1412
  • musha
    aki még csak érdeklődik a játék iránt, néhány screenshot (pár perccel karaktergenerálás utánról):

screenshot 1
    screenshot 2
    screenshot 3
    screenshot 4

nem bírtam magammal, a darkelf psionicist mellé csinálnom kellett egy wood elf druidát is ^^
  • HaaS
    Végre egy jóóó kis nap... isteni grp, mészárlás, ahogy kell, questek is valag. Ja meg rájöttem, hogy fut gyorsabban a Vanguard nálam... nem le kellett venni a grafikát, hanem _felfelé_ tolni:)! Meg ne kérdezzétek miért, nemtom!
  • Torzonborz
    mintha most megölné az ellenséget az npc guard jamer meg aha há' hogyne :D
  • gollen
    NPC jon es megol :P Nem nagy dolog :) csak lvl 50-es npc 2-6 pottyig barmennyivel :) Szoval nem jo moka :P Elvileg erre lesz jo az illuzio, hogy atverd oket, es akkor nem tamad meg az elf or megha goblin vagy sem :)
  • MrStokes
    Nezegettem a skilleket, persze h a legjobb illuziot lvl 50-en kapjuk: Dark Elf... :S
  • MrStokes
    Ezt a KOS-t az elfek fele nem igazan ertem. PvE szerveren is van ilyen? Pontosan ez hogyan jelenik meg a jatekban?
  • gollen
    Mind a ketto halfling illuzioban :) Mondjuk a goblinnal az a gond, hogy az elfek fele sok KOS-a van, akarcsak az elfekenk goblineknal :D Dehat majd leszunk mi meg nagyok ;) ... egybkent meg az elfem nem rasszista, csak szereti a Gnomokat szivatni :P goblinnal nincs semmi baj a szinen kivul :D
  • MrStokes
    Kicsit eljatszottam a gondolattal, milyen jol is mutatna egymas mellett egy high elf es egy goblin :DDD
  • MrStokes
    Meg belegondolni is undorito!
  • gollen
    Orulok, hogy tetszik, kollega :D Es majd ha egyszer kozosen tudunk menni, az mar 6 mob kezelese egyszerre :D
  • MrStokes
    Nem semmi ez a psionist. 3 tagu, velem egyszintu csapattal is elbanok ha kell. 2-t CC-zek, harmadikat gyors leolom, utana mar gyerekjatek a masik 2. :D

Kivancsian varom az illuzioformakat :)
  • MrStokes
    Nekem alapjaraton 30 es 40 FPS kozott megy, de zart terben, ahol sok az NPC ott drasztikusan lecsokken, olyan 10-15 korulire.

Ork/goblin szigeten valamelyik faluban van egy wich doctor, aminek a hazaban vagy 20 NPC rohangal, ott jo ha volt 5 FPS-em. Azert egy kicsit szanalom ez a halozati kod...
  • gollen
    Eony, high elf psionicist. Csak sajna tegnap nem tudtam felmenni, de ma biztosan leszek. Egyebkent felvettelek a friend listre, szoval latni fogom, amikor online vagy ;)
  • Torzonborz
    hmm nem kaptam pm-et, kűld el mégegyszer pls.
  • HaaS
    Köszi a tippet, átnyálazom megint a beállításokat. Nem tudom mi lehet abban a viskóban, de más zárt helyen nem jelentkezik a gond. Fura szvsz.
  • musha
    első benyomás: isten a játék, gyönyörű, részletes, már most látom, hogy mekkora hatalmas bejárható terület lehet, a hangok/zenék is nagyon bejönnek, szóval pont ilyenről ábrándoztam
  • Tomy Lee
    Milyen néven futsz,gollen??
  • musha
    vááá...már installálom

bocs, ilyenkor fiatalodok úgy 15 évet :))
  • Shion
    A repülő mountokat te irányítod szabadon, ahogy csak akarod. Bétában volt szerencsém griffint kipróbálni, olyan mint a ló, csak épp repül és gyorsabb is. Nagyon szuper volt
  • DragonKnight
    Hát a magyar királyi postaszolgálat csodákra képes :/.

Ha nem futárral jön akkor szoktak gondok lenni.

• Neebu
    Kezd elfogyni a türelmem...
    Jan 27-ém megrendeltem a game.co.uk -tól a CE-t, jan 29-én levonták a kártyámról a pénzt, jan 31-én küldték az ímélt, hogy Your Order Is On Its Way!
    Most február 8.-a van de a kis Vanguardom még sehol...
    Valakinek hasonló tapasztalata?

Duu! Küldtem neked a másik fórumon pm-et, megkaptad?
  • DragonKnight
    nomeg ott aprajafalvában a halfling kezdőhelyen mindenre számithatsz csak arra nem hogy sok fps-t kapsz. Én most a környéken vagyok Tursh, meg Three Rivers-ben és a lag 'o' meter egyfolytában piros.
    Ez persze ezeken az alacsony szintű kezdőhelyeken természetes.

• DragonKnight
    Nem kapisgálod.

Azt az 5-7-et te a géped izzadta ki, magából. Lehet hogy meg kéne nézni a beállitásait a drivernek és a játéknak mert valami zárt térben megszorongatja.
    A szerver odali fps NÉHA lassabb szokott lenni mint az te fps-ed amit a ctr+p-vel tudsz kiiratni.

Ha viszont valaki akit látol sokkal jobb fps-el rendelkezik akkor a szerver az ő mozgását a te fps-edre leredukálva mutatja meg. Ennek az eredménye az olyan "effekt" mint pl hogy azt látod hogy a rendesen sétáló vagy ne adj istem futó játékos számodra "csúszik" a képernyőn.

Thamiel lvl14 rogue (Gelenia)
    Children of Hungary
  • HaaS
    Azt hiszem kapisgálom.

Tehát ha egyedül vagyok egy senki által nem látott helyen, akkor a szerver nem tartja olyan fontosnak, és csak 5-7 FPS-nyi frissítést ad nekem az ő oldaláról.
    Legalább is csak így tudom magyarázni... másképp nem értem, hiszen tökegyedül voltam egy kicsi, apró házikóban, ahol egyetlen mob volt rajtam kívül(asszem halfling falu lehetett, és valami gólemszerű a mob)... így tehát nem a gépem leterheltségével volt gond. Amit szintén alátámaszt, hogy a házikóból kilépve, azonnal felugrott az FPS-em, nem szaggatott olyan veszettül.

Caves-ben full grp-pal semmi gondom nem volt... hmh...
  • DragonKnight
    Nem a network FPS az általad a szerver irányába jelentett fps-t jelenti.
    Ez azért kell mert ha több játékos van egy helyen és mindenkinek más fps-e van akkor is valahogy szinkronba kell hozni az összes játékos számára azt amit látniuk kell.

De abban igazad van hogy a szerver leterheltsége igen erőteljesen meghatározza az elérhető fps-t.

RAM az mindig jól jön a játéknak szóval 2GB-ig megse állj :)

Ha valakinek csúcs videókártyája van akkor kapcsolja ki benne a shader model 3.0-át egy marék fps-t lehet vele nyerni, főleg nvidia tulajoknak, de nekem az ati1950xtx-en is kb 15%-ot javult az fps.

Figyelem ha kikapcsoljátok (ATI Traytools, rivatuner) utánna a bin könyvtárban levő cache könyvtárból törölni kell a már leforditott shader kódot!! ellenben azonnali halált szenved a játék!!

Thamiel lvl14 rogue (Gelenia)
    Children of Hungary

• HaaS
    Ja a kérdés: tehát hiába veszek egy félmillás gépet, a szerveroldali FPS maxolja az én ingame frissítésemet? Ránézésre úgy néz ki...

Egyelőre csak RAM-ot rendeltem.
  • HaaS
    Network FPS: 5-7. Egyedül egy házban, egy mobbal velem szemben. Khúúl.
  • musha
    jut eszembe, a repülő állatkákat én irányítom vagy afféle Everquestes megoldással a pontból b pontba repül, én meg csak nézelődhetek a hátán (tehát nem én irányítom)?
  • musha
    huhh, akkor asszem éjjel 1 előtt nem nagyon fogok hozzájutni :/
    amit én összeszenvedtem, hogy hozzáférjek a játékhoz... egyébként wisconsini állampolgár vagyok, ha érted mit akarok mondani :))
    köszi az infót!

Vanguard jövööök
  • MrStokes
    En kb 1 hete toltottem le es ossz-vissz 15 percig toltott update-eket.
    En nem aggodnek a helyedben. :) A rohej, hogy kb 2-3x annyi ideig telepitette azt a 17 GB-ot a 7 GB-nyi telepitofajlokbol... :DD
  • musha
    hi!

azt nem tudja véletlenül valaki, hogy ha most töltöm le a játékot a soe oldaláról, akkor az már a legaktuálisabb verziót tölti le, vagy még peccselni fog órákat utána?
  • gollen
    Koszi, majd akkor meglatogatlak, van par cuccom, ami szerintem paladinnak jo lehet. ;)
  • MrStokes
    Na jo, majd megprobalok vmi uj drivert, es megnezem azzal milyen.
  • MrStokes
    Csak miattam nehogy felrakd. :)
  • Torzonborz
    ha jól emléxem azt írták vhol , hogy a 6.5ös catalysttal stabilan mennie kell . ez nem azt jelenti , hogy azzal lesz a leggyorsabb. mondjuk nekem nvidiam van (7800 GT ) és a 93.81es béta driverrel gond nélkül megy :)
  • Tomy Lee
    Kipróbálom ma délután és mondom majd a tényeket este hogy jobb vagy ua.Ok?
  • Tomy Lee
    Thestra!Most éppen a Tursh Akadémián tanulgatok:)
  • MrStokes
    Azert mert vki azt irta, hogy hivatalos poszt szerint ez igy van, csak kivancsi letem volna a gyakorlati tapasztalatokra is. :)
  • Tomy Lee
    Miért lenne egy tavaly tavasszal kiadott driver optimálisabb a game-hez mint az új?Hallottam már párszor ilyesmi feltételezést régebben,hogy 1 régi driver jobb az újnál de szerintem ez hüleség.
  • gollen
    Tomylee melyik kontinensen kezdtel?