckodni a brazil bajnokságban nagy bamba védõk ellen, de láthattuk már Neymárt akár a válogatott keretében nevesebb európai csapatok ellen (Pl. Anglia) és hát valljuk be õszintén nem villogott egyáltalán. Sõt a Barcelona ellen is láthattuk nemrég klubvb-n és hát szinte momentuma sem volt. Majd õt is félre tesszük?
A másik amit nem értek, Messi görcsös ragaszkodása a középcsatár posztjához. És bár egyértelmûen jó a posztján ( ha nem a legjobb), mégis emiatt olyanok játékát "rontja el" a csapatban mint David Villa, Ibrahimovics, vagy Eto'o. Nem hiába hagyta el utóbbi kettõ a klubbot.
Holott Messi szerintem a szélen is megállná a helyét, sõt sokszor láthattuk már tõle hogy szélrõl megindulva, befelé tolva a labdát lõ nagy gólokat.
Alexis kevés lehetõséget kap, szerintem valóban. Megkapja a lehetõséget kis csapatok ellen, néha a kezdõben, vagy a mérkõzés utolsó 20 percében. Rendszerint kihagy mindent, talán épp ezért, mert görcsösen bizonyítani akar.
De kérdem én, Pedro mennyivel tesz mostanában többet mint pl õ? És mégis rendre ott van a kezdõben.
Mondjuk szerintem Eto'o óta nem volt még 1 olyan jó csatára a Barcelonának... (Leszámítva Messit, de hát õ akkor is volt már ügye.)
PS3 Slim 250 PC
Hogy mii? Miért mennyit kéne kapnia, miután minden helyzetet kihagy? Én már csak a lelátóra tenném...
A bajnokságban jelenleg a Real játsza el ugyan azt mint tavaly a Barca, a kis csapatok ellen hullajtja el a pontjait, emiatt szinte lehetetlen hogy beérjenek minket.
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy mi szurkolók/szimpatizánsok, megszoktuk már hogy ha a Barcelona játszik, akkor nem kérdés hogy mi lesz az eredmény.
Az utóbbi pár évben rengeteg címet/serleget nyert a csapat. Azonban egyszer minden sorozat megszakad, talán ettõl szép a sport, hogy nincsen egyértelmû legjobb, se sportban se máshol. Most Messit/Ronaldót éltetjük, õket tartjuk a legjobbnak, azonban mi lesz 5-10-20 év múlva?
Megkopik a sebességük, nem tudnak megfelelni az évrõl évre megújuló, egyre nagyobb elvárásoknak, megöregszenek, eltûnnek a foci világából.Persze mindeközben jönnek a fiatalok, új tehetségek, a jövõ klasszisai, és akkor majd õk lesznek úgy emlegetve hogy a zseni, a legjobb. De legjobbnak lenni nagyon nehéz, talán a legnehezebb feladat, épp azért mert mindig többet vár el tõlük mindenki, valamint "megszokják" hogy jók, belefásulnak.
Ugyan ez a helyzet a csapatoknál is. Nem lehet mindig egy bizonyos csapat a legjobb, néhány évig lehetnek a toppon, de aztán belefásulnak, kifáradnak, elvesztik a motivációt, kiismeri õket az ellenfél, stb.
Az egyszerû ember aki kedvenc csapatát figyeli az évek során, pedig hozzá szokik ahhoz hogy ha az adott csapatnak éppen a toppon van akkor zsinórban nyeri a meccseket,címeket. De elõbb utóbb megilletõdik a szurkoló hogy bizony, hiába a sok éven át tartó jó forma, elõbb utóbb visszaesik. Ez így van rendjén.
Szerintem azonban még korai lenne arról beszélni hogy a Barcelona már nem a régi, hogy a Barcelona egy korszak végéhez ért. Ezt kijelenteni 2 olyan meccs után, ahol a világ élvonalához tartozó csapatok ellen mérkõztek meg, felelõtlenség lenne.
Jelenleg jobb formában van a Madrid, jelenleg inkább érvényesül az õ lendületes, gyors kontrás játékuk mint a Barcelona tili-tolija.
A Milan gyõzött ellenünk hazai pályán, mert hibás felfogásban játszottunk, talán le is becsültük õket.
Évek óta az év elején, január-február tájékán a Barcelona rendszerint hullámvölgybe kerül, ilyenkor gyakran pontokat hullajt a kisebb csapatok ellen a bajnokságban. Most azonban a kupában és a Bl ben kaptunk olyan ellenfelet akik ellen ez a jelenlegi rossz forma miatt kiestünk a kupából és a kiesés szélére kerültünk a Bl-ben. Így jött ki a sorsolás sajnos...
A védelem valóban több gólt kap mint az elõzõ években, azonban ne mondja azt senki hogy tavaly vagy azelõtt olyan hiper-szuper védelmünk lett volna. Puyol akármilyen szívós játékos, aki egyfajta példakép is sokak számára, azonban már a foci világában õ is öregnek mondható, ennek megfelelõen lassul, hamarabb elfárad, stb. Pique hihetetlen gyenge produkciót gyújt már régóta, pedig 1-2 éve még az egyik legjobb középhátvédnek mondtam volna. Dani Alves 1 meccsen beadott sok ezer labdájából alig akad 1-2 vagy annyi sem ami jónak mondható lenne támadáskor. Iniesta, Xavi halvány, sokszor könnyelmû, rengetegszer veszítenek labdát, méltatlankodva hogy õket bizony bántották, holott csak egy kicsit agresszívabban lépnek nekik oda mint azt õk szeretnék.
Pedro rendszerint kezdõ, ennek ellenére talán õt mondanám a védelmen kívül a Barcelona leggyengébb pontjának. Alexis kevés lehetõséget kap, azokkal rendszerint nem tud élni, pedig "drága pénzért" vették, elõbb utóbb az lesz így a sorsa mint Afellaynak, Ibrának, és lassan Villának.
Nem válnak be, kevés lehetõséget kapnak, eladják õket sokkal olcsóbban mint ahogy vették, ezzel sokat bukva rajtuk.
Évrõl évre keressük Messi mellé a csatárokat és nem igen találjuk, aztán eladjuk a kísérleti alanyokat és pénzt bukunk.
Villa mostanában ahhoz képest hogy mennyit játszik, jól teljesít, nem értem miért padozott hétközben a Madrid ellen. Nyáron valószínû elmegy innen, kár lenne a tehetségét padozással elvesztegetnie.
Tello a fiatal feltörekvõ tehetség, én õt erõltetném, lendületes, gólerõs, csak tapasztalatlan még.
Messi csak árnya önmagának, középcsatár létére egészen a félpályától indul, visszajön a labdákért, nem csoda hát ha nem tud átjutni a labdával egy fél csapaton. Rengetegszer adja el mostanság a labdát, futni ritkán látom, pedig õ volt az aki labdavesztésnél régen rengeteget futott hogy visszaszerezze azt, bizonyítani akart, mára talán belefásult. Megint a legjobbnak lenni probléma... Neki nem kell bizonyítania, mert mindig kezdõ, akármilyen rosszul játszik nem cserélik le õt, így elveszti a motivációt elõbb utóbb...
Holnap egy minden szempontból érdektelen mérkõzés következik, azonban ha nyernénk, az talán új erõt adna a csapatnak, talán elhinnék a játékosok hogy a Bl még nem elveszett ügy. És hát azért a Camp Nou gyepén történtek már csodák... Elég volt csak bekapcsolni hétvégén a tévét és a sport tv-re fókuszálni.
Ja és a rossz formát illetõen, a februárnak vége, ma már március van. 😊
PS3 Slim 250 PC
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
http://www.twitch.tv/hegii
Bwin is 1.95-1.75rõl 2.10-1.65re módosította az odsokat...
2011/12 Semi-finals
2010/11 Winner
2009/10 Semi-finals
2008/09 Winner
2007/08 Semi-finals
Egy nagyon szép sorozat szakadna meg, de nincs miért szégyenkezni szerintem. A hullámvölgy és Tito távolléte együtt sajnos ezt eredményezi
Nálam is álom még hogy meccsre kimegyek, de valszeg csak valami gyengébb bajnokira lesz hely 😄
Úgy szeptemberben érdemes, amikor még meleg a tenger, de már meccs is van 😄 valami jó kis üdülõvárosba barcelona közelében, aztán onnan átugrani. Nagyon komoly kis vonathálózat van, pikpak bent van az ember.
Na az utolsó képet meg elcsesztem
Romário fölött Kubala, fölötte Czibor, ha esetleg nem látszódik.
GRANDE PEP
katt
Középpályán is bõven megvan a keretünk meg a védelemben is...
Alap kezdõ:
Alves-Puyol-Pique-Alba
Busquets
Xavi - Fabregas
Pedro - Messi - Iniesta
versenyhelyzetet teremtõ majdnem csapat, csak hogy értsd:
Montoya - Mascherano - Adriano
Song
Thiago
Sanchez - Villa - Tello
Bõven megvan a 2. keret is, csak azt nem értem hogy ha egyszer valaki rossz formában van, Xavi és Fabregas, akkor miért nem kezd helyettük Villa (vagy Tello) és Thiago (aki jól is szált be a meccsbe)
Ehm, najó de már mondogatják ezt egy ideje 😄 Az elsõ bajnoki szopás után is ezt nyilatkozták, aztán a Milán után is, meg most is, szép szavak de baromira nem tanulnak sose 😄 😄
Amitõl viszont tartok kicsit, hogy szombaton C csapattal áll majd ki a reál, esetleg meg is tudjuk õket verni, akkor meg egybõl jönnek a nyilatkozatok, hogy naugye hogy nincs gond a csapattal? 😄
"Leo Messi was missing from this morning’s training session at the Ciutat Esportiva Joan Gamper. The Argentinian has gone down with a fever and is feeling generally unwell. The first team doctors went to his home to check up on his condition, and gave him the appropriate medication and told him he should get some rest. The squad has been given Thursday off, and the hope is that Messi will be well enough to join Friday afternoon’s session, the last before travelling to Madrid for the Liga clásico at the Bernabéu."
Szerintem meg ne erõltessék a szombati meccset nála, inkább pihenjen ha már így alakult.
És labda nélkül is nagyon kevés a mozgás, egyszerûen lassú lett a játékunk.
Szerintem meg hülyeséget beszél. Nézte egyáltalán a meccseket?
„Utálunk veszíteni, fõképp a Real Madrid ellen, de nincs mit tennünk, el kell fogadnunk a vereséget” – idézi a Marca a Barcelona elnökének, Sandro Rosellnek a nyilatkozatát a keddi, 3–1-es Real-gyõzelemmel és továbbjutással befejezõdött Spanyol Kupa-elõdöntõ után.
„A Madrid megérdemelten nyert" – tette hozzá Rosell, aki megemlítette, hogy a továbbjutás szempontjából döntõ volt Pedro elsõ meccsen, 1–0-s barcelonai vezetésnél kihagyott helyzete.
A sportvezetõ kiállt a Barcelona játékrendszere mellett, elmondta, nem gondolja úgy, hogy ez a játék holtpontra jutott volna, és továbbra is a saját, egyedi stílusukban fognak futballozni.
„Nem látok visszaesést. A sport már csak ilyen. Öt nagyon nehéz évünk volt, de a futballban nagyon rövid az emlékezet” – utalt arra, Rosell, hogy a Milan és a Real elleni vereség után sem szabad elfelejteni a korábbi sikereket.
A Barcelona elnöke a New Yorkban rákbetegségben kezelt Tito Vilanovával kapcsolatban megjegyezte, az edzõ egészsége fontosabb annál, hogy a csapat milyen címeket nyer, és egyúttal cáfolta, hogy siettetnék a szakember visszatérését.
FC Barcelona - Mes que un club
Nálunk indítanak valakit a védõk mögül, és ott is marad...
Mindenki rohangál összevissza, rendszeresen maradnak üres emberek, minket meg úgy védekeznek le ahogy akarnak. Edzõ nélkül nem megy, az a nagy büdös helyzet :/
Felkúrt a meccs, bár Madrid továbbjutást azt borítékoltam már elõtte is, de azért a 0-3 égésre a 60. percnél arra nem számítottam. A magam részérõl a kupát értékelem a legkevésbé, mondanám hogy nem gond, mert legalább tudunk másra koncentrálni, de mivel már a BL se lesz közte, így azért gáz.
Egyáltalán mik a hírek, mikor tér vissza Tito? Milán visszavágón már itt lesz?