1412
  • milan
    10M nettel jöhet gigás is :P
    Kíváncsian várom milyen, mert tetszett nagyon nekem a játék ..
    Otthon neki is látok majd telepíteni.
  • Torzonborz
    sokat. de készülj fel , hogy jó nagy patchet kell leszedned :)
  • milan
    hmmm,akkor azt hiszem este telepítés lesz
    megnézem mennyit fejlődött a játék, elég régen abbahagytam..
  • Torzonborz
    Aki régebben játszott annak az accountját dec.18-tól január 3.-ig vissza aktiválják . Akit érdekel az visszanézhet.
  • Brainless
    nem kuldened at privibe ?
  • Torzonborz
    ventri van csak nagyon nem publikus :)
  • Brainless
    tdunatok valami ventri cimet adn ahol tudnak dumalni ? Vanguardrol volna meg jo par kerdesem csak valahogy ventrin gyrosabb volna a dolog---
  • Brainless
    szoval ha jol ertem melyesege miatt inkabb vanguardot ajanljatok. Nem szeretem az egyszeru dolgokat...
  • Shammer
    Ja igen: a VG inkább az EQ1 hagyományaira épül, lévén hogy ugyanazok kezdték el fejleszteni, mint anno az Eq1-et. Innen a hasonlóság. Csak azóta átvette a SOE a fejlesztőktől a játékot, mert elfogyott a pénzük. Hogy most a VG milyen irányba halad, még kicsit bizonytalan, lehet belőle az Eq3, bár egyelőre a SOE az EQ2-t fejleszti nagy erőkkel. Majd kiderül... A populáció tekintetében a VG sokat javult, amióta 8 helyett csak 4 szerver van, de az EQ2-t lényegesen többen játszák.
  • Shammer
    Az EQ2 high end contentben sokkal többet nyújt, mint a VG jelenleg - kiforrott raidek, komoly questekkel. A VG-be most kerül be az első raid zóna, és egyelőre a high end content kicsit kevés még. De a VG-ben lényegesen több a potenciál, mint az EQ2-ben. Egyrészt grafikailag sokkal jobban néz ki (igaz ehhez bivaly gép kell, hogy meglásd), másrészt jóval komplexebb harc és kraftrendszerrel rendelkezik. A diplomácia pedig olyan feature, ami más mmo-ban nincs benne: egy high lvl diplomata egész városokra képes buffokat felrakni és egyéb bónuszokat szerezni a guildja számára. A VG-ben van guild ház, player ház és saját hajó (mint a Daocban). Az Eq2 ehhez képest mmo light, lényegesen egyszerűbb, hogy sokan tudjanak vele játszani. A VG-t inkább hardcore playereknek érdemes elkezdeni, mert nem egy egyszerű game. Ha könnyed kikapcsolódásra vágysz, inkább Eq2. Ha kicsit komolyabban szereted tolni, akkor a VG-t ajánlom. A VG a legutolsó patch óta sokkal stabilabb lett (lényegében játszható), de azért még távol áll a tökéletestől - számos bug van benne béta óta, de folyamatosan javítják. Magyar közösség van az eu pve szerveren, bár az alacsony létszám miatt a high lvl tagok most léptek egy nemzetközi guildba, hogy raidelni tudjunk. A pvp halott, mert a playerek jelentős része exploitol vagy külső hacker programmal god módban nyomja, ami megöli a játékot.

• Torzonborz
    ja egyébként itt http://vanguard.netformance.at/forum/ is találsz egy kevés infót igaz eléggé elszórva.
  • Torzonborz
    dehogy kell ! egyben van az adventure/craft/diplomácia . ha van elég időd meg kedved mind a 3at feltolhatod a kariddal lvl50-re :D
    diplomácia : kártyajék. elég jópofa ha szereted az ilyesmit.
  • Brainless
    Illetve irkajalk azt is hogy sok az elhagyatott terulet ahol semmi sincs, ezeket mar betelepitettek vagy meg midnig van csomo kihalt terulet ?
    Magyar community van ?
  • Brainless
    olvasgtaom kozbe mmorpg na a hozzaszolasokat. Allitolag sokat fagyokat meg crashel a gem ? Ez meg igaz ? vagy mar ki patcheltek ?
    Vanguard egyebekent eq2 tovabbfejlesztese vagy micsoda? mert szinte osszues kaszt emgtalalhato benne stb stb...
  • Brainless
    ha jol latom viszont itt kulon kell craftolos karit inditani ?
    Magyarul kell 1et adventure re meg kell 1 et craftolasra? Jolertem ?
    Meg ez a diplomacy ez micsoda?
  • Torzonborz
    grafika : nagyon jól néz ki főleg ha erős géped van (személy szerint sokkal jobban tetszik mint EQ2 pedig az sem rossz ám ).
    craft : elég bonyás . sokak szerint mostani mmok közül ez a legkomplexebb craft rendszer.
    questek vannak. már hogyne lennének :D campelt helyek is de leginkább a highlvl helyeken.
  • Brainless
    meg1 kerdes, craftolas milyen a gamaba ? az eq2 ben nagyon tetszett :)
    sokat lehetett vele mokolni:)
  • Brainless
    nincs problema hogy a mobokat szejjel kempelik ? vagy nicnsenk quest mobok ? vagy egyaltalan questek ?
    Combat miben kulonbozik ?

Grafikara melyika jobb ?
  • Torzonborz
    Egyén függő , hogy kinek mi a jobb.
    VG : nincs insta. Az egész világ egybefüggő. Persze azért ez is zónákra van felosztva de pikpak átmész egyik chunkról a másikra. Combat is kicsit más mint EQ2ben. Trial sajnos még valóban nincs hozzá pedig nagyon kéne.
  • Brainless
    Vanguard annyival jobb ?
    Sajnos ahhoz meg nicsn trial... és hát igy belenyulni egy jatekba...

Mi a különbség tömören a két gama között ? mert nem igazán tudtam igy összehasonlitani a kettőt
  • Torzonborz
    EQ2höz most jött ki a 4. kiegészítő így tartalom szempontjából az többet nyújt. A többi egyéni izlés kérdése. Én pl már nem nagyon mennék vissza VG után EQ2be.
  • Brainless
    sziasztok !

Kérdésem volna ! Még véletlenül sem szeretnék flamet inditani de aza kérdésem hogy melyik gama a jobb eq2 vagy vanguard?
    Isten igazából engem csak a tartalom érdekel hogy lekössön sokáig.
    Már megjöttem sok mmoból wow,eve,daoc.....
    Szóval van valahol valami con pros eq2 es vanguardrol vagy tdutok esetleg valamit artalmas mmo t ajanlani ?

Eq2 nek trialja sajnos elegge bezarkozott... 14napos trialt 2 ora alatt kijartam......no comment.... ( igaz nem is a gagyi pillangokkal jatszottam)

Vanguardrol valami hir esetleg vagy hogy miben kulonbozik a ket gama ?

Előre is köszi a válaszokat !
  • Torzonborz
    sajan még nem. a trial készítése folyamatban van de nem mondtak ezzel kapcsoltabn semmi pontos infot , hogy mikor lesz meg. :(
  • Timber
    Van lehetoseg a Vanguard kiprobalasara? Erdekelne a jatek de felek attol, hogy content hiany miatt ezt is megunnam ...
  • Torzonborz
    jaja így vala lenni. ha esetleg vki visszatérni akkor /join hun és ott megtalál minket.
  • Shammer
    Némi változás: várhatóan nov. 22-én bekerül az első raid content a játékba, 18 fős raidekkel. Ez sajnos azt is jelenti - mivel a magyar játékosok száma nem nagyon növekedett az utóbbi időben, összesen 16 aktív accounttal rendelkezünk jelenleg - hogy fel kell adnunk a tiszta magyar raidről szövegetett álmainkat és a Prophecy high lvl tagjai beléptek egy nemzetközi raid guildba (Amenta). Ez várhatóan Halgar egyik legerősebb raid guildja lesz. A Prophecy sem szűnik meg teljesen, csak átalakul kiskari nevelővé és traccsfórummá.
  • Kreeder44
    azt írja h nem onlineok :S a régi guildből h lépek ki?
    Teljesen elszoktam a Vanguardtól
  • Torzonborz
    én most léptem ki :D akiket írtam fent vannak tellez nekik.
  • Kreeder44
    mikor jöttök fel?
  • Torzonborz
    Aláírásban ott van :P ( Halgar ). Ha annó pve-n toltad Te is akkor nem kell karit mozgatni.
  • Kreeder44
    remek és melyik szerver? a meglévő karikat h tudom át vinni?
  • Torzonborz
    Hungaricum gyakorlatilag már nincs. Csak 2 ember maradt belőle Thami és Pacsirta ( Frocli )de ők átjöttek hozzánk. Mi meg pvp serverről jöttünk át . Keress engem vagy Shamee-t vagy Nivalt vagy Florint meg még van pár ember de nem írok le mindekit :D
  • Kreeder44
    ok rájöttem.. kicsit megváltozott a dolog.. updatolok aztán megyek gamelni ^^ addig neveket kérek akiket kereshetek PvE servereken... Shion-t meg a régieket tudom... Koppányt láttam LoTRO-zni ő még játszik??
  • Kreeder44
    nekem digitálisan van meg lejött 2 h allatt, de most nem tudom életrebírni az accountom :(
  • Torzonborz
    hmm nemtom van e hozzá használható launchad. régen a bétához volt. Neked nem dobozosban van meg ?
  • Kreeder44
    még annyi, h nincs anagy kevem megint letölteni a gamet... van valami cliens amit leszedhetek és úgy updatolja magát?
  • Kreeder44
    Köszi Torzonborz... mondjuk ha jólemléxem a magasabb karim csak lvl25 szval én nem tipródnék jóideig még :D remek akkor dec. be befizetek 1 hónapra és meglátjuk milesz... Köszi még1szer
  • Torzonborz
    szerintem már most is életképes. a gond csak annyi , hogy nincs end content azaz raid. emiatt az 50es karik csak tipródnak meg kiskariznak s ilyesmi de ez is nemsokára belekerül ( test serveren már nyomják ). egy próbát minenképpen megér. :)
  • Kreeder44
    Sziasztok 2 hónapja hagytam abba... elkezdtem Lotrozni tetszik meg minden de decemberbe szívesen visszanéznék ha van értelme. Gondoljátok h életképes merad a gamma?? mert akkor leragadnék a Vanguard mellett csak kéne valami megerősítés... előre is thx.. este visszanézek addig írjon pls valaki, de amiket olvastam most az bíztatónak tűnik :)
  • Torzonborz
    ahogy Shamee is mondta mostanság tényleg sokan vannak. néha bizonyos helyekre nincs is értelme benézni ha nem vagyunk elég gyorsak :D