Logóműhely

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

takysoft
egy kis OFF

egyébként azt tudtátok, hogy GIF-nél minden frame-hez lehet külön palettát definiálni?

egy ürge megcsinálta azt, hogy felosztott a képet 16x16-os blokkokra, mindhez készített külön palettát. minden képelemet úgy rajzol ki egymás után, hogy csak a 16x16-os blokk van rajta, a többi átlátszó. a léptetés elvileg 0ms-es, így gyakorlatilag lehet csinálni true-color gifet😄

de sajna hiába 0ms, nálam valahogy láthatóan lassan rajzolja ki.

példa:

de érdekességnek jó😄
(meg ne kérdezzétek, hogyan lehet ilyet csinálni)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

immovable
ezt le tudod butítani még? thx

most ezen mit nem lehet érteni<#wilting>

CSAK 120x20 vagy 150x25-ös logod lehet, ha nem akkora akkor sg széthúzza/összenyomja
takysoft
nekem midnig ez jut róla eszembe.

"What happens when an irresistible force meets an immovable object?"

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft

egyébként ANNYIRA nem is lett rossz az eredetihez képest😄

immovable
nem jutott jobb az eszembe<#idiota> így ez a logó passzol a nevemhez, mert pont az ellentettje. megcsinálnám kék fejléccel, csak semmi idõm játszani vele 😞
takysoft
szal be lehet állítani.

köszi😄

honnan jött egyébként a neved? <#vigyor3>
takysoft
de lehet ha csökkented a zajt. ehhez én nem nem értek, de szerintem te igen😄

amelyiket beállítod, mert a vip választhat kis logot is.
immovable
kofi 😊
takysoft
nem kicsinyítést kérdeztem

ha kisebb képet teszek be, akkor felnagyítja?

asszem VIP is használhat 120x20-ast is. azt nem húzza szét nagyra, ugye?

de ha mondjuk én 60x20-as logot használnék, akkor azt felnagyítja?

vagy ha VIP berak egy 140x22-es logot, akkor azt melyik méretre húzza, 120x20-ra vagy 150x25-re?

kb. ezt pofáztam, hogy normálisan nem lehet 8kba ilyen logot csinálni
ha meg kiveszed a frame-eket, akkor nem biztos, hogy folyamatos lesz az animáció, kevés színnel meg ocsmányul néz ki
takysoft
jólvan na, én még a régi rendszer szerint számolom a byteokat😄

mindig elfelejtem, h a windows kibibyte-ban számol, csak kilobyte-ot ír ki..

sose fogom megszokni, h már nem 1024 XD

tessék

ez már csak 6 szín, de ebbõl nem szedtem ki frameket😄

akármekkora logot berakhatsz, sg lekicsinyíti 120x20-asra, ha vip vagy , akkor meg 150x25-re
takysoft
egyébként lenne egy kérdésem, ami már régóta érdekel.

VIP csak 150x25-ös, meg a normál 120x20-as logót használhat?
vagy berakhat mondjuk 150x20-asat is?

immovable
Az elsõ még mindig nem kevesebb, mint 8kbyte, nem engedi betenni de azért thx. 😊
hungary27
az elsö nem lenne jó nem vip be 8086 byte
immovable
<#smile>thx
takysoft
szólok elõre, h egyik se lett szép😄

Ezzel az a gond, h sok benne a zaj. a zaj meg tömöríthetetlen. aki ért a grafikához is(nem csak a fileformátumokhoz, mint én), az csökkentheti benne a zajt, és szebben kihozhatja)
kidobtam belõle pár frame-et, meg leszedtem a palettát 7 színre... (igen 7 szíre XD)

Másik.

Többször említettem, hogy a 8k-s határt a 120x20-as képekre értettem, és NEM a VIP logókra. mert azokhoz kevés.

én beleraktam neked 8k-ba de ne csodálkozz, h ocsmány lett 😄

Falcon87
De volt 😄

,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"

ladics
nekem 8😄

\" Aerodynamics are for people who can\'t build engines. \" \"My favorite Ferrari, the following.\" Enzo Ferrari.

jackcsabi
Majd nyithatunk egy Hellokittys topikot, és akkor én is átváltom a logom a hello kittysre, oks? <#idiota>

Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/

ladics
XD
köszi elõre is bárkitõl😄

\" Aerodynamics are for people who can\'t build engines. \" \"My favorite Ferrari, the following.\" Enzo Ferrari.

jackcsabi
>😮

Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/

ladics
Hali:] kérhetnék 1 logot.
Ebbõl a képbõl kérnék 1 jó kis logot nem találtam killer kitty-t ezé marad ez, név: ladics elõre is köszi^^.

ez tök jó nagyon köszönöm
hát akkor te el vagy tévedve, az teljesen más volt
Falcon87
Csak az elõzõ 100hsznek a fele ilyen vitákból állt 😄

Lcapitant
Sziasztok!
én is szeretnék egyet kérni! remélem megoldható:
nem vagyok VIP.

szeretnék a logó bal oldalán egy forgó real madrid címert, mellette a nevem (Lcapitant) ami forog. Ha megoldható a forgásnál legyen látható a Hala Madrid felirat is!

köszi

AMD Phenom II X4 965 Black Edition,Gigabyte GA-MA770T-UD3P,Kingston 2x2GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3K2/4G ram,Sapphire 5770 1GB GDDR5 VAPOR-X Lite, Gigabyte Superb 460W Hala Madrid!

immovable
Akkor légyszíves néhány régebbi, általam készített, régi logómat átkonvertálnád 8kbyte-ba. Nekem nem megy, de ha szerinted neked igen, megtehetnéd.

mrzoltan
Azt látom <#eljen>.
Amíg Ramy itt van addig van élet.
takysoft
nem kihalt a topic😄

mrzoltan
<#wilting><#wilting>
Látom megy a vita megint...
Amikor ide néha benézek, mindig valamin megy a duma,érthetetlen számomra.
takysoft
dehogy flém😄

szerinted elhangoztak itt olyan szavak, mint akár "buta", vagy "ostoba"?
nem hülyéztük egymást, nem offoltunk(nagy csak picit)
nem emlegettünk egymás szüleit(sem anyukáját, sem apukájának szerszámát).

egyszerûen nem értettünk egyet valamiben, és megvitattuk. ez azért igen messze áll attól, hogy "flém".

csak mindenki elmondta, h bizonyos fogalmakat hogy ért, és miért nem ért egyet a másikkal.

levelamester
"8k-ba bármilyen 120x20-as logó belefér, mert ti bele tudjátok tenni."

Már bocsi, de attól hogy "õk bele tudják tenni" attól nem feltétlenül fér bele... ehhez nem kell zseninek lenni.

NEM minden 120x20as logó fér bele 8k-ba. ennyi.

Egy szó: BenX - Mindent elárul.

hol?<#idiota>
Falcon87
flémtopik

jackcsabi
Még mindig nem érted <#szomoru1>

8k-ba bármilyen 120x20-as logó belefér, mert ti bele tudjátok tenni.
nem.

befejeznéd végre?
Matt07
nm,örülök h tetszik:]

Dwyane Wade #3 - Miami Heat NBA Champion 2006 \"a tiéd az feslett, az enyém az fless lett, abba nem hagyom haver ezt remélem jegyzed...\"

Ben007
valaki nem tudna valamelyikbõl egy jó logót összerakni?

\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tőlem :D

Ic3 m4n
uhhhh.. nagyon bejön, örök hála <#eljen><#worship>

takysoft
nézd. olyasmin veszekszünk itt, amiben egyetértünk.

eleve nem mondtam, hogy a Terminator4 Avi-ja 120x20-ba konvertálva is belefér 8k-s gifbe

de egy átlagos user-logo ritkán olyan bonyolult, hogy ne lehetne nézhetõ minõségben belerakni 8k-ba.

komolyan... én csak annyit mondtam a srácnak, aki kérdezett, hogy ne nagyon aggódjon a 8k miatt, mert nem olyan vészes dolog. ez nem "vagy belefér vagy nem" kérdés, hanem "úgy fér bele, ahogy"

és erre meg mindenki nekem támad...

jackcsabi
De látom nem érted... Persze, hogy belefér minden 120x20-as logo 8kbyte-ba. Csak hogy egy komolyabb logonál azt már csak nagy minöségromlással lehet elérni...

takysoft
izé... bbcode lemaradt

Matt07

?<#nemtudom>

Dwyane Wade #3 - Miami Heat NBA Champion 2006 \"a tiéd az feslett, az enyém az fless lett, abba nem hagyom haver ezt remélem jegyzed...\"

takysoft
hát éppen errõl beszélek!!!!!!!

ti vagytok a szakértõk. én is le tudom rontani valami minõségét, hogy az beleférjen a megadott méretbe.

csak TI ezt talán jobban is meg tudjátok csinálni. Emlékszem, milyen preciziós pontossággal számoltad ki az én logómnál is, hogy hogyan néz ki legjobban 8k-ban.

és arra is emlékszem, hogy eredetileg nem 8k volt. rontottunk rajta.
és ha nekem kellett volna megoldani, ocsmányabb lett volna, mint ahogy te megoldottad.

hát értsd már meg, h nem kötekedni akarok, csak elismerem a munkátokat😊

továbbra is fenntartom. 8k-ba bármilyen 120x20-as logó belefér, mert ti bele tudjátok tenni.

Más. játszottam kicsit a gif palettákkal XD
kellett egy alacsony színvilágú kép, így a te logódat használtam XD

Szerintem a GIF veszteségmentesen tömörít, így csak a palettát tudtam csökkenteni.

http://takysoft.extra.hu/temp/ramy016.gif
http://takysoft.extra.hu/temp/ramy032.gif
http://takysoft.extra.hu/temp/ramy064.gif
http://takysoft.extra.hu/temp/ramy128.gif
http://takysoft.extra.hu/temp/ramy256.gif

16 - 32 - 64 - 128 - 256(eredeti)
0.9 - 1.3 - 1.7 - 2.2 - 3.1 kbyte

a különbség persze minden lépésnél látszik még ilyen egyszerûbb képen is.. szerintem 24 bites kép még szebb lenne (az azért mégis 256*256*256= 16777216 szín)

meg ugye nem csak kettõ hatványt lehet választani palettaméretnek, lehet az akár 159 is😄
lehet ezzel játszani, ha valaki kicsi képet akar...

ha meg valaki 200 frame-bõl álló animációt szereti logónak 8k-ba, akkor készüljön fel rá, hogy fekete-fehér lesz😄

csak még mindig nem érted a lényeget, hogy ocsmányul néz ki, ha lerontod a minõséget<#idiota>
takysoft
kritikát nem adtam, hanem kértem(a hozzászólásomra). (te voltál, aki belém kötött, nem fordítva)
sosem értettem a grafikához. és semmi hasonlóhoz se, amihez mûvészi érzék kell. nem is állítottam ilyet.

de a dolgok technikai részéhez igen. életemben nem tudnék 1 olyan logót se csinálni, mint te.

de bármilyen 120x20-as logót bele tudok faragni 8k-ba. ahhoz értek.
és te is. és minden logókovács itt...