Warhammer 40.000 - Dawn of War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
Sajna nincs, de mindenért kárpótol a 2. kieg (Dark Crusade).

magus
um, tényleg csak ez a 10 misszio van? még csak a 8-asnál járok, de ahogy olvastam nincs is 10 nél több. ez tényleg igy van? nincs ork chaos eldar hadjárat? : /

<#vigyor> Örülök, hogy tényleg összejön neked. Jó olvasást!

RatBaG
én meg egybõl megrendeltem fawcet linkjérõl, az utolsó darabot küldték el. kösz fawcet! <#worship>

Per Aspera Ad Inferi.

0Fritz0
A MOM Parkban lévõ Alexandra Könyváruházban most vettem meg "Ian Watson Teljes Warhammer 40.000 Univerzuma"-t és még volt kint 4 darab. (Talán még a raktárban is van belõle)
Vadászatra fel! 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Ezzel még úgy nem is volt különösebb gondom, de a bazinagyfekete könyvben elõrehaladva amikor a navigátor harmadik szemébe faragják be a térképet... na ott már nagyon kezdtem elveszteni mindenféle fonalat.

laca103
Szerintem, az Inkvizítor is becsavarodós, és néhol tényleg olyan mint egy drogos rémálom (pl amikor a Sleenesh kultusszal megertõzött bolygóra leszállnak... NA az amikor az épületek elkezdenek b*szni, meg az a sokmellû zombi királynõféle.... Azt hittem eldobom az agyam... DE amúgy rettenetesen izgalmas, az Ürgárdistát most fejezem be. Az hogy marhaság az nem zavar hisz ez egy ilyen világ, végülis jórészt Ian Watson teremtette ezt a wh40k-s világot, úgyhogy ez a világ ilyen és kész. Abszurd...szinte már perverz . . . <#vigyor4>

Ki a rákot érdekel a gép konfigurációm?

Esetleg nézzed antikváriumokban hátha valaki eladta.

Esetleg itt van ez a lehetõség is, de így jóval drágább lenne.
Panzerfaust
Hagy szóljak hozzá énis. Watson legsikerültebbje, kétség kívül az Ürgárdista, na az valami fantasztikus. A két novella sem rossz, de a második sokkal jobbna tetszik. A többi meg simán csak jó, de a végére oylan szinten elborul a zegész, hogy azt csak akkor tudom olvasni, ha oylan a hangulatom. A Gauntból olvastam kettõt sezritnem jóak, klassz ksi háborús regények, kedvenc alternatív univerzumomban. De hiányolom az ogrynokat. Na õk a tutik.

Alkoholista AZ, aki annyit iszik, mint MI, csak ellenszenves!

RatBaG
egy próbát megér

Per Aspera Ad Inferi.

Én felhívnám õket telefonon, hogy van-e raktáron vagy valamelyik boltban pédányuk, ha nincsen, akkor pedig várható-e valamikor.
RatBaG
eddig szép csak utánna hogy rendelsz? a vásárlásra kattintva semmi nem jön be, ha meg külön kikeresem a könyvrendelést, akkor meg átirányít az alexandrára amin szintén nincs egy darab se...

Per Aspera Ad Inferi.

RatBaG
igen erre gondoltam: Ian Watson teljes Warhammer 40000 Univerzuma
sehol semmi...

Per Aspera Ad Inferi.

Egy ellenvélemény, nekem is jobban bejönnek a "katasztrofálisan szar" részek - ízlések és pofonok.

TSW: Tunderke

Nekem pont ez a "becsavarodott drogos rémálom" jelenti a WH40K-t, a Gaunt sorozatból -nekem- pont ez hiányzik, olyan mint egy matiné változat.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Végre valaki aki Watson "félisten" mûveivel mégsincs annyira megelégedve. Lényegében maximálisan egyetértek, az Ürgárdista és az Inkviztitor volt számomra is a legélvezhetõbb, utána az egész kezdett elmászni egy becsavarodott drogos rémálmaihoz hasonló irányba...

Nem fog. 😊
Ráadásul a kései regényei katasztrófálisan szarok lettek (Harlequin és a Chaos Child). Ami tényleg hangulatos és jó az az Ûrgárdista és az Inkvizítor, meg pár novellája. A többi WH40K-s irománya katasztrófális.

RatBag:
Mire gondolsz? Könyveket angolul rendelhetsz direkben angoloktól a Black Library oldalról vagy idehaza ugyanezeket a Trollbarlang boltjában is megteheted. Rengeteg könybõl lehet választani (különféle ûrgárdista rendekrõl vagy egységeikrõl szóló sztorik, démonvadászos sztorik, amolyan piszkos tizenkettõ jellegû IG sztorik meg amit akarsz), van itt mindenféle.
A legjobbank a Horus Heresy sorozatot, illetve az Eisenstein sorozatot tartják. Elõbbi az eretnekségrõl szól, utóbbi egy inkvizítorról.

A magyarul megjelent könyvek mindegyikét (Gaunt regényekbõl 4-et, illetve van még Ian Watson teljes Warhammer 40000 Univerzuma) a Szukits kiadó adta ki, így tõlük lehet megrendelni vagy bármely nagyobb könyvesboltban utánanézni, hátha akad még belõlük. Esetleg némelyik online könyvesboltot érdemes meglátogatni.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

RatBaG
nem tudnátok dobni vmi linket ahonnan meg lehetne rendelni? kerestem de nem találtam semmi használhatót <#rinya>

Per Aspera Ad Inferi.

ollie
Én meg nemrég fejeztem be a 4. Gaunt szellemei kötetet Dan Abnett-tõl, és csalódás volt. Pedig a 3. rész eszméletlenûl jó volt.

Összecsaphatna még ennyit! <#eljen>

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

laca103
Minden amit írt Ian Watson

Hali a nagy kodexbe benne van mindegyik rész?

😄😄
laca103
Hát gyerekek Ez az Ian Watson egyszerûen fenomenális!
Elképesztõen jó lett szerintem az Inkvizítor, Most kezdem befejezni az Ürgárdistát. Eszméletlen jó. Bár sztem az Ürgárdista az jobb mint az Inkvizítor. Ez volt sztem életem eddigi legjobb könyvvétele, h megvettem a NAGY KÓDEXET 😄

nemtud vlki dark crusadehez egy hamachi szervert???

ide ménem lehet html kódot?

sziasztok hosszu idõ után újra szeretnék hamachin warhammerezni nme tudom kell e valami uj patch mert szeretnék alkalmazkodni azok hoz akik jáccanak esetleg hálozat elérést is tudnátok adni mert én régen gyártottam szerokat de azok márr a multé jó lenne ha adnátok valami infot elõra is köszi
For the emperor😄

U.I most csak a dark crusade van fenn de sztem az is bõven elég😄
de ha nem infozzatok😄
A sima Dawn of War gpigénye kisebb:
Dawn of War
ollie
A LOTR jobban terheli a gépet szerintem.

vixo
Hi all!
Azt szeretném kérdezni,h melyiknek nagyobb a gépigénye?
A Dawn of war-nak vagy a Lord of the rings batle for midle earth 2-nek???

Dark Crusade taktikák

Most ezen csemegézek.

Nem vagyok a tau néppel, de annyit mindenképpen ajánlatos, hogy legyenek közel- és távolsági egységeid. Pathfinder épület a legfontosabb amik tudnak detektálni, hiszen eldarok szeretnek bújkálni. Elsõre jó erõs védelmet hozzál létre, amikor rájössz, hogy mivel megy, utána hozzá létre egy csapatot ami zászlóról zászlóra megy.
És érdemes még egy Fõépületet készíteni, mert akkor hiányzó másik utolsó épületet is ki tudod fejleszteni.

Russolást szerintem nálam tau népet jobban ismerõk le tudják írni. Tankirtásban gyengébbek a tau, úgyhogy ezt kell begyakorolnod.

berlinboy6329
Hi all!

látom a Dark Crusaderõl megy a beszélgetés.Beszállnék egy kérdéssel:Azért hagytam aba a játékot,mert egyszerûen nem tudtam tovább csainálni.Volt 1 havas map,már nem emléxem a nevére...Taukkal voltam,az ellen az az elfes kinézetû akarmik voltak(Sry elfelejtettem a neveket) volt,egy dombon kezdtem,mellettem 2 strat point 1más mellett a domb tövében,meg elõttem 1 2 kicsit távolabb.Na azt valahogy végszenvedtem(Úgy, hogy szerencsémre megtámadta más õket, így könnyebb volt elfoglalni a mapot)..Aztán csinálgattam a mapokat tovább és kész.....De eljutottam valahova...Egy olyan állapotba,agol már csak 10 és 10< területek voltak.Na itt hagytam abba.Egyszerûen olyan túlerõvel kezd,és olyan hamar lerohan,hogy az kivédhetetlen..Hiába van kezdõ egységem,meg kezdõ épületem,amiket nem kell építeni,az ellen 2 kifejlett bázissal kezd.....

ide a kérdés:Hogy van-e használható taktika az ilyen erõsen védett mapokra?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Én úgynézem a tau kifejezetten utálja a gépfegyverre tuningolt ûrgárdista squadokat. Picit elõrébb láthatatlanul egy sniper squadot teszek skull probéval. Már azelõtt kilövik az ellent mire megállnának.

Egy jó kérdés jutott eszembe lángszórók mennyire hatásosak a nerconok vagy akár más faj ellen? Mondjuk scoutnak mindnek adok lángszórót azzal mit érdemes szétégetni?

Necron lordnak melyik az a 3 skill egyben ami nagyon jó szerintetek és miért?

Eddig épületlebegtetés, láthatatlanság, zöld köd, scarabidézés és félelemkiáltás, nightlord, feltámasztás.

Még egy érdekesség: necron lorddal feltámasztom az elhullott katonákat nemcsak hogy cap-otjócskán meghaladja, de még az egységeket számát is tudom növelni maxra. Igaz én nem raktam fel az 1.2-es patch-ot.
Szerintetek megéri felrakni, nem veszítem el a meglévõ küldetéseim?

Nekronok, akárcsak minden nehéz gyalogság, kifejezetten utálják a plazmákat. Azzal prímán ritkíthatóak. Szóval jöhetnek a maximum mennyiségû plazmával felszerelt osztagok és scoutok. Sok jármûre úgysem kell számítani, ellenben ha ellenük megy az ember géppel, akkor könnyen azon kaphatja magát, hogy elfoglalták tõle a gépét.

Nekron varázsló nincs. Necron lord van csupán. 😊
Õ meg úgyis fel fog kelni ha az ellenfél újra legyártja. 1 osztag assault terminatoron simán átverekszi magát upgrade nélkül is, hát még ha fejlesztést is kap. Lazán legyilkolja õket és megy tovább. Amikor áll fel akkor hiába csépeled, fel fog gyógyulni maxra és 2-3 másodpercig ott is marad minden õt érõ csapás ellenére, de közben már ütni fog és ölni. Jóval több kell a lekötéséhez mint 1 osztag közelharci terminátor.

Az az igazán kellemetlen, ha pár spider is bejut a bázsig és ott kerül leverésre. Azok seperc alatt szétkapják a védelmet és bármilyen épületet.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Azt szeretném megkérdezni, hogy nekronok általában mire érzékenyek? Space Marinéval milyen egyég ellen mivel érdemes nekimenni?
Necrovarázslót nem lehet valahogy bebörtönözni mikor meghal? Arra gondoltam, hogy kalapácsos terminátorokat kéne hullája mellé rakni és akkor nem nagyon urgálna.

Space Marine-ként Tau szivatott meg eddig nagyon egy mapon. Kivásároltam az épületekbõl a barakot, fegyverfejlesztõt. Két lépegetõt és két gépfegyveres terminátort is kivettem, varázslót is azzal a megfontolással, hogy tau eléggé szereti a rejtõzködést, szóval felderíti azokat.
Fõleg arra mentem rá, hogy minél elõbb legyen tankgyáram azután kinyomtam belõle 3-4 gépfegyveres-rakétás lépegetõt. Végül erõs védelem ki lett bõvítve két squad gépfegyverre bõvítet ûrgásdistákra és két squad mesterlövészre.
Támadás: ugráló gépfegyveres gépeket gyártottam, elõkészítettem a terminátorokat teljes létszámra, majd visszapakoltam a barakkra. Orbitális állomás mellé tettem csomó kifejlesztett gyalogos harci egységeket, hogy benne lévõ hellfire-k után azokat is ledobom a cél mellé.
Végül annyi történt, hogy bejumpoltam gépfegyveres gépekkel és oda melléjük hellfire lépegetõket és összes erre készített gyalogos egységeket.
Seperc alatt legyakták a HQ-t mivel gyalogos egységei nem voltak ott.

Solid Snake
Sziasztok!!!
Aki akar hamachin játszani az jöjjön ide: neve:dow15 jelszó:dow15
Gyertek amennyien szeretnétek.
Üdv:Solid Snake
<#banplz><#integet2><#vigyor2>
Necron fõbázis elég kemény pálya, azt kihagyom, gyûjtöm az erõket mielõtt lecsapok rá.

Hamachin? Ott neked kell networkot csinálni, azt adsz meg amit akarsz...
<#pardon1>
Eddig keményen odacsaptam minden enemynek, csak most kaptam ki hardon egy pályán. Kaptam egy sereget, egy építõrobottal. Rengeteg extra egységem volt. Az idegesített hogy nem lehetett javítani a gépeket. Akkor nem így toltam volna. Gázhiány miatt meg a terminatorok is hamar kifulladtak.
Ezt nevezem igazi kihívásnak.

Solid Snake
helósztok!!
Hamchin mi a név és jelszó a játéknak?
Köszi Fawcet!<#worship>
Horus sorozatból az elsõ 3at rendeltem meg a Trollbarlangtól.

Trollbarlang angol nyelvû könyvei

"Azt kérdezném, hogy angol nyelvû WH40k könyvek közül melyeket érdemes megvenni? Olyasmit szeretnék mint az Ian Watson: Ûrgárdista."

Nekem például bejöttek a Grey Knights sorozat könyvei, azok egy másik gárdista rend életérõl szólnak, és ott is hentelnek rendesen a fiúk. Összehasonlitanom kicsit nehéz az Ürgárdistával, mert ezeket angolul olvastam, a Gárdistát meg magyarul 😊

Hali! Nos... visszaolvastam, de nem igazán tiszta a dolog, kérlek segítsetek. Lanozni szeretnék, Dark Crusade-el.
1. Felteszem a sima dawn of wart, aztán nem crack-elem, nem patchelem, semmi. Ezután felteszem a Dark crusade-et, és kitörlöm a DoW mappájából minden fájlt, kivéve az exét?
2. Ha nem teszem fel a WA-t, akkor is tudok lanozni? Imperial guardokat úgysem választjuk lannál, szal az nem fontos. De ha nem rakom fel, úgy is fog menni? Ha mégis fel kell tenni akkor DC install után WA minden fájlát törölni kell, kivéve az exéket?

Bocs a körülményes fogalmazásért, de tényleg szeretném pontosan tudni a dolgok menetét. Elõre is köszi!