49
  • Improve
    #49
    100 éve például úgy gondolták hogy 100 év múlva a hátunkra erősített szárnyszerű szerkezet segítségével fogunk teniszezni. Nemhiszem hogy aki ebben kételkedett az tévedett volna.
  • Improve
    #47
    "Mint mindent amit mi Emberek csak akarunk."
    Igen, és a folyók visszafelé fognak folyni ... :)
  • Improve
    #43
    Ezzel kapcsolatban jutott eszembe:
    Emlékszem még anno (tán általános iskolás lehettem, nyári napköziben?) néztünk valamilyen furcsa "meséket". Igazából film volt (nem rajzolt) és egy "mesemondó" mondta el a történeteket. (Ha valaki tudja mi a címe légyszi írja meg)

    Az egyikben egy ember valahogyan egyezséget kötött az ördöggel: meggyógyíthatta a haldoklókat. Kapott egy homokórát vagy mit és azon keresztül ha egy haldoklót nézett láthatta hogy ott van-e mellette az ördög vagy sem. Ha nem volt ott akkor megmenthette meggyógyíthatta, ha ott volt nem tehetett semmit mert az ördögnek új halottra volt szüksége.
    Egyszer egy fontos ember haldoklott, és ott volt az ördög. Hogy megmentse azt kívánta vigye el inkább őt. Kapott egy zsákot még régebben egy tündértől amibe bármit belekívánhatott. Aztán az ördögöt belekívánta a zsákba és rákötötte egy fára. Azthitte hogy milyen jót tett a világgal. Aztán egy idő után látta ahogy egyre több idős, öreg ember gyűlt össze aki már alig tudott mozogni, fájt mindene és várt. Vártak a halálra. Mert eljött a halál ideje és ők ezt tudták. Aztán szabadon engedte az ördögöt, aki folytatta a dolgát, kivéve hogy őt nem merte soha elvinni, pedig már ő is ment volna. A pokolból kihozott sok lelket és a mennyország kapujához vitte őket, de őt nem engedték be. Odaadta a zsákot egyiküknek, hogy kívánja bele ha már bent van, de a mennybe bejutva mindent elfelejtett a lélek. Így Örökre a földön ragadt...

    Ezt a töténetet azért írtam le mert szerintem érdemes rajta elgondolkodni mindenkinek, az "örök élet" hajhászása helyett.
  • magus
    #42
    semmi ertelme hogy tovabb elsz, ha az ugyis csak szenvedes
  • sylas
    #37
    Sziasztok!egyszer olvastam a nostradamus jóslataiból hogy elemezve volt előre nagyjából és azt írtahogy az emberiség rájön majd a hosszú élet titkára és megfejtik az élet születésének rejtéjét úgy 2150-2200 körül!egyszer meg volt a neten a cik de már nincs fent sajna!pedig írtak még a 2004 es mars expedícióról is!és ég annyi hogy a 2000 -es évtől kzdve több lesz a baj mint előtte!háború,környezeti csapások!
  • Cat #36
    én arra próbáltam rávilágítani, hogy ez nagyon komplex téma, az élet meghosszabbítása nem olyan egyszerü kérdés mint gondolnánk. De ezt rajtad kivül a többiek észrevették - lásd a kialakult vitát -, és épp ez volt a célom.
  • Inquisitor
    #30
    "Nem, Tir nan Og a Tündérország."
    Úgy tudom szó szerint az "Örök Ifjúság földje", és szépen be van építve a Gyűrűk Ura világába is.
    Ugyebár ez a "hely" a kelták hite szerint egy messzi nyugati szigeten van. De esetleg hívhatok egy nyelvszakértőt a wicca.hu-ról. ;)

    Ha jól emléxem egyszer valaki kiszámolta, hogy ha az emberek:
    1. Nem öregszenek.
    2. Tökéletesen regenerálódnak
    3. Immunisak a betegségekre
    4. Nem ölik egymást
    ... akkor kb. 800 évig élhetnének, mert akkor teszi be a kaput a sok különböző háttérsugárzás.

  • knwd
    #25
    Biztos hogy akarok örökké élni?

    A Gyűrűk Urában is a tündék, akik örök életűek, egy idő után megunják az életet. Bemennek egy szobába, elalszanak, és többé nem ébrednek föl...

    Inkább megyek a menyországba :) [<- optimizmus-|]
  • Inquisitor
    #19
    "Bár az emberiség hülye és megoldja a problémát vmi jó kis háborúval..."
    Albánok éppen nekiálltak ... :(
  • RangeR
    #17
    Ugye nem gondoljátok, hogy ezt a módszert az átlagpolgár a kezébe kapja? Nálunk biztos nem, előbb meggyesi veszi be, majd orbán, külföldön ugyanígy. Gondolom, valami olyan kritériumot hoznak, mint a mostani "fiatalok lakástámogatása": keresen 70 rongyot, de előbb rakd félre belőle a 4 milliót, és a hiányző 5 milkót odaadja meggyesi havi 80ezer Ft részletre 40 éven keresztül. Majd ezzel a pirulával vagy szerrel vagy eljárással is ez lesz, előbb honvédelmi miniszter és a slepp, utána a felkapaszkodott felső 2000.
  • Robko
    #15
    Magyarországon már lehetne minnél előbb használni.
    legalább a fogyásunkat megállitaná
    nem kéne félni hogy 2050-re 8m-leszünk
    Meg ha minnél hoszabb ideig dolgozik az ember annál tapasztaltabb alkotoképes..
    annál hoszabb ideig fizetjük a társadalombisztositást
  • K.András
    #14
    Nem semmi,ha valaki nem ismerné a bibliát elmondom,le van benne irva hogy az utolso ellenség akit le kell gyöznünk az a halál,ezek az emberek ezen munkálkodnak :)
    Még egy 100-200 év, és talán sikerül is,mi nem fogjuk megérni...Ha megérnénk,akkor sem jutnánk hozzá,gondoljatok bele,istenné válik az aki nem tud meghalni.Ez a milliárdosoknak készül,és egyéb hatalmas uraknak...
  • FtranX
    #13
    na ez az, ami még a génsebészetnél is nehezebb! :DD
  • FtranX
    #9
    Szerintem meg pont, hogy jót tenne a gazdaságnak. Nyilván nem azonnal válnának elérhetővé mindneki számára ezek a szerek, inkább azt tartom elképzelhetőnek, hogy lassan, pár évtized alatt fog kitolódni a munkaképes kor mondjuk 80-90 évre. Ennyi idő alatt a gazdaság alkalmazkodni tudna ehhez. Ráadásul több aktívan kereső-->nagyobb gazdaság. Baj, akkor lenne, ha a munkaképes kor nem tolódna ki az életkor növekedésével.
  • Csatti
    #7
    Bár az emberiség hülye és megoldja a problémát vmi jó kis háborúval...
  • Csatti
    #6
    Vagy pedig behoznak egy csomó rendeletet, miszerint senkinek sem lehet egynél több gyereke. Azért egy mert az is sokáig fog élni, és csak azután oldható fel ez mondjuk 2-3 gyerek per család erejéig miután beállt egy tartható emberszám szint.
  • Zro
    #5
    Ha mindenki 20 évvel tovább él s megszűnik egy csomó betegség, rövid időn belül a Földön minden négyzetméterre 2-3 ember fog jutni. Mivel az erőforrásokat feléljük vagy elpazaroljuk, gyorsan kihal az emberiség(nem lesz mit enni, max egymást). De valószínűleg ezek a megoldálok méreg drágák lesznek, ha lesznek, így csak kiváltságos kevesek élvezhetik majd.
  • Cat #2
    ha találnak egy olyan módszert, amivel - ha beveszed - mondjuk 20 évvel tovább élsz (egészségesen) a nyugdijrendszer elképesztő terhei miatt összeomlana az egész gazdaság, és akkor még nem is szóltam az iszonyatos munkanélküliségről, mivel az öregek tovább dolgoznának, nem üresednek meg a munkahelyek.
    ja, és akkor nem is beszéltem arról hogy +20 év, a többmilliónyi "extra embermennyiség" mekkora terhet jelent a társadalombiztosításnak (korházak stb.)