4192
  • asa
    A táncolásnál vannak fix moydulatsorok. Mikor vált a zene, egy ideig (kb. 4X) ugyanazt a kombinációt fogja csinálni a hölgy. Ezek lehetnek tök egyszeruek ( ide-oda), vagy oszzetettek (elore-porges-porges-hatra X 4 stb). Akkor fog megbolondulni a némber, ha beugrik milyen kombinációsorozat jön, és pont akkot nyomod a megfelelő irányt, mikor mutatja (ilyenkor fogtok pörögni is).

Szerintem nagyon hasznos, mert sok értékes tárgyat és infót lehet így ajándékba kapni. És ha már jól megy a tánc, lehet válogatni a bombázók között :). Nekem ez nagyon fontos:))))

Mégiscsak jó poén, hogy az összes fővárosban érted dobognak a női szívek:)

Ahoy!
  • Hmuda
    Azért nincs ott mert még úton van. Járőrözz a város körül és egy idő után szépen megérkezik.
  • PiszkosFred
    Figyeld a kornyeken levo hajokat. Ott lesz az, fekete vitorlakkal. De ha megsem, szedj ossze par infot itt-ott.
  • Sephi
    Engem jelenleg borzasztoan idegesit hogy el kel kapni azt a kalozt es aszontak hogy par napja ment el Santa Maria-bol Trinindad-ba. elmegyek Trinindadba es a kocsmaros ugyanezt mondja es a terkepen is Trinindad-ot mutat... dehat en ott vagyok... es meg csak el sem akarja mondani milyen hajoval van.... micsinajak!?
  • PiszkosFred
    Végülis van, ott a távcső ;] Jó, fedélzet nincs, de a kilátás hasonló.

Sokmindennel fel lehetett volna dobni a játékot, de ne felejtse senki, hogy ez egy 16-7 éves játék remake-je, túlnyomórészt ragaszkodva az eredetihez. Ez így szép, és így tökéletes (lesz majd egy nehezítő peccs után ;])
  • PiszkosFred
    Gratulálok, ennél szebben szerintem az életben nem fogja megfogalmazni senki sem ezen a fórumon ;]
  • spR
    Nem daemon-os hiba, hanem ay Installer engine szórakozik. Az alábbi linken találjható vmelyik tipp talán segít rajtad:

http://consumer.installshield.com/kb.asp?id=Q108440
  • davos80
    http://www.torrentbits.org
    frissen regisztráltaknak asszem 48 órát kell várni az új cuccokra, de a pirates már vagy egy hetes.
  • Hmuda
    Oké, elhiszem. :-)
  • Sephi
    Nehogy felrerts nekem a PotC nem is teccet ezt meg egyenesen imadom :D
  • Hmuda
    Annak én is örültem volna, ha van olyan szintű grafikája mint a PotC-nak volt, de érjük be ennyivel.
  • Magic Boy
    Gyerekek nemtud valaki adni egy normális torrentet8lehetőleg ingyenest),mert a bithumenröl nemakar lejönni!
  • Sephi
    En a Pirates Of The Carribean-ban azt imadtam amikor a tenger kozepen lehetett a hajon jarkalni!Csodalatos volt :D jo lett volna ha ebben is lehetett volna :D
  • Kata
    szerintem is
  • Hmuda
    Én eddig csak 20-30 fokos eltérést láttam ami a legnagyobb volt, de ez abszolút elfogadható és természetes.
  • dr Kotász
    Van délkeleti meg északkeleti is.
  • Kata
    azért néha váltakozik a szél iránya, de az uralkodó iránytól nem fog eltérni senki kedvéért
  • a
    meg lehetne hurrikán is (de télleg)
  • Hmuda
    Szerintem totál elfogadható, hogy a passzátszél nyugat felé fúj. Kolombusz is érdekesen jutott volna el a szigetekre, ha állandóan letér az útról a szélirányváltozások miatt. :P
  • Madmaxx
    A szélel kapcsolatban egyszerüen nevetséges, hogy csak keleti szél van. Jóhogy van uralkodó szélirány de hogy sosincs más kicsit sem valósághű.
  • dr Kotász
    Ez.
  • Kata
    pláne :)
  • Hmuda
    Kicsit hozzátoldok a vitorla témához:

Pirate-o-pedia -> Hajó leírása -> Le vannak írva, hogy melyek a legmegfelelőbb szélirányok az adott hajónak -> Ráklikkelsz bármelyikre -> Kiad egy pofonegyszerű képen amin akárki be tudja lőni, hogy melyik a legmegfelelőbb hajóállás a maximum sebességhez.

Én ennek köszsönhettem, hogy sikerült 4 csomós szélben 13 csomós sebességet kicsalnom a Royal Sloopomból. Ennél többet is tudodd volna szerintem, csak sajna egy másik hajó "útban volt". :-) Ja és még csak nem is a Royal Sloop a leggyorsabb hajó.
  • Kata
    Szerintem ezt a hatást kifelejtették a játékból, hogy szembe szélnél bevont vitorlázattal gyorsabb vagy, mert én ha bevonom őket szembe szél esetén, akkor még annyit sem tötymörög a hajó, mint addig. Egyébként az általad elmondott lenne a logikus. :)
  • Since
    Ok :-) Tintás Bánsz :)
  • Kata
    A vitorlákat ha felhúzod, lassabban haladsz bármilyen széliránynál. Háromféle vitorlázatú hajó van: a latin-, a kereszt-, és a vegyesvitorlázat. A latinvitorlák a hajó hossztengelyével párhuzamosak, a keresztvitorlák merőlegesek, a vegyes vitorlázat pedig tartalmazza mindkettőt.
    Előnyök:
    -latin: szembeszélben gyorsabb, mindig a széliránytól eltérően kb. 45°-kal kell úgymond cakkozni. Oldalszelek a legideálisabbak számára.
    -kereszt: hátszélben gyorsabb minden hajónál. A hajó hátsó 180°-ból fújó szél a legideálisabb.

Hátrányok:
    -latin: hátszél esetén is cakkozva kell haladni.
    -kereszt: szembeszélben még cakkozással is lassú, legalább 50-60°-os kitérésekkel kell menni, hogy haladjon is

Vegyes vitorlázat külön téma: pl. fregattok, sorhajók
    Gyorsak, szembeszélben is tudnak haladni (45°-os cakkozás), és hátszélben is gyorsak a keresztvitorlák miatt. Ezért van pl. hogy a nagy fregatt (large frigate), és a sorhajó (ship of the line) is gyors hajók, csak a fordulókörük nagy a hajó méretéből kifolyólag.
  • Deajka
    Mennyire hasonlít ez a gém a Sea Dogs 2-höz?
    Melyik a jobb? (már ha összehasonlíthatóak?)
  • [NST]Cifu
    Amerikán belül pontosan hol? :)
    Mert vagy 6 időzónát karol át... :)
  • PiszkosFred
    Magamrol beszeltem, nem a Kapitanyrol. De ne offoljunk ;]
  • PiszkosFred
    Tudtommal CET-6 keleti part(NY), CET-9 tuloldal(LA). Szamold ki ;]
  • Since
    OFF
    Fredd most hány óra van amerikában nemtudod véletlenül?
    ON
  • Since
    És nagyon sokat ivott természetesen :)
  • Since
    :-) PiszkosFred az akpitány volt ha jól tudom...;-)
  • PiszkosFred
    En sem, ez sima paraszti logika a reszemrol. Aztan az is lehet, hogy nem igy van... Ki kell probalni, mert a tapasztalatnal nincs meggyozobb erv... ;]
  • Since
    mondtam én pedig nem vagyok kapitány
  • PiszkosFred
    Szembe fuj a szel. Ha fennvannak a vitorlak, akkor nagy feluleten erintkezik a ra merolegesen "hato" szellokessel. Meg szep hogy belassul, oruljon minden kapitany, hoyg nem kezd el tolatni ;] Ha pedig le van engedve, kisebb a hajo legellenallasa, igy akar az aramlatokkal meg elore is haladhat, vagy az oldalvitorlakkal el tud evickelni.

A jatekban a szembeszel ellen mar a c64es valtozatban is ajanlott volt cikkcakkban hajokazni, hogy a szel iranya, es a vitorla 45°-90°-os szoget zarjon be. Ugyanis a hajok vitorlazata bizonyos fokig mobil, igy barmilyen iranyu szelet haladasra tudnak birni, igaz iranyvaltoztatassal.

De azt hiszem ez le is van irva a pirates-o-pediaban, de ha ott nincs, Hmuda kifejtette ezt par(szaz) kommenttel korabban.
  • Since
    hát szembeszéllel ha fennt vannak a vitorlák akkor lassaban megy nem? ha lennt van akkor megy gyorsabban :) de nemvagyok nagy vitorlázó vagy kapitány, majd kapitány megválaszolja :)
  • Sephi
    Aszem elfeledtem emliteni. Emlekztek amikor a mutkor azert isrtam mert lassu a jatek pedig minden minimumon van? No felraktam mindent maximumra es a jatek akadasmentesen gyonyoruen megyen 1024-ben :D
  • Sephi
    Jo hulye nem vaok csak nem raktam fel a kerdest rendesen.

Szembeszel van es ha lent vannak a SAIL-el akkor megyen eleg jol de ha fent vannak akkor lelasul mint allat.

Szal ezt nem ertem :D
  • PiszkosFred
    Hogy halad gyorsabban egy hajo mondjuk hatszelben? Teljes, dagado vitorlazattal, vagy leengedett, arbocrakotott allapotban?

Es hogy halad jobban egy hajo szembeszelben, teljessel vitorlakkal nagy legellenallassal, vagy leengedve, kisebb ellenallassal? ;]