8627
.
  • krisztajo
    Egyetértek az előttem szólókkal! Nem tudom eddig hány nagyobb rpg-vel játszottál de ha rögtön itt elakadsz akkor talán nem ezzel kellene kezdened! A KOTOR 1-2 egyébként a könnyen játszható szerepjátékok közé tartozik. Ha mindent elolvasol, mindent bejársz nem nagyon lehet elakadni! De ha mindenre rá kérdezel akkor tényleg nem sokáig fogsz eljutni! Próbálj magadtól rájönni! Főleg itt az elején minden annyira adja magát, elvileg képtelenség elakadni!
  • SiZo91
    meg szeritnem ha minden küldinél elkezdesz így kérdezősködni, nics értelme, hogy jácc. ott van menj a terminálhoz és megtaláélod, ami kell.
  • HiPPoNaX
    Hogy mit kene felkutatni, azt irja am a naplod, szoval olvasgasd szorgosan (ha nem szeretsz olvasni, nem ez a neked valo jatek) es kiderul, mit is keresel. Fenykardot az elso szabadon valasztott bolygon kaphatsz.
  • mama2
    Köszi, azóta rájöttem:). Most ott tartok, hogy kiszabadítottam a csávót a cellábol, oda vezetett a vezérlőpulthoz, és most fel kéne kutatni valamit, de mit???? Bocs hogy láma vagyok. Amúgy lézerkardot mikor kapok??
  • ZÓÓÓcsi
    Húha.. Te még nagyon az elején vagy!
  • krisztajo
    Felszerelés menü! Minő véletlen!!! Belépsz és rákattintasz valamelyik kezére. Akkor felhozza a fegyverek listáját, ami épp nálad van, és onnan kiválaszthatod. És láss csodát, már vagdalkozhatsz is vele. Sőt ha bármit szeretnél a karira aggatni akár ruhát akár más egyéb finomságokat (pajzs, öv, karszalag, beültetés stb.) azt is itt teheted meg! Jó játékot!!!
  • mama2
    Hát én használni akartam, de ezek szerint a kezébe kell adni akko:P. És azt hogy? Hova lépjek be??? Eguip? Nekem magyar, magyaruk írjátok le létszi, köszi:).
  • ZÓÓÓcsi
    A Sunry nyomozása valóban nem olyan jó, de a Dantooine-on lévő nagyon bejött! Meg mondom a karakterekhez is tartoznk bónusz küldik így jobban megismered őket/a múltjukat...
    Meg több kis feladvány is volt.
  • HiPPoNaX
    Na varjunk. Hasznalni akarod azt a fegyvert, vagy a karakter kezebe adni? Mert a klasszikus "hasznalat" a kezbe veheto fegyvereken nem mukodik (ellentetben a medikitekkel es tarsaikkal), szoval azzal ne is probalkozz. Tedd amit Calver mond es utana ess neki az ajtonak.
  • Calver
    ohh itt az ember aki semmilyen viccet nem ért
    nem az inventoryban kéne csapkodni, hanem az equip(?) menüben...
  • gibson9
    Hát nemtudom mit csinálsz vagy éppen mit nem, de a jobbfelső ikonok közül a baloldalira kell rámenni és a kezénél kiválasztani a fegyvert! Ha nem működik akkor nem tudom mi lehet a baj! DE ÍGY KELL MŰKÖDNIE!!!!
  • mama2
    Há de hogy veszem kézbe? Mert neki mék az ajtónak, akkor valami piros kard megjelenik, és elkezdi kézzel-lábbal püfölni az ajtót. Fönt a jobb felső sarokba meg villog a "zsákom" amibe benne van a fegyver. És rányomom hogy tárgy használata, és kiírja hogy nem lehet használni, mert nincs meg hozzá az a képesség:P. Régen is meg volt a game, angolul, és ott is ugyan ez. Lehet megkéne venni eredetibe. De szerintem nem bug, hanem én baszok el valamit, de nagyon:P.
  • gibson9
    Az öreg nőt (Kreia) nem kell meggyógyítani! Segít az magán :D Valami óriási nagy bug lehet nálad, mert a játék elején ilyen probléma egyszerűen hihetetlen! Egyszerűen kézbe kéne venni azt a plazmafegyvert és bezúzni az ajtót! Az alap közelharci jártasság még a sentineleknél is megvan, ha minden igaz!
  • mama2
    De mit kéne beállítani? Mert ugye,amikor csinálom a karit, akkor kiadja a képességeket vagy jártasságokat vagy mit, és ott tényleg kiírja, hogy ez eket a képességeket kaptam meg ezen a szinten, és ott van a közelharci képesség is. De hiába van ott,mert,amikor felveszen a fegyvert sürke,íés kiírja, hogy nem használhatom, mert a közelharci képességet kell kifejleszteni, de azt ugyi nem tudom:P. Arra is gondoltam, hogy fel kell szedni egy életerő csomagot, és meggyógyítani az öreg nőt, mielőtt beszélnék vele,íés ő kivisz. De nem tudom:P:P:P:P.
  • SiZo91
    azért is jobban szeretem 2-t, mert annak valóban komorrab a sztorija, én az ilyeneket jobban szeretem ^^
  • zbundy
    Hát az első rész nekem is jobban tetszett!!!! Jó kis hangulatos bolygók voltak (szerintem). Én a 2. részből a Tatooine-t nagyon hiányoltam. :( Viszon a Nar Shadda és a Telos bejött! Bár a Teloson az a sarkvidéki akadémia nekem se nagyon tetszett! A Peragus II-n való mászkálás meg kifejezetten nem tetszett! Szerintem a 2. rész sokkal komorabb lett, mint az első és ez nekem nem jött be! De ha a 2. rész harcrendszerét és az elsőrész hangulatát és bolygóit összekötnénk (mondjuk 1-2 sith lordsos bolygó is belefér) akkor nagyon jó lenne! :D
  • SiZo91
    háát, nem tom, én mondjuk egy olyan küldetés sorozatra emlékszem, amiben bolygókra kellett menni, a genoharadanos küldetésekre, többre nem emlékszem, és szerintem ez az egyetlen. de engem mondjuk nem zavart, hogy nincs ilyen a kettőben, mert egy csomó időd azzal megy el, hogy elmész egy másik bolygóra. meg van manaanon sunry tárgyalása, húhh azt kegyetlen utáltam :) tudom, hogy az nem ebbe a kategóriába tartozik, de nekem spec az egyben volt egy csomó küldi amit nem igazán szerettem
    ----
    mama2: ha tudni akarod, amikor indítasz új karit, akkor már alapból megvan az a képességed, hogy tudj közelharci fegyvereket használni és azokat tudtommal ki sem elhet törölni. lehet valami bug van a játékodban nem tom, legalábbis nekem alapból bent és és nem lehet kitörölni
  • ZÓÓÓcsi
    Kezdjél egy új karit és a közelharci képességre tegyél egy pontot!
  • mama2
    És mit állítsak be???
  • ZÓÓÓcsi
    Hát azért az 1 nagyságrendekkel jobb küldetésekkel bír. Nem azt mondom, hogy itt nincsenek élvezetesek, csak ott nem annyiból ált a dolog, hogy kiválasztod melyik bolygóra mész, majd megcsinálod a küldiket és le van tudva a helyszín, hanem bizony sok olyan küldetés volt amikor egyik bolygóról a másikra kellett utazni(netán az összeset végigjárni) egy küldetés elvégzése érdekében.
    A karaktereknél jó ez a "befolyásos" rendszer, de az 1-ben minden karakternek volt egy plusz küldetése is, ami ugye csak akkor jött elő, ha a megfelelő helyszínen veled volt az illető.
    A mostani rendszerrel csak az a gond, hogy nincs lehetőséged az összes karakternél bevágódni, egyszerűen nincsenek annyit veled.
    Persze vannak dolgok amik a 2-ben jók pl.: nincs szintkorlát, brutálisabb képességek, a karakterekből jedit képezni stb.
  • ZÓÓÓcsi
    Áh, visszatölteni nem fogom, majd kezdek egy új karit.
    Mindig úgy állok neki a játéknak, hogy "na most minden rejtett/bezárt ajtót mögé benézek, feltérképezek mindent", csak valahogy mindig kimarad valami... Most például ez a Vogga "ajtaja".
    De ki fogom nyitni azt a nyamvadt ajtót, meg Dantooine-on is bemegyek a szemályzeti szobákba akkor is!!

ui.: szerintem az Onderon/Dxun elég hosszú a többi bolygóhoz képest! A korriban meg nem a hossza miatt üt nagyot ebben a részben, viszont az 1-ben kétségkívül az volt a legjobb pálya.
  • krisztajo
    Bocsi az előzött neked szerettem volna írni!
  • krisztajo
    Akkor ott valami nagyon nem stimmel vagy rendesen elszúrtad a karaktergenerálást!!! Alapból minden kaszt rendelkezik legalább egy közelharci képességgel! Ha más megoldás nincs, indíts új karit! Nem vesztesz sokat, hiszen úgy is teljesen az elején vagy!
  • mama2
    Arra rájöttem, de azta fáklyát nem tudom használni, mert kell egy közelharcifegyverek képesség, és azt meg nem tudom kifejleszteni valamiért:P.Hogy lehet kifejleszteni?
  • SiZo91
    ja és igen folyamatsoan ellenőrízd a naplóbejegyzésket ( hogy milyen küldik vannak neked), amúgy ha odamész az ajtóhoz, azt meg lehet "támadni" és amikor ezt megteszed, akkor neked kiírja, hogy azzal a fákylával lehet csak kinyitni amit felvettél a hullától
  • mama2
    De ez-az, hogy beszéltem az öreg nővel, az egyik hullátol felszedtem vlaamit. Meghalhgattam az orvosi napló bejegyzéseket, ki vettem mindent amit lehetett az orvosi tartályokból, és semmi:P. PLS help.
  • SiZo91
    ezt most másokhoz fűzöm: nem tudja valaki megmondani, hogy hadmaident és visast hogyan lehet elcsábítani?
  • SiZo91
    úgy látom te még nagyon kezdő vagy ^^ az a lényeg, hogy forgass fel minden hullátt, terminált, tárolót, meg lesz minden cucc ami kell, és fedezd fel a térképet, beszélj mindenkihez és nem fogsz elakadni
  • mama2
    Hali. Elkezdtem a játékot és tetszik is, csak elakadtam: Amikor beszéltem avval az öreg nővel, és mondja, hogy találjam meg a kiutat, akkor merre kell menni? Vagy mit kell csinálni? Mert próbáltam azt a elromlott ajtót vetörni, de nem sikerült:P. Merre menjek?
  • SiZo91
    meg még sokkal jobb lett a harcrendszere, meg itt tényleg olyan karival nyomulhatsz, ami erőseb az összes többinél
  • SiZo91
    nekem a 2 minden téren jobban tetszik az elődjénél, szerintem jobbak lettek a bolygók, (az 1-ben szinte mindegyiket utáltam korriban kivételével, meg halálra untam magam azokon, ezért nem sikerült a második végigjáccás :() a 2-ben bolygószinte csak telos felszíne (kiv. a sarkvidék nem jött be). karakterek szintén is sokkal jobb, összetetteb karik, mint az egyben. az 1-ben csak van egy történetük és elmesélik, ott csak úgy bastila meg cart hkidolgozottak a többi meg süket pofa az egész. nem mondom, hogy az egyet nem szeretem, imádtam is, de a 2-t szeritnem jobb lett
  • krisztajo
    Calver! Én nem szedtem szét semmit sem annyira tele voltam komponenssekkel hogy nem kellett. Bao-Dur volt nálam az ezermester max. javítással, úgyhogy ha valamit készíteni kellett akkor azt vele tettem. Illetve a végén a fénykardokhoz elég táp cuccokat dobtak az ellenfelek is! Egyébként teljesen igazad van, én is az ilyen hangulatos kis apróságokat hiányoltam (bár a hal nem is volt olyan apró ). Nekem az idióta rodian kereskedő űrállomása jutott még eszembe ahol semmilyen küldi nem volt de brutál cuccokért érdemes volt többször visszamenni (na meg a rosszarcú emberkéket leverni )!
    Az Onderon-Dxun nem volt rossz a sok mandalore küldi miatt illetve Iziszt is jó eltalálták. De még így is nagyon rövid helyszín volt!
    De a Korriban! Azok után, hogy az első részben milyen jó küldik voltak minden sírban nagyon nagy csalódás volt, hogy még bemenni sem lehetett egyikbe sem!
    De abban igazad van, hogy a KOTOR 2 is egy nagyon jó játék!
    Star Wars rajongóknak kötelező darab!
    Szabi! Igen pom-pom fénykard! Vagyis minden load-nál más. Úgyhogy érdemes az ilyen helyek előtt menteni és újra próbálkozni, ha olyat ad a játék ami épp nem tetszik. Több helyen is ez a helyzet (pl. Mandalore is ilyet ad ha Dxun-on ha a táborban lévő küldetéseket megcsinálod neki, most több ilyen hely nem jut eszembe). Úgyhogy a végére szép kis gyűjteményed lehet olyanokból ami épp neked kedves!
    ZÓÓÓcsi! Őszintén szólva ezt nem tudom. Én úgy csináltam ahogy leírtam. Igaz utána is szerepelt a dumcsik között a tánc lehetősége Voggánál de miután én már addigra kizsebeltem nem próbáltam hogy úgy is lehetett volna. El kell döntened visszatöltöd-e egy régebbi állásodat, meg ér-e ez neked egy plusz fénykardot vagy sem!
  • ZÓÓÓcsi
    Tehát a legelső tánc alkalmával tudok csak bejutni az ajtón(Vogga)?

A Kotor 1 nekem is jobban tetszett bizonyos téren: bolygóközi küldetések(ami egyáltalán nincs a 2-ben), történet, fordulatok.
    De a 2 harcrendszere (több erő, skill, stb), valamint a több választható kaszt nagyon bejött.

Kedvenc bolygóm: Dxun, itt jó nagyot hahotáztam a Kex nevű fickón...
  • ZÓÓÓcsi
    Oh, tudom én ezt...
    Csak ha rossz az ember akkor viselkedjék is úgy nemde?
    Viszont sose csinálok gonosz dolgokat ha jó vagyok!

Egyébként tesóm most nyomta jó karival és nem tudott bemenni az ajtókon. Megvédte a Khoonda-t. Valamit nem jól csinálhatott?
  • Szabi1991
    "pom-pom fénykard" ? :D
  • Calver
    nem a javítgatás meg ilyenek a lényeg - hanem az h ha feltolod 20asra szét tudsz kapni vele dolgokat, component veszteség nélkül, tulajdonképpen csinálhatsz über cuccokat fényfütyihez és minden egyébhez anélkül h szét kéne szedned a fél univerzumot. eléggé hasznos dolog, meg kell jegyeznem egyébként szvsz a legtöbb skill teljesen felesleges, nálam főkarinak volt repairje meg persuadeje, többit meg szétdobtam Mira és "Hópihe" között, remekül elvoltam így is...
    Nar Shaddaval egyetértek, tényleg az az egyetlen igazán kidolgozott hely - és persze egyben mocskosul hosszú is -, még talán Onderon-Dxun párost csapnám mellé, az is kifejezetten mókás hely volt ettől függetlenül én is hiányoltam az egész játékból az olyan elmebeteg dolgokat, mint pl az első részben a "főhal" megkínálása egy kis méreggel vagy a sárkányfogás Banthaval volt
    azért ettől függetlenül sztem igen jó gém a KotOR 2, valamint a CRPG rajongók nem igazán válogathatnak, nem jön ki túl sok gém ebben a kategóriában - de legalább semmi, soha nem fogja ütni a legelső Baldur's Gate-et
  • krisztajo
    Calver! Érdekes én nem éreztem pokolnak az életemet javítás képessége nélkül. Talán egyedül a T3 fejlesztésénél éreztem hiányát a többi helyen ahol javítani kellett volna mindig ott volt a számítógép használat is így tökéletesen elboldogultam nélküle!!!
    Nekem egyébként több mint 70 óra volt a játék de nem bánom! Mindig maximális végigjátszásra törekszem az emiatt jelentkező többlet időt sosem bántam.
    Inkább azt sajnálom hogy második részben csak a Nar Shaddaa az egyedüli igazán kidolgozott bolygó ahol kellően összetett a játék míg az első részben szinte minden bolygó ilyen volt. Az első rész után a Korriban például nagyon nagy csalódás volt. Viszont kaptunk egy csodálatosan kidolgozott karaktert Kreia személyében. Ezzel szemben a többi társ karakter viszont kevésbé lett kidolgozott. Hát egyik szemem nevet másik sir! De az azért kijelenthetem hogy az első rész történetileg jobb volt!
    Az altatós küldi csak akkor nyílik meg ha a két munksót a szegényházban kihallgattad bármelyik alapból lopakodási képességgel szereplő társaddal (nekem ez nem volt gond mert volt ilyen képességem). Majd elmész a csaposhoz és kérsz tőle piát ha elég magas a meggyőzésed bagóért odaadja. Már úgy vállald el a táncot Vogga csatlósánál hogy nálad van. A tánc után simán elalszik a szolgával nem kell törődni csak simán öntsd bele a kutyatálba és már lehet is az ajtót feltörni. Bent pom-pom fénykard van! Ments és ha nem tetszik a fajtája töltsd be újra! De vigyázz az alvó Vogga miatt az üzemanyagos küldinél trükk kell! Ahhoz hogy sikerüljön először fel kell ébreszteni és utána kell beszélni vele újra!
  • HiPPoNaX
    Ha elvallalod a kuldetest, akkor utana meg lesz lehetoseged a masik oldalra allni :]
  • gibson9
    Jól van akkor! Hülye volt a kérdés! Sejtettem én, de gondoltam beírom, hogy megbizonyosodjak róla és hátha valaki majd hasonlót válaszol De azért köszi!!!
  • Calver
    egyet tippelhetsz.
    szeretem amikor az emberek a saját hozzászólásukban válaszolnak a kérdésükre