4192
  • magus
    ha csak nekimegyek a varosnak akkor belepek a varosba.

amugy nekem sosem sikerult megnyerni a tancot, hiaba nyomo, mindig elesik ez a barom.

a csaldtagokrol a tanccal szerezhetek infot, vagy hogy?:)
  • Botond #1309
    a feleség az EU kompatibilis,és ezek az országok mind EUs országok :-D ami visszanézve az itteni történéseket több mint vicces :-D
  • Lacc
    konvertálódott? :)
  • Harek
    Találtam egy érdekességet. Elvettem egy Francia csajt, közben a Spanyolok elfoglaták a várost. Most a gép szerint lett 1 Spanyol feleségem.
  • PTW
    nagyonnagy

hehe port royal szépségére nyomulok már hatalmas románc van és most egy iszonyatos táncot kell lenyomnom.. 8) nagyonnehéz de halál szórakoztató..
  • BlackHawks
    Hykao

Elkezdtem, de most abbahagyom ,megvárom, hogy magyarul nyomulhassak:))
  • grebber
    Nem hittem volna,de ez az igazság ez a gam köt le eddig a legjobban.
  • Jobrog
    Azért raktam oda a szmájlit a hajós után,mert szerintem az nem azé hogy miért nem nézted meg:)
  • Rip
    Még mindig itt jársz?
    Leírtam én is neked, meg egy másik topicban is elmagyarázták, ha jól emlékszem...
  • Botond #1301
    megy modemmel is simán egyébként én 2 évnél tovább nyomtam modemmel DAoCt,csak ugye az nem 2 fillér :-(
  • hykao
    akkor olvasd el ezt: #1187
  • Nabunaid
    Hát ez az, hogy vitatkoztak, de le nem írta senki, hogy hol található! Én legalábbis nem láttam!
    Amikor elkezdtem írni a hozzászólást, akkor még itt a végén nem volt szó a hajókról!
  • Lacc
  • beuceron1
  • Kandurex
    Próbáld meg a nevéből kikövetkeztetni.
  • beuceron1
    mi a clon cd???
  • Jobrog
    Nagyon nagyjából nézhetted mert magyarítással kapcsolatban "vitatkoztak" épp nemtudom hány hozzászóláson keresztül:) Mi a legjobb hajó? #1285-ös hsz
  • Hmuda
    Magyarítás készül Hykaonak hála. :-)

Az a cuccok értelme, hogy ha el is rontod akkor nem fog csökkenni a nagy szív de ha botladozol, akkor komolyan csökken a szív mérete.

Szvsz a legjobb hajó a "Ship of the Line". 48 ágyú 100-as raktér, de ezt lehet látni a pirate-o-pediaban is.

Hajófüggő, hogy melyiknek milyen irányból alegkedvezőbb a szélirány. Pl a sloopoknak 45fokos eltérés a hátszéltől a legjobb, más hajóknak megint másfajta a kedvező.
  • Nabunaid
    Üdv

Van már magyarítás? Írjatok valami címet légyszíves!!!
    Nagyjából végignéztem a topicot, de nem találtam erre vonatkozó írást!

Más. Olvastam, hogy nektek is gondot okoz a tánc... :) Hát nekem már 2 táncsegítő cuccom van, de nem sok értelmét látom. Ahogy észrevettem, ha rossz irányba lépnél, akkor a gép lép helyetted a jó irányba. Mivel nekem 2 db. cuccom van, így kétszer egymás után is a gép lép helyettem a táncban! DE! Ettől függetlenül észreveszi a csaj a hibádat és bizony odavesznek az apró szívecskék... :) Akkor meg mi értelme van?

Tegnap végre én is szintet léptem, a 2. nehézségi fokozatba. Nem tudom mennyi arany kell hozzá, de most biztosra mentem, és 105 ezret osztotta le a gép 50 főre!
    Mi a legjobb hajó? Jó darabig egy War Galleonnal hajókáztam, de aztán az öreg Henry Morgen, az 1. kalóz volt olyan szíves és lemondott a Large Fregattról! 40 ágyú és 375 fős legénység azért már kellemes, nemde?

Többen panaszkodtak itt a hajózásra, mivel a szél állandóan keletről fúj nyugatra! Talán nem felvont vitorlákkal kellene hajókázni szembeszélben, esetleg javaslom az Észak-kelet, vagy dél-keleti irányokat, aztán néhány tengeri mérföld után 90% fordulat! Higgyétek el sokkal gyorsabban haladni. Ja, haladás. Tegnap sikerült 21 csomós sebességet is elérnem, csupán beálltam egy durva vihar alá, és már süvítettem is!

Bocsánat az összevisszaságért, de így jutottak eszembe a dolgok! Jó volt olvasni hozzám hasonló megszállottakat!

U.i: Kösz a no cd linkért, már nagyon rühelltem a regeditezést... :)
  • Jobrog
    okés azt nem néztem,azt hittem csak szószedet:) Nekem fullosan 150-es csak azt tudom:)
  • Hmuda
    Pirate-o-pedia a tudás nyitja. :-)
  • Hmuda
    Nemtom, nekem függőágyak nélkül 125 volt max (warnak 100). Lehet felmegy 175-re függőágyakkal.
  • Jobrog
    125? nem 150? Csak mert a war az annyi.Tényleg,meg lehet nézni valahol a hajók tulajdonságait pontosan hogy mennyi fér rá,mert én csak az össz ágyúmennyiséget látom,aztán van több hajóm is.
  • Hmuda
    Hm. 125 ember, 20 ágyú, 60-as raktér (tehát marad 40 a kajának :-)). De megmaradt Fastnak és Tight fordulásúnak. Kedvenc hajóm. :-)
  • Jobrog
    Hmm..az a poén hogy volt is olyanom csak nem hagytam meg mert megint fel kellett volna szerelnem és nem tudtam hogy jobb annyival:) Megfogadom a tanácsod akkor,köszi:)
  • Hmuda
    Spanyolhon felé nézelődj "New Warship"-ek után és akkor talán találhatsz Royal Sloopot. Jobb mint a war. :-)
  • Jobrog
    mégiscsak letöltöttem,nem bírtam ki és nagyon tetszik a játék,kajálni is elfelejtek mindig
    Azt nem értem mi értelme nagyobb hajót szerezni,ahhoz hogy megszerezzem a rakományt nem kell szétlőnőm a hajót,sőt lehetőleg sértetlennek kell lenni,ha meg harcolok csak kereskedőt kísérő hajó ellen, akkor is a fordulékonyság a lényeg. Úgyhogy én egy fullra felszerelt war sloop-al megyek a tengereken,a war galleonok meg fregattok hiába fullosak voltak,akkoris csak béna kacsák hozzám képest. A harmadik leghírhedtebb kalóz vagyok jelenleg,4 kalózt kinyírtam,2 családtag megvan,franciáknál és hollandoknál legmagasabb rang.Szóval szépek a nagy hajók csak éppen nem igazán jók kalózkodásra.
  • Hmuda
    Nekem győzködésnek számít mindaz amit mások megpróbálnak nekem bebeszélni. :-)
  • dr Kotász
    Térkép alapján. Sokkal nehezebb megtalálni őket, mint a kalózok kincseit.
  • dr Kotász
    Több részlet kell.
    Ha nyersz táncot, akkor kapsz infót a kormányzók lányától az igazán érdemi feladatokról.
    Várost ostromolni úgy lehet, hogy a város mellett partra szállsz, és gyalog nekimész a városnak. Vagy ha eleve még a tengeren tüzet nyit rád az erőd, akkor is támadhatsz.
  • PiszkosFred
    Jó az így, ilyen a nyelvünk, csak az ilyeneket mindig megcsodálom, mert ritka ;]
  • 3P
    Hát tisztel forumozó tábor!

Én nagyon szeretem a magyarításokat, természetesen ha az igényes. Szerencsére találkoztam elég sok igényessel is, többek között az itt jelenlévők munkáival is. A munkájukért csak millió köszönetet tudok mondani, hiszen mindezt önzetlenül, saját szabadidejüket áldozva teszik.
    Irom mindezt úgy, hogy elfogadhatóan érte(get)em az angol szöveget, de sokkal szivesebben olvasom őket a saját nyelvemen. Ez pusztán azért van mert mint ahogy előttem is írták szép a mi nyelvünk is, és ha a fordítás igényes, akkor ki is domborodik a magyar nyelv szépsége.
  • PiszkosFred
    No ezert nem szeretek, es nincs energiam gyozkodni a masikat ;] Mindket fel makacsul ragaszkodik a szerinte helyes felfogasahoz, igy az egesz kezd a parlamentre hasonlitani. Van ertelme? (koltoi kerdes volt, nem valaszolni;])
  • hykao
    köszi.

(a tettéért ugyan kicsit furának tűnik, de azért helyes, nem?)
  • [Jakuza]
    Mit ertsunk meg ? Az mondtad az elejen, hogy egy angol szoveg hangulatat nem eri utol egy magyar forditas es ezert nem teszed fel.
    A magyar nyelv ezerszer kifejezobb mint az angol, igy aztan en ketlem, hogy egy jo forditas, nem osszecsapott munka, ne tudna utolerni az angol szoveg hangulatat.
  • PiszkosFred
    Megnéztem, és jó, tetszik. Ami feltűnt, az a teTTÉÉrt szó, ritkán látni egymás mellett TTÉÉ betűket. Egyébiránt jó, sok sikert a továbbiakban.
  • hykao
    Má' ne haragudj, de az, hogy elmondom, hogy nem értek veled egyet egy bizonyos dologban, és elmondom az ezzel kapcsolatos véleményemet, mitől lenne győzködés???
  • Hmuda
    Ez aztán a megfelelő példa. :-)

De látom nem értitek a dilemmámat, szóval nem magyarázom tovább mert felesleges. :-)
  • [Jakuza]
    Egyetertek.
  • Hmuda
    Már megint győzködsz. :-)