...::: GTR :::...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dan104
Ezt most komolyan gondoltad??Ha igen akkor,.......mindegy

JuanG
<#alien><#eljen>

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

JuanG
már csak az kérdés, a szerver észreveszi-e, hogy a defviews.cam át van írva...sztem nem...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

b-type
hát akkor ez kilõve 😊)

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

JuanG
Lister "cockpit" nézet:

exHumano
Hehe, jó ez a topic!!!
Én amatõr vagyok az egészhez, de arra kiváncsi lennék, hogy aki annyira a realisztikusság híve, az tûzálló cipõben-kesztyûben, overálban, valamint bukósisakban ül le játszani a futamokra? Ha nem, maszlag az egész, és nincs mirõl beszélni. szerintem😊

Engedd meg nekep légyszives hogy azért reagáljak:

Ha neked az szimulátor élmény, hogy egy sík monitor elõtt ülsz, akkor még életedben nem ültél kocsiban az életben. Gondolom a 2D-s világot is összetéveszted a 3D-ssel, mást nem tudok elképzelni.

Abban igazad van hogy nem írtam oda azt hogy cockpitbõl nézet az egyik olyan fontos dolog amitõl simulátor a simulátort ez szerintem alap ha simulátorral játszol.Úgy látom te sokat ülsz kocsiban vagy nem is ülsz benne hanem állsz? vagy esetleg röpülsz fölötte hogy jobban lásd a sarkon hogy tudsz befordulni?(egyébként jópárszor ültem már autóba és még jogosítványom is van képzeld , sõt vezetek is autót ne mit szólsz?) Képzelõerõd meg elég 0 lehet.

De tényleg teljesen mindegy ki mit mond itt. Mindenkinek, még neked is, aki saját bevallásod szerint most kezdted a dolgot, akkora a mellénye, meg a szája, hogy az tényleg elég elgondolkodtató.

Nem tudom neked mit kell gondolkodnod ezen.Csak annyi jogom van hogy leírom a véleményemet ide és hogy miben látod hogy nagy mellényem van azt igazán elmagyarázhatnád.Sosem volt nagy mellényem itt fõleg de még abba a másik játékba sem ahol igazából jó vagyok .....és még valami lenne attól még hogy most kezdtem (neten) nem jelenti azt hogy béna lennék mert mindenki annyira jó amennyit tesz érte + amennyire érzéke van az adott dologhoz. Nem akartam személyeskedni és visszafogottan próbáltam reagálni mindenki döntse el hogy ez sikerült vagy nem továbbá én is lezárom ezt a témát.
b-type
mármint az egy napi pályabérletet a Hunringre..

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

b-type
én el tudnám!! 😊
csak adjanak egy 360-ast, egye fene az egy napi bérletet kiváltom én 😊))

Panther
Ha neked az szimulátor élmény, hogy egy sík monitor elõtt ülsz, akkor még életedben nem ültél kocsiban az életben. Gondolom a 2D-s világot is összetéveszted a 3D-ssel, mást nem tudok elképzelni.

De tényleg teljesen mindegy ki mit mond itt. Mindenkinek, még neked is, aki saját bevallásod szerint most kezdted a dolgot, akkora a mellénye, meg a szája, hogy az tényleg elég elgondolkodtató.

Senki sem fogja fel, hogy ez egy játék és nem a valóság. Itt senki, senki nem tudna elvezetni a valóságban egy Ferrari 550-et, vagy egy Saleent, erre le merem tenni a nagy esküt. Gondolom sokaknak még jogosítványa sincs, úgy osztja itt az észt.

Aki pedig a motorháztetõ nézeten gúnyolódik, annak azt mondom, hogy a cockpit kábé annyira reális, mintha be lenne kötve a szemed és úgy kéne vezetni.

Azt hiszem én is befejeztem itt, mert egyesek tényleg nem tudják mit beszélnek, vagy életükben még autót sem láttak belülrõl.

Senkit nem akartam továbbá megbántani, de ilyen légkörben szerintem semmi értelme nincs a további vitának. Én sem fogok ide írni többet, mert úgyis leordítanak, pedig csak a véleményemet mondtam el.

Még valami: az ETCC Liga is fog indítani egy NGT bajnokságot, ahol nem lesznek segítségek, de nem lesz kötelezõ a cockpit nézet sem. Ha ez bomlasztásnak számít, akkor elnézést.

Még valami: ha az IGAZÁN nagyoknak, Dominik Binz-nek, MaxD-nek, Markus Kononennek, Mikko Sarennek és még sorolhatnám, nem volt ellenére, hogy TV-Cockpitet is engedélyezzenek a nemzetközi ETCC bajnokságban, akkor itt miért kell ekkora sznobnak lenni? (gondolom a kifejezést nem kell magyarázni)

Maradtam tisztelettel: Panther, PH_ETCC Liga

E8400 4.2GHZ, Asus Striker II Extreme DDR3, GeForce 9800GX2, 2x1GB DDR3-1600/1900MHZ, 650Watt Corsair PSU. GTR2 - rFactor - LFS - WTCC Race - Race07 - GTR EVO - STCC

JuanG
ja, a userdata könyvtárban van egy "defviews.cam" file, ebben lehet a kamerát pozicionálni, gondolom ki lehet rakni a motorháztetõre is...

LocalCam=COCKPIT
{
Fov=(93.000000, 62.500000)
Clear=FALSE
Color=(164, 218, 249)
ClipPlanes=(0.17500, 500.000000)
LODMultiplier=(1.00000)
MipmapLODBias=(0.000000)
Size=(1.000000, 1.000000)
Center=(0.500000, 0.500000)
Flags1=(0)
Flags2=(0)
RadiusLimits=(0.000000, 0.000000)
OrientationRate=(35.000000, 35.000000, 25.000000)
PositionOffset=(0.000000, 0.00000, 0.0000000) \\(Left-Right, Up-Down, Back,Forward)
OrientationOffset=(-0.070000, 0.000000, 0.000000)
Radius=(0.000000)
}

...asszem a positionoffset-nél kell buherálni...

b-type
a legjobban az sajnálom, hogy a játék miatt nem lehet engedélyezni a -csak belsõ nézet+motorháztetõ- nézetet.
nem tudom mi módon lehetne ezen változtatni.
Nekem soxor nem tetszenek a belsõ nézetek, és olyankor motorháztetõbõl megyek, pl. GPL nagyszerû a belsõ(igazából azt se tudom van-e külsõ)
Nascar2003 nagyszerû a belsõ, jobbak a hangok, öröm volt átszokni ( és ha jól emléxem Panther unszolt hogy szokjak rá 😊 )
nem feltétlen akarok belsõ nézet miatt autót választani.
bár teszem hozzá, hogy nincs tervben, hogy indulnék, napok óta elõ se vettem, többet vártam mint kaptam végül sajnos. × nem végleges vélemény!!! egy nagy patch, egy jó mod javíthat rajta...
a b-type nickem a netes nevem, és nekem ezzel függ össze, a netes életem.

JuanG
tényleg, bizony! én is áttettem a kamerát egyszer a Listerben bal oldalra! Csak annyi a baj, hogy nem kocsinként hanem, hanem az összes kocsira alkalmazza a pozicióátírást!

mindjárt megnézem...

arty
jogos, de én csak pubon nyomom, sajnos szervezetlen a melom, igy nem tudok fix idõt áldozni valamire 😊

szoval a pub/klán analogia telitalálat, elfogadom 😊

amugy is, miota növeltem a képernyõm méretét 17" CRT-rõl 19" TFT-re, már sokkal kevésbé klausztrofob érzés... olyan 40-50" körül gondolom teljesen REAL lenne 😊

Forza.

Csak egy kérdés merült fel bennem (gondolom van itt pár F1C guru).
Ha én kirakom a motorháztetõre a cockpit kamerát a GTR-ben valahogy, akkor azt a szerver cockpit kamerának érzékeli vagy berak a fülkébe (a kérdés csak a fórumot böngészve merült fel bennem, mert láttam itt már bal kormányos Morgant vagy valami hasonlót)?

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

arty
OFF!!!

1 program, 1 forditás ... nem azért nem adtam a nevemet hozzájuk, mert szégyellem, stb.. csak azt szeretném, ha a neten artyként azonositanának 😊 ennyi. mindenhol... a program creditjében, a forditásban, itt a forumon, a hwsw forumon, stb 😊 - interneten ez a BEVÁLT szokás! (direkt nem bevettet irok 😛 ) Igy aki több helyrõl ismer esetleg, az tud "azonositani". Pl tudja, ha battlefieldben lelõ valaki, akkor beugrik, h az a "gyerek" ir a GTR forumban is ... stb.

Nem pedig egy százszor elõforduló név a tömegben. Nem mindenkinek van egyedi neve. Nekem pláne 😊 - de ahogy látom még egy GTR bajnokságban is van több hasonlo nevü.

ON!!!

Forza.

Vannak bajnokságok természetesen a GTR-en kívül is.
A HSW-n valóban ki van írva néhány, de azon kívül mindenképpen meg kell említeni a LFS és az ETCC liga versenyeit.
Szerintem minden bajnokságban szivesen fogadják kezdõk jelentkezését is.

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

A HSW oldalán bal oldalon, a Hosting alatt találsz többet is. 😊

GPLRank: -51|GTRank: -30

james-hun
Kicsit elternek a tematol ...sorry ..(en ugyis csak nezem hogy veszekednek a nagyok)

Kerdesem az lenne hogy hol es milyen futamok, versenyek vannak meg ahol lehetne jatszani ..mivel most lettem netem ezert erdekelne barmilyen mas auto szimulator verseny.
Halottam itt valami nascar meg F1 ( vagy oda amatoroket nem mehetnek?)

Elore is koszoni egy felfedezes elott allo tehetseg <#idiota>
Pont most írtam le nem elõször, hogy hol van mód változtatási javaslatot tenni... #3394.

petesilver
ok, utolsó hozzászólás a fórumhoz: Tényleg nem lehet megfelelni mindennek, mindenkinek. De meg lehet próbálni. fix szabály, eszed-vagy nem eszed, és kész. ebben hol a törekvés a megfelelésre?

Pete Silver-Kovács Péter-Ezüst Péter voltam, további jó fórumozást. Ha sikerül, töröltetem a hozzászólásaimat, és többet nem jövök ebbe a fórumba. A bajnoksághoz mindenkinek sok sikert kívánok! szioasztok!

Mission Impossible 2010: PRO Class

Ne haragudj PeteSilver, de teljes eltévedésnek érzem amit írtál.

Különbözõ szervezésû bajnokságok léteznek. Van olyan, ahol kötelezõ a cockpit nézet és a legtöbb segítség nem használható. De léteznek olyan bajnokságok is, ahol szabadon választható a nézet, segítségek is használhatóak. Ki-ki a képességeinek és az elhivatottságának megfelelõen választ a két típus közül. Nincs kényszerítés egyik irányban sem!

Jelen esetben arról van szó, hogy egy nagy magyar bajnokság létrehozása a cél, tehát, mint már többször leírtuk, Zizics Jani utalt rá, várjuk összefoglalt javaslataitokat a HGTRM fórumában, ott, mivel ez a bajnokság hivatalos fóruma.

nekem a jobb hátso kerék nézet hiányozna:S
😄 mindenkinek nem lehet megfelelni.
JuanG
de mivel nem lehet csak 2 nézetre leszabályozni a dolgot, megértem...

HPt
nem lehet szervezni amúgy olyan bajnokságot, ami mindenki igényének megfelel

lesznek nemzetközi bajnokságok is, nyilván lesznek gyengébbek, meg vérprofik, esetleg egy-kettõben engedélyezett lesz a bal hátsó kerék nézet is, nem tudom 😛

HuMMeR Ocrana.ATI - successful gaming team since 1996 - www.ocrana.com

JuanG
sok ember egyszerûen nem tudja megszokni a cockpit nézetet, arra hivatkozva, hogy egy sík monitor elõtt ül, és a motorháztetõnézet neki sokkal vezethetõbb...ennyi...de páran nem fognak valszeg indulni emiatt...

HPt
áh, te nem érted, de már nem is próbálkozom, lázíts csak, szervezz másik bajnokságot, és el ne áruld az igazi neved Ezüst Péter

petesilver
Még mindíg nem érted, igaz? VÁLTOZTATÁSRA KÉNYSZERÍTETTÉTEK sokak számára értelmetlenül a játékosokat ahoz hogy játszhassanak!! MEGVÁTOZTATTÁTOK a szokását, kedvenc szempontját, hozzáállását a játékhoz!!!

Mondok példát, hátha így érted a lényegét. Hozhatnátok pl olyan döntést, hogy mindnki köteles átállítani a grafikus detailt full highra. azért mert Ti így szeretitek, a szerver is így van beállítva, és hogy ne legyen ebbõl gond a host-join adatátvitelkor. És a végén oda lehet ne írni, hogy GET REAL!, mert minél részletesebb a grafikai felbontás, annál realisztikusabb az egész.

Ennek sincs értelme, de láthatod, logikus maszlagot lehet köríteni hozzá, és még a GET REAL is benne van.

JuanG
de mi sem egy ferrariban ülünk, hanem a monitor elõtt 😄

Juan G nek szólt .
HPt
nem tudok róla

Teljesen jó hasonlat! 😊

JuanG
kár 😞((...és megpiszkálni se lehet gondolom...

Lehet hogy nem értetted pontosan amit én sugallni akartam ezzel Matteo Bobbi kipattan és a motorháztetörõl vezeti a Ferrariát mekkora jó.Ha simulátorral játszunk akkor igen is törekedjünk a Get real elvhez ebben teljesen egyetértek a servezõkkel az már más kérdés hogy nem kivitelezhetõ a cockpit meg a motorháztetõ nézet együtt.
HPt
nem értjük félre, ellenben egyszerûen nem tudom felfogni, mért nem adtad a teljes nevedet két - nyilvánvalóan, ha kérték - jó programhoz

tudsz vmi indokot erre?

Arty BF-et ne hasonlítsd ehhez.Én nem tudodm nálatok hogy megy ez a BF-ben de nálunk a mohaaban igen erõs csapatjáték megy de azért van a public server hogy ha oda bemész kellemesen eltöltöd az idõd és olyan fegyvert választasz amilyet csak akarsz...De ez nem public server lesz ha jól látom thát ha csak kocsikázni akarsz akkor menj a public serverre bár lehet ez rossz hasonlat volt 😊
HPt
boldog szülinapot :]

HPt
ilyen nincs Juan, a játék nem engedi: vagy csak cockpit-nézet, vagy minden nézet, nincs más alternatíva :/

HPt
igazatok van, a bajnokság szervezése _még_ nem tökéletes

kérlek titeket, ha van javaslatotok, jutassátok el a megfelelõ helyre - vagy egyszerûen írjátok be ide összefoglalva, és én eljuttatom -, de: ne fikázzátok a get real elvet, az ugyanis nem visz elõre senkit

a név mizéria meg érthetetlen számomra, mért fáj ennyi mindenkinek hogy saját névvel kell menni! attól még, mert beírjátok hogy Kovács Péter, lehet PeteSilver-nek szólítani az illetõt (tudom, tegnap az egyik szervezõ rászólt norbira hogy ne tegye, ezért elnézést nem volt a legmegfelelõbb döntés akkor, természetesen mindenkit lehet a saját nevén szólítani, chat-ben is lehet használni, mi csak annyit kérünk, hogy a játékban szerepeljen vmilyen formában az igazi nevetek is)

JuanG
de itt most nem az autó mögüli árkád kameraállásról van szó, hanem a motorháztetõnézetrõl pl. ... én is cockpitbõl megyek, de nem tiltanám be, ha valaki motorháztetõ nézetbõl akarna menni...

arty
azt nem értem, a külsõ nézet juttat bárkit is elõnyhöz? vagy akár csak a bumper nézet? nem max az embernek magának állitja be ugy, ahogyan az számára "élményjáték" ?

(a teljesitményrõl... engem sosem zavart, hogy egy battlefield kör után mondjuk utolsó voltam. élveztem a fél óra játékot, és kész, nem vágtam haza más idõtöltését, stb. - most akkor meg kellett volna szoljanak a többiek, hogy "ne azzal a fegyverrel menj, mert igy sosem leszel jo" ?)

Forza.

Ez nem így van.Teljesen máshogy kell mennedmáshoz viszonyítasz féktávot pl. minek tanulsz meg 2 módban játszani ha úgyis csak az egyiket használhatod + ha simulátorral akarsz játszani akkor akarsz külsõ nézetben játszani ettõl kezdve nem nevezhetõ simulátornak.Vagy ez nem így van?
petesilver
Szerintem Panther az elejére értette. aki még nem ment cockpitbõl, az tanuljon meg máshogy jól menni, és utána menni fog az a cockpit is.

Cockpit nézetbõl nem engedni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!simulátor és nem arcade fos ......ezt az 1 -et szeretném kihangsúlyozni.Ha nincs idõd gyakorolni hogy akarsz egyáltalán eredményt elérni vagy ahogy te mondtad sikerélményt?Jó valakinek sikerélmény ha végigmegy egy futamon (Brumi Zsolti 😄D ) de gyakorlás nélkül nem lesz sikerélmény szerintem ez elég egyértelmü.És én ezt az 1-et ellenzem hoyg más nézet is legyen ez a teljes simulátor élményt szétrombolja....
Panther
Nézd, nem akarom újrakezdeni: amikor még szervezés alatt volt az egész és én is indítottam szervert gyakorolni (cockpit kényszer nélkül), Norbi jött elõ azzal, hogy ne bomlasszam a társaságot, amikor itt van a ti szerveretek. Amikor azt hoztam fel, hogy a kötelezõ cockpit nézet sok embert el fog tántorítani, vagy törés és zúzás lesz belõle és - ez a legfõbb - akinek nincs ideje gyakorolni és a Jóisten sem áldotta meg nagy tehetséggel, egy idõ után sikerélmény hiján abba fogja hagyni.

Tudom mit beszélek, az ETCC-ben és a DTM -ben is ez volt nálunk. Erre le lettem sajnálva. Rendben van, én csak egy lelkes amatõr vagyok, nem vagyok GET REAL és nem hiányzanak a nagyképû beszólások sem, ezért mondtam, hogy minden megfelel.

De azt tudjátok, hogy ezzel szigorúbbak a bajnokság keretei, mint a Simchallengen? És ott az emberek nagy része tényleg profi.

E8400 4.2GHZ, Asus Striker II Extreme DDR3, GeForce 9800GX2, 2x1GB DDR3-1600/1900MHZ, 650Watt Corsair PSU. GTR2 - rFactor - LFS - WTCC Race - Race07 - GTR EVO - STCC

arty
hát, ennyire fórumon még egyetlen véleménnyel sem értettem egyet, csak én nem tudom ilyen szépen leirni ... (mondjuk kb 48 orája nem aludtam ... de amugy se menne 😄 )

Forza.

És vagyok is.
arty
Még 1 gondolat.

Anno irtam valamihez egy kis, de hasznos jutilitit, megkerestt eyg oldal, hogy nagyon szeretnék kitenni az oldalukra, s engedélyt kértek. Persze, h belementem, örültem, hogy másokhoz is eljut, sajnos õk utána kérték tõlem a teljes nevemet, különben mégse teszik ki... Nem tették, mivel ebbe nem mentem bele.

Magyarítottam anno egy programot, s ott is megkerestek, hogy szálljak be egy adott oldal csapatába, s vigyem tovább a magyaritást, de szintén teljes, igazi névvel. Ez itt sem tetszett, nem lett magyaritás ...

Most a GTR bajnokság kockáztatja, hogy lelkes, jó pilóták ilyen kis piti dolog miatt esetleg végleg megunják a szõrözést, s nem indulnak - esetleg késõbb mégis kettészakad a bajnokság.

(senki ne értsen félre, nem magamat a szar forditásommal, a lhama programommal akartam fényezni, hogy ezzel mit bukott a világ ...)

Forza.

Bocs kimaradt Borbély Attila voltam 😊)