467
Segiítsetek lécci nem megy a hálóm!
 • suba53
  #467
  Miért akarod mindenképpen elkerülni a kábelt? Szükség helyzetben a szükség megoldások is elfogadhatóak.
  Ráadásul a kábel a legstabilabb, legjobb összeköttetés.
  Ha a család női tagjai esetleg prüszkölnek a szőnyeg alatt futó, jobb esetben kábelcsatornában vezetett kábelek miatt, akkor emlékeztesd őket erre.
  Nálam gigabites hálózat van kiépítve, és igen, néhol a szőnyeg alatt, de ennél jobb nem létezik.
  A mobilok, vendég laptopok meg kapják a WiFi-t.
 • PitLer
  #466
  Sziasztok!
  Erős igényem merült fel a segítségetekre!
  DIGI segített szintet lépni, és hozott optikai kábelt. Csak sajnos a kábel végére egy ZTE ZXHN F618 csoda került. Szép fehér meg villog is, de sajna nem lövi át a lakás túlsó végébe a jelet. (Home office + táv oktatás = kell minden helyiség)
  Arra gondoltam, hogy a régi TP-LINK (WR741ND) routeremmel felerősíteném a ZTE jelét a lakás közepén. Megoldható ez valahogy kábel nélkül?
  Próbálkoztam bridge létrehozással, de ZTE nem volt partner benne...
  Előre is köszönöm!
  Pit
 • gforce9
  #465
  Hát akkor nehezebb ügy kiszűrni, de ha van több gép és tudsz pingelni az első routerrre kötöttről és a másodikra kötöttről is akkor megoldható.
 • Dante73
  #464
  Nem. A két router vezeték nélkül kapcsolódik.
 • gforce9
  #463
  jó jelismétlő üzemmódban is, csak akkor nem lesz ip-je amit pingelhetnél, így kiszűrni sem tudod. A felállás az, hogy 1. router abból kábel és az megy aq 2. routerbe? Mert akkor AP-ként mehet a móka, annak lehet ip-je is amit elérsz.
 • Dante73
  #462
  És mire tegyem a második routert? Jelenleg univerzális jelismétlésen van, de be lehet állítani hozzáférési pontnak is. Szerinted melyik a jobb?
  (Am, így már értem, miért nem válaszolt a kettes a pingre. Vissza a startvonalra akkor)
 • gforce9
  #461
  "Az a router, amelyikre a gép van kötve, nem válaszolt, viszont átengedte a a többi kérést"

  Ha egy router nem válaszol akkor a kérést sem engedi át. Olyan lehet, hogy a 2. router amire a második gép van rákötve (ha jól értem) nem router, hanem acces point-ként üzemel és lényegében egy hálózati switch-ként működik. IP-je akkor is tud lenni, de ilyenkor az IP-jét az AP-nek áttesszük a gyáriról másra. (pl.: 192.168.0.1 ről 192.168.0.99-re) Olyanra, ami vagy kívül esik a dhcp tartományon vagy épp oylan érték, amit úgysem oszt a router ki, mert nincs annyi eszköz a hálózaton megközelítőleg sem.
 • Dante73
  #460
  Köszi a gyors választ.
  Megpingeltem mind a két routerem, és egy külső szervert is. Az a router, amelyikre a gép van kötve, nem válaszolt, viszont átengedte a a többi kérést, így valószínű az a rossz.
  Sokat segítettél, köszönöm. Így már tudom, mit kell cserélnem. (Eddig azt hittem, valamit én állítottam be rosszul.)
 • gforce9
  #459
  Ki kell totózni pontosan, hogy a jel hol is akad meg. Amikor rossz a ping mindenhol rossz? csak az egyiken vagy mindkettőn? Vagy a routerekig jó a ping és csak kifelé az internet fel rossz? Ezt máshogy nem lehet kideríteni, csak úgy, ha hiba esetén teszteled a pinget a belő és a külső címek felé is. Valószínűleg vagy a modemed vagy vlamelyik router kezd haldokolni, de ezt ki kell sakkozni, hogy melyik.
 • Dante73
  #458
  Sziasztok!
  A gondom a következő;
  Adott egy ASUS RT-N12 N300-as router. Sajnos, "messze lakom" tőle, így a vezetékes rákötés nem volt megoldható. Vettem egy Tenda N300 F3-as modellt, amit jelismétlőként használok, (Légvonalban úgy 10 méter van a kettő közt, a rálátás szabad, legrosszabb esetben egy furnérlemez ajtó van a kettő közt, de ennek a problémára látszólag nincsen hatása) erre van az asztali gépem vezetékkel csatlakoztatva. Viszont, így az online játék csaknem lehetetlen. Van hogy percekig megfelelő a pingem, aztán egyszer csak 1000 fölé ugrik, és fél perceket ott is tanyázik. Letöltés egyik routeren keresztül sincsen ilyenkor. max a sógornőm netezget az ASUS-on keresztül, tabletről...
  Van valami beállítás, vagy bármi, amivel javíthatnék a helyzeten? (Laikus vagyok, így ha van valakinek ötlete, akkor a legegyszerűbben magyarázza el nekem, legyen szíves!) Előre is köszönöm!
 • Samurai84
  #457
  Sziasztok!

  DIGI szolgáltató, optikás kábelnet, ZTE F668-as csodaszerkentyű. Megy minden rajta, de ha játszom, strict vagy zárt a NAT type-om és így pl. nem enged a PS4-em kommunikálni másokkal partiban. Ez mit jelent? Hol tudom ezt megváltoztatni? Megpróbáltam a menüjében port forwardolni az 1-65535 portokat, de így sem megy, újraindítás után sem.
 • Livius
  #456
  Hello!
  A véleményeteket szeretném kérni, hogy egy Gigabites hálózat minőségi eléréséhez Ti melyik LAN chip-et választanátok? Van egy Asus P7H55-M alaplapom, amiben egy Realtek 8111E Gigabit LAN controller van, viszont van egy PCI-os D-Link DGE-528T Gigabites LAN kártyám is. Melyik lenne a minőségibb megoldás a gigabites hálózathoz? (Ez a D-link Gigabites LAN kártya nekem nem Realtek chipes, rev. A verziós ami D-link chipes volt még)
  Utoljára szerkesztette: Livius, 2018.01.27. 17:17:51
 • TM72
  #455
  Üdv!
  win10 fájlkezelőbe routeren összekötött két számítógép és egy nas a számítógépek látják egymást az egyik gép látja a nast a másik nem. azaz részben. az egyéb eszközök között és a médiaeszközöknél látszik de a számítógépeknél nem. Mit lehet tenni hogy megjelenjen ott is?
 • bajgunar
  #454
  ~10mm -es fúró! Átfúrod az ajtókeret szélénél. És átdugod. Számomra szebb, és célszerűbb megoldás, mint megtördelni. Én pl a falat fúrtam át egy eldugott sarokban, hogy áthúzzam gyerekekhez. Aztán meg be se fog csukódni az ajtó... meg ott megy az ajtótok felett, meg látszik, vagy ~kábelcsatorna, aztán lóg ~hasa van. "szögeld fel"... Elég tré.
  De am. van kifejezetten Lapos UTP kábel. Ez pl 10m -es, potom ~840Ft-ért. De van belőle 20m -es is. Annyit lehet hajlítani, baja nem lesz. De az ajtó csukódni fog?
 • Meeckee
  #453
  Üdv!
  Olyan kérdésem lenne, hogy egy normál utp kábel mennyire hajlítható biztonsággal?
  Esetleg kapható-e nagyon hajlékony hálózati kábel, azt milyen néven lehet keresni?
  Modemből vezetéken szeretném átvinni netet másik szobába asztali gépbe, egyik út ajtókereten vezetne. (pár 90°-os 'töréssel')
 • ChipHazard
  #452
  Üdv, csak megköszönöm a tippeket, és örömest jelentem hogy elhárult a hiba, bár elgé érdekes hiba volt, a Monitor okozta azt hogy lecsapta a modemet, amikor bekapcsolt, valamiféle zárlat szerüsége lehetett, illetve az is volt, mert egy egyszer már tönkre ment monitorrol volt szo. Nah mindegy a lényeg hogy elhárult ez a renkivül érdekes probléma. Ezzel a monitorral is akadnak némi hibák, érdekes modon, de ezeknek majd utána nézek, lényegében, ha a gép sokáig pihen pl egy éjszakán át, akkor utána nem kapcsol be indulásnál a monitor, hanem manuális kell bekapcsolni. egy samsung 22" SF350 LED Monitor-rol van, szo HDMI kábelle csatlakoztatom ,de lehet a sima vga-val kéne, igy is valahogy el volt csuszva a kép, és az ati catalyst-ben kelelt beálítani hogy teljes legyen.
  De végül is most müködik minden, és az a lényeg, köszönöm azért a tippeket és tanácsokat.
 • gforce9
  #451
  Az ilyen hibákat a leszarabb felderíteni. Jóeséllyel nem is a lakásodon belül van a gond.
 • ChipHazard
  #450
  Köszönöm szépen a válaszokat, jol sejtettem hogy tényleg igen érdekes jelenség ez, hát ki hívtam a szerelőket holnapra, hát ha a szolgáltato szakértői majd képesek lesznek elhárítani a problémát.
 • dopli
  #449
  Egyébként nekem is van egy hasonlóan megmagyarázhatatlan problémám, hátha van aki meg tudja fejteni. Szóval a digi a szolgáltató, egy UTP kábelen jön a lakásba az internet meg a telefon. Ezt egy splitterel elosztják kétfelé, az egyik vezeték megy a telefonba, a másik közvetlenül a számítógépbe. A problémám, hogy teljesen véletlenszerű módon néha elszáll a net, és mivel nem szabályosan kapcsolódtam le, ezért a szolgáltatónál még bejelentkeve maradok 1-2 percig, tehát addig újracsatlakozni sem tudok. Olyan, mintha valaki egy pillanatra kihúzná a hálózati kábelt aztán azonnal vissza is dugná. Dehát nyilván nincs szó semmi ilyesmiről, olyankor is előfordul a kapcsolat megszakadása amikor senki nincs a lakásban rajtam kívül. Próbáltam, hogy rángatom a kábeleket a csatlakozók környékén, hátha ez előidézi a dolgot, de semmi. Nem tudok rájönni, hogy mi okozhatja. Volt, hogy két napig semmi, de olyan is volt, hogy egy nap 4x is elment a net. Szóval ez a helyzet, ha valakivel történt már hasonló, vagy tudja, hogy mi okozza, kérem ossza meg velem.
  Köszi!
 • gforce9
  #448
  Ha rá sincs dugva a hálózatra és úgy is galibát okoz, akkor az valamiféle elektromos gubanc lehet, bár ilyenről még nem hallottam. A gépet és az elosztót átnézetném. Vírust feleslegesen keresel, távolba hatni nem tud akármennyire is furmányos.
 • dopli
  #447
  Elég elvetelmülten hangzik a dolog. Az egyetlen amire gondolni tudok, hogy ha a "család gép" tényleg semmilyen módon nem csatlakozik a routerhez/modemhez és egyáltalán a hálózathoz sem, akkor olyan elektromágneses erőteret sugároz ami éppen egybeesik a hálózati kábelben futó jel frekvenciájával (25-1107 kHz), ami akár destruktív interferenciához is vezethet.
  Egyébként meg egy csomó okból kifolyólag esélytelennek tartom, hogy ilyesmi előforduljon, úgyhogy inkább azt tanácsolom, hogy szedd szét az egész hálózatot, kapcsolj ki mindent, és negyed óra múlva szereld össze ismét.
 • ChipHazard
  #446
  Sziasztok, üdvözletem mindenkinek. Egy olyan elképesztő problémában kérnék segítséget, amihez foghatot még nem tapasztaltam, és szerintem ti is értelenül áltok majd elötte, de azért megprobálom lefesteni, hátha tudtok segíteni.
  Pár napja ütötte fel a fejét ezen jelenség. Adva van 2 számítogép, egy modem, és egy router. Nevezük az egyik gépet a család gépnek, a másikat az én gépemnek.

  Az a fajta proléma ál elö, hogy ha a család gépét bekapcsolom, akkor elmegy az internet, a modem, elveszti a DLS jelet, megszakad az IP cim kiosztás, és nincs internet, amikor ki van kapcsolva a család gépe akkor van, internet, én tudok csatlakozni, a telefonok tudnak csatlakozni stb. De ha za a gép megy akkor nicns internet. Ez önmagában, már probléma, de a slussz poén az hogy, független attol, hogy ki van e huzva a hálozati kábel, vagy nincs, amig a család gépe áram alat van, nincs internet, ha le van választva a routeröl, ha kivan huzva a hálozati kártyábol a kábel, az sem számít, ugyan is amig áram alatt van a gép, Nincs internet. Csak és kizárolag abban az esetben müködik ha kivan kapcsolva a gép.

  erre a megoldásra keresnék valamiféle segítséget, mert ha a család gépe semmine modon nem kapcsolodik az internethze, a routerhez a modemhez, akkor sem számít, mert nicns internet, addig amig, áram alatt van a gép. Lefuttatam vírus irtot, , de nem talált fenyegetést.

  értetlenül állok a dolgok elött.
  és egész egyszerüen nem tudom jobban elmagyarázni a prolémát, :) Ha esetleg van valami tippetek, javaslatotok, kérlek osszátok meg velem.

  egy dolog merült fel még bennem, bár probálom elkerülni, hogy esetleg, csinálok egy teljes rendszer törlést, formatálást, ujra telepítést, hátha valami olyan vírus okozhatja amit nem észellek.
  Utoljára szerkesztette: ChipHazard, 2017.01.15. 14:19:54
 • palinho96
  #445
  Sziasztok! Hátha olvassa valaki!

  Ma nap kaptam egy D-Link DES-1012-es sitchet. annyira sikerült rájönnöm, hogy menedzselhető így ennek örömére, felbuzulva elkezdtem utána guglizgatni...
  Háh... semmi...

  A CISCO iOS-ban otthon vagyok, Nem azt mondom hogy megy mint az ágyba sz*rás, de akár router akár switch még nem adta fel a leckét. IP telefonok, STP, VTP...

  De ez a D-Link CLI-je valamivel másabb. Egy villám kérdés, valami más CLI-t (monduk az iOS vagy parancs készletileg hozzá közel állót) nem-e lehet rárakni. Ha igen akkor hogy? TFTP és egyéb hálózati szerverek jelenleg nincsenek. De Serial int.f. van PC és Switch közé :)
 • Zeller01
  #444
  Help!
  Windows 7 géppel csináltam egy alkalmi hálózatot wifin. Egyik nokia telefon látja, másik nem. Egy másik win7 gép látja, windows 8 nem. Na, ezmiez?
 • cL3r1cKONE
  #443
  sziasztok! otthon egy t-home cisco router dolgozik ez emeleten. sajnos a földszinten már alig-alig van jele, így beállítottam egy TP-Link TL-WA830RE range extendert. mindent beállítottam, át is vette a fenti WiFi beállításait és működik. egy jelenséggel viszont nem tudok mit kezdeni. mióta használom, rendszeresen, akár óránként elmegy mind windowsos mind osx-es gépen a net. vagy 5-10 percet várva visszajön, vagy a range extendert újraindítva helyrejön a hiba. szerintetek mi lehet a gond vele? köszönöm szépen! :)
 • Peetboy
  #442
  Sziasztok!

  A telóm nem tud a WIFI hálózatomra csatlakozni. Routerem beállítása: "Pre-shared Key" módban kéri a jelszót, beírom és nem tud csatlakozni.

  "802.1X" módban nem kér jelszót és azt írja: "EAP hitelesítés szükséges"

  MI A TEENDŐ?
  (Különben működik a wifi a telefonon, a városban használtam már.)

 • Animefox
  #441
  Valaki nem tudna segíteni? Nagy házban lakunk és a nagybátyámhoz nem ér le a net csak ha usb-n kivezeti a wifi antennát az ablakba, ott már jó a vétel. Egy a bökkenő és pedig hogy Dell Inspiron M5010 laptopja van és sehogy se tudjuk a beépített wifit letiltani és kivezetni egy külsővel... mert folyton a rendszer blokkolja és csak azért is csak a belsőt ismeri el... mivel próbálkozzunk, tipp?
 • isi
  #440
  Szerintem egy egyszerű TP-linkes 100mbit/seces is megteszi :) legalább ha nem tévedek nekünk ilyen van és a másik szobában lévő gépre több mint 1 mbitel jön le a cumó...
 • Csacsa79
  #439
  Sziasztok!
  Ha rossz topicba írnám, akkor elnézést, egy barátom kérdését szeretném tolmácsolni:
  4 (70nm/lakás) lakásos társasházba szeretnének venni megfelelő minőségű wifi routert-t aminek megfelelő a jelerőssége minden lakásban.
  Milyen wifi router-t ajánlanátok???
 • 12346
  #438
  Amúgy közben rájöttem. Újrahegesztés után nem ítram vissza a DNS címet a hálózati kapcsolatoknál...:/
 • 12346
  #437
  Hány cukorral? Milyen cím hány darab?:)
 • isi
  #436
  hány db címről van szó?
 • 12346
  #435
  Bocsi a kései reakcióért:) Köszönöm, aztán sikerült megoldani:)

  Ééééés egy újabb problem:P

  Adva van egy 2003 szerver, hozzá x mennyiségű tartományban élő XP-t futtató gépezet. Az egyiket legyalultam muszájból. Újratelepítés után gépnevet ugyanarra visszaírtam. Mivel nem nagyon foglalkoztam még ezzel, gondoltam annyi lesz visszarakni tartományba, hogy munkacsoportból átpöttyintés tartományba, tartománynév beír, kér nevet/jelszót, és üdvözöl.

  De nem:
  "A tartományhoz ("akármi")való csatlakozás közben a következő hiba történt:
  A megadott kiszolgáló nem tudja végrehajtani a kért műveletet."


  Mi lehet a nyűg? Előre is köszönök mindenféle infót.
 • isi
  #434
  mmcvel tilts le mindent sztem, viszont én a hálókártya profilokkal okoskodnék!
 • 12346
  #433
  Szép napot!

  Olyan nyűgöm volna, hogy adva van egy mezei XP-s vas. Erre kéne kreálnom egy korlátozott profilt, ami nem tud se telepíteni, se netezni, és egy olyat, ami ugyanilyen korlátokkal bír, csak a netezést engedi. Előbbivel nincs is baj, az alap korlátozott profil tudja is, tök jó.
  Viszont a másiknál már eret vágok. Nézegettem mmc-ben is, helyi házirendben, mit tom én hol, de nem találtok semmi okosat.
 • Odikeee
  #432
  Üdv!

  Egy olyan kérdésem lenne, hogy a számítógép hátulján, ahol a hálózati csatlakozó is van, eddig zölden világított, de most vaslamiért sárga lett. Minden működik csak a színe lett más. Ez mitől lehet?

  Köszönöm
 • isi
  #431
  Szia! Lehet kicsit túlment az áram a alaplapi kártyán.. mivel laptop és nem a gyártó hibája, nem tudom, hogy a gyártó kicseréli-e garanciába vagy javítja-e ebben a formában.
 • janihunk
  #430
  Sziasztok segítség kellene, adott egy ASUS P5K-V lap. Na már most reggel volt felénk egy nagyobb vihar, dörgött egy hatalmasat aztán egy pillanatra elsötétült a monitor (TV) próbáltam kikapcsolni a gépet de le volt fagyva így kihúztam a konnektorból. Most összeraktam az áramkört és bekapcs után azt tapasztaltam hogy az alaplapi lan nemüxik. Próbáltam már biosban be ki kapcsolni semmi. Bois reset is meg volt de semmi. Most is vezeték nélküli kapcsolatról vagyok. Minden működik csak a lan nem. Valaki segítsen életmentő lenne.
 • Inquisitor
  #429
  Most nem vagyok a gépnél sajnos, ami jelenleg tápcserére vár ... csak nem értem miként lehet a leírt dolog?
 • Dj Faustus #428
  Alkalmazások/Kellékek/Terminál-ba írd be:
  ifconfig -a

  Mit ad vissza?