1412
-
#572 Nekem még elég szokatlan a game GW, és CoH után ott neincs ennyi mindenben lehetősége az embernek a GW az tömény akcióott csak az számít hogy tudod alkalmazbi a skilleket semmi gyüjtögetés meg craftolás a City of Heroes meg csak az h kapod a szuperhösödnek páros szintenként az új szkilleket páratlanoknál meg slotokat tehetsz leh a skilljeid erősítésére. de itt pici czálkák szúrkálják az oldalm pl az ijj... azért itt már hajlania kéne meg a hútnak ia mozdulni, mint már korábbi mmoknál van vagy a tegez az nekem nahyon hiányzok a hátáról vagy oldaláról... és az npv meg karakter nevek kiírásai borzalmas :) de ezeken biztos fognak javítani. De amúgy így az elején elég osszerakott game lett minden elismerésem nekik :D gyertek sokan játszani!! -
#571 ATI tulajokat kerdeznem, hogy 6.5 Catalyst tenylegesen az optimalis megoldas a jatekhoz? -
garybird #570 Remek!
Várunk a Hungaricumban.
Egyébként a Frapsot nem kötelező használni, ctrl-p -vel kiirja a pinget. -
Tomy Lee #569 Ahh,naggyon tetszik nekem a game!
Sokkal komolyabban van megvalósítva minden mint az eddigi mmo-knál.
Szépen kidolgozott grafika,dinamikusan változó zenék-hangok(szolid csatakiáltásokkal nem mint a wow-nál:).Bő leírás az itemekről(áttekinthető).Iránytű(pontosabban digit.irányzék) elengedhetetlen jó ötlet.Egyenlőre ennyi de ez eddig már elég nekem,hogy kedvenc online játékommá váljon.Aztmondom nagyot alkottak a fejlesztők tényleg jól sikerült a game.
Ilyenre sikeredett megalkotnom magam:
Kép 1
Kép 2
UI:gépét mindenki Upgrade-elje fel a játékhoz mert szó mi szó megkívánja a jó vasat:)Viszont megéri!
Tharius "Paladin"(Gelenia) -
Tomy Lee #568 Update van folyamatban még 1órát ír úgyhogy csak este tudok majd pillantást vetni milyen is a Vanguard game mert most fel kell mennem dolgozni:( -
gollen #567 Zenetol en ideges voltam, mert sp-t akartam nezni install kozben :D -
Tomy Lee #566 Megjött a Vanguardom!!!
Jelenpillanat install van:)
Komoly(szép)a térkép amit adtak hozzá!A zene is prof install közben. -
gollen #565 Sziasztok,
mar egy ideje nyuzom szegeny psichomat, es hat valoban vannak szimpatikus tulajdonsagai, bar nem mintha konkuranciat akarnek magamnak csinalni, de tenyleg hatekony tud lenni. Az illuzio, az ugy mukodik, hogy minden utesnel az ellenfelnek van eselye, hogy rajon a trukkre, ekkor elmulik, hatranya, hogy nem tudod mikor jon ra, es igy van amikor elobb meghal, de sajnos az is gyakran elofordul, hogy futas kozben atgazol az illuzion, es gyakorlatilag megallas nelkul jon feled. Persze ilyenkor lehet probalkozni egy masodikkal, de sajna tul sok agrot kapunk az elso illuzioert, es emiatt ha nincs mind wipe(lvl 14), akkor eselytelen rakuldeni az ujra. Bar meg a mind wipe-al is necces sokszor.
Azonban vannak meg jo spellek, mint a Temporal shift, ez egyben slow es DOT spell is. Time trick, ezzel 45mp-ig mozgaskeptelenne teszed az ellenfelet (ha megutik elmulik, de slow marad rajta), Compression sphere, fo DOT spell, eleg eros, Sugession (charm spell, nem tart sokaig, 20-30 mp, de ha van par mocskos trukk vele: 1-es minigenyo trukk: charm, majd megmondod neki, hogy maradjon ahol van, ez gyakorlatilag egy ujabb fajta cc spell, ezzel mar 3 ellenfelet ki lehet vonni a forgalombol (charm, time trick, illuzio) 2-es nagyongenyo trukk: ellenfelre rarakni a dot spelleket, majd charm es maradj, ekkor a sot-ok sebzik, o haver ezert azt csinalja amit mondasz, es ha jok a dot-jaid, akkor meg a charm alatt meghal... szoval ez is kedves kombinacio).
Tomoren ezek a psi elonyei 16-os szintig, sebezni valoszinuleg nem tud ugy, mint a sorci, de ha a cc es dot spelleket jol kombinaljuk akkor eleg klassz kari johet ki.
Ja van meg1 kedvenc skillem :) az acceleration ezt 8.-on kapja meg, es ugy tunik, hogy nem mindenkinek jar. Szoval ez egy futas kepesseg, aminek 1 perc a hato ideje, es ket perc a cooldown-ja, szoval gyakorlatilag minden 2. percben lehet vele rohanni, es ami jo benne, hogy 140-es move-ot ad. Ezzel szinte minden elol el lehet futni. Hasznos amikor tul sok social mobot bosszantunk fel :P
Ezen kivul meg vannak fun kepessegei is: az egyik 10. szinttol, a union of minds chatorna :P, ez gyakorlatilag egy globalis chat a tobbi psi-vel. Neha jokat lehet rajta rohogni, gykorlati haszna nem sok van, maximum annyi, hogy egy jo hely, ahol a classoddal kapcsolatban tudsz kerdezni, olyanoktol akik jol ismerik.
A masik fun kepesseg pedig az illuzio, ezzel ahogy no a szintje a psi-nek, ugy tobb es tobb faj alakjat veheti fel. Elso a dwarf, majd halfling, utana half giant... Jo moka idonkent alakot valtani, de egyenlore semmi haszna a poenkodason kivul. Kesobb valoszinuleg a KOS-os teruleteken lehet vele at szompolyogni :P
Nahh psi manorol ennyit, majd meg gyurok es akkor lehet, hogy tudok tovabbi erdekessegeket mondani rola (marha ezek azok voltak :)) -
#564 azért mert máshol ostoba a goblin itt nem biztos. a psiho illuziója 20 másodpericg tart leglabáb is béta alatt annyi volt de ismételhető így tényleg nagyon jó tanknak is ha nincs más :) -
Shion #563 Tegnap volt egy nagy patch, amiben a mobokon nagyon sokat erositettek. Patch elott siman vertem szoloban a 3 dot-os mobokat, patch ota 3 fos csapattal is el tudunk hasalni egy ilyen mobon, ha rosszul jon ki a lepes
Necronal a DOT-okat valoban ovatosan kell pakolgatni, mert a petnek (abomination) kisszinten nem nagy sebzese van. Kesobb a petet tudod majd tuningolni (mint ahogy egy harcost feloltoztetsz), de az ugy tudom valahol lvl 10+ felett lehetseges majd.
Goblin pszionista? -
#562 Hat, kiprobaltam a nekro-t, nem rossz, de az elejen mintha az abomination-je harmatgyenge lenne. Nem tudom mennyi ideig kene varni, miutan rakuldtem egy ellenfelre, hogy magan is tartsa azt, gyakorlatilag eddig majdnem mindahanyszor bedotoltam az ellent , egybol ramfordult. Nem tul igeretes.
Megneztem a pszihomokust is, eddig nagyon rokonszenves. Van egy illuziovarazslata, ami lemasolja kinezetben az ellenfelet es mint egy ideiglenes pet mukodik, agrozza az ellent. Kis ido (par mp) mulva egesz szepen le lehet vinni az ellen eleterejet, mire raebred h raszedted, de addigra mar halott :P.
Arrol mar csak mellekesen irok, hogy az idezett fantazmanak nincs eletereje ami fogyna, valamint ugy tunt, mintha idobeli korlatok koze sem lenne szoritva, szoval siman megtettem, hogy raengedtem az illuziot az ellenre, en meg elmentem korulnezni a kornyeken, es amikor visszamenem, az ellen meg mindig boszen utotte az illuziot. :DD Imba.
A nonplussz ultra pedig az a dologban, hogy pszihomokusom a goblin faj jeles kepviseloje :DD Mokas, amikor belegondolok, hogy az ostoba goblinom masok elmejevel kepes jatszadozni! ^_^ -
#561 Ahogy itt vegigolvastam jopar hozzaszolast, raerek meg a WoW kieget nyustolni, mielott belemasszak ebbe a gameba :)
Majd azert sozljatok ha marnormalizalodik benne a helyzet :P -
HaaS #560 Széép kis patch csomagocska, így végigolvasva... végre:)! -
#559 off:
húdeismerős :) én is régen d&d 2, aztán 3.0, most m.a.g.u.s. (a második kiadás - már az ötfokozatú képzettségrendszerrel, de nem a legutóbbi d20-as baromsággal), csak nálam a társaság is nagyjából megmaradt :)
on:
ma is beszéltem a SevenM-mel, még mindig nem kapták meg a játékot, de elvileg a héten meglesz. mondjuk az még mindig nem világos, hogy ha meglesz nekik a héten, akkor átvehető is lesz-e, de nagyon remélem. finoman szólva már megcsináltátok hozzá a kedvet ^^ -
#558 igen az azt jelenti :D -
#557 Jatszott mar vki nekroval? Meselhetne rola. -
#556 ha tudok követtörni az azt jelenti h az a gyülytögetés megvan? mert én nem azt akartam :S ? -
#555 ok meglesem köszi! -
garybird #554 Nyúzáshoz 100-as skillig kell venni kést a megfelelő vendornál. 100-as fölött először el kell olvasni a basic könyvet. (én a bank közelében tudtam megvenni Khalban, wood-elfeknél nem tom hol van...) -
#553 PLS segítsen nekem valaki... wood elfel hol tudom megtanulni a bőrmegmunkálást nyúzást meg ilyeneket? mert minden mást szakmát meg gyülytögetést megtaláltam csak ezeket nem :S -
DragonKnight #552 Hali,
az alábbi linken egy Jeff Butler interjú olvasható (Sigil Elnök) arról hogy mi minden van jelenleg beleálmodva a játékba.
Érdemes elolvasni. Ha csak a felét sikerül megvalósítaniuk egy éven belül akkor a blizzard koldusbotra juthat.
http://vanguardvault.ign.com/View.php?view=Columns.Detail&id=11
Thamiel lvl13 rogue (Gelenia)
Children of Hungary -
#551 hmm hát az nge nevezetű "csoda" inkább a soe "fantasztikus" ötlete volt mintsem az la-é de mindegy. elöbbi itt is produkálta magát a server/account kezelésével. -
Shion #550 Most éppen Magus-os csapatom van. Régebben toltam még a DND 2.0 és 3.5-ot is, de az a csapat szétszéledt. Igy manapság a Magus megy stabilan -
#549 Mi jot jatszotok? -
cain #548 nem, csak emlékszem, hogy swgnél is a soét szidtuk, merthogy a lyukasarts tuti jó játékokat tud csak csinálni, meg filmeket... aszt kiderült, mégse. -
#547 na mi van Yabba soe fan lettél ? -
Shion #546 Ma szerepjáték van nálam, így csak este 22 körül loggolok. Addig online keresheted Kyanes vagy Geri (garybird) személyeket. Ha vársz 22-ig, akkor már én is leszek Fenyhozo néven -
#545 Shion szeretnék hozzátok csatlakozni :) mikor leszel fent? Szerintem én olyan hajnal 1-2 ig tuti leszek Vanguardon Kreeder Woodspirit a nevem... -
Shion #544 SOE-t már ismerjük, Sigil meg tiszta lappal indul, és hiszünk, bízünk bennük az EQ 1 után -
cain #543 nos igen, ismét kiderült, hoyg a soe a hibás minden olyanért, ami bug, vagy nem tetszik, viszont az isteni sigilt kell dícsérni minden szépért és jóért, mi szem-szájnak ingere...
éljen a realizmmus! :D -
HaaS #542 Háttöö... rendben. Én is az elejétől kezdve játszottam az EQ2-t, de nem emlékszem ilyenekre. Volt bug, meg volt szervergond is, de olyan mmorpg-t nem tudok, ahol abszolút nincs. Megkérdezhetem milyen géped van, hogy hasonlóan ment az EQ2, mint ez? Nálam nagyon nem így van sajnos.
És kösz az infót a brókerről:)!
Ez az etalon ez tetszik:). Buggotik3 után szabadon:)! Reméljük a legjobbakat, hogy sikerül gyorsan orvosolni a gondokat. Meg hogy be is fejezik a játékot. Végül is ha pozitívan állok hozzá, akkor a pénzemből befejezik azt, amit elméletileg már készen vettem:)))! Na jól van abbahagyom már, nem erről kéne szólni a fórumnak... hehehehehe.. jó questelgetést:)!
Üdv:) -
garybird #541 Az EQ2 sem futott sokkal jobban nálam, de legalább sokkal rondább volt...
Sok MMO-t próbáltam, de ez mind küllemében, mind mélységében etalon, még ebben a kezdeti bugos állapotában is.
Amikor kijött az EQ2, hasonló bugtenger volt az egész, sőt 1 évvel a megjelenés után is rendszeresek voltak a fagyások, szerverleállások. -
HaaS #540 Persze hogy jó, különben én sem játszanék vele.
Én inkább úgy érzem, mintha vettem volna egy jó autót, aminek még nincs ajtaja. Persze, tökjó, a miénk... élvezzük is, mert tényleg sok újdonság van benne. De könyörgöm... _minden_ autót ajtóval adnak el:)! (Hagyjátok, most nem a golfról van szó:)) )
Ott van pölö a chat rendszer vagy a mob targeting... nulla. A quest starter npc aki a text nélküli questet adja, majd egyből elfogadja elvégzettként. Server note: "tudjuk hogy nem jó a crafting, dolgozunk rajta". Olyan tárgyak, amiket el sem lehet passzolni, mert éppen nincs senki olyan, akit a tárgy leírása megad, mint egyetlen vevőt.
Ezek szvsz komoly gondok. De hagyjuk a panaszt, úgyis ott rakosgatom majd a kártyákat a guardoknak ma este is szal ez mellékes. Csak nevetséges... nem hittem, hogy ez lesz belőle.
Az EQ2 igényeinél azért nem 10-20%-kal kell neki több imho. Az gyönyörűen futott nálam közepes detailnél. Simán. Ez meg:)!
Na kalandra fel! -
Shion #539 Nem olyan vészes a helyzet, ahogyan sokan reagálnak. A túlzott reakciók is valószínűleg amiatt vannak, mert mindenki várta a játékot, mint a messiást és amikor kézhezkapta az idő előtt kiadott játékot, a bugok miatt elkeseredett. Pedig már most is nagyon jó a játék, látszik mind grafikában, komplexitásban és játékélményben, hogy etalonnak fog számítani az elkövetkezendő mmorpg-knek. De a SOE a forgalmazó, és a nagy riválisnak az orra alá akart piszkitani, ezért a wow kiegészítővel egyidőben kidobatta a Vanguard-ot, pedig annak kellett volna még pár hónap bug javítás. Ez van. Egyik szemem sír, másik nevet. Van már ugyan játékunk és játszhatunk vele már most is, de kell még várnunk türelmesen pár hónapot, míg a hibákat kijavítják. Ezért vagy várunk türelmesen, míg minden hibát kijavítanak benne, vagy megpróbálunk együtt játszani a hibákkal. Nekem az utóbbi jön be, és már 100 óra játék felett vagyok a béta időszakot is beleszámítva :)
Gépigény: valóban erős gép kell neki a szép futtatáshoz és sok memória. De ez a jövő, mint tudjuk sosem régi gépekre írnak programokat, hanem a jelenlévő csúcsgépekre, amiket majdan 1-2 éven belül az átlagfelhasználó is birtokolhat. Mindig is így volt. Visszatérve a Vanguardra: 2 GB memória erősen javallot és egy jó videókártya. Nekem 7600GT-vel Balanced-ben nagyon szépen megy mindenhol (P4 2.8GHz 4MB cache, 2GB DDR-II). Na jó, tegnap olyan sokan voltunk a krafter zónában, hogy ott nekem is 7-9 fps-el ment :( Amúgy az én konfigommal 30-50 fps az átlag 1280x1024-ben. Ha egy "régi" mmo-val (EQ2) összehasonlítom, akkor a gépigény kb. 10-20%-al nagyobb mindössze nála, a grafikája viszont nem összehasonlítható. Oblivion is hasonló grafikát vonultat fel, hasonló gépigénnyel. Amúgy elvileg skálázható a grafikai részletesség a könnyítés érdekében, sőt itt olvasható némi tipp halmaz, amivel még tovább gyorsíthatunk a teljesítményen géptuning nélkül. Azonban a Vanguard már egy 2007-es játék ennek megfelelő gépigénnyel, ahogy Torzonborz barátom szokta mondani: "ez a nagy büdös helyzet" :D
Én imádom, már most is szeretek játszani vele, élvezem minden percét, más mmo-kba már nem sok kedvem van visszamenni és persze időnként falra mászok néha egy-egy bugtól. A bugok idővel eltűnnek és reményeim szerint a játékélmény tovább fokozódik :D
Uff, én beszéltem -
#538 naja kicsit bugos, kicsit nem úgy működik ahogy kéne de legalább a miénk :D azért már így is sok olyasmi van benne ami más mmo-ban nincs. -
HaaS #537 Azért mindannak ellenére, hogy mennyire jó a játék (vagy lesz), meg mióta vártuk elég sokan:
_hatalmas_ nagy égés ez a félkész, bugos, erőművet igénylő mmorpg kísértet, amiért ráadásul fizetünk is. Hhh... na ennyit a dührohamomról. Legalább csak jobb lehet ennél.
-
garybird #536 Brokit nem találtam és sem, nincs is még sztem, mivel többször kérdeztem ingame és senki nem válaszolt, igy most a bankban tárolom a rewardot amíg el tudom adni.
Hearsay cuccot már sikerült nyernem, de sajnos pontosan nem emléxen, hol. (valamelyik Khal-i épületben nyertem.) -
DragonKnight #535 Hali
A gépen főleg a RAM kevés, ha tudsz bele rakni még 1GB-t akkor érezhetően fog a dolog javulni.
Azt tudni kell hogy nálam a program mikor már egy órája játszok kb 1.6GB memóriát zabál, ha ennek több mint a fele kint van a swap file-ban akkor az gáz.
Children of Hungary
-
HaaS #534 Ami a konfigot illeti, szerintem az enyém az abszolút minimum konfig, ez alatt nem érdemes szenvedni a játékkal:
AMD64 3000, 1GB RAM, Gainward 6600GT.
Abszolút mindent lebutítva nullára, 1280x1024-ben (LCD nature lenne) néha csúnyán beszaggatott, 1024x768-ban semmi sem fér el a képen, nagyon rossz, így egy általam soha nem használt felbontásban megy, 1152x864-ben. El is fér minden, meg nem is akad. Azért a swapfile-ból (fix 4GB-ra állítva, hogy ne tököljön a méretváltoztatással) 2GB-ot így is megeszik.
(Mellesleg a fix swapfile méretet általában is ajánlom mindenkinek, érezhetően gyorsít.)
Mégegyszer, így is kevés a gép.
Lenne kérdésem is:
Az Information-ös Diplomacy questben kéne szerezni 2 db Hearsay of Blackmailt... nos én halálra vertem már a guardokat (Dipl 60 atm), 50-es és 75-ös guardokkal szenvedtem vagy két órát. Kaptam már mindenféle cuccot tőlük, már Evidence of Blackmailem is van, de Hearsay sehol. Túl magas szintű vagyok, azért nem adnak Hearsay-t? Esetleg rossz guardokkal próbálkozom? Vagy random adják a cuccokat?
Ha valaki befejezte a questet, ossza meg a tudását velem pls.
Tényleg talált már valaki _működő_ rumor vagy blackmail brókert? Tele vagyok már a cuccokkal!
Előre kösz!
-
DragonKnight #533 Hát akkor szerintem neked az marad hogy drukkolj a GameCard-nak.
Ahogy mondtam egy kamu de formailag jó kártyaszámmal biztos tudsz reggelni. Online ellenörzés nincs addig amig nem akarják terhelni. Az offline ellenörzés meg csak a szám megfelelőségét ellenörzi.
Children of Hungary