3478
  • cenobite
    Most lehet, hogy hülyeséget fogok mondani, kérdezni, ezer bocsánat előre is! Szóval nekem a Dawn Of War - Game of the year Edition van meg.
    Játszom a Campaign módban, de nekem nincs hősöm, meg ilyesmi. Meg nem is ilyen az interface-em, mint amit pl. a #2800-ban látok. Nincs is ilyen nagy térképem vagy mi...
    Vagy Ti kiegészítőkkel játsszátok?
  • Blasta
    igen
  • maniac001
    Hello All
    Ha már 100x le lett írva, sry. Megy ez a game az alapjátékok nélkül: Futtathatő önmagában?
  • Blasta
    Nekem egy gondom van ezzel a pályával, hogy míg nekem egyszerre legalább 4 irányba kéne figyelnem (keresgélem a servitorokat) + az infrastruktúrára, addig a CPU-nak ez egyáltalán nem gond, RÁADÁSUL még egy kis támadásra is telik a taskjaiból, plusz persze közben foglalja el az outpostokat...

Mondjuk én eddig ilyen tápos állapotban még nem próbálkoztam ezzel a pályával, most, hogy van egy rakás Honor egységem, plusz előreépített bázisom, nem lesz probléma asszem :)

A necron strongholdot meg egész jól megoldottam asszem :D
    Már csak a Necron és az Elda hadsereg maradt életben a map-on, így szépen a közelben vártam míg az erős Eldák betámadják a strongholdján vesztegelő Necront, majd a győztes meccs után betámadtam az Eldákat, és máris megvolt az a map is (csak sajna így egy ideje nem tudtam fejleszteni a hősömet, a rush-os győzelmek után nem kapok elég pontot, hogy fejlesszem a hősöm :()
  • berlinboy6329
    Köcce.Majd holnap megnézem.Jó hogy minden pálya elején mentek,ha már nincs restart.
  • PAtr0n
    Azon a pályán ahogy már SaGa Jr is elmondta, nem az a lényeg, hogy leöld az ellent, hanem, hogy előbb szerezz 6 servitort mint ő. Asszem összesen 10 van a pályán, szóval ha nem szeded össze gyorsan a 6-ot, utána jön a szenvedés, hogy egymástól "lopkodjátok" a hiányzó servitorokat. Javaslom, ha először támadod be azt a pályát, minél előbb gyárts le 3-4 csapat Stealth unitot, oszt egyből küldjed őket szanaszét a map-on keresgélni. De kb. 4 servitor elég közel van a bázisodhoz azokat könnyebben megtalálod, a többiért kicsit messzebb kell menni, meg ugye szerencse is kell hozzá, hogy előbb találd meg őket mint a gép.
    Ha mind a 6 servitor szerencsésen beérkezik a főépületedhez (automatikusan oda mennek, mihelyst megtaláltad őket), akkor már vége is a pályának, vagyis nyertél. De ha az ellen szedi őket előbb össze akkor veszettél. Ezen a pályán a gyorsaság a lényeg, nem a hentelés. Ha ügyes vagy. max 5percedbe kerül ez a pálya.
    Ha meg már a tiéd, és betámadják, akkor próbáld meg az összes strategic pontot megszerezni mielőtt leölöd az ellen HQ-ját. Ez az egy pálya olyan, hogy amikor támadnak, nem vesz el a játék egy outpostot sem tőled, hogy a gép tudjon építkezni stb...
    Nálam ez úgy nézett ki, hogy amikor az IG betámadta ezt a Spaceportos pályát, egyből láttam az outpostajim miatt, hogy építkezik, és már lőtték is az épületeit. Kb. 2 perc alatt bevédtem a pályát...
    Szóval légy gyors és taktikus. Mint mondottuk, a legtöbb pályán a rush a nyerő, a lassan felfejlődős, gyűjtögetős játékmódot felejtsd el!
  • berlinboy6329
    Minek foglaljak el 3-nál többet?(azokat amik közel vannak a bázisomhoz)Ha elfoglalom a többit,úgyis elfoglalja a gép.Nem állíthatok katonákat mindegyikhez.
  • j0nNyKa
    de konyorgom miert sir a szad annyi nyersanyaggal ? csinalsz te valamit, vagy csak butan szidod a gepet, kozben pedig fogod az egeret a kezedben, es lelegzel ?!
    ez 1 porgos, GONDOLKODAST (!!!) igenylo jatek
    ha nem birod, jatsz mast
  • berlinboy6329
    Aham.Én voltam a Space port körül,ott volt 3,akkor voltam lenn a sarokban,ott csak 1 szimpla HQ volt,meg ott a Spaceportnál lenn is volt 1 bázis,telepakolva plasma gnerátorral.Nem tom a Jobb felsőben van-e neki.Na akkor látom csak kényelmesen gyűjtögethetek. :/
  • SaGa Jr
    Ott a feladat begyűjteni 6 szervitort. Ennyi, nem a gyilkolás a lényeg, hanem a minél gyorsabb begyűjtés. Ha kiírtod az ellenséget akkor sincs vége a pályának, míg a 6 szervitor begyűjtése meg nem történt. Ez pedig baromi gyorsan meg lesz oldva. A kezdőhelyszín közvetlen környékén ott van 3-4 db. A többiért kell csak elmászkálni. Gyakorlatilag támadás nélkül megúszható az egész.

Az ellenfélnek meg itt amúgy 3 bázisa van. Egy középen (ide gyűjtögeti általában a szervitorokat), egy fenn, egy pedig lenn.
  • berlinboy6329
    Mocskos spaceportos pálya.Ha kiírtom teljes mértékben az ellent,akkor automatikusan nyerek v csak kényelmesen gyűjtögethetek?Legrosszabb pálya eddig amit láttam.Péz nuku,enemy meg hemzseg.Hiába lőttem szét 2 bázisát.
  • Blasta
    Kérdésem lenne.
    Az Elda stronghold legyakása mennyire szivatós? Mert most elfoglaltam pár mapot, és gondolkodom rajta, hogy betámadom a kis szarháziakat, ne kanászodjanak el túlzottan :)
  • berlinboy6329
    Köszi,már megvan végre.4X próbálkoztam,4X ott volt 1 Blanebalde de hogy honnan,arról fogalmam sincs.Nem volt Mars pattern Commandja,még én lőzzem szét.Aztn örömöm,nem tartott sokáig,mert buzi ork megtámadott.Rakok is 1 képet,h miért köcsög buzi csaló az egész gém.kb 5-6 min után,mikor nekem alig volt vmim,próbáltam Devilfishekkel menni,de lazán leszedték ket,mert a Big Mac(TM) ott volt és felderítette őket.SEMMIT nem lehet csinálni.Bő 5 perc után(Vagy még annyi sem volt? ) ennyien voltak,de aztán jöttek hozz még kb ennyien,mert a Fog of Warban még voltak egy halomnyian. (|>(.Na itt a kép:

Kép
  • Blasta
    Tau-val épületek ellen el kell inditani 2 kutya osztagot (2x8 egység).
    Azok másodpercek alatt szétkanak mindent, plusz bírják is a lövedékeket.
    Amúgy én nagy Stealth suite kedvelő vagyok. Általában velük gyakom le az ellenfél bázisát. De 4 osztag (4x4 katona) fusion blasterrel felszerelt osztag azonnal szétkap minden járművet. Nagyon erősek a gépek ellen.
  • j0nNyKa
    en nem a hidon mentem, hanem ott, ahol te
    ize aaaaa, thermo plasma generatort foglald el, es melled all 1 halom egyseg, azok segiteni fognak
  • PAtr0n
    Épületek ellen inkább erős meele egység, vagy rakéta kell (Skyray pl.).
    De azé a Fusion Blaster sem rossz nagy mennyiségben.
    Visszatérve: Az EMP gránátot meg gyakran használd, mert nagyon jó dolog!
    Nincs is szebb látni, amikor a köcsög IG bazinagy Tankja csak szenved a sokktól, miközben te hulladék-vassá lövöd, előkészítve neki a terepet a MÉH-telepre.
  • berlinboy6329
    Hmm,kössz.Meglesem.Egyszer próbáltam ki mit tud a Fusion Blaster,mikor a Necron Strongholdsot nyomtam,Volt vmi Beacon amit másodlagos küldetésben kellett kiírtani.Mondom jól van megnézem mit tudnak.Leküldöm őket...Elkezdik lőni...Hát azt rögtön észrevettem,hogy épület ellen nem viszem őket.De h járművek ellen mit tud,azt nem tom.
  • PAtr0n
    "Mert a járművek ellen nagyon bénák a Tau-k, alig sebzik őket"
    Na akkor ajánlom figyelmedbe a legalapabb egységet, a: XV15 Stealth Unitot. Nem azér mer láthatatlan, hanem mert ha a Plazma fegyvert a kezükbe adod, akkor egy csapat (4db), kb. 4-5 lövésből kicsinálja a Leman-Russt, meg a lépegetőjüket is! De ez bármely járműre igaz, arról nem beszélve, hogy nemhiába van a Stealth unitoknál EMP grenade (ha kifejleszted melléjük a Leader Shas'vre-t, úgy kapod meg a gránátot)amivel jópár másodpercre (kb 15-20mp.)mozgás/lövés képtelenné teszik a gépállatokat.
    Na majd akkor figyeld meg mit ér a gép a járműveivel.
    Javaslom, hogy használjad őket, mert a legkeményebb gépgyikos egység a Tau-knál.
  • berlinboy6329
    Mer' hogy kellett volna.Lenn ott a Titan Cannon,fel kell vinnem mindenkit mielőtt leöli a sereget.Fenn ott a Baneblade,meg mondom,egy halom Tank,meg még a gyalogság némi Löveggel telepítve.Sokan vannak,meg a Banblade,semmi esélyem.Ott van végül is a másik lehetőség,hogy elől megyek be,ott nincs Titan Cannon,de a faccom se fog átkelni 1 masszívan bevédett hídon,ahol van 4-5-6 Turret kb,aknamező,rohadt sok gyalogos,meg Artillery támogatás kitudja honnan.Mennék szívesen Devolfishekkel is,de ennek a nyomi fajnak minden egysége látja a láthatatlanokat,mert ott az a Psyker,meg kitudja mi.Ha nem látnának,akkor baj nem lenne.De így....
  • j0nNyKa
    szarul csinaltad, a leirtak alapjan joval erosebb voltal nala.
  • berlinboy6329
    Nem tom ki mondja zt h a Tau übertápos nép,sztem most sa***t sem ér az Imperial Guardsmen-ek ellen a Strongholdnál.Már ott voltam 7-8 FW csapattal 3 Krootox-szal 1 Kutxaosztaggal,meg 1 drone harbingerrel pár devilfish-sel,szal megyek,erre jön 1 k**** Baneblade.Na azt mi a seggemmel lőjjem ki?Támogatja 1 halom löveg,Leman Russ,meg ott van ő is,simán hazavágta a seregem,amivel vétarolta a vizes részt a oákyán,kiirtottam 1 előbázist,meg 1 nagyobb a a főbázis előtt.És 1 Baneblade lealáz.Vmi jó taktika?Mert a járművek ellen nagyon bénák a Tauk.Alig sebzik őket.A Blanebalde-nek is csak a fél élete ment le azzal a Sereggel.
  • berlinboy6329
    Hááátt...Ez a Necron.....tök csicska.Betámadtam a Strongholdot,és már le is csupaszítottam,szinte az egész pályát.Kicsit nagy meglepetés ért a célterület közelében,ahol a bombát kellett lerakni.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az a két Monolith erőd durva volt.Gondoltam,hogy lesz valahol,és találtam is.Mondom A***D!A 3 FW csapatom haza is vágta. :( Akkor jöhet még v 16 Devilfish,lenyomták 1 pillanat alatt,aztán,hopp még 1.Azt is elintéztem :)

Jó kis játék,csak sajnálom,hogy már nem küldetésorientált játék,inkább ilyen pusztísd el a HQ-ját,hogy nyerj.Jó lenne vmi szaftos küldetés,mert előbb-utóbb uncsi lesz,hogy mindig a HQ-ját kell leírtani,csak a Strongholdoknál kapok max vmi küldetést.
  • SaGa Jr
    Ez nem bug. Ez akkor fordul elő, mikor újra megveszi a gép a lordot egy lehalása után. Ilyenkor az utolsó összeesési helyén emelkedik fel és töltődik maxra az életereje. Utána kezd el tevékenykedni. Míg nem töltődött fel teljesen, addig nem csinál sok mindent viszont gyakorlatilag tök mindegy mivel és mennyit lövöd, nem pusztul meg. Elvégre éppen töltődik felfelé. Meg kell várni míg feltöltődik és utána már legyilkolható.

A tomb spiderek is azért kelnek fel, mert újra megvették őket. Nem kell nekron lord oda orbbal. Ha megveszik, akkor ugyanazon a helyen kelnek fel, mint ahol utoljára összeestek.

Ha majd játszol nekronnal akkor ez tiszta lesz számodra is. Ott alapból a fő bázisod mellett lesz kezdéskor 3 levert tomb spider. Aztán ha megvettél egyet, akkor nem a monolithból jönnek elő, hanem az egyik roncs kel fel.
  • Blasta
    Devilfish-ek rulzanak, ja.
    Rush nekem is bejött. A minap megindultam felszámolni az összes Elda outpostot, miközben alig hagytam otthon védekezni valakit. Viszont a sereggel ment egy építőm is, aki elkezdte építeni a második bázisom. Így sikerült legyaknom, mert az első bázisopmat szétkapta, de addigra a kis csapatommal nem hagytam neki egyetlen outpostot sem, nem volt már támadóereje...
  • berlinboy6329
    Necron Lordnál te eztfigyelted meg?Pfff.Még mindig jobb neked mint nekem.Nálam nemcsakhogy megáll az élete,hanem rohamosan töltődik vissza.He.Meg a Tomb spiderek nála miért ébrednek fel maguktól?Nincs ott a Necron Lord,maguktól támadnak fel.Na,akkor nem nagyon kaptam választ,hogy megéri-e betámadni a Necron Főterületét,ami 11-es én meg nemtom hányas vok(5-6 tán).Szal kipróbálom.De ez a Rusholás bejött,amit mondtatko lejjebb.Betámadott a 11-es Neecron Stronghold,1. dolgom azt volt,h legyártok 20 Devilfisht..Ohh 22-őt.Előszür mentem 8-cal,aztán 12-vel és még 12-vel(Közben felfordult elég sok..Elég volt neki,csak a Tomb Spyderek pillanatok alatt megölik.
  • PAtr0n
    Ezt már megfigyeltem én is! Csak egy idő után kezdenek sebzést elszenvedni. Pont a Necron Lord-nál figyelgettem ...volt még vagy 13Hp-ja oszt még lőttem vagy 1 percig mire megdöglött (vagyis, csak összegörnyedt, utána még vagy 5-ször fölkelt, hogy rohaggyon meg!) Na mindegy, de szerintem ez a unvulnerable-ability, csak bug ... mondjuk az tény, hogy csak a rohadék Necron-nál van. Nem tudja véletlen valaki, hogy ez most bug, vagy skill?
  • berlinboy6329
    De én már lőttem őket mindenféle egységgel,de semmi.
  • LasCar16
    érdekes^^ én plazmával sztam leszedni a moráljukat..aztán meg küldöm őket a szeméttelepre
  • berlinboy6329
    Idióta vagyok,ha csapatommal megtámadoma Necron bázist?Van 3 Honor Guarom(Azok a legyek,Kroot aplha pack,meg FW Bodyguard)és ott vok a 11-es erősségű Necron bázisnál.Megéri?Nehéz lesz?

És a Necronokról jut eszembe.Az egységeiről van szó.Lövöm mint a félőrült,és egyszerűen szarik rá az ellen.NEM HAT RÁ!Lőnöm kellett vagy fél percig,mire észrevette,hogy neki meg kéne halnia,de közben szinte minden egységen,mikor lőttem,észrevettem,hogy vmi erőpajzs védi őket,és szerintem ezért nem megy az élete.
  • tatuba
    ok. érdekel.
  • LasCar16
    direct ip-n... ha gondolod küldök msn címet és gamelhetünk..)
  • tatuba
    Sziasztok! Légyszi írja le valaki, hogyan lehet nem eredeti verzióvalmultizni. DOW+WA+DC. Valami szerverkereső? Előre is köszönöm.
  • PAtr0n
    Vagyis egy pontosabban úgy néz ki, hogy amikor a gép 2 bázissal kezd az valójában 2gépi ellenfél! Figyeljétek meg, amikor legyakjátok az egyik bázist, szépen kiírja a bal oldalra, hogy "player defeated" . Magyarul 2 rohadék tápos ge*ci gép ellen jáccol olyankor! Nem szégyen kikapni tőlük, azé kell minél előbb rássolni, mert különben védekezhetsz az idők végezetéig akármilyen keményen játszol.
  • Blasta
    Igaz, egyes, leülhetek :)
  • j0nNyKa
    *ijedt
  • Blasta
    Na végre sikerült megcsinálnom azt a map-ot. Érdekes volt, hiszen valami okból kifolyólag egyszer se támadt be. Most vagy beilyedt a védő seregemtől (kizártnak tartom) vagy BUG.
    Minden esetre a kijáraton szépen legyaktam mindkét bázisát 3 devilfish-sel + 3-4 stealth unittal. Ellenállás nem volt, hisz láttam hol állomásoznak a csapatai és onnan nem is mozdultak a végéig. Na mind1, a lényeg, hogy tényleg egyből támadni kell.
  • SaGa Jr
    Ne számolgass CAP-ot a gépél. Ahány bázisa van, annyiszoros CAP készlettel bír és annyi fő hero-ja is lesz. Plusz orkoknál a gyalogságra alapvetően nem CAP van, hanem létszám. Emellett orkok egy bizonyos szinten már ingyen hozzák ki a slugga osztagokat, szóval nem kerül neki semmibe.

Szóval ha van 2 bázisa akkor 200 orkra lehet számítani és 40 CAP-nyi járműre. Ha 3, akkor 300/60. Többi ellenfélnél a 20/20 szorzódik, ileltve ha övé a spéci terület ami a capemelkedést adja, akkor a megemelt CAP-al számolj.

Meg aztán ahogy írva is lett, ez itt nem a védekezéses játékstílusra épülő game. Itt támadni kell. Mindjárt az elején kirohanni és messze lekötni az ellenfelet.

Plusz ha már nem kell egy egység és szükség lenne valami erősebbre, akkor nem kell habozni és ki kell végezni a felesleges csapatot. Nyomj egy delete-t és kampec a skacoknak. Például a knarlockból felesleges olyan sok dög. Drága is , lassú is, akkor már többre mész a drone harbringerrel vagy skyray+devilfish kombóval.

Vannak seregek ahol például az alap szállítógép nem kerül CAP-ba, viszont prímán feltartja az ellenfelet és még olcsó is. Ezt is ki kell használni.
  • DummyBoy
    Üdv Mindenkinek!

Nem kell csodálkozni ha meglepő erőkkel érkezik az enemy :)

Én általában Necronnal vagy Ork-al játszom, egyenlőre kampányt és skirmish-t ... a Múltkor szemtanúja voltam az AI "ténykedsésnek" ...

4-es pályán Random Hard enemy ... én Nekronnal ... felhúztam 2 generátort, mire megérkezett az enemy, ugyancsak nekron 2 squad Warrior + a Lord ... nagy nehezen elvertem őket, mire megláttam hogy pont mellettem van a bázisa, nosza akkor odaugrok és megpróbálom leverni ...

Mákom is volt, levertem a Monolithját, volt 2 sqad warriorom 2 Wraith + a Lord ... és nem történik semmi: látom a FOW sarkában épül egy új monolit ...

Odamentem, és elkezdtem verni ... a Wraith-ek az építőket, a Warriorok lövik őket, ettől föggetlenül a 30%-nál járó Monolitépítést befejezték ... no mindegy, verjük le ... miközben verem le, egyszer csak fölupdate-elte tier 2-re ... majd legyártott 1 squad NW-t, majd mégegyet, majd mégeyget ... mindezt kb: 1 percig sem tartott neki ... úgy hogy volt 2 egész Strategy pontja ... közben megjött a Lordja is, és szétkaptak , mint debil gyerek a mikuláscsomagot :(

Én meg csak kamilláztam ... Nem elég hogy erősebbek az eccségek, "picit" gyorsabban ment neki a gyártás is ...
  • Maak
    na igértem képet...szal ilyen a hősöm, és a térképem állása most...

• j0nNyKa
    jol beszel kollega