Warhammer 40.000 - Dawn of War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

berlinboy6329
Mocskos spaceportos pálya.Ha kiírtom teljes mértékben az ellent,akkor automatikusan nyerek v csak kényelmesen gyûjtögethetek?Legrosszabb pálya eddig amit láttam.Péz nuku,enemy meg hemzseg.Hiába lõttem szét 2 bázisát.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Blasta
Kérdésem lenne.
Az Elda stronghold legyakása mennyire szivatós? Mert most elfoglaltam pár mapot, és gondolkodom rajta, hogy betámadom a kis szarháziakat, ne kanászodjanak el túlzottan 😊

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

berlinboy6329
Köszi,már megvan végre.4X próbálkoztam,4X ott volt 1 Blanebalde de hogy honnan,arról fogalmam sincs.Nem volt Mars pattern Commandja,még én lõzzem szét.Aztn örömöm,nem tartott sokáig,mert buzi ork megtámadott.Rakok is 1 képet,h miért köcsög buzi csaló az egész gém.kb 5-6 min után,mikor nekem alig volt vmim,próbáltam Devilfishekkel menni,de lazán leszedték ket,mert a Big Mac(TM) ott volt és felderítette õket.SEMMIT nem lehet csinálni.Bõ 5 perc után(Vagy még annyi sem volt? <#confused>) ennyien voltak,de aztán jöttek hozz még kb ennyien,mert a Fog of Warban még voltak egy halomnyian. (|>(.Na itt a kép:

Kép

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Blasta
Tau-val épületek ellen el kell inditani 2 kutya osztagot (2x8 egység).
Azok másodpercek alatt szétkanak mindent, plusz bírják is a lövedékeket.
Amúgy én nagy Stealth suite kedvelõ vagyok. Általában velük gyakom le az ellenfél bázisát. De 4 osztag (4x4 katona) fusion blasterrel felszerelt osztag azonnal szétkap minden jármûvet. Nagyon erõsek a gépek ellen.

j0nNyKa
en nem a hidon mentem, hanem ott, ahol te
ize aaaaa, thermo plasma generatort foglald el, es melled all 1 halom egyseg, azok segiteni fognak

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

PAtr0n
Épületek ellen inkább erõs meele egység, vagy rakéta kell (Skyray pl.).
De azé a Fusion Blaster sem rossz nagy mennyiségben.
Visszatérve: Az EMP gránátot meg gyakran használd, mert nagyon jó dolog!
Nincs is szebb látni, amikor a köcsög IG bazinagy Tankja csak szenved a sokktól, miközben te hulladék-vassá lövöd, elõkészítve neki a terepet a MÉH-telepre. <#hehe>

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

berlinboy6329
Hmm,kössz.Meglesem.Egyszer próbáltam ki mit tud a Fusion Blaster,mikor a Necron Strongholdsot nyomtam,Volt vmi Beacon amit másodlagos küldetésben kellett kiírtani.Mondom jól van megnézem mit tudnak.Leküldöm õket...Elkezdik lõni...Hát azt rögtön észrevettem,hogy épület ellen nem viszem õket.De h jármûvek ellen mit tud,azt nem tom.

PAtr0n
"Mert a jármûvek ellen nagyon bénák a Tau-k, alig sebzik õket"
Na akkor ajánlom figyelmedbe a legalapabb egységet, a: XV15 Stealth Unitot. Nem azér mer láthatatlan, hanem mert ha a Plazma fegyvert a kezükbe adod, akkor egy csapat (4db), kb. 4-5 lövésbõl kicsinálja a Leman-Russt, meg a lépegetõjüket is! De ez bármely jármûre igaz, arról nem beszélve, hogy nemhiába van a Stealth unitoknál EMP grenade (ha kifejleszted melléjük a Leader Shas'vre-t, úgy kapod meg a gránátot)amivel jópár másodpercre (kb 15-20mp.)mozgás/lövés képtelenné teszik a gépállatokat.
Na majd akkor figyeld meg mit ér a gép a jármûveivel.
Javaslom, hogy használjad õket, mert a legkeményebb gépgyikos egység a Tau-knál.

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

berlinboy6329
Mer' hogy kellett volna.Lenn ott a Titan Cannon,fel kell vinnem mindenkit mielõtt leöli a sereget.Fenn ott a Baneblade,meg mondom,egy halom Tank,meg még a gyalogság némi Löveggel telepítve.Sokan vannak,meg a Banblade,semmi esélyem.Ott van végül is a másik lehetõség,hogy elõl megyek be,ott nincs Titan Cannon,de a faccom se fog átkelni 1 masszívan bevédett hídon,ahol van 4-5-6 Turret kb,aknamezõ,rohadt sok gyalogos,meg Artillery támogatás kitudja honnan.Mennék szívesen Devolfishekkel is,de ennek a nyomi fajnak minden egysége látja a láthatatlanokat,mert ott az a Psyker,meg kitudja mi.Ha nem látnának,akkor baj nem lenne.De így....

j0nNyKa
szarul csinaltad, a leirtak alapjan joval erosebb voltal nala.

berlinboy6329
Nem tom ki mondja zt h a Tau übertápos nép,sztem most sa***t sem ér az Imperial Guardsmen-ek ellen a Strongholdnál.Már ott voltam 7-8 FW csapattal 3 Krootox-szal 1 Kutxaosztaggal,meg 1 drone harbingerrel pár devilfish-sel,szal megyek,erre jön 1 k**** Baneblade.Na azt mi a seggemmel lõjjem ki?Támogatja 1 halom löveg,Leman Russ,meg ott van õ is,simán hazavágta a seregem,amivel vétarolta a vizes részt a oákyán,kiirtottam 1 elõbázist,meg 1 nagyobb a a fõbázis elõtt.És 1 Baneblade lealáz.Vmi jó taktika?Mert a jármûvek ellen nagyon bénák a Tauk.Alig sebzik õket.A Blanebalde-nek is csak a fél élete ment le azzal a Sereggel.

berlinboy6329
Hááátt...Ez a Necron.....tök csicska.Betámadtam a Strongholdot,és már le is csupaszítottam,szinte az egész pályát.Kicsit nagy meglepetés ért a célterület közelében,ahol a bombát kellett lerakni.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az a két Monolith erõd durva volt.Gondoltam,hogy lesz valahol,és találtam is.Mondom A***D!A 3 FW csapatom haza is vágta. 😞 Akkor jöhet még v 16 Devilfish,lenyomták 1 pillanat alatt,aztán,hopp még 1.Azt is elintéztem 😊

Jó kis játék,csak sajnálom,hogy már nem küldetésorientált játék,inkább ilyen pusztísd el a HQ-ját,hogy nyerj.Jó lenne vmi szaftos küldetés,mert elõbb-utóbb uncsi lesz,hogy mindig a HQ-ját kell leírtani,csak a Strongholdoknál kapok max vmi küldetést.

Ez nem bug. Ez akkor fordul elõ, mikor újra megveszi a gép a lordot egy lehalása után. Ilyenkor az utolsó összeesési helyén emelkedik fel és töltõdik maxra az életereje. Utána kezd el tevékenykedni. Míg nem töltõdött fel teljesen, addig nem csinál sok mindent viszont gyakorlatilag tök mindegy mivel és mennyit lövöd, nem pusztul meg. Elvégre éppen töltõdik felfelé. Meg kell várni míg feltöltõdik és utána már legyilkolható.

A tomb spiderek is azért kelnek fel, mert újra megvették õket. Nem kell nekron lord oda orbbal. Ha megveszik, akkor ugyanazon a helyen kelnek fel, mint ahol utoljára összeestek.

Ha majd játszol nekronnal akkor ez tiszta lesz számodra is. Ott alapból a fõ bázisod mellett lesz kezdéskor 3 levert tomb spider. Aztán ha megvettél egyet, akkor nem a monolithból jönnek elõ, hanem az egyik roncs kel fel.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Blasta
Devilfish-ek rulzanak, ja.
Rush nekem is bejött. A minap megindultam felszámolni az összes Elda outpostot, miközben alig hagytam otthon védekezni valakit. Viszont a sereggel ment egy építõm is, aki elkezdte építeni a második bázisom. Így sikerült legyaknom, mert az elsõ bázisopmat szétkapta, de addigra a kis csapatommal nem hagytam neki egyetlen outpostot sem, nem volt már támadóereje...

berlinboy6329
Necron Lordnál te eztfigyelted meg?Pfff.Még mindig jobb neked mint nekem.Nálam nemcsakhogy megáll az élete,hanem rohamosan töltõdik vissza.He.Meg a Tomb spiderek nála miért ébrednek fel maguktól?Nincs ott a Necron Lord,maguktól támadnak fel.Na,akkor nem nagyon kaptam választ,hogy megéri-e betámadni a Necron Fõterületét,ami 11-es én meg nemtom hányas vok(5-6 tán).Szal kipróbálom.De ez a Rusholás bejött,amit mondtatko lejjebb.Betámadott a 11-es Neecron Stronghold,1. dolgom azt volt,h legyártok 20 Devilfisht..Ohh 22-õt.Elõszür mentem 8-cal,aztán 12-vel és még 12-vel(Közben felfordult elég sok..Elég volt neki,csak a Tomb Spyderek pillanatok alatt megölik.

PAtr0n
Ezt már megfigyeltem én is! Csak egy idõ után kezdenek sebzést elszenvedni. Pont a Necron Lord-nál figyelgettem ...volt még vagy 13Hp-ja oszt még lõttem vagy 1 percig mire megdöglött (vagyis, csak összegörnyedt, utána még vagy 5-ször fölkelt, hogy rohaggyon meg!) Na mindegy, de szerintem ez a unvulnerable-ability, csak bug ... mondjuk az tény, hogy csak a rohadék Necron-nál van. Nem tudja véletlen valaki, hogy ez most bug, vagy skill?

berlinboy6329
De én már lõttem õket mindenféle egységgel,de semmi.

LasCar16
érdekes^^ én plazmával sztam leszedni a moráljukat..aztán meg küldöm õket a szeméttelepre

#acm

berlinboy6329
Idióta vagyok,ha csapatommal megtámadoma Necron bázist?Van 3 Honor Guarom(Azok a legyek,Kroot aplha pack,meg FW Bodyguard)és ott vok a 11-es erõsségû Necron bázisnál.Megéri?Nehéz lesz?

És a Necronokról jut eszembe.Az egységeirõl van szó.Lövöm mint a félõrült,és egyszerûen szarik rá az ellen.NEM HAT RÁ!Lõnöm kellett vagy fél percig,mire észrevette,hogy neki meg kéne halnia,de közben szinte minden egységen,mikor lõttem,észrevettem,hogy vmi erõpajzs védi õket,és szerintem ezért nem megy az élete.

ok. érdekel.
LasCar16
direct ip-n... ha gondolod küldök msn címet és gamelhetünk..)

#acm

Sziasztok! Légyszi írja le valaki, hogyan lehet nem eredeti verzióval<#confused>multizni. DOW+WA+DC. Valami szerverkeresõ? Elõre is köszönöm.
PAtr0n
Vagyis egy pontosabban úgy néz ki, hogy amikor a gép 2 bázissal kezd az valójában 2gépi ellenfél! Figyeljétek meg, amikor legyakjátok az egyik bázist, szépen kiírja a bal oldalra, hogy "player defeated" <#nezze>. Magyarul 2 rohadék tápos ge*ci gép ellen jáccol olyankor! Nem szégyen kikapni tõlük, azé kell minél elõbb rássolni, mert különben védekezhetsz az idõk végezetéig akármilyen keményen játszol. <#wow3>

Blasta
Igaz, egyes, leülhetek 😊

j0nNyKa
*ijedt

Blasta
Na végre sikerült megcsinálnom azt a map-ot. Érdekes volt, hiszen valami okból kifolyólag egyszer se támadt be. Most vagy beilyedt a védõ seregemtõl (kizártnak tartom) vagy BUG.
Minden esetre a kijáraton szépen legyaktam mindkét bázisát 3 devilfish-sel + 3-4 stealth unittal. Ellenállás nem volt, hisz láttam hol állomásoznak a csapatai és onnan nem is mozdultak a végéig. Na mind1, a lényeg, hogy tényleg egybõl támadni kell.

Ne számolgass CAP-ot a gépél. Ahány bázisa van, annyiszoros CAP készlettel bír és annyi fõ hero-ja is lesz. Plusz orkoknál a gyalogságra alapvetõen nem CAP van, hanem létszám. Emellett orkok egy bizonyos szinten már ingyen hozzák ki a slugga osztagokat, szóval nem kerül neki semmibe.

Szóval ha van 2 bázisa akkor 200 orkra lehet számítani és 40 CAP-nyi jármûre. Ha 3, akkor 300/60. Többi ellenfélnél a 20/20 szorzódik, ileltve ha övé a spéci terület ami a capemelkedést adja, akkor a megemelt CAP-al számolj.

Meg aztán ahogy írva is lett, ez itt nem a védekezéses játékstílusra épülõ game. Itt támadni kell. Mindjárt az elején kirohanni és messze lekötni az ellenfelet.

Plusz ha már nem kell egy egység és szükség lenne valami erõsebbre, akkor nem kell habozni és ki kell végezni a felesleges csapatot. Nyomj egy delete-t és kampec a skacoknak. Például a knarlockból felesleges olyan sok dög. Drága is , lassú is, akkor már többre mész a drone harbringerrel vagy skyray+devilfish kombóval.

Vannak seregek ahol például az alap szállítógép nem kerül CAP-ba, viszont prímán feltartja az ellenfelet és még olcsó is. Ezt is ki kell használni.

DummyBoy
Üdv Mindenkinek!

Nem kell csodálkozni ha meglepõ erõkkel érkezik az enemy 😊

Én általában Necronnal vagy Ork-al játszom, egyenlõre kampányt és skirmish-t ... a Múltkor szemtanúja voltam az AI "ténykedsésnek" ...

4-es pályán Random Hard enemy ... én Nekronnal ... felhúztam 2 generátort, mire megérkezett az enemy, ugyancsak nekron 2 squad Warrior + a Lord ... nagy nehezen elvertem õket, mire megláttam hogy pont mellettem van a bázisa, nosza akkor odaugrok és megpróbálom leverni ...

Mákom is volt, levertem a Monolithját, volt 2 sqad warriorom 2 Wraith + a Lord ... és nem történik semmi: látom a FOW sarkában épül egy új monolit ...

Odamentem, és elkezdtem verni ... a Wraith-ek az építõket, a Warriorok lövik õket, ettõl föggetlenül a 30%-nál járó Monolitépítést befejezték ... no mindegy, verjük le ... miközben verem le, egyszer csak fölupdate-elte tier 2-re ... majd legyártott 1 squad NW-t, majd mégegyet, majd mégeyget ... mindezt kb: 1 percig sem tartott neki ... úgy hogy volt 2 egész Strategy pontja ... közben megjött a Lordja is, és szétkaptak , mint debil gyerek a mikuláscsomagot 😞

Én meg csak kamilláztam ... Nem elég hogy erõsebbek az eccségek, "picit" gyorsabban ment neki a gyártás is ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Maak
na igértem képet...szal ilyen a hõsöm, és a térképem állása most...

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

j0nNyKa
jol beszel kollega

PAtr0n
Javaslom, hogy a gyûjtögetõs, szépen lassan kifejlõdõs életmódot felejtsd el ebben a játékban. A pályák legtöbbjét csak akkor tudod megnyerni, ha minél elõbb rush-olsz. Egy csomó pályán van úgy, hogy a köcsög gépnek 2 bázisa van kapásból. Ha hagyod, hogy feltápolja mindegyiket, soha nem nyersz. Tudom milyen érzés amirõl írtál. Engem a Chaos szopatott be 1X így. Mire megcsináltam azt a pályát hipp-hopp délelõtt 10-bõl éjszaka 11 lett! Mert közben rájöttem, hogy az egyik bázisát rögtön az elején szét kell verni. És nagyon sokat segít, ha tudsz lerakni védelmet a pályára ilyen esetekre. A gép egyik bázisa kezdéskor, majdnem hogy védtelen lesz, mivel a Honor guardjait csak az egyikre teszi le. Azt viszont nem árt tudni melyik az a bázis amit érdemes rögtön az elején legyakni, nehogy a tápos honor guardjaiba botoljál.
Egy szó: rush.... próbád meg így, nekem bevállt.

j0nNyKa
hardon nem volt egyszeru egyik foterulet sem, de alapvetoen egyik sem volt halalosan nehez, vagy szopatos.

berlinboy6329
Meg mivel támadjak?Egyetlen 1 egységem sem volt.Le kõ õköt gyártanyi.De míg én csinálom a sereget,addig õ is jön.Ha lenne ott már kezdésbõl annyi,akkor nem vártam volna,haenm elintéztem volna.

berlinboy6329
Nem erre vártam,de ha én támadnák,akkor is ez lenne.Eddig is csak 5-6 területem van,meg a fal miatt nem tudok támadni,csak ha visszamegyek,de ahhoz túl messze vagyok.Az ork strongholdtól ény-re lévõ 3-as erõsségû nagy területet támadta,én meg ott voltam az erõimmel a falnál.Nehéz amúgy egy ilyen Fõterületet elfoglalni?

j0nNyKa
elejen miert nem te tamadtal? persze hogy sokan vannak ha csak varsz
mire vartal? erre? megkaptad 😄

berlinboy6329
Íjjj,az durva.Én is most kaptam ki az elõbb.Ki volt az a hülye,aki ezt kitalálta?Metámadott az Ork Stronghold.Honnan van annak a majomnak annyi embere?Pénze nincs annyit gyártani,mint amennyit ott volt.Megolt a bázis,Legyártottam kezdeti seregeimet.2 XV(( Broadsideot cövekbe,34- FW csapatot full téposan,azt a dínót,és vártam.Építgettem Plasma generátort néhány skytray-t és jön oldalról.Na jó,3-4 FW csapatot,meg a dínót odatolom néhány kutyával,lenyomják õket,közbe betámad elõrõl.Na itt kezdõdött a háború.1 órán keresztül(Vagy több is volt nem számoltam)FOSTA a sereget.Minden 2 percben kb annyian jöttek mintha 24/24 22/22-es haderõvel mennék én.Hát a*** f****,mondom.Legyártottam 2 drone harbingert,és sorozatgyártásra állítottam a droneokat,mert volt mibõl.Közben azzal a meglévõ 34- Skytray-jel rájuk küldtem 1-1 Missile barrage-t,és NEM ADTÁK FEL!Még többen jöttek!Honnan,mibõl?Ahhh,ez a rendszer s***.Ezt hogy lehet megcsinálni?Sehogy!CSAk jöttek és jöttek 1-1,5 h-n keresztül.Azért kaptam ki,mert elfogyott a pénz.De az viszont ngy elismerés a FW-seknek,hogy rohadt sokáig bírták.Mikor meghalt a dínó,csinálni akartam másikat de fullon volt a Squad Cap.Fullon!Legalább fél órán keresztöl nem halt meg 1 sem.5 dínóféleséget gyártottam +-1et az egész meccs alatt,közben volt a Squigot v mi a rák az orkok részérõl,azt lenyomta dínóbarátom.Messzirõl tápoltam Missile Barragekkel,nem gyõztem gyártani a rengeteg Skytrayt.Nem lehet bevenni a bázist!!!Folyamatos megszállás alatt voltm,a bázisból kimozdulni NEM lehetett.Mikor elfogytak pár másodpercre,gondoltam kitámadok.De mikor mentem volna,megint rámfolyt minden,és védekezhettem megint.Egy perc nyugtom sem volt.Csak normálon nyomom,de ez túlzás.Én miért nem tudok enyi sereget gyártani?Pill,kicsit számolok.....Volt olyan hogy jött kb 4-5 killa kannal meg volt 7 wartrak-ja az a bombás nem a géppityus.Az ha szorozzuk minimum 2-vel, az is (5+7)X2,ami ugye 24,és csak 22 lehet max.De az is lehet h 3-mat fog le valamelyik,akkor még jobban átlépi a határt.Nem értem ezt a gémet.HOgy lehet ilyen nehéz?ezt még normális ember se tudja megcsinálni,sõt még Betmen se szupermense,SENKISE!Ilyen böszmeságet. >(((

j0nNyKa
a stand groundban levo egyseg magatol veletlenul soha nem mozdul el.
tehat azert vannak ott meg aprobb hibak, amiken ha javitasz, nyersz.

Blasta
Naja, de mint írtam: ez a kezdés utáni elsõ roham. Ezt tudom megcsinálni, ennyire van idõ, nem is a pénz a gond, hanem nincs idõ több egységet legyártanom.
Mind1, azóta már futottam még1 kört, mégtöbb FW-t raktam le, mögöttük meg 1 rakétás tank 1 és egy devilfish, és azt vettem észre, hogy nem támadott be, csak gyüjtötte az egységeit lõtávolságon kívül. Addig én szépen megindultam pár láthatatlan egységgel a másik irányból az õrpostjait szétkapni. Igenám, de aztán bekerültem a bázisára, ami láthatatlan volt teljesen...
Plusz véletlenül kiment az egyik egységem a védõsorból a bázisomnál, és erre vérszemet kapott az egész serege, megindult és ledarált.

berlinboy6329
Ahogy elnézem a képeket,nem sok Caped van.Én általában feltömöm magam 20/20 20/20-ra.Ha nincs bázisod,akkor taktikázni kell,ha van,akkor több egységet kell gyártani,meg tankot mert az nem volt.Nem tom mennyi gép támadott,de én raknák le 2 csapat XV88 Broadside csapatot,elvinni az FW-k mögé és lecövekelni õket,hogy a felsõ 2 ágyújukat használják.Látom van bázisod,akkor mondom:Több egység.Alig vagytok.

Ridley
olvasgatom miket írtok....mi jópáran (5-6) esténként nyomunk hol egymás-hol harder gép ellen.
mondjuk én speciel marinokkal,de annyit azért tudok ,hogy a tauknál a pathfindernek van olyan képessége amivel megjelöli a célpontot ami ezután negatív védekezési értéket kap.

szal 2 egységnyi pathfinder két negatív értéket dob egy egységre...pl eldák gépeire(vki írta kínlódik ellenük)és utána pillanatok alatt szét lehet kapni...az én lépegetõimet szétkapják(4800hp)akkor azt is.
ha még a hero egység rádob egy lassítást akkor még mozogni sem tud az ellen gépesített egysége és így kb 3sec alatt halál hiába a több ezer hp.

nah további minden jót

üdv

AmdPower

Maak
ja hogy azt csak felderítésre lehet használni...semmit extra...akkor elvileg csak a fõnököt kell széttépni és annyi...bár valamiért menetközben egyszer leállt a game és kiirt valamit hogy miért állt meg...üzenet azóta is ott van a fõképernyõmön...na majd délután kiderül...köszi master <#vigyor>

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Blasta
Ja és elõre gyártott bázisom volt, így arra sem kellett költenem, a fõbb épületek megvoltak kezdéskor...

Blasta
Azért furcsálom az egészet, mert lényegében ilyen játékokon nõttem fel, nem vagyok kezdõ, mégis nemtudok továbblépni, az általad írt taktikával sem. Ime 2 kép.
Az elsõn 5db full tápos FW team-et látni a torony körül, a hõsöm, 1-2 stealth unit meg repülõ egység, meg kroot társaságában, melyeket kezdéskor kapok ugye. Ergo csak a toronyra és a FW csapatokra költöttem, feltápoltam õket és várom az ellent a kanyonban:

Ez a kép pedig az Eldák elsõ támadása után készült kb 30 másodpercel. A támadásra számítottam, így bekapcsolt pajzsokkal vártam õket, de max fél percig bírták feltartani az inváziót a fire warriorok. Már csak a hõsöm van életben, az se sokáig. Másfajta egységet még nem volt alkalmom gyártani. Ennyi.

Sajna nem megy a dolog. Baromi lassú a netem, hamachit meg nem ismerem és nincs is a gépemen (tudom honnan lehet letölteni, csak nem sok értelmét látom a jelenlegi netkapcsolatommal).

Maak:
Ott lesz pedig a kismókus a felsõ sarokban a fõbázisnál (kis kék manus nagy köpenyben és jókora bottal, mellette mindig ott lebzsel 4 elit FW). A legfelsõ csücsökben keresd. Nem megy õ sehová arról a bázisról.
Vigyél detektáló egységeket is, mert van hogy beül egy devilfishbe, aztán keresheted életed végéig. Amint õ kipusztult, vége a pályának.

A komm center meg ott van a relic mellett. Az a nagy épület. Ha odaáll mellé egy egységed, rábökhetsz az épületre és kapsz egy detektor lehetõséget ami idõvel megújul (kb olyan, mint az IG fõépületében a felderítõ radar).

Maak
kérdés, betámadtam a tau fõbázist...már legyaktam mindenkit de nem akar vége lenni...és két feladatom nincs megcsinálva...valami kommunikációs centerrel kellene csinálnom valamit...meg is van csak nem tom mit kell csinálni...meg hogy nyírjak ki valakit(aszem a tau fõnököt), akit nem találok...legalábbis nem ott ahol jelöli a térkép...

tipp esetleg?

j0nNyKa
hamachid van?
lehetne jatszani 1-2 meccset

A területeken lévõ számok az ott lévõ épületek szintjét/mennyiségét, illetve az ott állomásozó kezdõ csapatokat jelölik összesítve.

Ha egy területet elfoglalsz és csak annyi épületet húzol fel, hogy mindenbõl legyen legalább egy, meg elfoglalsz pár strat pontot, akkor az a terület neked alapból 5-ös lesz. Ha elfoglalod és beépíted a pálya egészét, akkor is marad 5-ös. Szóval 5 pontot le lehet alapból vonni, mert azok csak az épületek.

Ha 5 alatti a terület pontszáma, akkor nincs minden épülete felhúzva és nagyon kevés egysége van ott, már ha akad egyáltalán valamennyi.

Ez azonban abszolúte nem igaz a spéci területekre. Ott másként megy a számítási módszer. Spéci területek azok, amik elfoglalás után valami általános bonuszt adnak, nem honour unitot.

A többi pont lesz az ott állomásozó alapcsapatok száma (kezdõ létszámon, minden fejlesztés nélkül). Ha van esetleg ott honour guard egység is, akkor az úgyis látszik a térképen (csak a fõnökükkel azonos területen vannak õk is).

Nem kell betojni a magas pontszámú területektõl, nem lesznek annyival nehezebbek, mint az alacsonyabbak (kivéve a fõbázisokat, de azok eleve kiemelt nehézségûek).
Ja és a legtöbb területen alapból 2 sõt akár 3 bázisa is lehet az ellenfélnek kezdéskor. Ez 2-3 teljesen külön támadósereget jelenthet a játékossal szemben, azaz 2-3 fõhõst és 2-3 teljes CAptárnyi gyalogost meg jármûvet.

Ha már tiéd egy terület, akkor vehetsz rá bizonyos mennyiségû és típusú egységet magadnak, akik ott lesznek mikor betámadják a területet az ellenséges erõk. Ezeket mind megvéve még 4 pontot lehet növelni a terület pontértékén és megkönnyíted magadnak a védekezést. Ámbátor lehet hogy ez éppenséggel akadályozni fog, hiszen ekkor a területen kezdõ, megvett egységek eleve vesznek el a CAP limitbõl. Így ha valami másra szeretnénk költeni... Úgy ki kell nyírni ezeket a védõket. De ha kihalnak, hát akkor már nem lesznek ott a területen védõként a csata után.

A gépnél a támadó csapatok néha komoly 10 meg 14-es erõvel támadnak holott láthatóan csak a fõnökük jön. Na ilyenkor lehet arra felkészülni, hogy legalább 2 bázissal és rengeteg épülettel támad majd a gép. Egysége meg majd akkor lesz elegendõ, ha gyárt magának. Igaz sajna a gép mindig kap minden bázisa után pár kezdõ alap gyalogegységet...

Az XV88 egy totál felesleges dolog védekezés és támadás szempontjából is. Védelemre nekem is a legjobban a FW-ok mûködtek. Egy osztag pathfinder, meg 2-3 csapat FW és nem jön be az ellenség, csak ha tényleg õrült nagy túlereje van. De ezért is van erõsítésül bennhagyva a bázisban néhány devilfish...
Ha már van ethereal, akkor meg õ legyárt vag 4 egységnyi elit guardot és azokkal meg a hõssel mehet a támadás. Az XV88 egy totál felesleges pontkidobás. Annál még a krootok is jobbak. Páncélvadászni meg kell 2-3 csapatnyi stealth suit fusion gunokkal azt csókolom. Bármit kivégeznek egy pillanat alatt normál fokozatban is.

CAP limitet maxra (20) növeli a fejlesztõépület, a Tau barakk, a kroot barakk (ezek csak gyalogos CAP-ot), a gépgyár (ahol a tankokat veszi az ember), a két spéci fejlesztõközpont egyike és a Coalition center. Ezekkel érhetõ el a 20/20-as max határ. Ha meg már miénk a CAPnövelõ spéci terület is, akkor 24/22-ig mehet fel a maximumunk, de ez a csúcs a játékban.

Ja és az eldák gyengék. Keveset bírnak. Gyalogjaik közül egyedül a council bír sokat (lövéssel szemben, de közelharcban gyorsan pusztulnak), illetve a warp spiderek. Ezen a kettõn kívül minden gyalogjuk pillanatok alatt kipusztul a FW osztagok zárótüze alatt. A gépeik is kevesebbet bírnak, mint mondjuk a birodalom gépei.

j0nNyKa
hardon

Blasta
Alább le lett írva, hogy a saját sereget is lehet.
Elit egységeket vásárolhatsz a támadóseregedbe, miután megnyerted õket egy-egy nyertes map-on.