9559
  • b-type
    hát hogy az LFS-ben miért nem melegszik el a gumi, azt nem tudom.
    De tudod, amikor erőcsúsztatás közben irányt váltok, az valami állat, a videóban is lehet látni, úgy mozdul a terhelésváltásra a rugóerő, a kasztni, az autó ahogy kell, néztem pár driftvideót, ez az.
    de ahogy bepörgök a végén (azt szerettem volna ha az LFS linkje kerül a kamera elé, úgy is lett, csak a tömörítés elvitte a láthatóságot :) ), és ahogy megáll, már az is nagyon rendben van.

Az autóképek meg innen-onnan vannak, rákerestem, ezeket dobta.

de hogy ontopic legyek, a GTR csúszása az vmi nagyon gáz, a tapadás elvesztése, és visszanyerése..nekem nagyon nem tetszik, de ezeket már régebben elmondtam, igazából én már el is felejtettem ezt a játékot.
  • K.András
    "ha 100×megpörgetem az autót, akkor eléggé elmelegszik a gumi, hanem durran"

Akkor itt ez miért nem történik meg, vagy az sem baj ha nem történik meg, csak akkor nem kell odairni: "- komplett gumifizika (guminkent 48 helyen erzekelt reszletes kopasok, homersekletek, erezheto es lathato gumideformacio stb.)"

Mert ezek után csak jogosan kérdezek rá, vajon miröl beszéltek amikor azt irták "érezhetö"???Mert nem érzek semmi változást...
    Ezért mondtam pörgesd meg nézd meg mit csinál, utána menjél be NR/GTP-be pörgesd meg nézd meg mit csinál, aztán megnézheted GTR-ben is, csak az egyik játékban lehet szabályos kört rajzolni és ez az (N)lfs :P
    A képek meg GT4-böl vannak legalábbis az van ráirva.
  • b-type
    off:
    ezt találtam :)..lényeg a lényeg.
    állítólag nagy kultuszgép Japánban a driftbajnokságokban.. :)
    on:
  • Alexease
    Azert milyen poen, hogy a masodik kep a PS2 GT4-bol van;)))))
  • Alexease
    Pedig epp hogy a GTR (ISI engine) pivot-os, fizika nelkul:)
    Az LFS-ben most tenyleg nehez leegetni a motort (nem latvanyra), de lelehet:) De nehezebben mint az S1-ben. De ez elismerten meg fejlesztes, tuning alatt van, ugyanugy mint a motortehetetlensegek beallitasai. (Nem a 0.1E DEMO verzio ota van tuning alatt, az S1 ota irta at ezt a reszt:D).

De amugy meg egyszeruen nem hiszem el, hogy nem erzed, latod hogy a GTR-ben semmi "fizika" nincs, szo szerint az a dobozos az, az a szappantarto amirol beszelsz:) Meg a Racer-ben es a netKar-ban is komolyabb "fizikai szamitas" van mint a GTR-ben;) Most ne a "vezetesi elmenyt" nezd, a hangulatot, a grafikat, a hangokat!

• b-type
    :D
    most húzol ezzel az NFS-l? :))
    ha 100×megpörgetem az autót, akkor eléggé elmelegszik a gumi, hanem durran, szal nem tom mivel lehet utána egyenletesen menni, max egy villamossal. :)

komolyan nem pörgettem még az LFS-t körbe-körbe, majd megnézem.
    Nekem fontosabb az hogy jól mozog az autó, teljesen jól mozog..szal az amit már leírtam.
    Na de mindegy, nem kell hogy mindenkinek jó legyen. :)
    inkább vadásztam képeket az Rwd-s demo gépről (valszeg):
    -
    egy
    - kettő
  • K.András
    Okés hogy nem akarsz köröket rajzolni nem is azért kell ezt megnézni, hanem azért mert alap, hogy egy autoval nem lehet szabályos kört rajzolni és 100x ugyanazon a nyomom pörögni anélkül, hogy egy picit is arébb menne, ha igen akkor az nem auto hanem szappantarto!Ha ez téged nem zavar, vagy az hogy nem éghet le a motor, akkor ezek szerint jo lenne neked az NFS is mert az is tud pivot pont körül forogni és abban sem tudod leégetni a motort.
    Azért azt is megnézem hogy NR/GTP-ben megpörgeted az autot 100x és utána mész vele 20 kört egyenletes idökkel, esetleg egy oválon bár ott sem hiszem.
  • b-type
    de-de, megérdemli
    20 kör egyenletes idők kategóriában nekem az NR2003/pl. GTP az etalon.
    A GTR-ben lehet elfüstöl a motor, de én nem akarom hogy elfüstöljön :DD
    Ahogy a gumival köröket égetni sem. :)
    A váltó meg lehet nem megy szét az LFS-ben ha duplát váltok vissza, de hogy beforgatja az autót az tutter :) (mondjuk áttételtől is függ..)
    Sztem nagyon jól viselkedik, nagyon közel hozza a közúti versenyautó feelinget.
    az Rwd tipusokról meg nekem azonnal egy tipik Japán belpiaci driftjárgány ugrik be :)
    ilyesmik:
    - ez gondolom egy régi Celica lehet..
  • K.András
    Inkább ezt beszélgetésnek nevezném vagy értekezésnek ;)
    Semmilyen negativ hatással nincsen rám, hogy nem szoktunk egyetérteni, söt öszinte leszek szeretek veled "vitázni" mert kulturált formában adod elö mindig, és addig nincsen baj!
  • K.András
    Kiprobáltam természetesen S2-öt is!Ugyanaz mint S1, bementem pályára, és ugy forgatom meg az autot a pivot pont körül, hogy auto közepe egyhelyben, és pörög mint egy pénzérme amit megforgatnak, és ezt kb 100x megcsinálom anélkül hogy tiz centivel is arrébb menne az auto mindig ugyanazon a nyomon pörög, szabályos kört lehet vele rajzolni ami lehetetlenség!LOL(aki nem hiszi probálja ki, bár lehet sirni fog a röhögéstöl)Arrol nem is beszélve, hogy a motort lehetetlenség elégetni...Gtr-ben nem tudom ugy megforgatni ugy, hogy kétszer azon a nyomon menjen a kerék, mert elmászkál és még véletlen sem lehet vele szabályos kört rajzolni... Szoval GTR-ben le lehet égetni a motort(akár visszaváltással is, LFS-ben meg azt csinálsz a váltoval amit akarsz, le sem szarja), meg gtr-ben ha megpörgetem az autot a tengelye körül százszor utána nem tudsz vele menni még 20 kört egyenletes idökkel, szal akkor kéne jo LFS fizikárol beszélni ha az alap dolgokat tudni fogja, de szerintem az az idö soha nem jön el...Ettöl függetlenül én még mindig nem mondom hogy szar, csak azt hogy nem kéne tulmisztifikálni LFS-t mert nem érdemli meg!
  • b-type
    Hát én most rendesen elvarázsolódtam a LFS2 demojától...szal véleményem lehetne akár elfogultnak is venni..
    Sokszor felraktam már a LFS1demo-t, mert nagy név, de nem bírt megtetszeni, az FWD eltolta a kanyart, az rwd meg nyers volt nekem.
    most felraktam a LFS2 alfa demóját, és kész, összeklappoltak a dolgok.
    Nem tudom mit változtattak benne, és mit nem, csak ezt tudom, tetszik, jó az Fwd is, de persze a überfless a hátsókerékhajtás. :)
    Szal ez egy nagyon jó szim lett, és ha azt nézem hogy ennyire szerettem volna elvarázsolódni a GTR-től is, akkor azt is látnom kell, hogy azzal nem sikerült, ezzel meg teljesen.
    DE
    itt nem a GTR vs. LFS2 a lényeg.
    Hanem, hogy ez a játék, az LFS2 szvsz megéri a pénzét, mert teljesen jó, és rendben van.
    A kasztnimozgás, és annak súlya eddig is az LFS-ben tetszett a legjobban, de most kanyarodik meg minden.
    ..és én nem értek az LFS-hez, nem tudom milyen sajátosságai vannak, és mégis egy nap alatt eljutottam oda, hogy nagyokat vigyorgok a turbóval, szénné driftelem ezt az egyszem pályát,...és már végigmegyek úgy, hogy a demo pálya nagy egyenesének kivételével, mindenhol keresztben van az autó.
    tud valamit ez a játék az biztos. :)
    szvsz tutter jó helyre megy a pénze annak aki megveszi.
  • Alexease
    Andrassal olyan jo vitazni:PP
  • Alexease
    Es meg valami az LFS mellett.
    Bar online jateknak keszul - amiben termeszetesen lazan veri a GTR-t;D - megis van benne AI. Es nem is olyan rossz. 12 kulonbozo AI, kiknek nevet adhatsz, es melyek egyenkent, palyankent tanuljak meg a szakaszt!!! Vagyis, az elso szereplesuknel a palyan erosen benaznak - de azert rendesen korbe mennek - de a masodik es a tobbi korben mar egyre jobbak!

A GTR-ben levo AI-hoz ne hasonlitsuk, mert abban a legelavultabb van ami letezik:)) Egy arkadosabb jatek - TRD2, SCAR - AI-a lazan felulmulja vezetesi, versenyelmenyre.
  • Alexease
    - A "vegleges" LFS (S1-S3) lesz majd' 15000 HUF, ami szerintem megeri az arat. Az hogy kozben kiadjak a "felkesz allapotokat" csak elony, mert olyan lesz, amilyennek a "vasarlok" szeretnek:) Ezt mindenki tudja, tissztaba van vele, es el is fogadja.

- Lehet hogy nincsenek benne valodi auto leszenszek, de azok melyek benne vannak, legalabb korrektek, korreektul is szamolja!!! Hiaba josz a GTR szuper liszenszevel, meg telemetria adataival, amikor az ISI engine-ben meg fizika sincs vazze!!!:) Lehet hogy hangulatos meg elvezetes vezetni, de tele van anomaliaval. Ha mar csak a legegyszeruebb parametereket hasonlitjuk ossze - gyorsulas, vegsebesseg - mar az nem stimmel. A gumifizikarol, oldaltartasokrol, felfuggesztesekrol mar ne is beszeljunk!
  • K.András
    Most gyakorlatilag azt irtad le mi az ami hiányzott az S1-böl, ezt legjobb esetben egy javitásnak lehet tekinteni, amit ingyen kellett volna adniuk!
    De arrol is beszélgethetünk mit is szimulál LFS, ugyanis valos autokat még véletlen sem, okés oda van irva hogy pl 1800 cc meg mennyi loerö, naés?Nem attol lesz valoságos egy játék mert az "elméleti valoságot" szimulálja, hanem attol hogy a gyakorlatit, ennek ellenére annyiba kerül mint egy olyan játék amelyek liszenszek tömkelegével rendelkezik!Az más kérdés, hogy ha liszenszel rendelkeznének és megkapnának komoly teknikai adatokat akkor bizonyos, hogy megérné a játék a pénzét, de ök nem befektetni akarnak hanem kivenni!
    Erre utal az is, hogy nem lehet modokat késziteni hozzá, mert már 100 számra lennének a különbözö pályák autok stb, csak akkor már nem tudnának pénzt kérni érte, világos mint a nap.
    Abban igazad van, hogy GTR-is pénzbehuzás egy szinten hiszen minden prg az, de szerintem LFS nagyobb "átbaszás" mint a GTR.Természetesn amit irtam az egy vélemény nem pedig szentirás :D, igy még az is lehet hogy tévedek, bár kétlem erösen :P
  • HPt
    Ha nagyon a pénzre hajtanának akkor szerintem nem az LFS-t fejlesztenék. Meg eleve, nem ölnének bele annyi energiát, amennyit szerintem tényleg csak úgy lehet hogy szereti amit csinál. Az meg hogy az S1 ugyanaz mintaz S2 ... ne akard hogy linkeljek belőle képeket, mert már a pályák is nagyon különböznek ;)
  • Alexease
    Ja. Es ha az LFS-nek a fizikajanak csak a felevel rendelkezne a GTR, a vilag legjobb autosjateka lehetne:)
  • Alexease
    Azert az eredeti S1 es a mostani S2 kozott azert van boven kulonbseg, fejlesztes, meg ha tenyleg lassan is keszul:
    - 5 uj auto, 5 uj auto valtozat
    - 3 uj "helyszin" egy tucat palyakombinacioval
    - feltuningolt autok es palyak
    - feltuningolt hangrendszer (pl. palyavisszhang kezeles)
    - shaderek (atlatszo ablakok, kereknyomok stb.)
    - komplett gumifizika (guminkent 48 helyen erzekelt reszletes kopasok, homersekletek, erezheto es lathato gumideformacio stb.)
    - toresek, serulesek
    - PIT (taktika, cserek, kiallasok stb.)
    - zaszlok, figyelmeztetesek
    - bovitett fizika (tobb allitasi lehetoseg, asszimetrikus allitasok, 4 fajta diffi allithatosaggal, tobb fajta felfuggesztesi rendszer stb.)

Es ez ami igy hirtelen eszembejutott:))

Persze, azert nekem is van "gondom" a jatekkal:
    - szimulalt (nem WAV, nem cserelheto) motorhangok
    - nincs valto-, kerekvetohang
    - nem MOD-olhatok, bovithetok a palyak
    - "lassan keszul", ket evente jon ki "uj" verzio:) Tuti lennenek akik meg ingyen is omlesztenek hozza a jobbnal-jobb palyakat, meg ha nem "igaziak is".

De az utolso mondatod, a kedvenc GTR-edre is lazan raillik, elvileg az is csak egy jo MOD:) Azert abba is invesztaltak nem kevest penz, aminek a nagyreszet azert sikerult is elsikkasztaniuk rendesen:))))) Ami meg a kiadassal, online koddal, riport file-okkal megy az meg nevetseges:)))
  • K.András
    Semmi más nem játszik ott már közre csak a pénz, szo szerint ugyanaz az S2 mint az S1(de megsugom, hogy még S4 is ugyanez lesz), ici picit változtattak rajta és most megint pénzt kérnek ugyanazért!Biztos nem fogtok velem egyetérteni, de mindenben nem egyezhet a véleményünk :)
    Van egy nagyon komoly programozo haverom(a tudása komoly), elmesélte hogyan folynak ezek a dolgok, ö lassan másfél éve készen van egy prg-vel és még mindig huzkodja az embert pénzzel, mondván ezt csinált azt csinált természetesen nekem megmondta, hogy hozzá sem nyul csak lecserél mindig egy két grafikont és helyette mást rak be!:DDD
    Szvsz itt is ugyanez megy, de persze lehetünk annyira naivak hogy elhiggyük, ezek tényleg nem a pénzre mennek, á az emberek nem olyanok :P
  • b-type
    offa:
    csináltam egy videót a jelenleg kapható egyik legjobb szimről :)
    40mb wmv
  • Alexease
    Persze, olyan forditasi hiba (hallas utan) mint a:

"MAY THE FORCE BE WITH YOU" => "Majus negyediken talalkozunk."
  • mohus
    biztos fordítási hiba:)
  • Alexease

De majd rakerdezek itt a forumba is, mert van olyan akinek 2 gyermeke is van, lehet hogy az ove is tolnak valamit:)
  • K.András
    Félrevezetö, igazábol erre minimum 12+t kellett volna irni, munkatársad meg kezdhet gondolkozni, asszonyt nem e vitték el az ufok
  • Alexease
    Most miert, jo az :)))
    A volt munkatarsam gyereke volt talan 3 ev koruli, amikor kormannyal (!) - persze a pedalt apja nyomta - tolta az F1C-t;) Persze full segitsegekkel:) De gombokkal teljesen egyedul is jol ment;)))) Valszeg a GTR-nel is ha be van kapcsolva minden, akkor eleg neki a 3 gomb:)))
  • K.András
    Korosztály 3+, lol ez az abszurditás netovábbja.
  • Zizics Jani
    GTR magyar verzió a cdgalaxison!!!!

link
  • mohus
    vagy a LOL
  • mohus
    ebben ti vagytok az expertek, hogy egy LISTER melyik gémben mit tud...én csak videózok:)
  • b-type
    de van az SG-n is ilyesmi topic:
    - pl. itt is sok ilyen van kitárgyalva.
  • b-type
    mint az IMHO..
    szerény véleményem szerint (na így sosem mondanám :DD )
  • VO101 tvr
    Az "szvsz" minek a rövidítése?
  • b-type
    igen, de szvsz egy Lister Storm GT-nek nincsenek ilyen, a kategóriájához képest extrém határai..
    Ahogy egy Saleen S7R sem fog szökellni a rázókövek felett, egyszerűen azok az állítható alkatrészek amik ezt lehetővé tennék, azok szűkebb határok közt mozognak..elég benyelnie az Eau Rouge-t és kész.
    (sajnos ezért nem lehet driftelni sem egy GT autóval)
    Másik oldalról viszont szvsz a GTR meg elment a ló túloldalára, balra, nekem az sem felel meg.
  • mohus
    és röhej....
  • mohus
    ezen már nem múlik:)
  • nikos1
    HÁt örömmel értesültem róla,hogy tegnap megérkezett a játék a Cd galaxis-ba de,hogy ne lehessek negyon boldog hát ma nincs nyitva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Egyszerüen nem hiszem ell ami itt történik a kereskedelembe kis hazánkba.
    Felháboritó!!!
    A 576-ba azt mondta az eladó.hogy majd kedden vagy szerdán kapnak belöle.Röhely.
  • mohus
    úgy állítod a Listert ahogy akarod...a kerésdőlésszögig a rugózáson át stabilizátorokig lengéscsillapítokig....

arcade mode-ban készült a videjó
  • mohus
    evvan:)
  • b-type
    tényleg szép..
    viszont egyvalamit nagyon sajnálok, ...hogy elviccelik ezeket az autókat.
    ..nem akarom betámadni a GT4-t, amit tudok a konzolokról, az kb. abban merül ki, hogy az egyik olyan játék a GT sorozat amiért megérne venni egy PS2-t.
    De:
    A Lister nem így viselkedik..
    gyakorlatilag úgy ugrotta meg a rázókövet, mintha egy utcai sportautó ki, és berugózási tulajdonságaival rendelkezne..
    és nagyon komolytalanná teszi hogy pl. Stingray-l szerepel egy pályán..:(
    szal ha jó is, ha szép is,.....valahogy nem érzem az autó viselkedésének bemutatására való törekvést. sajnos.
  • mohus
    ad-aware..+ adwatch
    AntiVir Guard...
    Spybot Search & Deatroy
    router + zonelabs firewalll

PLS DO NOT INSTALL WINXP SP2!!!!!