33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• Jakuza1
    A 6 meterrol leadott fejeserol se feledkezz meg. Innen azeert egy klasszisnak foleg ilyen konnyu szituacioban illene golt fejelni.
    Meg se kellett mozdulnia, szemben allt a kapuval es meg vedo se zavarta.
    A beadas is tokeletes volt es raadasul meg csak nem is eros, amire azt mondanank, hogy nem volt ideje kontrollalni a mozdulatot, mert tul hamar ert a labda a poziciohoz.
    Nem, meg azt is kepes volt kihagyni. Egyszeruen nem ertem.
  • bakkerman
    "Ellenben kinszenvedes neha az osszes meccs egy-ket kiveteltol eltekintve"

ez a legfájóbb az egészben,hogy amiért anno megszerettem ezt a klubot,azt ma már nem látom.minden egyes meccset látni akartam,vártam hogy lássam az éppen aktuális klasszisokat,a szép focit,látványos megmozdulásokat,de ma már odajutott a csapat,hogy nem játszunk szépen,látványosan. A játékunk rabjává váltunk,alibiző,futni nem akaró játékosok,akik halomra nyerték magukat,és azt hiszik,elég a mezt kiküldeni a pályára. Az egy dolog,hogy ígyis vezetjük a bajnokságot,de ez nem vigasztal :S
  • Sippie
    Sajnos sok dologban igazad van. Neymar kb Pedro szindrómában szenved, a válogatottban százszor nehezebb helyzeteket vágott be, tegnap meg kétszer belelövi a kapusba egymásután 5 méterről, mi a f*sz... De a góllövés helyett, ha gólpasszokat osztogat, nekem az is megfelel.

Fabregas tényleg hullámzó, pedig ha állandósítani tudná a formáját talán többet érne mint Iniesta és Xavi, akik rohadtul lassítják a játékot. Egy Bayern ellen ez a játék most is kevés lenne, pedig a potenciál meglenne rá, kontráknál indulnak a szélsők akik nem is lassúak, csak valahogy a középpályásaink nem akarják odaadni nekik. Messi meg kontránál is kocog amíg labdát nem kap.
  • Jakuza1
    Az a velemenyem, hogy hiaba a 12 gyozelem, mikozben nagy rakas kaki a jatek osszessegeben.
    Rengetegszer a szerencse segitett minket, mint az elozo evben is, es lattuk, hogy mi tortent, amikor elfogyott a mak es jottek azerosebb csapatok.

A vedelem meg mindig egy nulla. A Betis is 30 percen keresztul jobban jatszott mint mi es ha egy komolyabb csapat lett volna, siman mehettek volna 2-vel.

Es azt nem kell ecsetelni, hogy milyen az amikor beallt vedelem ellen kellene ledolgozni 2 golos hatranyt, amire meg lesz pelda nem egyszer.
    Olyankor jonnek altalaban az ellenfe kontrajabol a tovabbi golok.
    Sot tovabbmegyek, hovatovabb mar ugy is jobban jatszik az ellenfel, ha nem all be vedekezni, mint ahogy a Madrid is tette a 2. felidoben a rangadon.

Neymartol en nem vagyok elajulva, szep dolgokat csinal, de gyakorlatilag az osszes golhelyzetet kihagyja.
    Az a szerencse, hogy talalt egy golt a Classicon, ezert kevesbe huzzak le szerintem rola a vizeslepedot.
    De nem egyszer lepeselonyben vezetheti ra a kapusra a labdat es siman lefutjak es tisztan konnyeden szerelik, mintha nem is lenne klasszis.
    A classikon erre lattunk legalabb 3 peldat es a tobbi merkozesen is van legalabb ket ilyen megmozdulasa allandoan.

A kozeppalyank bun lassu neha.
    Tegnap is csak felhuztam magam azon, amit Iniesta csinalt.
    4 a 3-ba vezetjuk ra lenduletbol az ellenfel vedelmere a labdat es fogja magat es lelassit, ratekeredik a labdara, ahelyett hogy kitenne oldalra.
    Az osszes kontra lehetoseg miatta megy el altalaban, amik nagy luxus foleg a betomorult vedelmek ellen, ahol szenvedni szoktunk tamadasban.

Messi jatekara kokemenyen ranyomja a belyeget a serulese.
    Szerintem legalabb 6-8 gollal tobbet rugott volna mar, ha nem lenne valami komolyabb gond a hatterben.

A vedelemben neha akkora lyukakat hagyunk, hogy ezt komoly csapat nagyon kifogja hasznalni. Tegnap is volt olyan tamadasa a Betisnek a bal szelen, ahol Alveshez a legkozelebbi vedotars 20 meteren belul sehol nem volt, mikozben a Betis tamado mar majdnem a 16-os csucskenel jart.
    Egy az egy meg mindig eletveszely, elviszik a labdat akkor 100%-os golhelyzete van az ellenfelnek.
    De volt egy masik megdobbento jelenet, amikor Bartra es Montoya maradt hatul mikor jott egy Betis kontra.
    Csak hatraltak befele ugy hogy a Betis jatekos a bal szelen szinten 40 meteres ures teruletet kapott ezaltal, es kb25 metert vezette igy a labdat, mire eszbekapott montoya, hogy ki kellene lepni, mert 2 emberes letszamfolenyben van a vedelem belul.
    Ez egy alapvato helyezkedesi hiba volt, amibol szinten lehetett volna gol mert oldalrol egy jo beadas es kesz is a baj.

Fabregas ketarcu nagyon 2 jo meccs ket rossz. Mondjuk tegnap kifejzetten jol jatszott, mint ahogy az altalam nem olyan kedvelt Song is, szvsz o volt a mezony legjobbja.

Mindenesetre a csapat gyengen jatszik, merkozesek ota es feltunoen, meg akkor is, ha remek a merlege.
    Ellenben kinszenvedes neha az osszes meccs egy-ket kiveteltol eltekintve.
  • Sippie
    Csak látod miket nyilatkoznak Barcelonában... nem kell védő, mert végiggondoljuk hogy jobb-e mint Bartra, és rájövünk hogy nem...
    :D
  • bakkerman
    egyértelműen kell belsővédő,egy klasszis,padra meg ottlehet Bartra,figyel,tanul,kapja a meccseket,és idővel kiforrja magát.
  • Sippie
    Igen, pont a középső védő vásárlás miatt merült fel bennem, hogy kell, vagy nem kell. Lehet-e építeni a jövőben Bartrára, vagy inkább vegyünk jópénzért valakit aki kiforrott, és mellette még tanuljon Bartra. Mondjuk a sérülések miatt amúgy is sanszos hogy kéne valaki, attól függetlenül hogy játszik Bartra.

Messinél az orvosi stáb mellett a vezetők is hibáztak. Sérülés után elengedni haknizni egész nyáron egy kurvára elcseszett döntés volt. Simán el kellett volna tiltani mindentől, hogy pihenjen inkább.
  • bakkerman
    Messi sérülése pedig az orvosi stáb balfaszkodásának az eredménye. Évek óta a teljesítőképessége határán,sőt,volt amikor afölött pörgött a srác,ilyenkor minden kis apró sérülésre oda kell figyelni,és lekezelni,elkerülni a későbbi kiújulás lehetőségét,de nem basszameg,neki játszania kell állandóan. Lehet ő a hibás,mert ha azt mondja játszani akar,akkor senki nem mondd neki ellent,de ezzel meg a karrierjét kockáztatja. Az izomsérülés nem vicc,nem kezelik le megfelelően előfog jönni újra és újra,és azt fogjuk észrevenni,hogy 2 év múlva már csak 60 perceket fog kapni,meg lelátón lesz,mert sérülékeny lesz.
  • bakkerman
    én idei szezonban úgy látom,hogy hosszútávon inkább Bartra ragadhat meg a kezdő 11 közelében mint Montoya. Bartra rutintalan még ez igaz,de bekell őt dobni a mélyvízbe,hogy "saját maga miatt tanuljon meg úszni". Télen se fogunk venni belsővédőt,ez biztos,szóval más lehetőségünk nincsen,őt kell játszatni. Montoya-ról meg annyit,hogy belőle hiányzik a vagányság,ugye a jobbszél Alvesé,aki egy futóbolond,szerel,csúszik mászik,Montoya szép csendben végzi a dolgát,de nem ő lesz a kovetkező Alvesünk.
  • Sippie
    jó, én most a ti véleményetekre vagyok kiváncsi, úgy összeségében. Azért a Betis nem egy kemény csapat, valóban voltak jó megmozdulásai meg blokkolásai is tegnap, de többször zavartalanul fejeltek mellőle, volt hogy lefutották. Rutintalan még, ez kétségtelen, de egy fiatal védőtől legalább azt elvárnám hogy akkor sebességben megverje az emberét. Egy komolyabb európai klubcsapat ellen ez szerintem kevés lenne, lehet-e belőle Puyol, vagy Montoyából Alba, szerintetek? :D
  • bakkerman
    *magasztalják
  • bakkerman
    eurobarcán meg magsztalják Bartrat
  • Sippie
    Amúgy nem tudom ettől a Montoyától és Bartrától el kell ájulni? Fiatal játékosok, mégis elfutnak mellettük simán. Emellett egyikük sem túl magas, szóval el is fejelnek mellettük. Ha legalább Jordi Alba tempójuk lenne akkor mondanám hogy sebességből nem mennek el mellettük, de a Betisi támadók is sokszor simán tisztán fejeltek, vagy csak lehagyták őket. Ez hosszútávon biztos jó megoldás?
    Alves jó nagy szar volt, lassan a helyére is kereshetnénk valami megoldást, csak a szerencsének (meg Valdesnek) köszönhetjük hogy nem kaptunk gólt miatta...
  • [HUN]FaTaL
    Official: Cesc has knee discomfort, more tests on Monday
  • [HUN]FaTaL
    Martino: "Messi's new injury is not related with the previous one, it's the other leg. But we should see if a new injury affects him."
  • ToM1113
    Tény hogy nem játszik úgy mint a Santosban, valamiért állandóan a biztosra megy inkább és vissza passzol. Nem akar rontani. Nem láthatjuk tőle azt a játékot amikor 5 védőt bolondít meg és gólt lő, dehát nem is az a színvonal ez a bajnokság mint a brazil...
    Én is azt várom hogy beinduljon és merjen többet 1v1 ezni és megindulni.
    Ennek ellenére elvonja a védők figyelmét a többiekről, sok sárgát kap az ellenfél róla és önzetlen. Lehetne ennél sokkal rosszabb is a helyzet a leigazolása szempontjából...
  • Jakuza1
    En a helyedben nem emelnem ki Neymart, mert merkozesek ota gyengen jatszik.
    Akkor lo golt kb, ha ures a kapu.
  • ToM1113
    Mindenesetre szerintem önmagához képest nagyon gyengén játszik meccsek óta. Az zavar leginkább hogy szerintem hülyitenek minket, a Nyilatkozatok során röpködnek a közhelyek, és a szokásos elővigyázatosságból lehoztuk szöveg, szerintem az állapotáról nem kapunk valós képet. Mellesleg a 4rúgott gól ellenére, bár már rég játszottunk jól, ma még gyengébbek voltunk, fejetlenség volt az egész meccs alatt. Viszont kiemelném Neymart aki mostanában húzórmbere a csapatnak.Bartra pedig jó teljesítményt nyújt mostanság.
  • tobias88
    Kb 6 évtől 2 évig terjedő időtartamig örültem volna ha elmegy Valdes, de amit idén művel az felháborító. Miért nem tudott így védeni régen?
  • [HUN]FaTaL
    Ja ez Montoya passza volt. Na mindegy :D
  • [HUN]FaTaL
    Viszont húzóembere általában a csapatnak, és rengeteg gólpasszt ad.

Pl. most is :D

Később biztos javulni fog 1-1-ben is.
  • tobias88
    Neymar egyenlőre azt mutatja meg eddig, hogy még nem higgadt a befejezéseknél. Elképesztően sok 1-1 elleni szituációt szokott elrontani, most is kettőt egymás után, de ott van a fejese is az első félidőben
  • Jakuza1
    *de nem mertek meglepni.
  • Jakuza1
    Nem minden 3. meccsen megserul, hanem mar 6 honapja legalabb serult es nem gyogyult meg.
    Az a baj szvsz, hogy komoly lehet szerintem is a gond, ha nem tudott ennyi ido alatt meggyogyulni ugyanaz a serules.
    Nyaron a holt szezonban lehet, hogy megkellett volna muteni, de mertek meglepni.
    Marpedig az lesz a vege, ha akut tunetei vannak es nem tud meggyogyulni a serules.
    Magatol ez mar nem fog meggyogyulni, ha 6 honap nem volt eleg hozza.
  • tobias88
    Fura ez a Betis. Olyan mintha egy jó meccset akarnának csak játszani, de direkt olyan taktikát választanak, hogy sok területünk legyen. Furcsa és ritka az ilyen
  • Effe88
    túl edzettség
    most jön ki a rajta az, hogy évekig szarrá volt hajtva
    ez van
  • [HUN]FaTaL
    Azért ez bőven túlzás, orvosilag persze nem ok valami.

Fut (szerintem többet mint tavaly), én nem vettem észre, hogy flegmázna, a labdaeladások pedig a stílusváltásból adódnak, a többiek is több labdát adnak el mint tavaly.
  • [HUN]FaTaL
    Én meg azt nem értem, hogy mi a faszt csinál az orvosi stáb, hogy Messi állandóan megsérül.

Kurva gyengék vagyunk amúgy.
  • ToM1113
    srácok ne mondja senki hogy ez normális, kicsit odalépnek Messinek és máris oda áll az oldalvonal mellé hogy cseréljék le őt...
    Nagyon nincs vele rendben valami mostanában, és ez kihat a teljesítményére is nagy mértékben. Kedvtelen, nem fut, flegmázik, eladja a labdát, és minden 3. meccsen "megsérül".

Meddig fogják még eljátszani ezt a: Minden rendben csak elővigyázatosságból hoztuk le, de azért az elkövetkező 3 hétben nem játszik." dolgot?
    Előbb utóbb el kéne mondani az igazságot, mert itt szerintem valami komolyabb dologról lehet szó, de ne legyen igazam.
  • Jakuza1
    Nem ertem miert igy rotal Tata, mikor lesz 2 het szunet es lesz ido pihenni.
    Nehogy gaz legyen a meccs vegen.
  • [HUN]FaTaL
    Betis vs FC Barcelona
    Line-up confirmed / Alineació confirmada / Alineación confirmada:

Valdés, Alves, Bartra, Puyol, Montoya, Song, Xavi, Cesc, Pedro, Messi & Neymar

X-elt az Atletico, itt az esély, hogy 3 pontra ellépjünk. Visca el Barca!
  • bakkerman
    volt kiemelés igen
  • tobias88
    Atletico nagyon is bekavarhat, jelenleg jóval jobbak mint a Madrid. Amúgy itt van kiemelés? Mert ahogy néztem, a kisebb osztályú csapatok nem kerültek egybe, mindegyik első osztályban lévőt kapott.
  • bakkerman
    Copa del Rey ágrazj

elvileg sima Barca-Real döntő,a fehérek ágán esetleg az Atletico kavarhat be
  • [HUN]FaTaL
    +1
  • bakkerman
    ígyvan,ha valakinek csípi a csőrét a Real,az oda írjon,megköszönném!

limperatore: nem,nem mindegy,mert ugyanilyen kamu tizenegyest kaphatnak tavasszal is,a bajnokság döntő szakaszában 0-0-nál a 90. percben,és nem mindegy az a 2 pont.
  • Christian88
    Ezeket a kommenteket amúgy nem lehetne innen tiltani? Ez mehet az el classico topicba vagy akárhova, elég uncsi minden héten a reálról olvasni itt :/
  • tobias88
    1-1nél Elchében a 95. percben nem mind1?
  • REALista
    omg...
  • limperatore
    5:1nél nem mind1?