1412
  • s0n1c
    Az, hogy 21k karakter van egy szerveren, az nekem nem mondd semmit, mert 1 accounthoz ugye több karakter is tartozhat (én a trial alatt pl. kipróbáltam 6 classt), btw ezt az infot hol lehet megnézni (szerver/karakter)? Abban igazad van, hogy nem a pvp szerverekhez kell mérni, de én mivel pvp szerveren szeretnék játszani ezért nem a pve szerver leterheltséget néz(t)em :)
  • MrStokes
    Hat igen, a magyar scene megint kivalasztotta a leglagosabb PvE szervert. :S
  • DragonKnight
    Hmm,

Lehet hogy rosz szervert nézel.

A Frengot-on jelenleg kb 21k karakter van ez a csúcstartó Gelenia-hoz képest, ahol 48K karakter van tényleg kevés.

De egyéb viszonylatban is a Frengot az utolsó a népszerűségi sorban, hiszen az Infineum ami utánna jön már 33K karaktert tartalmaz.

Szóval a lényeg az hogy a szerverek leterheltségét nem a PVP szerverekhez kell mérni egy olyan játékban ahol mostanában a többség PvE-zik.

• horeb
    "ennek így leírva nem sok értelmét látom, ez túlképpen akkor egy raidquest, aminek semmi köze nincs a pvphez" - sztem félreértetted Dragon/Thamiel hozzászólását. A lényege annak amit írt, h a közeljövőben megvalósulhat egy olyan jellegű pvp is, ahol egy instance-ba bezavarnak két csapatot, h oldjanak meg egy questet, de csak az egyik jön ki élve
  • s0n1c
    "Trial key - mivel ez egy induló játék és a SOE örül hogy a szerverek igy is birják a rohamot" - gondolom itt az amcsi szerverekre gondolsz, mert az eu szerverek nem túl fullosak, legalábbis mikor én gameltem este kapaszkodott fel a Frengrot medium-pop státuszba
  • s0n1c
    De az interjú nagyon jó, minden kérdésemre választ kaptam nagyjából :) Köszi!
  • s0n1c
    "Van látszólagos guildwar is tervben ez pedig az amikor van egy quest, ahol mind a két szembenálló fél oldalán be lehet a questbe jutni. Itt két guild a quest szembenálló oldalán elkezdi a questet végrehajtani. és ha az egyik nyer akkor természetszerűen a másik csak veszithet. Itt nem muszály a játékosoknak egymást ütni, néha nem is fogják egymást látni." - ennek így leírva nem sok értelmét látom, ez túlképpen akkor egy raidquest, aminek semmi köze nincs a pvphez
  • DragonKnight
    A vistában igen igen buggos a nvidia driver.

Szóval a már megy akkor örülj, de a legtöbb embernek akinek nvidia-ja van az már telepitett egy szűz xp-t hogy vanguardozni tudjon (meg még néhány más játékhoz is)

pl az opengl réteget úgy ahogy van kivették a vistából és a drivereknek kell mostmár tartalmaznia az opengl hardver független részét is.
    Ezt még a két nagy (ATI, NVIDIA) jelenleg csak béta minőségben tudja.
  • DragonKnight
    Elég lesz a gép,

Az SLI-t meg be lehet kapcsolni... hozzál létre egy SLI profile-t a nvidia driverben a játékhoz és nézd meg hogy segit-e. Vannak olyanok akik már láttak olyan embert aki abban az utcában lakik ahol már volt olyan pletyka hogy segitett az fps-en.

A "Guild War" pedig olyan dolog ami a következő képpen műxik (majd ha egyszer belekerül a játékba. Jelenleg igy tervezik)

Tudvalevő hogy a játékban nincsenek instance-ok, de van terv hogy korlátozott módon instancok kerülnek be a játékba. Erre példa pl. a guildwar is amikor mondjuk egy félreeső szigetet kell elfoglani a két szembeálló guildnek. Ez a sziget valószinűleg instancol-t lesz.

Van látszólagos guildwar is tervben ez pedig az amikor van egy quest, ahol mind a két szembenálló fél oldalán be lehet a questbe jutni. Itt két guild a quest szembenálló oldalán elkezdi a questet végrehajtani. és ha az egyik nyer akkor természetszerűen a másik csak veszithet. Itt nem muszály a játékosoknak egymást ütni, néha nem is fogják egymást látni.

Trial key - mivel ez egy induló játék és a SOE örül hogy a szerverek igy is birják a rohamot, ezért érthető hogy nincs public trial lehetőség, csak a CE-hez adott buddy key az amivel lehet próbálni. Majd később mikor már kissé kiheverték a startot ÉS a havi új eladások elkezdenek stagnálni, biztos lesz egy public trial lehetőség.

Bővebbet a jövőről ezen a linken lehet olvasni

Jeff Butler interjú

• Torzonborz
    ezen a gépen aztán marhára nem kellene akadnia . lehet az vista a probléma forrása. ha tudsz tegyél fel egy xp-t és nézd meg azon.
  • krisz073
    Sziasztok.

Valaki tudna irni 1 olyan gépigényt amin elfogadhatóan fut a gém?

Nekem a köv. gépem van de néha olyan beakadásokat csinál,hogy csak na.Van mikor 30-40mp-ig nem mozdul a játék :(

P5B Deluxe/WiFi
    Core 2 Duo 6300 ( 2.8GHz-re huzva )
    2*1 GB Kingmax ddr2 800MHz
    Inno 7950GT VGA
    320Gb Seagate 16MB chase HDD
    Op rendszer : Vista Ultimate 32bit.

Szerintem az Op rendszer nem birja,bár ki tudja hátha van valakinek egy használható otlete.
  • s0n1c
    én nem mondtam, hogy full pvp-t szeretnék, azt szeretném, ha lenne mindkettőre (jó) lehetőség
  • unknown nick
    Ha full PvP MMO-t akarsz szvsz ez nem a te játékod. Várd meg inkább a WAR-t, az arra lesz kihegyezve.
  • s0n1c
    *- a guild war jó dolog*
  • s0n1c
    Legnagyobb hibájának azt tartom, hogy nem lehet kipróbálni csak buddy keyel. Nekem perpill 4-5 haverom van, akik szintén szívesen kipróbálnák, már klienst is letöltötték, én már toltam vele egy kicsit tetszik, adnék neki egy esélyt, de egyedül nyílván nem fogom megvenni. Írtózatosan nagy öngólnak tartom ezt a kiadó részéről...

Másrészről:

- eu community nem tudom mennyire lesz erős, most nagyon nem az, ha csak azt nézem, hogy a team pvp szerver erősen lowpop... hát nem tudom, uaakkor azt se szeretném, ha minden sarkon lófaszjózsef jönne szembe, de mivel nagyon nagyok a területek és low pop a szerver, félek ha pvpzni szeretnék egyet, elég sokat kellene keresgélnem, bár ez még változhat persze (remélem fog is)
    - a guild war, de nem nagyon találtam sehol se infot arról, hogy milyen pvp lehetőségek vannak/lesznek a gameba, sőt ingame leginkább azt mondogatták, hogy azért tették bele a pvp-t, mert eléggé alap dolog már egy mai mmorpben, alapvetően pedig pve gamenak készült a Vanguard, a lehetőségek pedig adottak egy jó faction pvp-re, pl. ha a kezdő területek elhelyezkedését nézzük
    - olyan (számomra) alapvető dolgokról nem találtam sehol se (se off (ami egy nagyon szép oldal, csak semmi lényeges információt nem tartalmaz egy kezdő játékosnak) se fan site-on) információt, hogy mely fajok tartoznak shadow ill. order(?) oldalra, ez imo nem egy nagy kérés, hogy legalább char creationel jelzés szinten meg legyen említve... persze lehet én vagyok a béna, de ingame régóta játszó playerek sem tudtak erre válaszolni

Egyébként a játék gyönyörű és tartalommal teli :) Imo itt a "körítés" ami eléggé kaka.
  • unknown nick
    Közepes graffal talán kijön belőle 30 FPS üresebb helyeken.
  • cikasz
    az iszonyat messze van tölem... remélem az 576 hamar kiküldi..
  • cikasz
    nem akarnék vagizni, de 4600 x2, 2gb ram, 2db 7800gtx elég lesz? :) (olvastam hogy az sli-t még nem támogatja)
  • cain
    így van. akinek gyenge a gépe, annak csalódás lesz a játék, vagy belefeccöl laza 2 gurigát. de ismerek valakit, aki mindezek után visszajött eq2-t játszani. :)
  • Torzonborz
    jaja . azért egy erős középkategóriás gépen rendesen elfutkorászik.
  • MrStokes
    Csakugy, mint anno az EQ2 is. :D
  • unknown nick
    Dragonknight jól össze foglalta neked. Azt alaposan vedd figyelembe, hogy a mai elérhető csúcshardvert is rendesen leizzasztja a game.
  • MrStokes
    Azer vagy mar 21. :D

En mar tobbszor toroltem karit, mert ujakat akartam kiprobalni. Most is van 8 meglevo karakterem. Mult heten nem nagyon eltem klanos eletet, mert inditottam egy sorcerer-t es azzal jatszogattam. Mar 16-os a dragaszag. :)
  • unknown nick
    A Bloodmage nem igazán warlock típusú. A WL full DPS kari a wowban (kivéve ha SL PvP-re volt talentelve). A BM félig healer félig dps kaszt (defensive caster), valamint a parazitáival tudja manipulálni a dolgokat. Petje nincs, az a necronak van. Elképesztően jól vannak felépítve a skilljei, legalábbis még így a game elején használhatóak.

A BM-nek 3 állapota van, bármikor lehet váltogatni közöttük: kiegyensúlyozott, sebzés osztó (cserébe a +25% dmg-ért lassan csökken a hp), healer (fokozott hatékonysággal működnek a gyógyító spellek).
  • krisz073
    Polus Cemteri MediaMarktba hétvégén még elég sok volt belőle
  • DragonKnight
    Ja a letöltés ára az annyi ezért cserébe azt kapod hogy azonnal elkezdheted a leszállítást :)

Nekem 2 óra alatt lent volt hála a Pantel korlátlan ADSL-jének ami nálam 18Mbit.

A hátránya az hogy nem kapsz hozzá semmit és tényleg drágább mint az egyébb lehetőségek.

• cikasz
    Viszont megrendeltem az 576-ból. 7400ft kiszállitva. remélem hamar hozzák..
  • cikasz
    hát most néztem, hogy letölteni 10k :( itthon meg csak 7k.
  • cikasz
    Nem lehet kapni sem a cdgalaxisban sem az 576-ban :)
    Lehet fizetni kártyával is és lelehet tölteni?
  • DragonKnight
    Kérj itt a fórumon trial key-t hátha van még valakinek.

Nekem nincs mert digital downloadhoz nem jár semmi csak 7GB bitkupac.

Ha kapsz trial keyt akkor te is letöltheted (vigyázat 7GB) és kipróbálhatod.

• DragonKnight
    Hmm

30 platinát csak akkor birnék egyszerre látni egy kupacban, ha mondjuk betámadnánk Khal-t és minden játékost a főtéren account törléssel való fenyegetés mellett kizsebelnénk. Talán még akkor se lenne meg a GH ára az upkeepről meg akár ne is beszéljünk.

De azt is tudni kell hogy, a plot a legolcsóbb arra tanyát verni nagyságrendekkel több pénz, ha meg nam akarod pénzért venni rá a házat akkor viszont kell oda egy osztag krafter aki éjjel nappal azt építi.

Még egy adalék. Jelenleg úgy néz ki hogy a ingatlan spekuláció megelőzése érdekében. Egy account csak egy telekkel rendelkezhet, és ez vonatkozik a Guild Hall telekre is, szóval aki megveszi a GH telket annak nem lehet más telke, vagyis háza se.

Ha veszel egy telket és arra egy kis házat (kunyhót) építesz gazdasági megfontolásokból, akkor mikor úgy gondolod hogy most már snassz a kicsi ház és nagyobbat szeretnél, a régit porig kell rombolni és felépíteni a helyén az újat. Nem tudsz semmit se használni a régiből.

De gondolom a fenti gondok még nem űzik el az álmot gondterhelt guildvezéreink fejéből.

• Torzonborz
    clreic, shaman, sorci , psyho na ezek pvpben elég ütősek de még pveben is jól nyomják.

ja nem tudom láttatok e már guild hall plot-ot. 30p az ára a fentartás pedig 28 g :D
  • s0n1c
    Blood mage
  • cikasz
    köszi zsir már nézegetem is.
    egy gyors kérdés..igen sok class van ahogy látom. a wow-hoz tudok csak viszonyitani.. itt melyik class hasonlit a warlock-hoz? ;)
  • Shion
    Fusd át a Fórumunkon lévő linkeket, ott ezt is megtalálod a többi hasznos link között:

Vanguard Fórum - Hasznos információk - Linkek
  • Shion
    Az, hogy a játék idehaza 6990 Ft-ért került a polcra, az a magyarországi forgalmazónak köszönhető, ill. az ő árpolitikájuknak. Az 1 hónap késés pedig a magyar kézikönyv miatt történt.

A fentieknek semmi köze a játék minőségéhez. A játék milyenségét Dragonknight jól leírta, egyetértek. Én másfél hónapja tolom, és a bejárható terület kb. 5%-án jártam még, a játékra még csak most kezdek ráérezni (21 Paladin, 21 Armorer, 40-es diplomácia ellenére). És még nagyon sok minden nincs is a játékban, mivel még béta 6 fázisában van. Nekem már most nagyon élvezetes játék, és ha a fentieket (amiket Dragonknight felsorolt) beleteszik, akkor hosszú ideig megunhatatlan lesz.

Jah, és még csak az első karimnál járok, pedig a béta alapján a többi kalandozó osztály is szuper :D
  • cikasz
    Hali. Asszem megveszem a gémet és kipróbálom.. kár, hogy nincs legalább 1 hetes trial, de mind1. a WOW-tól elment a kedvem :(
    igy a leirásod alapján elég jónak tünik a gém.
    Tudsz egy oldalt irni ahol mod-ok vannak?

• DragonKnight
    Na jó minden karakterosztály tud űber lenni csak egy feltétele van.
    A karakter neve "GM-" -nel kezdődik, ha igy nevezed el a karakteredet (spoiler) ekkor a god mode automatikusan bekapcsolódik.

• Torzonborz
    nincs űber karakerosztály ? hmmhmm ez így nem teljesen fedi a valóságot :D
  • Jacek
    Hat csak azert kerdeztem mert nalam nincs problema:))