Pioneer DVD-R 107D
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
8X Mitsubishi Chemical Corporation (Verbatim) DVD-R Media Writability has improved.
<#shakehead>#shakehead>
A konfigom pedig ilyen: Abit AN7; AMD Athlon 3000+ (Sempron); 2×512Mb PC3200 400Mhz memória; Maxtor 160 Gb (SATA) winchester; Sapphire Radeon 9800 Pro videókártya;
konfigod milyen?
Van egy Pioneer 107D DVD íróm. Az a gondom, hogy amikor DVD-t írok nagyon lelassul a gépem és nem nagyon lehet semmit csinálni addig amíg meg nem írta a lemezt. Felraktam 1.21 fw-t de nem sokat változott a helyzet. A frissítés elõtt megnéztem Nero CD-DVD speed-el a sebességnek 2,81× volt, frissítés után pedig 2,84× lett. Nem tudom mi lehet a gond. ha valaki tud please segítsen.
Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II
Nem tudtok olyan helyet ahonnan le lehet tölteni a Pioneer DVR530H asztali DVD író magyarnyelvû kezeléi könyvét? Jó a DVR 520 is.
Elõre is köszi
..::Welcome to the Real World::.. \"...Egy korszak lezárult... 2005.12.05 17:19:41 : \'\'És egyáltalán mi az a DOS?\'\' (egy PH! user...)\"
steam, origin: ACE_hun
..::Welcome to the Real World::.. \"...Egy korszak lezárult... 2005.12.05 17:19:41 : \'\'És egyáltalán mi az a DOS?\'\' (egy PH! user...)\"
A pioneer oldaláról szedtem le, nézz körbe, ott kell lennie valahol.
Már csak azért is, hogy tudjuk mikor lehet számítani hasonló problémákra. 😊(
CD-t ír s olvas is... Mi lehet a baj ??? Valakit tud már valami tippet ???
Ma a az eddig csodásan mûködõ iróm egyszer csak fogta magát és ugy döntött hogy irott DVD-k 99%-át õ többet ne olvassa be.
A gyári DVD-k mennek simán,illetve cd-bõl is megcsinál mindent.
Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.
A következõ problémám van: a pioneer 107 íróm nem hajlandó sem olvasni sem írni dvd lemezeket, a cd-ket beolvassa. Már küldtem rá belsõ programfrissítést de az sem orvosolta a problémát. Mielõtt ezt a hibát prudukálta épp megírt 1 dvd-t de a következõ nyersanyagot már nem ismerte fel.
Tud esetleg valaki valmilyen megoldást? vagy vegyek új írót???
Janó
Valaki meg azt mondta nekem, hogy ennyi lemez megira sutan mar elojon ez a hiba.
Koszi azert a segitseget.
Szerintem, ha már nem garis, akkor pucold ki az írót, egy próbát megér, kitudja, milyen dzsuva rakódott le a lencséjén.
Nem hiszem hogy az olvasoval lenne gond, mert a neroban bekapcsoltam, hogy iras utani ellenorzes, es ott is hibat jelez vissza 60% utan.
Ez eléggé sokmindentõl függhet.
Lehet, csak egy pucolás hiányzik az íródnak, ha már nem garis, akkor szedd szét, pucold meg a lencsét, szedd ki a porcicákat stb.
Esetleg az olvasód is döglõdhet, lehet nem az írással van gond.
Nálam is volt, hogy már kezdte szarul olvasni a lemezeket a dvd olvasóm, de egy alapos pucolás után megjavult.
Leszeded a Pio honlapjáról, kitömöríted, majd az exe filét futtatod, ehez nem kell magyar leírás szerintem.
S hogy hogyan kell felrakni.... Köszönöm...
Ha van magyar leírás az is jó...
Köszi mindenki...
Ide is jöhet: [email protected]
Lenne egy kerdesem. Van egy 107D irom es az a problemam, hogy kabe megirtam vele 200-250 DVD es most olyat csinal, hogy a lemezt meirja minden gond nelkul, de amikor lejatszanam akkor megakad. Jelentkezik a problema filmnel es adatnal is. Nem tudjatok mi lehet vele a gond? Dobhatom a kukaba es vehetek masikat?
1.21
Support 8X writing on New Optodisc DVD-R Media
4X DVD-R Media Writability Improvement
Steam: [HUN]Feriggno
majd leírom
sajnos egy idõkontíniumba kerültem és csak most ért ide a válaszom <#ravasz1>#ravasz1>
Teljesen belelkesedtem, már azt hittem hogy írni is tud mint a NEC íróknál:
http://www.pioneeraus.com.au/whatsnew.html#anch_Firmware
Egyébként hol van e firma?
A Pioneer ausztráliai kirendeltsége elérhetõvé tette a DVR-107D és a DVR-A07XL meghajtókhoz való új firmware-t. Az 1.18-as verziószámot viselõ BIOS a következõ változásokat hozza magával:
Jobb DVD-R- és DVD+R-írás
Javulás DVD-RAM-ok lejátszásnál
Javított CD-olvasás
Új funkció: a DVD+R DL lemezek olvasásának képessége
Mint korábbi cikkünkben (DVD: író-olvasó találkozó) arra már rámutattunk, hiába jelentek meg a kétrétegû lemezek írására képes készülékek, ha a megírt korongok beolvasása csakis magukkal az írókkal oldható meg. Remélhetõleg a Pioneer példáját számos gyártó követi majd, és ad ki firmware-frissítést termékeihez. Az új BIOS letölthetõ innen: DVR-107D vagy DVR-A07XL. Tartsuk szem elõtt, hogy frissítés után régebbi változatot nem lehetséges a meghajtóra tölteni!