Vanguard: Saga of Heroes
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Nagyon erdekes video.
Minnel tobb videot nezek, annal kisebbnek tunik a WoW a szememben, es annal biztosabb vagyok abban, hogy ki kell hogy probaljam a jatekot. 😄
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
Elgondolkozom rajta,talán ez lesz az elsõ számu karim vagy Pala.
★ 汤姆 李
www.sevenm.hu
Sokan közülünk ezt várják, ezért csúszik a magyar populáció növekedése 😊
★ 汤姆 李
Én speciel azért preferálom a PvE szervert, mert a Vanguard önmagában olyan mélységû játék, amihez nekem nem hiányzik az a plussz (vagy minusz?) amit a PvP nyújtani tud.
A napi adrenalint megkapom a munkahelyemen, ebbe a világba kikapcsolódni jövök.
Az igazán jó Raid-guildek (és mi azok szeretnénk lenni) igazán PvE szerveren tudnak érvényesülni, mert ott pl nem kell azzal is foglalkozni, hogy vicces játékostársaink mikor gankelik a fél raidet.
A PvE egy nyugodtabb játékstílust feltételez, hiszen a PvP-n muszály keményen grindelned ahhoz, hogy jó (vagy akár átlagos lehess).
A PvE-n megteheted, hogy akár napokat is kraftolással tölts, ha éppen neked vagy a guildnek erre van szüksége, és közben nem kell aggódnod, hogy "Úristen ezalatt akár 2 szintet is léphettem volna".
Úgy érzem, hogy a Vanguard olyan játékélményt nyújt ami (nekem!) a PvP stílussal összeegyeztethetetlen. Nem szeretnék elmenni olyan dolgok mellett, amit a PvP-n õrült grindelés közben talán észre sem vennék.
(A játékban mind 8. órában elkezdõdika ChipWars nevû dolog, egy külön erre kialakított PvP pályán. Cél a 3 faj valamelyikének a csipjét megszerezni, valamint a a sajátodat megvédeni. Aki nyer az 8 órán keresztúl ura a bányának és lemehet bányászni. Ezek az ércek az alapkövei a játéknak. Volt olyan, hogy 2-3 órán át ment a nagy PvP csata, orba-szájba... azok a régi szép idõk. A rekordunk a 47 másodperces küzdelem... XD)
Waiting for Vanguard...
Erdekelne, hogy normalis( ertsd kielegito) sebesseggel toltheto-e.
Aktivan WoW-ozom, megvettem a kieget is, de nem birok magammal, mindenkepp ki szeretnem probalni ezt a jatekot. Lehet varnom kellene, amig kiadnak vmi trial-feleseget? 😊
2.Ilyen problémával még nem találkoztam. (Olyan már volt, hogy a dobozból hiányzott a key...)
3. Hogy kinek mi a fun az ízlés kérdése. Mindkét dolognak megvan a szépsége és a hátulütõje is. Javaslom próbáljátok ki a PVE-t és a PvP-t is és utána döntsetek. (akinek van ideje úgyis több karit fog terelgetni egyszerre.)
A Prophecy és a Hungaricum is 30-án alakult, korábban nem tudtunk rólatok, ezért írtam ide, hogy aki egy jó magyar közösségben szeretne játszani, azt szeretettel várjuk.
Mindkét guild tagjai ex-Sidhe-sek az EQ2-bõl, ha már ez valakinek mond valamit. A Prophecy az EQ2-ben a szerver második legerõsebbje volt ami magyar guildek között egyedülálló.
A fórumunk elsõ bejegyzése 2006 szept 26-án történt, amikor elhatároztuk, hogy a Vanguarddal fogunk játszani. A GOOGLE nevü kitünõ találmánnyal elég könnyen megtalálhatóak voltunk-vagyunk, bár igyekeztem más módon is elérni a magyar játékosokat, ezért bátorkodtam ide is írni.
Azt gondolom, hogy "az-alapitsunk-guildet te-pistike-meg-én" felállás elkerülése miatt próbáljuk összefésülni az embereket, az elöbbi megoldást hagyjuk meg WOW-os játékostársainknak. (Tisztelet a kivételnek!)
A Prophecy-vel bebizonyítottuk, hogy igenis tudnak magyar guildek sikeresek és összetartóak lenni. Akinek van kedve, tartson velünk:
PvP (Frengrot) EU: Prophecy
PvE (Gelenia) EU: Hungaricum
1. Olvastam hogy a játékhoz brutál erös gép kell. Kinek milyen gépe van és hogy megy rajta a játék?
2. Olvastam hogyha nem letöltöd a játékot hanem megveszed a dobozost, a 2-es DVD sok embernek nem ment.
3. Mi értelme van PvE szerveren kezdeni? Ott ugye semmilyen PvP sincs, ami elvileg a az igazi fun része egy ilyen játéknak.
Waiting for Vanguard...
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Hihetetlen, hogy 1 héttel indulás után már 2 guildünk van, ez annyira...hungaricum. 😛
Ha igen, milyen sebesseggel jott?
Nemsokára csatlakozni fogok!!
★ 汤姆 李
A Gelenia EU-PvE szerveren indítottunk guildet.
A közösség nagyrészben volt EQ2 játékosokból áll, de vannak közöttünk más MMO-ból érkezett playerek.
A fórumunkat itt találjátok:
http://vanguard.netformance.at/forum/index.php
A nevünk: HUNGARICUM
Célunk összefogni a magyar Vanguard PvE közösséget, egy raidképes, sikeres, elismert guildet mûködtetni.
Társguildünk a Prophecy, akik EU-PvP szerveren tevékenykednek.
Akit érdekel a dolog jelentkezzen a fórumon.
Horeb: erdekes dolgokat irtal, tetszik ahogy lefestetted a jatekot es annak vilagat. Az biztos h elso karinak nem inditok dark elfet 😄D
★ 汤姆 李
Children'of'Hungary
Tagok:
Lilder(LD)
Eony(OFF)
Thamiel(OFF)
Lfon(OFF)
Leranis(OFF)
Jiwa(OFF)
A zóna állítólag azért olyan a hajónál, mert még nem egybefüggõ a tenger - vagyis nem lehet rajta rendesen hajózni, csak ilyen teleport jellegû ugrással - és az alagút végén a jelek szerint nem mindig vár a fény 😛
Igazából a guild alapításánál jöttünk rá, h milyen nagy bug is a csoport bug - kirak tagokat a csapatból és random ideig nem tudjuk visszahívni adott embert 😞 remélem nagyon gyorsan javítják 😊
Lilder - lvl16ranger - Hungaricum
De hol marad a postás a Vanguard-ommal?😊
Azt meg ne merje tenni,hogy a héten nem lesz itt<#gonosz3>#gonosz3>
★ 汤姆 李
Legalábbis Gelenián.
Majd valaki írja be a neveket kik vannak benne én nem írtam fel és elszállt minden egy thestra --> kojan recall után 😄
-gyönyörû a játék (megvan az ára gépigényben, de megéri) - feledhetetlen élmény az elf erdõk fái közt
sétálni/rohanni, miközben a szélben hajladoznak a fák és bele-belekap az ember köpenyébe is
-caravan opció - az egy csapatban levõket hívhatod meg caravanba - ha õk kiloggolnak, te viszont még maradsz,
akkor a már offline csapattagok is veled együtt mozognak (bár a játékban nem jelennek meg) - így amikor
visszaloggolnak, nem kell kilométereket szaladgálni, h a csapat újra összeállhasson
-egyelõre még csak a házhelyeket láttam, de lehetõség van player házak készítésére - SWG feeling preNGE
-craftolás hasonlóan izgalmas mint más mmokban (fülhallgató és jó kis zene nélkül a fejem gyorsan az asztalra
koppan) - viszont mivel a játékban nem készülnek tárgyak pár alap felszerelésen kívül, így mindent a craftereknek
kell legyártaniuk - vagyis van értelme szenvedni vele
-szörnyek tekintetében mindent összeszedtek amit valaha ember látott mmo-ban a sárkányoktól a fairyken át a
vízibolháig, szóval arra nem lesz panasz (vannak apró hangulat növelõ elemek is: egyik pici termetû mob kézenáll,
táncol, stb, ha épp nem zavarja meg senki; néhány mob ellenséges egymással, vagyis elõfordul, h simán
lemészárolják egymást)
-vannak bizonyos fajok (pl. sötételf), akik mindenki számára ellenfelek - nem nagyon kapnak questeket a saját
fajtájuk questjein kívül és mindenki azonnal rájuk ugrik, amint meglátják õket (ezt csak akkor tudják elkerülni,
ha favort szereznek az ellenséges fajoknál - addig nyomorult és nehéz életük van 😛)
-a fejlõdési rendszer egyelõre kiegyensúlyozottnak tûnik - biztos lesz, akinek vmi miatt nem jön be, de mindenki
számára tökéleteset továbbra sem lehet alkotni (mindenki megtalálhatja a gusztusának megfelelõ fajt/kasztot)
-amennyire most látom, a questek solozása nagyjából lvl10ig mûxik, utána csak véres verejtékkel lehet õket
szólóban tolni - nagyon sok esetben a játék megköveteli a kõkemény csapatjátékot, a kasztok minden képességének
maximális kihasználását - e nélkül az életbemaradás esélye nulla
-a zene többnyire dinamikusan változik - az elfeknél a kedvencem egy ír beütésû, rendkívül megnyugtató, kellemes
zene, ami harcban dobokkal megspékelt majdnemharci indulóba vált
-bár instance-ok tényleg nincsenek (akik SWG-vel játszottak, azok tudják mirõl beszélek), de egyelõre (néhány
kivételtõl eltekintve) mindenki meglehetõsen kulturáltan áll a mobokhoz (nem lopják el a killeket, sõt megkérdik,
h te is arra vadászol-e, mert akkor szívesen várnak, vagy téged kérnek meg, h 5perc erejéig kímélj meg néhány
ellent)
-ugyanezt tapasztaltam a harvestelésnél is - mivel minden nod ugyanott spawnol, ezért lehet õket campelni, de
igazából itt sem találkoztam még tapló emberekkel
-nem mindenki harvestelhet mindent, ezt a kezdõ harvest osztályok (elsõdleges és másodlagos skillt választhatsz)
kiválasztásánál döntheted el, de a trainerek igazából mindent világosan leírnak, szóval ezt nem magyaráznám agyon
-az animációk meglehetõsen hangulatosak (harvestnél ha fát vágsz, kidõl a fa, a kövek összetörnek, stb)
-elég sok a mob bug - sokszor teleportálnak rád a semmibõl mobok, erre érdemes figyelni (a javítást rövidesen
ígérik)
-a szerverek meglehetõsen leterheltek (EU), mivel rengeteg ember vetette rá magát a játékra, ezért a településeken
sokszor csak nagyon nehezen lehet mozogni (elviselhetõ)
-az arra érdemes tárgyakat aukcióra rakhatod, ha meggondoltad magad, bármikor leveheted
-szinte már a játék legelején szerezhetsz magadnak hátast, ami amellett, hogy jól néz ki, gyors is (mondjuk a
bejárható területek mérete miatt szükség is van rá)
-minden nép kellõen kidolgozott (kultúra, épületek, stb)
-a diplomácia bevezetése a játékba üde színfolt - bizonyos questeket úgy kell kidumálnod az npckbõl (a diplomácia
egy gyûjtögetõs kártyajáték, amiben az ellenfélnek kell lyukat dumálni a hasába - a pontok függvényében - ahogy
egyre jobban meggyõzöd - le is generálja a szöveget a program - hangulatos és remekül el lehet vele szórakozni)
-a kezelõfelület tekintetében van még mit fejlõdni, a hotbarok rendezgetését nekem nagyon nehéz volt megszokni -
csak layout módba kapcsolva lehet õket a számunkra megfelelõ helyre húzni és a képernyõn elhelyezhetõ hotbarok
száma sem túl magas
-egyszerre csak három táska lehet a karin (legalábbis eddig ennyit sikerült elérnem - persze lehet, h csak én
vagyok noob 😄)
-bizonyos kasztoknak vannak különleges képességeik (gondolom mindnek van, de én csak 2rõl tudok beszélni) - a
tolvaj bizonyos szinttõl kezdve képes mérgeket keverni, amit vagy fegyverre ken, vagy beadja az ellenfélnek,
használhatnak flash bombot, amitõl harc közben láthatatlanná válhatnak, mivel egy pillanatra elvakul az ellenfél,
stb - a ranger pedig a környezetében található tárgyakból csinálhat magának nyílvesszõket, stb.
-a guildekrõl, illetve azok pozitív-negatív oldalairól egyelõre nem tudok beszélni, mert, mint mondtam még nincs meg a guild
-rengeteg quest van és legtöbbször a jutalom is arányban van velük, szóval nem vagy rákényszerítve a folyamatos grindre (persze aki ezt szereti, azt a rövid respawn time-ok segítik).
kicsit fáradt vagyok, szóval most nem tudok hirtelen több dolgot összeszedni - talán nem tûnik túl káprázatosnak a leírtak alapján, de az összkép sztem tökéleteshez közeli - csak az a csúnya szerver lag ne lenne néha - nade társaságban azt is könnyebb lesz elviselni 😄
A képet mindjárt csinálom.
Ja szintén Gelenian vagyok Leranis névvel egy high elf pappal 😊
Irnal az altalad mashol eddig nem tapasztalt (vagy hianyolt) dolgokrol?
Mar jopar MMO-t probaltam, de mindegyiknel volt vmi ami miatt nem tetszett, vagy meguntam, erdekelne van-e meg uj a nap alatt.
fogalmam nincs, h mennyi updatet tölt le ha a dobozos verziód lesz, de maga a telepítés 20gb(nem írtam el) helyet foglal majd...szóval akinek esetleg nincs helye, az már most elkezdheti felszabadítani...na meg erre jönnek majd az updatek a késõbbiekben...
★ 汤姆 李
A közlekedés tényleg viszonylag egyszerû. Alap lovat (mindenféle kiegészítõ - lópatkó, lótakaró, táska, stb - nélkül) már 12ezüstért az ember után vágnak.
Induló helyeink: Tursh, Leth Nurae, Renton Keep
Most néztem, a legnagyobb guild az EU szerveren 14fõs, szóval nem indulnánk túl nagy hátránnyal