Logóműhely
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
egyébként azt tudtátok, hogy GIF-nél minden frame-hez lehet külön palettát definiálni?
egy ürge megcsinálta azt, hogy felosztott a képet 16x16-os blokkokra, mindhez készített külön palettát. minden képelemet úgy rajzol ki egymás után, hogy csak a 16x16-os blokk van rajta, a többi átlátszó. a léptetés elvileg 0ms-es, így gyakorlatilag lehet csinálni true-color gifet😄
de sajna hiába 0ms, nálam valahogy láthatóan lassan rajzolja ki.
példa:
de érdekességnek jó😄
(meg ne kérdezzétek, hogyan lehet ilyet csinálni)
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
CSAK 120x20 vagy 150x25-ös logod lehet, ha nem akkora akkor sg széthúzza/összenyomja
"What happens when an irresistible force meets an immovable object?"
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
egyébként ANNYIRA nem is lett rossz az eredetihez képest😄
köszi😄
ha kisebb képet teszek be, akkor felnagyítja?
asszem VIP is használhat 120x20-ast is. azt nem húzza szét nagyra, ugye?
de ha mondjuk én 60x20-as logot használnék, akkor azt felnagyítja?
vagy ha VIP berak egy 140x22-es logot, akkor azt melyik méretre húzza, 120x20-ra vagy 150x25-re?
ha meg kiveszed a frame-eket, akkor nem biztos, hogy folyamatos lesz az animáció, kevés színnel meg ocsmányul néz ki
mindig elfelejtem, h a windows kibibyte-ban számol, csak kilobyte-ot ír ki..
sose fogom megszokni, h már nem 1024 XD
tessék
ez már csak 6 szín, de ebbõl nem szedtem ki frameket😄
VIP csak 150x25-ös, meg a normál 120x20-as logót használhat?
vagy berakhat mondjuk 150x20-asat is?
Ezzel az a gond, h sok benne a zaj. a zaj meg tömöríthetetlen. aki ért a grafikához is(nem csak a fileformátumokhoz, mint én), az csökkentheti benne a zajt, és szebben kihozhatja)
kidobtam belõle pár frame-et, meg leszedtem a palettát 7 színre... (igen 7 szíre XD)
Másik.
Többször említettem, hogy a 8k-s határt a 120x20-as képekre értettem, és NEM a VIP logókra. mert azokhoz kevés.
én beleraktam neked 8k-ba de ne csodálkozz, h ocsmány lett 😄
\" Aerodynamics are for people who can\'t build engines. \" \"My favorite Ferrari, the following.\" Enzo Ferrari.
Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/
köszi elõre is bárkitõl😄
\" Aerodynamics are for people who can\'t build engines. \" \"My favorite Ferrari, the following.\" Enzo Ferrari.
Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/
Ebbõl a képbõl kérnék 1 jó kis logot nem találtam killer kitty-t ezé marad ez, név: ladics elõre is köszi^^.

,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"
én is szeretnék egyet kérni! remélem megoldható:
nem vagyok VIP.
szeretnék a logó bal oldalán egy forgó real madrid címert, mellette a nevem (Lcapitant) ami forog. Ha megoldható a forgásnál legyen látható a Hala Madrid felirat is!
köszi
AMD Phenom II X4 965 Black Edition,Gigabyte GA-MA770T-UD3P,Kingston 2x2GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3K2/4G ram,Sapphire 5770 1GB GDDR5 VAPOR-X Lite, Gigabyte Superb 460W Hala Madrid!

Látom megy a vita megint...
Amikor ide néha benézek, mindig valamin megy a duma,érthetetlen számomra.
szerinted elhangoztak itt olyan szavak, mint akár "buta", vagy "ostoba"?
nem hülyéztük egymást, nem offoltunk(nagy csak picit)
nem emlegettünk egymás szüleit(sem anyukáját, sem apukájának szerszámát).
egyszerûen nem értettünk egyet valamiben, és megvitattuk. ez azért igen messze áll attól, hogy "flém".
csak mindenki elmondta, h bizonyos fogalmakat hogy ért, és miért nem ért egyet a másikkal.
Már bocsi, de attól hogy "õk bele tudják tenni" attól nem feltétlenül fér bele... ehhez nem kell zseninek lenni.
NEM minden 120x20as logó fér bele 8k-ba. ennyi.
Egy szó: BenX - Mindent elárul.
nem.
befejeznéd végre?
Dwyane Wade #3 - Miami Heat NBA Champion 2006 \"a tiéd az feslett, az enyém az fless lett, abba nem hagyom haver ezt remélem jegyzed...\"

\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tőlem :D
eleve nem mondtam, hogy a Terminator4 Avi-ja 120x20-ba konvertálva is belefér 8k-s gifbe
de egy átlagos user-logo ritkán olyan bonyolult, hogy ne lehetne nézhetõ minõségben belerakni 8k-ba.
komolyan... én csak annyit mondtam a srácnak, aki kérdezett, hogy ne nagyon aggódjon a 8k miatt, mert nem olyan vészes dolog. ez nem "vagy belefér vagy nem" kérdés, hanem "úgy fér bele, ahogy"
és erre meg mindenki nekem támad...

?<#nemtudom>#nemtudom>
Dwyane Wade #3 - Miami Heat NBA Champion 2006 \"a tiéd az feslett, az enyém az fless lett, abba nem hagyom haver ezt remélem jegyzed...\"
ti vagytok a szakértõk. én is le tudom rontani valami minõségét, hogy az beleférjen a megadott méretbe.
csak TI ezt talán jobban is meg tudjátok csinálni. Emlékszem, milyen preciziós pontossággal számoltad ki az én logómnál is, hogy hogyan néz ki legjobban 8k-ban.
és arra is emlékszem, hogy eredetileg nem 8k volt. rontottunk rajta.
és ha nekem kellett volna megoldani, ocsmányabb lett volna, mint ahogy te megoldottad.
hát értsd már meg, h nem kötekedni akarok, csak elismerem a munkátokat😊
továbbra is fenntartom. 8k-ba bármilyen 120x20-as logó belefér, mert ti bele tudjátok tenni.
Más. játszottam kicsit a gif palettákkal XD
kellett egy alacsony színvilágú kép, így a te logódat használtam XD
Szerintem a GIF veszteségmentesen tömörít, így csak a palettát tudtam csökkenteni.
http://takysoft.extra.hu/temp/ramy016.gif
http://takysoft.extra.hu/temp/ramy032.gif
http://takysoft.extra.hu/temp/ramy064.gif
http://takysoft.extra.hu/temp/ramy128.gif
http://takysoft.extra.hu/temp/ramy256.gif
16 - 32 - 64 - 128 - 256(eredeti)
0.9 - 1.3 - 1.7 - 2.2 - 3.1 kbyte
a különbség persze minden lépésnél látszik még ilyen egyszerûbb képen is.. szerintem 24 bites kép még szebb lenne (az azért mégis 256*256*256= 16777216 szín)
meg ugye nem csak kettõ hatványt lehet választani palettaméretnek, lehet az akár 159 is😄
lehet ezzel játszani, ha valaki kicsi képet akar...
ha meg valaki 200 frame-bõl álló animációt szereti logónak 8k-ba, akkor készüljön fel rá, hogy fekete-fehér lesz😄
sosem értettem a grafikához. és semmi hasonlóhoz se, amihez mûvészi érzék kell. nem is állítottam ilyet.
de a dolgok technikai részéhez igen. életemben nem tudnék 1 olyan logót se csinálni, mint te.
de bármilyen 120x20-as logót bele tudok faragni 8k-ba. ahhoz értek.
és te is. és minden logókovács itt...