...::: GTR :::...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Itt senki sem profi autóversenyzõ😊
Amúgy a tailbrakenél a féktáv nõ, de mégis nyersz vele elég sokat, mert betolódik a kanyarba, tehát az egyenes végén késõbb fékezel és mégis el tudsz fordulni.A kigyorsításra meg nem értem mit mondasz, nyilván a kanyarból kifele kell😊)
bocs a képzavarért😄

My words are weapons.In which I murder You with?

Daffy
A személyes tapasztalat az hogy a motorfékkel együtt való fékezés majd a kanyar kijárati ívén való kigyorsítás sokkal hatásosabb és gyorsab minden más dolognál.Ha csak padlóra fékezel és úgy próbálsz meg hirtelen visszaváltással kigyorsítani,szinte biztos hogy megpördülsz.Mondjuk a kanyarba való becsúszás nekem még nem megy.Legalábbis úgy hogy a pályán maradjak.Hozzáteszem Én sem vagyok profi autóversenyzõ

ELECTRIC WARRIORS --- WWW.ELECTRICBOOGIE.HU

petesilver
Mondjuk én nem vagyok jó versenyzõ de általában a tailbraket együtt használom a visszaváltásos motorfékkel.

Mission Impossible 2010: PRO Class

petesilver
Nekem GPL ben az volt az érzésem, hogy azokkal az autókkal csak így lehet normálisan fékezni, bár én nem setupoltam anno, csak mentem vele, úgy ahogy volt.

Mission Impossible 2010: PRO Class

Igen, például GPL-ben talán ezt a legnehezebb megérezni. Meg persze minden más szimben is, ahol ez a technika használható. 😊

GPLRank: -51|GTRank: -30

Sziasztok! Nektek az 1.2-es update-ben lévõ Mosler rendesen betöltõdik? Nekem mindig kilép a program a pálya betöltés végfelénél. A többi autónál nem jelentkezett ilyen probléma. Egy GTR reinstall sem segített.
Szóval nektek rendesen megy?
Köszi!

Az semmi, van aki igazából is így vzet, sõt szinte az összes autóversenyzõ, szóval ezért nem kell leszólni egy baumgartnert se, mert 2mp-t kap körönként, mert ha kicsit belemész, tudod mi az a 2mp.Sok ha versenyben van, de amúgy meg tapsvihar érte.Komolyan!

Ott a pont, bocsi<#felkialtas><#buck>

b-type
háát...én néztem egy Nr2003/Tptcc A.Trensz replay-t Monaco-ban....woha.
hihetetlenül ment...persze köztünk is vannak akik hasonlóan tudnak menni, de nekem az volt az elsõ orrbavágó élményem, hogy hogyan is vezetnek szimeket egyesek....pfffff.
gázos féken jött be keresztben a kanyarba, és gázon ment ki (kereszben)...mindezt akkora kanyarsebességgel...sokkal gyorsabban mint én.
a kanyart végig keresztben csúszta végig az íven(!), és ezt nem egy nagy sebességû kanyarnál, hanem egy közepes, vagy alatta kanyarnál, ahol a igazán érzõdik a nyomaték....és nem tehetetlenségbõl sodródik az autó.
ebbõl adódóan asszem 6 ms-sel volt gyorsabb mint én. (ez egy régi..talán 67-es Monaco-i pálya volt, 1:18 volt az ideje.)
döbbenet.
érdemes megnézni pár ilyet.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

K.András
Minél hátrább van a fékeröd annál hamarabb képes lassitani az autod, de nyilván valamivel nehezebb kezelni...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

ibronk
Tailbrake!

\"Racing is living. Everything else is just wating.\"

Tehát pl 60-40 fékerõelosztás helyett elöl leveszem pl 50-50%-ra és féktávon gázadással kontrollálom a hátulját. Ha jól sejtem ennek az az elõnye, hogy be tudom "csóválni-lendíteni" a hátulját a kanyarba.
Maga a féktáv nem lesz hosszabb? Hiszen a dinamikus elõreterhelõdés miatt szokás elöre nagyobb fékerõt állítani. Vagy a fékezési pont ugyanott, de így be lehet kissé engedni fékkel az autót az ívre?
thx

Daffy
Mûködik

Thx!
GTR-ben mûködik, próbálta már valaki?

oneal1
az a trailbraking amikor fékezésnél gázt adsz!!!
hogy ne satuzzon a hátulja meg minden!
gpl ben 49 50 51 52 es fékekkel kell igy féklezni kül kipördülsz vagy blokkol a hátulja!
szval ennyi

!Forza Ferrari!

Jacek
tehat kinn nincs rajta nyereseg😛

Pontosan mi is ez a trailbraking? Nemrég olvastam róla GPL setupokkal kapcsolatban de nem sikerült igazából megvilágosodnom...

A separete axis szerintem alapkövetelmény kormánynál.Anélküli szerintem rakás szart sem ér.Nem csak a vezetéstechikáról van szó, hanem, hogy ha lenyomom mindkét pedált nehogymár ne történen semmi😊))
Röhejes, igazi kocsiban szted mi lenne?
Amúgy stabilabban, jobban lehet menni separate-el.Két pedál technika, trailbraking rulez😊)))

Csak a minap szemetszúrt.

Alexease
+koltseg+AFA+nyereseg = itthoni ar😉
A bhmotorsports.com-on a sárga logi 29$ a piros 54$. Kicsit olcsóbb, mint itthon<#wow1>

Daffy
Üdv!

Nem tudja valaki mi az új jelszó az edzéshez véletlenül?A GTR fórumon nem tudok elérni megint senkit.A great már nem jó.

Daffy
Ha meg nincs pénzed vedd meg nyugodtan a sárga logitechet.Az égvilágon semmirõl nem fogsz lemaradni ezzel a kormánnyal és fele annyi mint a többi........

oneal1
ha már 18 piros logi akkor már ved meg a racinget 26 ér

!Forza Ferrari!

K.András
Az meg hogy a pedál elromlik a momo racingnél,addig nem baj amig nem jár le a gari,engem nem zavar ha évente kapok egy uj kormányt 😄

K.András
Ez a pénztárcádtol függ,van pénzed?Vedd meg a MOMO-t,nincs sok pénzed?Vedd meg a pirosat...Ennyire egyszerü a kérdés.

505thZajcev[PT]
Nah akkor most nemtom mi legyen, megeri a piros forces logitech?
Nem ilyen gagyi muanyag anyagu, meg hasonlok?

K.András
A piros nálam 3 évig ment hibátlanul,de kétségtelen nem cserélném vissza rá a momo racinget!

Takimate
Szép és nagy tisztelettel szeretném megkérdezni, hogy mikor jelent meg ez a játék, és honnan lehet szert tenni rá.
Köszi !

Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.

b-type
rendesen elfilózok azon, hogy csinálok két optikai egérbõl, egy leolvasó tárcsából, és pedálmechanikából egy fullos gáz-fék szerkezetet, és dögre keresem magam vele 😄DDDDD
én is a bráner rosszabbik oldalán voltam/vagyok. 😞

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

😊) ja, vagy szkeptikus és kevésbé szkeptikus verszön

Daffy
OK.Hála istennek Nekem ilyen gondom nincs vele.Egyenlõre ok rajta minden.

HPt
pedállal voltak gondok, nem volt teljes gáz, néha alapból 20% volt, stb.

tehát nem mûködött 😊

HuMMeR Ocrana.ATI - successful gaming team since 1996 - www.ocrana.com

Daffy
És mit szenvedtél vele?Nem mûködött?

HPt
a sárga wingman-el kurva sokat szoptam anno, talán két hétig bírtam ki a szenvedést vittem vissza 😊 a pirossal nem tudom mi a helyzet, norbi lfs bajnokságot nyert vele, rossz nem lehet

HuMMeR Ocrana.ATI - successful gaming team since 1996 - www.ocrana.com

ja. de az enyém a piros(18), a tied meg a sarga(12) verzió... <#hehe>
Daffy
A kormányhoz még annyit hogy az egyik barátomnak más fajta kormánya van és neki is át lehet állítani egyikrõl a másikra.

most látom, hogy azonos mottónk van (lsd: lent)

Daffy
Na miután teljesen összekevertetek utánanéztem a dolgoknak.JÓ HÍR!!!!!!!A logitech wingman formula gp-n át lehet állítani a dolgot.Ha akarodcombined ha akarod separate.Elõbbinél ha állsz a féken a tesztben nem mozdul meg a gáz,utóbbinál viszont igen.Vagyis függetlenül kezeled a pedálokat.

nem jó hír, de azért köszi mindenkinek !!

Nem. Amit írsz az a combined axis. Separate-nél két külön csúszkája, vagy jele van a két pedálnak a kormánytesztnél és ezek egymástól teljesen függetlenül mozognak és kalibrálhatók. A tied sajnos combined, a leírásából is ez mutatkozik. 😞

nem. ez pontosan a combined axis.
bocsi... pontatlan voltam: tehát lefékez (megáll), majd felengedve és újra megnyomva a "féket" -> tolat (pl: NFS 2, automata váltó alkalmazása esetén így mûxik... a fékkel tolatok)
a separate axist hogyan lehet tesztelni ? pl. a kormányteszt esetében nyomom a gázt, ami felfelé történõ elmozdulást eredményez a függõleges tengelyen, ha emellett rálépek a fékre akkor visszakerül a jel az origóra, amennyiben azonosan nyomom a két pedált.
ha nem egyenlõ mértékben nyomom a két pedált, akkor az erõteljesebb nyomás érvényesül, melynek hatása nyilván csökken a másik pedál ellentételezésével (röviden csak a közös eredõ érvényesül)

a separate axis nem ez lenne ??

Daffy
Akkor elvileg kezeli a lentebb említett dolgot.Legalábbis úgy vettem észre a GTRben hogy tudom egyszerre a két pedált használni.A kormány tesztprogijában mondjuk nem reagál egyszerre a két pedálra csak az egyikre....

külön tengely a fék és a gáz: autószimulátoroknál elõnyös lehet, hogy a gázadás közben tusz fékezni is. ez csak úgy kivitelezhetõ, hogy a kontrollereden külön tengelyen van a gáz és a fék.
képzeld el azt, hogy egy joystick a gáz és a fék. ha elõrenyomod, gázadás, ha hátrahúzod, fékezés. ennél profibb dolog, ha két joystick-od van, egyik a gáz, másik a fék. ez esetben külön-külön egymástól függetlenül szabályozhatod a két funkciót.
én sem akarok színes PR szöveget nyomni a Logitech kormányok mellett, de a Formula Force és a Momo Force sokkal jobb a mezõny többi tagjánál. egyéni szimpátia miatt ugyan, de én a Microsoft-osnál is jobban preferálom, sztem a Logitech-es inkább "érezhetõ" kormánynak, de független tesztelõk szerint az is legalább ennyire jó.
én egy Formula Force-ot nyúzok már vagy 3-4 éve intenzíven, plusz a fiam is autózik vele rendszeresen, de a szokásos Logi-betegségen (pedálpotik meglazultak) kívül semmi bajom vele, pontos és precíz a mai napig.
JuanG
ha külön kezeli akkor a fékezés mellett tudsz gázt adni...míg ha egy tengelyen kezeli, egyszerre csak az egyiket tudod, vagyis csak fékezni vagy csak gázt adni...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Ha a féket nyomod, egy szimulátorban nem kezd ez tolatni a kocsi, miután megállt 😊 Az csak fék! 😊
A fék és gáz pedál külön kezelésével bizonyos vezetési technikákat lehet alkalmazni. Pl. hátsókerék hajtású autóknál megfelelõ beállítás esetén féktávon, fékezés közben pici gázadással stabilizálható az autó, stb.

Azt gondolom, hogy manapság már a kormányok 90%-a tudja ezt, és igazából nem érdemes olyan vásárolni, amelyik nem. Persze ez attól is függ milyen célra szánod. Javítsatok ki, ha rosszul gondolom.

Daffy
Ok.Mit jelent az hogy külön kezeli a két pedált?De most komolyan.Ha a gázra lépek gyorsulok,ha a fékre akkor megállok.

Daffy
nem dehogyis.Isten ments<#eplus2>
De tényleg nem csak hátha valakinek sikerül úgy elindítania a játékot hogy kicseréli az image filet.

A Wingman Force GP-re (piros) gondoltam, ami 16eFt bruttó körül van. A tied (sárga, force nélküli) pedig valóban 10eFt tájékán kapható.
A piros-t már volt szerencsém próbálni, egy haverom 5 éve nyúzza és semmi gond vele.

Egyébként a sárga is tudja a separate axis-t?