164
Pioneer DVD-R 107D
  • ACE
    Gyors válasz :D
  • Hyder
    ha jól tudom nem, az a 108 -tól van
  • ACE
    Most akkor sehogysem lehet valami firmware hackink-el beleapplikálni hogy tudjon írni is DL-es lemezt?
  • ubi
    DVR-107D DVR-A07XLA
  • ubi
    http://www.pioneeraus.com.au/computer/firmware.html
  • ent
    Igen. A DL lejátszás lehetősége, nem pedig az írásé. :))
    Teljesen belelkesedtem, már azt hittem hogy írni is tud mint a NEC íróknál:
    http://www.pioneeraus.com.au/whatsnew.html#anch_Firmware
  • ent
    Várom, ki lesz az első szerencs(étlen)és aki kipróbálja, mert akkor követem én is (persze ha +)!
    Egyébként hol van e firma?
  • ubi
    A Pioneer DVD-írói egy firmware-frissítés után a kétrétegű lemezeket is olvassák.

A Pioneer ausztráliai kirendeltsége elérhetővé tette a DVR-107D és a DVR-A07XL meghajtókhoz való új firmware-t. Az 1.18-as verziószámot viselő BIOS a következő változásokat hozza magával:

Jobb DVD-R- és DVD+R-írás
    Javulás DVD-RAM-ok lejátszásnál
    Javított CD-olvasás
    Új funkció: a DVD+R DL lemezek olvasásának képessége
    Mint korábbi cikkünkben (DVD: író-olvasó találkozó) arra már rámutattunk, hiába jelentek meg a kétrétegű lemezek írására képes készülékek, ha a megírt korongok beolvasása csakis magukkal az írókkal oldható meg. Remélhetőleg a Pioneer példáját számos gyártó követi majd, és ad ki firmware-frissítést termékeihez. Az új BIOS letölthető innen: DVR-107D vagy DVR-A07XL. Tartsuk szem előtt, hogy frissítés után régebbi változatot nem lehetséges a meghajtóra tölteni!
  • grebber
    Nem lehet tudni mikor jön a Pioneer DL-es dvd írója???
  • Lammer
    végülis megvettem, első lemez SFV check OK...
    :)
  • Lammer
    azé' kösz, asszem maradok az 107es nél, elvileg még tök drága a DL lemez...
  • Takezó
    107D se? :S
  • Takezó
    jah, akkor mégse, most látom csak, mit írtál... hát az suxxx
  • Takezó
    nem az enyémek sajnos, szal bolti áron ;) de megnézem akkor
  • Lammer
    néztem a specjét, nem tud... :(
  • Lammer
    azé' megnézheted... Köcce...
    mennyié' adod(bár ezt már inkább privbe)
  • Lammer
    tssszh elgé...
  • Lammer
    Sógoromnak a méregdrága AsztaliDVDje miatt, anno hiába papoltam neki, hogy jók a Dimarson és társaik, mert azok nem ugrálnak hamá' 2Xesen írod... stbstb... mostmán belátja...
    Jah és PS2höz magamnak... Fejkimélés címén...
  • Takezó
    ha nagyon fontos, megnézhetem neked, végülis van a hátam mögött kb 10 db :D
  • Takezó
    Ha megkérdezhetem, miért van szükséged egyszeres írásra? Mellesleg, hogy teljesen on legyek, az LG4082B tud 1*esen írni
  • Lammer
    Skaclik, elpasszoltam az 105ös írómat, demost agyalok ezerrel, milyen írót vegyek, nemárt ha tud DL-t, ja és a legfontosabb ami az Új LG és NEC írója visszariasztott: NEKEM szükségem van 1X-es írásra...
    Kérdés adott, kultúrált hangnemben kérném a válaszokat(no flém)
    Köszönöm szépen.
  • grebber
    Ja olvastam róla tesztet ,de csak azt mondják hogy lehet véletlen volt pont hogy nem volt hibája mert egyébként van neki mármint a patcheknek!
  • Takezó
    hmmm, asszem nem igaz, bár nem esküdnék meg rá. úgy emléxem, hogy az NEC-re mondták, hogy lehet majd úgy förmverelni...
  • grebber
    Ma voltam egy PC-s boltban és azt mondta a srác hogy ő nem hiszi hogy lehetséges-e az hogy pl bármelyik sima dvd-iróhoz olyan frissités amivel lehetne irni duplarétegű DVD-t ,mert ahhoz más optikai fej kellene!!!!!!!!

Igaz ez???
  • ent
    Én személy szerint szarnék rá, hogy ki adta ki!
  • ent
    Az alábbi angol nyelvű fórumon olvasható cikk, a NEC DVD író kétrétegű íróvá történő patcheléséről.
    http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=25904
  • ubi
    Single Layer + Bitsetting firmware by Herrie can be found here, Double Layer + Bitsetting firmware by Herrie can be found here.
  • ubi
    nem a NEC adta ki, nem volt hivatalos firmware!!!
  • ent
    Szerintem mindenképp!
    A NEC már kiadott ilyen patchet az írójához!
    A Pioneer meg szentem olyan jó mint a NEC! Vagy jobb! Legalábbis a speedben!
  • grebber
    Nemtudjátok hogy lesz-e ehhez a DVDiró hoz olyan firmware frissítés amivel lehet majd a 8.5GB-os (duplarétegű) lemezeket irni???????
  • ent
    Őszintén: mindenben maximalista vagyok!
    Ja, és egyébként változott a konfigom (DVDR)
  • [szSZsz] Cyrus
    amugy nem rosszak az árak de 180ft akor is megéri nekem :D mert amugy im from győr
  • [szSZsz] Cyrus
    na várjál csak. oda van ám irva hogy akor annyi ha mondjuk 100db-ot veszel. ehhhhhhhhh. ki a francnak kell annyi
  • Kocsó
    Hi!

Te egy picit mintha drágán vennéd.

Nézz szét itt !!!
  • [szSZsz] Cyrus
    ami a dvd lemezeket illeti én 180ft-ért veszek mindig princo B tipusu lemezeket és bátran merem mondani hogy 500db-ból 1 rossz. nagyon jó arány és tényleg 4x-sen is nagyon viszi az adatokat.
  • [szSZsz] Cyrus
    NERO forever. amugy meg amit irtál a megjegyzésedbe hogy milyen géped van. öszintén monnd emg hogy mi a fenénen akkkora?
  • [szSZsz] Cyrus
    sziasztok. nekem 106D tipusu pioneer dvd irom van és minden ok vele. tutira ir mindent,mindent ismer,nem csesz el semmit. nagyon frankó :D
  • ent
    Na akkor végül is melyik író progit ajánlatos a 107d-hez?
  • Kocsó
    Hali.

De én Ritek G04-re dolgozom
  • Kocsó
    Hi!

Értem és köszönöm a infot. Egyébként RITEK G04-re irok vele. A poén az hogy néha ir néha nem. Szüval van amikor nem megy, akkor hagyom másnap simán irok vele vagy 5-10 lemezt. De van amikor 2 után beadja ezt az ablakot :(
    Szóval nem értem.