Warhammer 40.000 - Dawn of War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tesóm gépn full beállításokkal minden gond NÉLKÜL megy! a konfigja:AMD Athlon 64 3000+,512DDR RAM,ATI Radeon 9550 128MB ( Ati Catalyst 5.7 driver ), és az egész egy Chaintech VNF3-250-es alaplapon....ez még nem is lenne csoda...
de még az én gépemen is szaggatás nélkül megy, középbeállításokkal!! ( 1G Celeron, 512MB SDRAM, GeForce4 Ti 4200 128MB )
May the force serve you well!
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Én is aktívan játszom a figurás játékkal már elég régen. Én is azt szerettem meg és nem vettem volna zokon, ha csak egy picit jobban ragaszkodnak pár nagyoon is fontos eleméhez.
Azt, hogy a játék készítésénél ott voltak GW-s emberek egyrészt a creditsben lehet látni, másrészt a GW adott ki errõl nyilatkozatot még a játék fejlesztésének idõszakában. Ebbõl bátorkodtam ilyen messzemenõ következtetéseket levonni...
Thanatos:
A gépigényrõl nekem fogalmam sincs, de nálam speciel nem szaggat, pedig egy P3 1 Ghz-s kis vacakkal nyüstölöm a játékot (512 SD ram, ATI 9200 Pro), 800x600-as felbontásban és nincs minden a minimumon (árnyék az ugyan nem aktív, de minden más közepesre van véve). Eddig egyedül a 8 játékos hatalmas össznépi hirigjénél lassult be egy kicsit de az sem volt még élvezhetetlen.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.
512 MB System RAM (required for 8-player multiplayer games).
nVidia GeForce 3 or ATI Radeon 8500 or equivalent with 64 MB of Video RAM.
Ez az ajánlott konfig a kieghez, szóval valamit nagyon leszúrhattak a Relices fiúk...
Nekem az egész DoW-al az az egy bajom van, hogy kegyetlenül nincs semmi köze a táblás játékhoz, amely azért fáj, mivel én azt szerettem meg, nálam az az etalon, ahhoz lehet hasonlítani. Aki nem ismeri a seregkönyveket, a részletesen kidolgozott apróságokat, annak ez semmit sem jelent. Vagy egy jó RTS játék és kész.
Azt egyébként vitatom, hogy az SM a legerõsebb a táblás játékokban (legalábbis a 2. és 3. kiadásban). A legpopulárisabb és legkidolgozottam - igen, ez igaz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az alapjáték szaggatás nélkül megy úgy, hogy minden maxon van, de a kieg még közepes beállításokkal is diavetítés.
A konfigom: P4 3GHz, 1GB ram, R9800PRO
Nem azt mondtam, hogy a figurás játék miatt ilyen, én azt mondtam, hogy a készítõk abból vették át az alapokat. Most az más kérdés, hogy elfelejtették rendesen elolvasni azokat a kódexeket, amik leírják a seregeket, vagy a tanácsadók akiket a GW adott nekik, kimondottan SM pártiak voltak. A többi fajnál nem csak az alapokban van az erõ, hanem az itt meg nem jelent apróságokban (káosznál az adományok, többféle démon, többféle démoni erõ és fegyver; eldáknál a sokkal több aspect warrior osztag, a sokkalta erõsebb falcon tank, a többféle jármû és a több behozható farseer mellett más nyalánkságok; orkoknál meg a brutális nagy létszámú csapatok sok speciális fegyver lehetõségével, szinte megtörhetetlen morállal ha sokan vannak egy helyen). Magyarán prímán nem jelenítették meg az igazi erejét a többi fajnak, ami tényleg széppé és jól játszhatóvá tenné õket. De még mindig azon a véleményen vagyok, hogy nincs itt olyan nagy borulás. Inkább többféle átgondolatlan visszásság van. A jelen felállással is lehet nyerésre vinni bármely sereget, csak szokás szerint az SM sereggel a legkönnyebb ezt végrehajtani. <#szomoru1>#szomoru1>
Nekem nagyon más a tapasztalatom az IG kapcsán. Ugye alapvetõen mindig azt a manus kezdik el lõni egy osztagban, amelyikre ráböksz, hogy támadják (na jó, általában olyan 80-90%-a az embereidnek oda fog lõni). Ha õ kipurcan na utána kezdenek el össze-vissza lõdözni akire csak rálátnak. Ha figyelsz akkor viszont simán ledarálsz bárkit a koncentrált tûzerõvel. A gép pedig így lõ nagy általánosságban. Elég hamar megeszi bármely egységemet, hacsak nem kasrkin vagy ogryn gyalogokról van szó.
Namost szegény IG egység hihetetlen gyorsan hullik el. Kivéve ha van ott egy pap. Na az jelentõsen megnöveli a regenerációjukat, a moráljukat és az életerejüket. 100 Hp-t meg nem nagy kunszt visszaregenerálni (ennyi van nekik alapból, erre ad 25 pontot a páncéljuk, még 25-t az õrmi és ugyanennyit a pap), ezért tûnik olyan gyorsnak a regenerációjuk, mert baromi kevés pontot kell visszaszerezniük. De ez a 100 Hp ez egyetlen lövéssel egy ork wartrakkból vagy egy defilerbõl netán whirlwindbõl ki is nyír egyszerre akár több manust is. Ha beér közelharcba egy igazi erõs ütõs egység, akkor megintcsak ott fognak hullani a skacok.
Egy SM commander lazán bedarált 2 teljes folyamatosan utántöltött osztagot, akik 6 plasmával lõtték. Egy rájuk rohanó SM gyalogságból nagyjából 1-2 figurát szednek le mire azok beérnek, akkor pedig régen rossz lesz nekik. Berzák ellen még kevésbé jól muzsikálnak. Összességében elmondható, hogy csak akkor tudnak jól mûködni ha nagyon sokan vannak. De ekkor meg elveszik a helyet a többi, hatékonyabb egység elõl. És szegény IG seregnek nincs itt a WA-ban kimondottan tankvadász csapata, mint a többi seregnek, csak az utolsó 2 tankja ér valamit a jármûvek ellen (a sentinel túl keveset bír, hogy túléljen egy összecsapást, így sajna csak tömegben hatékony). Szóval bemászik az arcukba valami motorizált rondaság és vége is a játszadozásnak. Az igazi erejük onnantól jönne be, hogy jármûveik lesznek de ekkor mivel kell szembenézniük? Egy nagy halom tankvadász csapattal minden ellenféltõl.
Még a káosz is ki tud állítani elég izmos tankvadász csapatokat (obliterator és horror), ha a káosz lövedékes predatort (jármûvek ellen lényegesen hatékonyabb, mint gyalogok ellen) és a defilert nem számolom. De a berzák is meglepõen hamar szétszednek egy Leman Russ tankot, a chaos lordról nem is szólva.
Az orkoknak ott vannak a nobz osztag, a mega armoured nobz, a big mek, a warboss, a wartrakk, a killa kan, a tankbusta boyz no meg a squiggoth.
SM esetében a Predator, a sima SM squad, a drenya variánsok, a közelharci osztag a meltabombbal, commander, chaplain, Land Raider és nagyobb mennyiségben a land speeder, ami még így is erõsebb, mint az IG sentinelje.
Eldáknál ott figyel erre a célra a rakétás vyper, a warp spider egység a haywire grenade által, a fire dragon egység, a wraithlord, a seer council, fire prism, farseer, bright lance platform, avatar.
Ezek mellett és gyakorlatilag jópá meccset lejátszva, én messze nem látom és tartom olyan erõsnek az IG sereget. Egy korai berohanással széjjel lehet õket szedni apró darabokra. <#szomoru1>#szomoru1>
nincs valkinek egy mentése a 5.misszió vége felé? fenn volt 1.2es patch és magyarítás, újra raktam mert a többi patch nem ment rá, most meg nem fogadja el a mentéseimet és mindjárt megõrülök...
off off. 😄
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
A készítõk szerint az eredeti figurás játékot vették alapul. Legalábbis a világ és a technika, a mentalitás és a küzdelmi formák, no és nem utolsósorban az egységek terén. De a szokásos részrehajlás itt is megfigyelhetõ, mert az SM überel mindent mind a PC-s mind a figurás játékban. Hiába, velük a legkönnyebb játszani és õk a legnépszerûbbek, hát legyenek õk a legerõsebbek... 😞
A figurás játékban is szétlõ mindenkit az SM. 😄 Az övék az egyik legerõsebb sereg, mert az alap troopja gyakorlatilag mindent és mindenkit károsítani tud akár közelharcról, akár távharcászatról van szó. Nála csak a Necron sereg jobb lövésben az alap fegyverzete miatt. Na meg az IG, mert rengeteg nehézfegyvert tud hozni (nem is értem, hogy az alapnak számító heavy weapon squadok miért maradtak ki, pedig ez az IG igazi erõssége meg a nagy létszám).
Egyébként a figurás játékban sem olyan jó a távolsági harcban a káosz. Viszont közelharcban kegyetlen erõs, meg a sorcererei is jobbak az SM könyvtárosoknál. Ezt valamiért sikeresen átültették.
Na off vége...
Mert az eredeti asztali stratégiai játékban is fontos helyet kap. 😊 Ott ugyanis a Wh40K nem háborúk, hanem kisebb összecsapások szimulálására van megalkotva, nincsenek óriási távolságok hogy csak a lõfegyvereknek jusson szerep.
Háborúk szimulálására, nagy haderõkkel, rengeteg harci géppel, az Epic van megalkotva (régebben volt egy ilyen játék, a Final Liberation).
Akinek nagyon nem akar menni a Wa, az látogassa meg az alábbi oldalt:
http://www.gamecopyworld.com/
Itt talál orvosságot a bajára. Mondjuk nekem az eredeti gyári is néha eljátsza hogy nem akar elindulni, csak nem tudom miért (eredeti DoW és eredeti WA mellett).
\"What if everything around you isn\'t quite as it seems?\"
1. full sm suad ugy olte meg a berserkereket hogy nem vitte arrebb Jony, ha arrabb vitte volna senki sem halt volna meg belluk, mire odaertek mar csak 4 berserker volt a 8bol
2. melee semmit sem er ig gardistak siman lelovoldozik a raptorokat, ha kicsit mozgatod oket, pedig ok a leggyengebb ellenfel.
3.horrok csak epuletek/jarmuvek ellen ernek valamit
4.Sm squad raketaval ugy oli meg a defiler, hogy 1 marin vagy annyisem hal meg.
5. eldanak mi a fenenek prism? fire dragon megesz minden jarmuvet epuletet, darkrepare/spiders meg minden gyalogost
6. Ig meg a leg taposabb az egesz jatekban 3-4 szakasz guard megol minden gyalogost, de a legrosszabb, hogy ugyis bemennek epuletekbe mire 1et lerombolsz addigra mar szarra is lottek
7. a jatek csal hard fokozaton persze, hogy nehez dolgod van ellenuk de probaj ki mas ellenfelet az meg nehezebb lessz. Prald ki sm quadot full plasmaval cms ellen, full raketasat meg defiller ellen.
Azért nem kell félteni a káoszt. Megoldja az is a maga módján. Annyi hogy esetükben a berzákra és a közelharcra kell építeni. Egy Sm osztag sem tud mit tenni ha egy alap káoszgárdista osztag berohamozza a lövés helyett (pláne furious charge és infiltrate mellett). Ilyenkor hallgatnak azok a bizonyos plazmák. Aztán ott vannak a kellemetlen horrorok. Õk lettek a káosz legfõbb lövõs osztaga az obliteratorok mellett. Meg emellett sokra megy a plazmákkal a SM ha kap pár távoli lövést egy Defilertõl és röpköd össze-vissza, majd megtörik a morálja. Én messze nem tartom elveszettnek vagy gyengének a káoszt. Csak átalakult a nyerõ taktika. Elég játszani párat nehéz fokozatban káosz ellen és kiderül, hogy nem egy elveszett banda.
Az eldák esetében több a hátrány, mert mire behoznák nagy nehezen a fire prisme tankjukat, addigra már le vannak darálva. nevettséges, de még az IG, ami szintén lassú fejlesztéssel lett megáldva (sok épület, sok fejlesztés kell) is korábban hozza be a Baneblade-et.
msot meg még 800*600 midnen low vagy kikapcsolva állandóan lemegy fps 10 körülire is midnen ok nélkül..., mitõl lehet?
Sikerult skirmisben chaos pedator vs dreadnoth test.
Ha erdekes, a dreadnoth 50% volt mar csak amikor mindenkit vissza vittem. Es mire vegzett a full uj chaos predatorral meg maradt 30%a!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bazzzeee!!!
dreanoth 170/305, chaos predator 150/300.
Es a dreaothot hamarabb ki lehet hozni mert 1 epulettel kevesebb kell.
Szoval sm sokkal taposabb, mint a csm, dreadot sokkal taposabb chaospredator. Commanderek kb egyformak. Berserketol siman eltancolnak es lelovik plasmaval vagy dreadnothal. Esetleg egy kezdo sm jatekost meg lehet verni chaosal de kozepest mar nem!
Mondjuk az elõbb csaláson kaptam a gépet skimrishben, hard fokozaton. Másfélszer annyit költött a kis sumák, mint amennyit kitermelt requisition pontból és energiából. Ráadásul valahogy nem számolja önmagánál a kis mocsok a létszámlimitet. Egyszerre randalírozott a bázisomon 4 teljes osztag Obliterator, 4 osztag horror, 3 osztag possessed marine és 3 osztag Khorne Berzerker, már ha a kedve nagydémont nem veszem figyelembe. Ebbe a buliba beszállt még 7 Predator és 4 Defiler. Kissé reménytelen helyzet volt. Bár a Kasrkin osztagok és a 6 db Leman Russ tartották magukat egy ideig, de aztán lehengerelt a mocsok. Mindezt a haderõt dunsztom nincs honnan hozta elõ, merthogy a bázisából csak a fõépület és pár energiaközpont maradt, amikor rámdobott egy csomó horrort és obliteratort 4 Predator kíséretében. CSak nem tudom hol rejtegette õket eddig. 😞
azért nem használnak psmet, mer' a berserker egyrészt újabb, másrészt olcsóbb, harmadrészt nincs morálja, negyedrészt pedig gyorsabban építheted(?) amúgy sem érdemes lövésre használni (78-88 közelre, 12-18távolra ?)
arra ott vannak a horrorok (45-55távolra és ha jól láttam nincs különbség abban h mennyire páncélozott vmi), a defiler is csúnyán osztja a gyalogosokat, továbbá a gránátok miatt, a cultistok is hatékonyak gyalogok ellen...
"Just forward port 6112, game works perfect over direct connect."
azt amit mutattál már sajna csak holnap, mert a regisztráció után elkeveredtem az oldalon és csak most néztem vissza h Te melyikre gondoltál... 😄
egy másikban szépe hullottak az orkok és vki oda is írta commentbe h "Chaos is the best side IMO..."
tényleg jó oldal, bár kevés a replay... 😊
már a legelején heavy bolterrel jön ki (+ágyú), utána pedig van egy vmilyen upgrade, ami plasma-t rak rá... a defiler eddig gyenge volt közelharcban, de ezt is megerõsítették, az artillery-je pedig szintén tépi a gyalogságot
ráaádsul az új berserker pont azért ilyen zúzós, az assault terminatorok kivételével bárminek neki lehet küldeni... 😊 (hõsnek is, csak jobban hullanak 😄) amit esetleg nem bírnának lenyomni, arra ott a possesed marine squad...
távolsági egységnek ott van a horror squad, ami ugye mindent szépen lõ, meghát az obliterator... (bár azt mire vehetsz)